Filmrecension av The Kids Are All Right

Idag blir det en recension av The Kids Are All Right

 

Handling

 

Nic och Jules är två kvinnor i ett stadigt och långt förhållande som dock är långt i från perfekt. Nic är en läkare som försöker kontrollera det mesta medan Jules har under ett flertal gånger försökt starta egna företag som gång på gång misslyckas och har ni bestämt sig för att skapa ett trädgårds företag.

 

Nic och Jules har två tonåriga barn, Joni och Laser. Dom två syskonen har samma sperma donator och kort efter det att Joni har fyllt 18 år bestämmer hon sig för att kontakta sin och Lasers donator. De två kommer bra överens med sin donator och vill att han ska vara en del av deras liv. Men mammorna i familjen är inte allt för nöjda med deras beslut.

 

Jag tycker att det var en helt okej film. Bitvis så kändes det som att filmen spårade ur och tappade handlingen och bitvis var det som att en del saker inte förklarades och man satt lite funderade och undrade vad som pågick. Men trots detta så var det en bra film som tar upp ett ganska så känsligt ämne och vilka funderingar och problem som kan dyka upp i och med detta.

Det är en ganska så kort film med bitvis roliga inslag som får en att skratta högt. Filmen visar också tydligt vilka problem som kan uppstå i förhållanden och hur man lätt kan glömma bort att verkligen se varandra.

 

Filmen får:


Kyckling i vitvinsås

Ingredienser

  • 700 g kyckling
  • 2 Shallottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här:

Fin hacka löken och skär kycklingen i mindre delar. Fräs sedan löken och kycklingen i en klick smör. Lös under tiden upp 2 stycken buljongtärningar i 8 dl hett vatten. När kycklingen och löken har fräst en stund häll över hönsbuljongen och 1 dl vitt vin. Låt sedan detta koka i 20 minuter.

Häll ner mjölet i en bunke och blanda sedan ner grädden försiktigt så att det inte blir klumpigt. Häll sedan ner grädden i stekpannan med kycklingen när det kokat i 20 minuter. Låt koka ytterligare 10 minuter och krydda sedan med lite svartpeppar.

Servera gärna med ris och sallad!

En riktigt envis en!

Igår bjöd jag och C våra vänner på middag. Vi lagade kyckling i vitvinssås och till det serverade vi ris, sallad och bröd. Sedan hade jag dessutom bakat en blåbärspaj med blåbär som vi fått av B och D. Det hände dock något konstigt med pajen och den exploderade i ugnen. Men den smakade bra ändå, dock är inte ugnen så ren så den måste rengöras idag.

B och D stannde kvar tills klockan var 22.30, vi satt och surrade och hade det jättetrevligt. När dom gått hem så kikade vi på Helt Hysteriskt och sedan kröp vi i säng, lagomt trötta!

Idag skulle jag ha workshop mellan 10-12, men jag försov mig så det blev ingenting med det. Dock tror jag knappast att jag missade mycket. Men man får ju ingen ersättning för dom dagar man är borta vilket är lite surt, men sånt får man ta.


Idag ska vi ut och handla lite julklappar. Vi har till och med en lista på saker vi ska köpa så det borde gå ganska så smidigt. Dock har jag ingen aning om vad jag ska köpa till C. Men det löser sig säkert, ska i alla fall försöka låta bli att vänta till sista sekunden! Har ni köpt julklappar än?

Filmrecension av Tipping the Velvet

Idag blir det en recension av Tipping the Velvet

Handling:

Tipping the Velvete är en miniserie i tre delar som utspelar sig i det viktorianska 1890-talets England. I serien får man följa Nan Astley, en ung kvinna som jobbar i sin fars restaurang vid kusten. En kväll på teatern får hon se den  mest makalösa framträdandet hon någonsin sett. En kvinna, Kitty Butler, utklädd till man!

 

De två kvinnorna blir snart vänner och Nan börjar arbeta för Kitty. En dag får hon ett erbjudande om att följa med Kitty till London, ett erbjudande hon inte kan tacka nej till. Nan blir hjälplöst förälskad och lyckan är stor då det visar sig att hennes känslor är besvarade.

 

Nan tas med på en svindlande resa under sin förälskelse och hon upptäcker både eufori och förvirring. Hon lär sigg mycket om sig själv men också om livet och att allt är inte vad det ser ut att vara.

 

Tipping the Velvet är en något annorlunda viktorians film som är baserad på en bok av Sarah Waters. Det är en film som visar hur orättvist livet kan vara och hur saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara. En film som både är romantisk och tragisk. Bitvis är den ganska så vulgär men är ändå mycket värd att se.

 

Trots att filmen är i tre delar och varje del är en timma lång så känns det inte som att den är speciellt lång. Det är ett bra flyt i filmen och det händer mycket under alla tre delarna och har inte den där tråkiga känslan som vissa viktorianska filmer kan ha.

 

Filmen får:


Så irriterande, skärpning Lernia!

Imorse släpade jag mig ur sängen, är inte direkt någon morgon människa så det var inte det lättaste. Duschade och gjorde mig iordning och åkte sedan ner på arbetsförmedlingen för att gå på någon information om en administrativ utbildning som Lernia håller i. Detta skulle börja klockan 10.00 och jag och fyra stycken till var där i god tid.

När klockan börjar närma sig 10.15 så börjar man fundera på vars dom håller hus. Speciellt då ett annat möte ska hållas 10.30. En av dom som väntar ringer då till Lernia som inte verkar fatta något alls och kopplar henne vidare. Då är dom så smarta att dom kopplar henne till någon som sitter i Skellefteå! Han blev något förvånad och sa att han inte riktigt kunde svara på vad som händer i Umeå. Konstigt va?! Så hon får ett nytt nummer till någon i Umeå som sedan talar om för oss att nej det mötet ska visst bara 10.45.

Det hade väl i och för sig inte varit helt fel att vänta ytterligare ett tag. Men problemet var bara det att kvinnan hon pratade med som sa att mötet skulle börja 10.45 pratade om ett annat möte! Så det hela slutade med att det inte blev någon information och jag kände mig lagomt irriterad över att jag släpat mig upp, åkt ner på stan, betalat parkering utan att ens få någon information!

I eftermiddag ska jag på besök hos jobbcoachen som faktiskt jobbar på Lernia. Så ska fråga om hon vet någonting (trots att jag vet att hon sitter på ett annat kontor och inte sköter utbildningarna, men något kanske hon vet!

Första advent

Idag är det första advent vilket för mig betyder att det är nedräkning tills det är julafton! Tycker alltid att det går så fort den här tiden på året trots att det är mörkt större delen av dagen. Nu när det har kommit massor med snö så är det i alla fall lite ljusare ute.

Igår hade vi en relativt lugn hemma dag. Vi var dock hundvakt till två hundar så frågan är ju hur lugnt det egentligen kan vara med tre stycken hundar i en lägenhet. Dom skötte sig dock bra och var ganska så lugna. Det var dock mer spännand att gå ut i snöstormen med allaihopa.


Igår kväll tittade på Tipping the Velvet, en recension kommer nog imorgon eftermiddag! Har inte riktigt tid idag då vi ska på kalas. Lillebror (som för den delen inte är så liten längre, 21 fyller han på tisdag!) ska ha kalas så vi ska dit och uppvakta han och äta tårta. Vad ska ni göra idag?

Trotsat vädret

Jag och C har precis kommit in genom dörren! Vart visst borta längre än vi hade planerat, vi skulle ju trots allt bara kila iväg för att äta lunch! Rester från middagen igår blev det till lunch, mycket gott. Anledningen till att vi blev så sena hem var för att vi bestämde oss för att trotsa vädret och åka ner på Ica Maxi och storhandla!

Först så tog det ett bra tag att skotta fram bilen. På vänstersidan av bilen hängde det snö ner från taket, det stack ut minst 3 dm så det såg rätt roligt ut. Sedan hade det drevat som sjutton på vänstersidan så vi fick hämta snöskyffeln och skotta bort massor med snö innan vi ens kunde ta oss ut från parkeringen.


Väl ute på vägen så var det inga större problem att köra, inte alls så dålig sikt som jag hade förväntat mig. Dock så kör man ju en Volvo 244 som inte väger någonting alls bak, trots att det ligger fyra stycken sommardäck i skuffen! Allt gick dock bra tills vi kom till rondellen vid Ica Maxi, hade en bil framför oss som bromsade in och då skulle jag också bromsa. Men då bestämde sig Vinnie för att inte riktigt vara med (eller ja egentligen så var det väl isen på vägen) så vi gled rakt ut i vänster körfält och lyckades precis stanna innan vi åkte rakt ut i rondellen!

Såg att det var hjulspår där vi gled och sedan rakt ut i rondellen, så jag misstänker att vi inte var dom första som åkte på glid! Dock så gick det bra då vi fick stopp på bilen i rätt tid. Sedan körde vi vidare utan problen. Väl inne på Ica så verkade resten av Umeå också vara där, precis i vanlig ordning.


Vi tog oss dock runt relativt smärtfritt och fick med oss allt vi behövde hem. Så nu är både kylskåpet och frysen full och förhoppningsvis behöver vi inte storhandla förrän om en månad. Nu blir det att surfa runt lite innan det är dags att laga middag. Idag blir det något så simpelt som risgrynsgröt!

Våran första!

Igår så firade jag och C våran första thanksgiving med våra vänner. Det var supertrevligt och maten var jättegod. På menyn fanns det kalkon, sötpotatis, potatismos, tranbärsgele, "stuffing", sås, sallad och bröd och sedan serverades det pumpapaj till efterrätt. Med andra ord så var det en jättetrevlig dag med trevligt sällskap.

Vi var borta i stortsätt hela dagen och kom faktiskt inte hem förrän vid 21.30. Då tittade vi på de två sista avsnitten i säsong 5 av The L Word. Nu har vi bara en säsong kvar att titta på innan vi sett hela serien.

Om en halvtimma ska vi bege oss till B och D för att äta lunch! Man blir lite bortskämd när man blir bjuden på middag ena dagen och sedan lunch den andra dagen!

För övrigt så snöar det som sjutton här. Imorse då jag gick ut med hunden så såg jag ut som en levande snögubbe som vandrade omkring. Men det är ändå mysigt med snö, då får man lite julstämning. Var och köpte jäst idag så att jag kan baka lussekatter. Lite senare i decemeber så ska vi göra julgodis och den 12 så ska vi baka pepparkakor med mormor. En tradition som vi har haft i 23 år!

Vad ska ni göra idag?

Tidig morgon

Eftersom det var tänkt att vi skulle få besök tidigt imorse så vaknade vi så klart tidigt. Dock så fick vi aldrig besök, men kändes som dumt att gå och lägga sig igen bara för att. Så istället är vi uppe och är någorlunda pigga och glada!

Jag ska strax bege mig ner till B ochc hjälpa henne att baka en pumpapaj tills imorgon. För de som inte vet så är det thanksgiving imorgon och då B är amerikansk (till viss del iaf) så ska vi fira thanksgiving tillsammans med dom. Ska bli roligt, det är ju inte direkt något som man firar varken i Sverige eller i Storbritannien. Kul att prova på nya traditioner och dessutom är det aldrig fel att bli bjuden på middag!

Kakor före middagen!

Jag och C har varit hos B och D och ätit kakor och druckit varm choklad. Känns lite fel så där att äta kakor innan man äter middag men vad gör det? Supergoda kakor och trevligt sällskap är aldrig fel även om det är innan middagen.

Håller på med middagen just nu, idag blir det teriyaki kyckling med ris. Helst hade jag velat ha teriyaki biff, men kyckling funkar det också. Ikväll blir det att se på Desperate Housewives och sedan Cougar Town. Tror dessutom att det blir en tidig kväll då vi visst för besök tidigt imorgon!

Filmrecension av Stekta Gröna Tomater

Idag tänkte jag att det blir en recension av 90-tals klassikern, Stekta Gröna Tomater

 

Handling

 

Evelyn Couch har problem i sitt äktenskap men ingen verkar ta henne seriöst. En dag då hon hälsar på en släkting på ett ålderdoms hem möter hon Ninny Threadgood, en pratglad äldre dam som börjar berätta historien om Idgie Threadgood. Idgie Threadgood var en ung kvinna på 1920-talet som bodde i Alabama, tillsammans med goda vänner drev hon ett café.

 

Historien som Ninny Threadgood berättar är en historia om starka kvinnor, rasism och dödliga recept. Allt eftersom historien berättas inspireras Evelyn av den Idgie och innan hon vet ordet av kommer hon att förändras för alltid.

 

Stekta Gröna Tomater är en riktigt mysig film som passar bäst på en regnig söndag eftermiddag. Det är en film som tar upp ämnet om orättvisor i samhället under 1920-talet och de problem som kunde uppstå för kvinnor. En film som definitivt kommer att beröra och värma. Historien berättas på en intensivt och spännande sätt och det finns en hel del oväntade överraskningar.

 

Filmen får:


Inte på topp!

Känner att humöret inte riktigt är på topp just nu, skulle gärna vilja sticka huvudet i sanden ett tag och bara stänga av. Känner mig dessutom sjukt trött, känns som att jag inte sovit i natt trots att jag somnade så fort jag lagt huvudet på kudden.

Har varit på min andra workshop på Lernia, var en aning mer givande än förra gången men det känns ändå mest som slöseri på tid. Nog för att jag visserligen inte har något vettigare att göra, men jag tycket ändå att man borde göra något mer givande. Idag pratade vi kort om nätverk och sedan presenterade vi oss för varandra. Så ja nu känner jag absolut att jag kan få ett jobb! Eller hur var det nu?

Korkade hund!

I vanliga fall när jag och C sitter vid våra datorer så brukar hunden antingen ligga på golvet bredvis oss eller så ligger hon i sin säng i köket och sover. Så när hon idag inte var inne på kontoret med oss så antog vi båda två att hon var i sin säng.

För drygt 30 minuter sedan så hörde vi ett litet pip, antog att det var hunden som drömde och tänkte inte så mycket mer på det då vi inte hörde något annat. Men så kom det ytterligare ett litet pip och den här gången började vi fundera på vad det var! Så vi gick båda två för att kolla att hunden var okej.

Då visade det sig att hon satt fast under våran säng! Hon had helt enkelt krypit in under sänge och kunde inte ta sig ut igen. Hon lyckades dock ta sig ut utan att vi behövde lyfta upp sängen och verkar ganska obrydd, haha! Fattar inte vad hon gjorde där inne. Hon får inte vara i vårat sovrum och brukar aldrig gå in dit utan att vi säger att hon får.

Nu är i alla fall dörren stängd till sovrummet och hunden ligger i sin säng i köket!

Filmrecension av Inception

Idag tänkte jag att det blir en recension av Inception.

 

Handling:

 

Filmen handlar om två män som arbetar med att bryta sig in i folks drömmar för att komma åt hemlig information från deras undermedvetna. Dom Cobb har en unik förmåga att stjäla information i drömmarna och han är också en legend inom företagsspionage. Men hans förmåga har också kostat honom alla möjligheter till ett vanligt liv och han är ständigt på flykt.

 

En dag får han ett erbjudande som är för lockade för att avstå. Om han lyckas plantera en tanke i ett annat medvetande och få personen att handla efter detta, kommer han att få tillbaka det liv som han ständigt saknar. Men det är ingen lätt uppgift och Cobb stöter på ett motstånd som ingen verkat kunna förutse.

 

Inception var en superbra film, dock gällde det att ständigt hänga med i filmen för att inte missa något. Första delen av filmen sitter man mest och funderar på vad som händer. Men allt eftersom får man förklaringar till vad som händer. Det är en film med mycket spänning och intriger, ingenting är förutsägbart och slutet är i min mening helg perfekt. Skådespelarna är fantastiska och det är en film som man gärna vill se om och om igen.

 

Filmen får:


Väntar med spänning!

Jag och C har haft en bra helg, vi har hunnit med att vara på kalas hos syster som fyller 17 år idag! Åt en massa go fika och hade det trevligt med övriga familjen. Dock saknades bror då han var nere i Göteborg och jobbade! Söndag kvällen avslutade vi med att se på Gossip Girl, Brothers & Sisters och sedan såg vi klart på säsong 4 av The L Word. Bara två säsonger kvar att se nu innan vi har sett hela serien.

Idag blev det en tidig morgon, i alla fall för mig då jag klev upp klockan kvart i åtta. Hade nämligen en anställnings intervju klockan 9.00! Intervjun gick ganska så bra, men dom intervjuar många just nu så det gäller att ha turen på rätt sida. Jag får förhoppningsvis veta om jag får jobbet eller inte om ett par veckor.

Efter intervjun tog jag en promenad med hunden. Riktigt kallt var det idag och jag hade dessutom inte på mig långkalsonger så mina ben var ganska så frusna då jag kom hem! Nu har jag i alla fall lyckats få upp lite värme och just nu lyser solen in genom fönstret och värmer ryggen.

Nu blir det att se om det finns några jobb att söka. Vad ska ni hitta på idag?

Förbannat också!

Igår kväll blev det en mysig hemmakväll i soffan. Vi kikade på L Word medan vi åt middag och sedan avslutade vi kvällen med att titta på The Shining. Är massor av år sedan jag såg den och första gången jag såg den tyckte jag definitivt att den var läskigare än vad den var nu. Men det beror väl på att man var lite yngre och mer lättskrämd då!



Efter filmen la vi oss i sängen och läste lite ur våran bok. Men efter ett tag blev jag så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna! Så det blev en ganska så tidig kväll vilket var skönt.

Jag hade stora planer på en riktigt lång sovmorgon, men jag har åkt på förkylningen (vilket jag helt skyller på min lillasyster som jag träffade i söndags och måndags och hon var förkyld!) Så jag vaknade upp strax efter tio och kunde inte andas. Efter det kändes det omöjligt att somna om.


Nu sitter jag och C och väntar på att B och D ska höra av sig. Vi ska en sväng på Ica Maxi, ska handla lite grejor så jag kan baka muffins. Har nämligen lovat syster att baka muffins till hennes födelsedagskalas som är imorgon. Hela sjutton år blir hon på måndag, helt sjukt!

Filmrecension av Fingersmith

Idag tänkte jag att det blir en recension av Fingersmith.

 

Handling

Susan "Sue" Trinder är en ficktjuv som bor i Londons slum tillsammans med Mrs. Sucksby, en kvinna som tar hand om oönskade barn. En dag får de ett erbjudande från en gammal bekant till familjen som kallas för Gentlemannen, ett erbjudande som innebär att Sue måste ta del av ett lurendrejeri.


För att planen ska gå att genomföra tvingas Sue flytta in hos den rika kvinnan Maud Lilly och bli hennes tjänsteflicka. Maud Lilly är föräldralös och bor tillsammans med sin stränga morbror. Planen är att Sue ska bli nära vän med Maud och lägga in ett gott ord för Gentlemannen så att han kan gifta sig med Maud.


Sedan är planen att de ska sätta Maud på dårhuset då dom väl är gifta. På så sätt kan Gentlemannen och Sue komma åt Mauds pengar. Men allt går inte riktigt enligt planerna då Sue blir hjälplöst förälskad i Maud...

 

Jag tycker att det var en supersöt film som överraskar och förundrar. Ingenting är direkt förutsägbart med den här filmen och dom vändningarna som finns är mycket bra. Det är en film som man bara vill sjunka in i och ha mer av. Trots att den är relativt lång så märker man knappt av det. Det är en film som jag rekommenderar varmt!

 

Filmen får:


Nu är det så där igen

Kommer inte på någon rubrik, men det är väl så där ibland. Jag försöker tänka lite för myckete och då slutar det med att det bara blir blankt i skallen! Idag är det i alla fall fredag vilket alltid är härligt, fredagar är nog en av mina favorit dagar om man nu kan ha en sådan.

Igår var vi som sagt och åt middag hos B och D, vi blev bjudna på supergod mat, spicy orange chicken eller något sånt. Jättegott var det i alla fall och jag blev sjukt mätt! Efter middagen stannade vi kvar och kikade på Scott Pilgrim vs. The World. En ganska så annorlunda film, men tyckte ändå att den var helt okej. Kanske inte den typ av film jag skulle se i vanliga fall, men det är kul att se något annorlunda.



Idag har jag ingen aning om vad som händer, men å andra sidan så spelar det inte så stor roll då det är helg nu!

Lite eftermiddags shopping

Idag har jag och C varit på Expo och shoppat lite. Dom har myckt fint där och det bästa av allt är att det inte kostar allt för mycket! Sådana affärer tycker jag om, perfekt för födelsedagar och julklappar. Dessutom så finns det mycket fint där som gärna skulle få följa med hem till mig om pengarna fanns!

Idag blir det ingen filmrecension då tiden inte riktig finns till, men det kommer en imorgon! Ikväll ska vi nämligen till B och D och äta middag. Var ett tag sedan vi umgicks, ibland så räcker tiden inte riktigt till eller så passar det inte för oss allihopa. Men idag så blir det i alla fall av, dessutom är det super praktiskt att dom bor så nära oss! Tar mindre än 5 minuter att promenera dit, helt perfekt.

Lesbiska utvisas till Irak

Läste Aftonbladet idag och hittade den här artikeln om två lesbiska kvinnor som ska utvisas till Irak. Migrationsdomstolen har beslutat att de två kvinnorna ska utvisas till Irak om en vecka. I Irak fördöms homosexualitet och även fastän det inte finns någon lag som förbjuder homosexualitet så innebär det social utfrysning.

När en av kvinnorna var på väg att giftas bort talade hon om att hon älskade en kvinna. Då utfärdades dödsdomar på de båda kvinnorna och de tvingades fly landet och nu ska de alltså utvisas till ett land där de två kvinnorna möter en mycket trolig död.

När jag läste artikeln så kändes det så där sjukt som det bara gör när någonting är riktigt fel! Hur kan man utvisa dessa två kvinnor trots att man med största sannorlikhet vet att de kommer att bli mördade? Jag förstår verkligen inte alls.

Samtidigt så får man ju lite perspektiv på saker och ting. Här i Sverige kämpar vi för att homosexuella ska ha samma rättigheter som heterosexuella. Men det känns på något sätt lite oviktigt då det finns så många länder där homosexuella inte har några rättigheter alls!

Det är ju klart att man inte ska sluta kämpa för att homosexuella ska ha samma rättigheter som heterosexuella, men faktum är ju ändå att vi i Sverige har det himla bra och ibland så är det lätt att man fastnar i nåt sorts gnällande om hur dåligt allt är och hur orättvist det är. Det är då man behöver komma ihåg att homosexuella i Sverige i alla fall har rättigheter till skillnade från de som bor i länder där homosexuella helt saknar rättigheter och tvingas leva sina liv i skymundan för rädsla av vad som händer om dom blir påkommna.

Filmrecension av Better Than Chocolate

Idag blir det filmrecension av Better Than Chocolate


Handling

Filmen handlar om två unga lesbiska kvinnor, Maggie och Kim, som inleder in passionerad romans och flyttar in tillsammans. Samtidigt genomgår Maggies mamma en skilsmässa och bestämmer sig för att flytta in hos sin dotter tillsammans med sin tonåriga son. Maggies mamma är ovetandes om sin dotters sexuella läggning och Maggie kämpar med att berätta sanningen för sin mamma.

Samtidigt möter Maggies mamma, Lila,  Judy, en transsexuell man som är på väg att genomgå en könsoperation. Komplikationer uppstår då Lila får reda på sanningen om sin dotter och hennes umgängeskrets.

Better Than Chocolate är en supersöt och rolig film. En film som på ett komiskt sätt tar upp svårigheten med att komma ut till sina föräldrar. Jag tycker att det är en riktig "må bra" film som får en att skratta och samtidigt får en att vrida sig av pinsamhet då mycket komplicerade situationer uppstår.

Filmen får:

Tvätta tvätt!

Idag är det kallt i lägenheten igen! Blir så less på att man för det mesta går runt och fryser och måste gå omkring med en filt virad runt sig! Nog för att det är mysigt att vara under en filt, men när man måste vara det jämt blir det lite irriterande! I vanliga fall brukar det vara varmt i lägenheten då det är lite kallare ute och idag är det runt -10 så det borde vara varmt, men icket!

Jag får dock upp lite värme då man springer upp och ner i tvättstugan för att ta hand om tvätten. Men man blir kall igen ganska så fort! Känns som att jag skulle vilja krypa in i torkskåpet och sitta där i värmen en stund. Sådana här dagar då det är kallt önskar jag att vi hade en öppen spis så att man kunde göra upp en eld och få lite värme. Dessutom så är det ju supermysigt med öppen spis!


Filmrecension av Gia

Idag blir det en recension av Gia

 

Handling

Filmen är baserad på verkliga händelser och handlar om fotomodellen Gia Marie Carangi. Man får följa hennes liv från det att hon är 17 år och arbetar i sin pappas restaurang framt till hennes död vid 26 års ålder. Filmen följer hennes karriär men också de problem som hon stöter på. Spruckna förhållanden och drogmissbruk kantar hennes liv ända in i döden.

 

Första halvan av filmen kändes lite seg och var i mitt tycke lite väl lik en dokumentär och det var svårt att riktigt få grepp om vad som hände. Men i andra halvan av filmen så klarnar det upp och man får lättare att sätta sig in i historien. En riktigt bra och tragisk film om en vacker kvinnas öde.

 

Filmen får:


Workshop!

Idag har jag varit på Workshop på Lernia. Skulle ljuga om jag sa att det tillförde något vettigt eller intressant till min vardag. Men måste man så måste man! Känns drygt att det är workshop varje tisdag, fattar inte riktigt poängen då det verkar som att vi inte kommer att göra något vettigt. Men det är väl bara att le och se glad ut!

Har varit ner på stan en sväng, varit på Arbetsförmedlingen bland annat. Skönt att få lite ärenden bortgjorda så man slipper tänka på det. Har i stort sett precis kommit in genom dörren och snart är det dags att gå en promenad med hunden i kylan. Känner noll motivation just nu, men det brukar ändras då jag väl är ute!

Ikväll blir det i vanlig ordning Desperate Housewives och Cougar Town, tänkte försöka klämma in ett avsnitt av Helt Hysteriskt också. Usch, riktigt tv nörd är man ju egentligen, men har inget bättre för mig så då blir det så!

Filmrecension av Bound

Tänkte att jag skulle skriva lite recensioner om filmer som jag och C har sett nyligen. Tänkte börja med Bound


Handling:

Corky har nyss blivit frigiven från fängelset och återvänder hem. Hemma möter hon sin granne Viloet som är flickvän till en av maffians langare. De två kvinnorna förälskar sig i varandra och bestämmer sig för att sno två miljoner dollar från Viloets pojkvän och maffian. Men allt är går inte riktigt enligt planerna...

Filmen var helt okej enligt min mening. Det händer mycket redan från början till slut och det är lätt att hänga med i handlingen. Trots att et är en ganska så mörk film med relativt mycket våld och blod finns det en del romantik.

Filmen får:

Ingen fantasi!

Kommer verkligen inte på någon rubrik idag, det står helt stilla i huvudet! Idag har jag hunnit med en hel del, har hunnit dammsuga och städa här hemma. Får dammsuga konstant nu när hunden fäller, jag hoppas att hon är klar snart!

Har även varit på jobbcoach möte på Lernia, lika givande som vanligt. Dessutom så ska jag tillbaka dit imorgon för att gå på Workshop, jag behöver väl knappast tala om hur mycket jag ser fram emot det. Dessa workshops kommer att äga rum en gång i veckan så jag hoppas verkligen att jag får ett jobb snart!

Efter mitt möte kom pappa och systeryster hit och fikade. Bjöd på Vienetta glass som jag köpt på Ica för endast 8 kronor! Ibland är det verkligen bra att ha Ica kort! Vi fikade och surrade ett tag och hade trevligt. Nu blir det att surfa runt lite innan det är dags att laga middag! Vad har ni gjort idag?

Våfflor på farsdag!

Idag är det farsdag, kanske inte så många som har missat det! Jag säger i alla fall ett stort grattis till min pappa på Farsdag! Jag och C håller som mest på att göra oss iordning för att åka till morfar och äta våfflor. En liten tradition som vi har på farsdag.


Dessvärre kan jag inte uppvakta min egen pappa idag då han bor i Övik och vi inte tar oss dit. Men imorgon eftermiddag kommer han hit och fikar så vi får uppvakta han då istället, bättre sent än aldrig heter det ju!

Idag har vi tagit det ganska så lugnt, jag har klippt Cs hår! Det var kanske lite väl kort, men det växer ju ut igen, haha! Sen har vi suttit i soffan och läst högt för varandra ur "Lucy Sullivan is Getting Married" av Marian Keyes, helt klart en av mina favorit författare.

Ikväll ska vi mysa i soffan och i vanlig ordning titta på Gossip Girl, Brothers & Sisters och Beck! Tror bestämt att det är Advokaten som visas ikväll, kan dock minnas fel. Hoppas ni har en bra dag och glöm inte bort pappa idag!

En lördag med oss

Idag har vi haft en riktigt mysig dag, vi började med en liten sovmorgon och mys i sängen innan vi tyckte att det var dags att kliva upp. Klev upp vid 11.30, kokade lite varm choklad och packade en ryggsäck med korv och lite annat smått och gott. Klädde på oss varmt och kopplade hunden och sedan gick vi ut för att grilla korv borta vid Kinabron.

Till vår besvikelse visade det sig dock att kommunen tagit bort veden! Utan ved är det riktigt svårt att grilla korv. Kändes lite små surt att vi inte fick grilla korv och dricka varm choklad och mysa framför en stor brasa. Men ibland går det inte alltid som man vill!


Istället promenerade vi hem igen och drack varm choklad och åt korv hemma. Inte riktigt samma sak men det var ändå inte fy skam. Imorse när vi gick ut så glömde vi helt bort att ta ut något ur frysen till middag vilket inte var så smart. Vi kom dessutom på det riktigt sent så därför blir det en sen och lite konstig middag, men vad gör det!

Vi har precis sett klart på säsong tre av The L Word, nu vill jag bara se säsong 4! Dessvärre så har vi inte säsong fyra så vi får helt enkelt vänta. Ikväll ska vi se på Better Than Chocolate och Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief. Igår kvälll kollade vi på Bound och den var riktigt bra, jag blev i alla fall positivt överraskad!

Vad säger man?

Ibland så vet man inte riktigt vad man ska säga eller vad man ska göra. Idag är definitivt en sådan dag. Det känns tomt och en aning menlöst. Men precis som vanligt så biter man ihop och på något sätt så fortsätter man precis som vanligt. Så därför är det i vanlig ordning Idol som gäller ikväll, ska klämma in att kika på det senaste avsnittet av The Big Bang Theory också.

Igår tittade vi på L Word, byggde snölyktor på balkongen och såg på Gia. Rätt så bra film även om första halvan av filmen kändes lite tråkig. Men mot slutet blev den riktigt bra och den är faktiskt värd att se. Lite girl och girl action med Angeline Jolie får man ju dessutom se!

Klicka på dom små bildern så blir dom större


Det räcker

Nej, nu räcker det för idag. Känner mig helt mosig i skallen och är supertrött. Helst skulle jag vilja krypa ner i sängen och titta på L Word. men C jobbar fortfarande och hunden ska promeneras och maten ska lagas! Tänker dock försöka klämma in några avsnitt senare ikväll!

Just nu tänker jag ta en 10 minuters paus i sängen och läsa lite Dexter. Sedan ska jag laga mat, idag blir det flygande Jakob!

Vilken besvikelse!

Jag blev djupt besviken igår då vi satte oss ner för att titta på Grey's Anatomy! Jag tycker att det var ett helt värdelöst avsnitt, hade lika gärna kunnat låta bli att se på det. Men jag vill ju så klart se alla avsnitt, men usch, tycker det var dåligt!

Jag och C gick ut och lekte i snön efter att ha sett på Grey's, hunden fick så klart följa med och det tyckte hon var superkul. Vi kastade snöbollar och hade lite skoj innan vi gick in och tittade på lite The L Word.

Idag är det lugna puckar här hemma. Har äntligen kunnat dammsuga då Cs huvudvärk är borta idag, kan säga att det var riktigt väl behövligt. Jag har precis lekt lite med hunden, hon är så söt så att man smälter. Hon gör allt för lite godis och ibland så känns det som att man inte utnyttjar hennes kapacitet fullt ut då man inte riktigt vet vad man ska lära henne, eller hur för den delen!

( En snögubbe jag och C byggde 2008 då jag bodde hos pappa)

Snön ligger förresten kvar, så kanske blir det att bygga en snögubbe senare idag! Tycker att det är kul att bygga snögubbar och ha snöbollskrig! Vad tycker ni?

Snart!

Inte många minuter kvar tills veckans bästa tv program börjar! Jag pratar så klart om Grey's Anatomy, vad annars? Vi har suttit i soffan och myst framför L Word, har sett tre avsnitt av 12 på säsong tre. Blir ytterligare några avsnitt efter Grey's.

Förövrigt så har det kommit tok mycket snö idag. Rätt så mysigt tycker jag, jag gillar vintern och snön. Det är definitivt något jag kommer att sakna då vi flyttar till Storbritannien. Hoppas att snön får ligga kvar nu och att den inte regnar bort imorgon! Hoppas ni haft en bra kväll!

Nu är det vinter Vinnie!

Phew! Känner mig lagomt slut efter att ha plumsat runt i djupsnö ett tag. Var tvungen att åka ner på arbetsförmedlingen och fixa med lite papper. Så då var jag tvungen att skotta fram Vinnie (För er som inte vet är Vinnie våran Volvo 244). Dom hade inte hunnit med att ploga parkeringen så lite knepigt var det att ta sig ut, men Vinnie är en duktig kille så vi klarade det ganska så smärtfritt.

Väl nere på stan gick det fort på Arbetsförmedlingen, hann desutom med att springa iväg på Apoteket och köpa lypsyl. Har varit på varenda apotek i närheten där jag bor för att köpa armens hudsalva (världens bästa lypsyl tycker jag!) Men det har inte funnits, det enda dom har haft är Tass-salva, som visserligen är samma sak, men någon gräns måste man ju ha!



Så idag testade jag apoteket nere på stan, ett av dom, hade tur och dom hade faktiskt. Så jag passade på att köpa två stycken, nu slipper man ha torra och trasiga läppar i vinter! Efter att ha köpt mina lypsyl knatade jag tillbaka till bilen och åkte hem. Stannade dock på affären på vägen hem för att köpa toapapper och middagsmat! Idag blir det någonting med grillad kyckling, har inte riktigt bestämt mig än!

Jag skyndade mig hem i tron om att jag var tvungen att springa ner i tvättstugan på en gång. Men underbara C hade redan varit nere och tagit hand om tvätten trots att hon fortfarande har migrän. Idag är det dock bätte än vad det var igår, hon tar sig ur sängen. Hon försökte även dammsuga här hemma, men där satte jag stopp! Man ska inte utmana ödet.

Köttfärssoppa

Ingredienser

  • Köttfärs (ca 400g)
  • Potatis (ca 5 st stora fasta potatisar)
  • 2-3 msk tomatpure
  • 2 stora rivna morötter (eller 4-5 st små)
  • 2 st buljongtärningar (köttbuljong)
  • 1,5 liter vatten
Gör så här:

Börja med att koka upp vattnet, när vattnet kokar lägg ner buljongtärningarna. Skala och tärna potatisen (storleken på tärningarna är inte så noga, desto större bitar desto längre tid tar det). Lägg ner potatistärningarna i vattnet.

Riv morötterna och bryn sedan köttfärsen i stekpanna tillsammans med en liten klick smör. När köttförsen ä
r brynt, tillsätt tomatpuren och blanda ut i köttfärsen.

Häll ner köttfärsen och morötterna i buljongen, krydda med svartpeppar. Koka sedan soppan tills potatisen har blivit genomkokt och morötterna mjuka. (Vill man inte ha så mjuka morötter så tillsätter man dom precis i slutet)

Sedan är det klart!

Jag tycker personligen att köttfärssoppan smakar som bäst andra dagen då den är uppvärmd. Men det är en smaksak!


Här hemma leker vi sjuksköterska!

Är väl kanske inte riktigt så roligt som det låter eller så roligt som det borde vara för den delen! C ligger till sängs med migrän och jag försöker så klart ta hand om henne så gott jag kan. Hon låg till sängs hela dagen igår också stackarn!

Idag var jag i alla fall en sväng på apoteket och köpte lite migrän tabletter. Frågade om råd på apoteket och hon rekommenderade något som heter Sumatriptan. Tidigare har hon provat Eeze, men dom har inte riktigt fungerar. Dock verkar dessa ha fungerat lite i alla fall, C säger att det känns lite bättre nu och det är snart två timmar sedan hon tog tabletten. Dock så tyckte hon väl inte riktigt om biverkningarna!

Jag har pysslat om C större delen av dagen. Tanken var att jag skulle pyssla lite här hemma, delvis dammsuga! För dammsuga typ varenda dag just nu då hunden håller på att byta till vinterpäls. Det kändes dock inte speciellt snällt att dammsuga då C ligger med migrän.

Så istället har jag kokat köttfärssoppa (recept kommer!), diskat, gått ut med soporna, varit på promenad med hunden tre gånger och även hunnit med att åka på affären en sväng! Ikväll ska vi se på Desperate Housewives och Cougar Town och imorgon har jag en del ärenden att göra på stan. Hur har eran dag varit?

Vars passar man in?

Det finns så många olika kategorier att välja på, är man butch, dyke, femme, lipstick, tecnodyke, etc. Det finns förmodligen fler katergorier än vad det finns homosexuella kvinnor! Det verkar finnas en för varje och jag förstår faktiskt inte varför man måste placera sig själv i en viss kategori.

Finns det kategorier för heterosexuella människor också? Dom som gillar brunetter, dom som gillar korta, dom som gillar folk med glasögon, dom som gillar långt hår, listan kan göras lång. Varför räcker det inte bara med att vara homosexuell, varför finns behovet av att bli placerad i en viss kategori?

Oavsett vilken sexuell läggning man har så är det väl ändå ett faktum att vi alla är individer? Som individer är vi attraherade av olika saker. Det är knappast någon som tycker att det är konstigt att en heterosexuell man inte är attraherad av ALLA kvinnor. Nej, det mest troliga är ju att han gillar en viss typ av kvinnor.

Precis som att homosexuella kvinnor är attraherade av olika sorters kvinnor, det finns ingen mall! Dessutom så anser jag att bara för att man i vanliga fall kanske är attraherad av en viss typ så finns det ingenting som säger att man inte kan bli attraherad av någon som inte hör till ens vanliga typ.


Läser man på så kan man förmodligen placera sig i en eller annan kategori. Själv tänker jag inte välja någon, utan jag tänker bara vara mig själv. Vem är du?

Alldeles för fort!

Helgerna går så fort! Man hinner inte mer än bli glad över att det är helg så är helgen slut! Nu är det bara att se fram emot nästa helg. Veckorna brukar ändå gå ganska så fort så innan man riktigt hinner tänka efter så har det blivit helg igen.

Igår var jag och C ute och kikade i lite affärer för att få lite inspiration till julklappar och det verkar som att vi har lyckats bestämma oss för vad vi ska köpa till dom flesta. Men nu måste man ju också ta tummen ur arslet och fara ut och shoppa. I vanliga fall brukar det inte vara några problem, men när man är fattig som en kyrkråtta blir det lite knepigare. Vi är dock ganska bra på att hitta fina julklappar/presenter som inte kostar allt för mycket. Sedan är det ju trots allt tanken som räknas.


Här om kvällen bestämde vi oss för att titta på The Real L Word, har hört att det ska vara en bra serie. Men jag måste säga att jag blev riktigt besviken, tyckte inte alls att det var speciellt bra utan mest bara en lesbisk version av typ Jersey Shore. Så trots att vi har en massa avsnitt så blir det nog inte att se något mer. Vi håller oss till L Word istället.

Nu ska jag ta och kika på lite jobbannonser och hålla tummarna för att det finns något bra jobb att söka! Vad ska ni hitta på?

Solen skiner!

Idag är det en riktigt fin dag, marken är vit och solen skiner, superhärligt är det verkligen! En sådan där dag då jag bara vill gå ut och grilla korv och dricka varmchoklad. Helst av allt ska det så klart vara uppe i stugan. Jag tvivlar dock på att något sådant kommer att ske idag. Jag har sjukt ont i ryggen och vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att det ska bli bättre. Kanske blir det i alla fall en promenad i det vackra vädret.

Igår kväll såg vi på Idol sedan såg vi Twilight Saga - Eclipse, den var riktigt bra. Efter det så kikade vi på dom sju första avsnitten av The Big Bang Theory säsong 4, helt underbar serie! Den är så sjukt rolig!

Idag blir det kanske att besöka mamma en sväng och ikväll blir det nog mer film. Antingen blir det Shrek - Forever after, The Lovely Bones eller Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. Vi har dessutom säsong 3 av L Word att se, samt även 7 avsnitt av The Real L Word.

Vad ska ni hitta på idag?

Ännu en dag!

Jag känner mig helt värdelös på att komma på rubriker, så ni får väl helt enkelt så ut med kassa rubriker! Känns väl som att det kanske inte spelar allt för stor roll.

Jag har varit igång i stort sett hela dagen, vilket är en trevlig omväxling. Började dagen med en promenad med hunden i snön. Nog för att jag vill att snön ska komma, men idag har den knappt hunnit landa innan den smält! Dessutom så är hunden riktigt jobbig att promenera med då hon älskar snö och ska lukta över allt! Man hinner bli tokig!

Efter en promenad i rask takt blev det en dusch och sedan hoppade jag in i bilen för att köra till Brännland och hämta lillebror som ville ha tillbaka sin bil. Försökte skynda mig för att komma dit vid 11-tiden, men jag var tvungen att tanka och kolla lufttrycket i däcken och det var en riktig segpropp som var före mig i kön för att kolla luften! Riktigt irriterade, tror att jag stod på macken i typ 20 minuter.

Väl ute i Brännland så vände vi på en gång och körde hem igen. Fick så klart skjuts hem och bror visade även hur jag skulle byta lampan på volvon. Så nu måste vi bara köpa en ny så ska det nog funka! Nu har vi precis ätit lunch och sett på Beverly Hills 90210.

Det är fredag idag vilket så klart betyder helg! Helgerna är mycket uppskattade här hemma då vi får slappna av och bara umgås. Ikväll blir det så klart att kika på Idol och sen kanske det blir att se Twilight Saga - Eclipse. Igår såg vi The Curious Case of Benjamin Button, mycket bra film!


Fort var det gjort!

Igår såg vi klart på säsong två av L Word. Måste ändå säga att jag tycker att det är en riktigt bra serie. Kom ihåg då den först kom ut på tv här, då var jag typ 15 år eller något sånt och det var ganska mycket reklam runt omkring serien. Kommer också ihåg att jag såg första avsnittet tillsammans med mamma i vardagsrummet, det var sjukt pinsamt!



För er som inte har sett serien alls så kan jag tala om att dom första avsnitten i säsgon ett är ganska så vulgära, det är mycet sex och nakenhet. Som 15-åring var det inte direkt något jag ville titta på med mamma! Dessutom så var jag väl knappast speciellt säker i min sexualitet som 15-åring och det gjorde nog att jag kände mig ganska olustig att se på L Word.


Men sedan på senare år så visades det repriser på tv och jag fastnade helt i serien. Den gick sent på vardagkvällarna på TV4 och jag försökte se så gott som alla asvnitt som visade. Vet dock inte riktigt hur många säsonger jag har sett, men minst tre i alla fall. Sedan slutade dom till min besvikelse att visa L Word, men nu har vi fått box sets så att vi kan se oss less! Dock har vi så klart inte alla sägonger, inte än i alla fall.


När kommer folk att acceptera?

Läste en artikel igår i Daily Mail om en polis som tog självmord efter att ha blivit mobbad av sina överordnade på grund av sin sexualitet. Hon var bara 28 år och kände att hon blev mobbad och trakasserad på grund av sitt utseende, främst på grund utav hennes hår. Denna mobbning ledde till depression som i sin tur ledde till självmord. För den som är intresserad kan man läsa artikeln här.

Jag förstår inte vad det är som får vuxna människor att bete sig på det här sättet. Vad ger dig rätten att mobba en annan människa? Vad ger dig rätten att reta någon över hur dom ser ut? Jag kan förstå om det finns människor som har svårt att acceptera människor med en annan sexuell läggning än heterosexualitet, men det ger dig fortfarande inte rätten att mobba någon annan.

Vi vuxna gör allt vi kan för att lära barn att det är fel att mobbas. Mobbning är något som man tar väldigt allvarligt på i skolan och de flesta skolor har temadagar, kamratstödjare och annat för att motverka mobbning. Vem vill att ett barn ska bli retat i skolan? Vem vet vilka konsekvenser det kan få? Just därför lägger vi tid och möda på att undervisa barnen att mobbning är fel, att mobba någon får konsekvenser.

Men hur kan vi ens hoppas på att barn ska lära sig att mobbning är fel när det varje dag i vuxenvärlden är ett faktum att någon blir mobbad. Hur kan vi rättfärdiga att vi säger till barnen att man inte får mobbas, när mobbning sker på många arbetsplatser runt om i världen. Mobbning är inte okej bara för att det sker mellan vuxna.

Då vuxna människor mobbar varandra kan vi inte räkna med att barn ska sluta mobba varandra. För faktum är, barn gör som vi gör och inte som vi säger!

Middagsbuffé!

Vi har precis kommit in genom dörren, vi har varit och ätit middagsbuffé på Ronyas med två vänner. Det var pizza och salladsbuffé. Pizzan var mycket god även om det inte fanns någon av min favorit pizza, hawaii. Dock så måste jag nog säga att vi inte lär gå dit igen och äte buffe. Inte för att maten inte var god utan för att jag är ganska så enkelspårig när del kommer till pizza och tycker därför egentligen bara om hawaii och vesuio.

Nu ska vi sättas oss ner och kolla lite på L Word (sägon 2) innan Desperate Housewives börjar. Efter det blir det så klart Cougar Town! Hoppas ni har en bra kvälll allihopa!

Mardrömmar!

Igår kväll såg vi på Zodiac, riktigt bra film faktiskt. Det var rätt kul att se den då vi för några veckor sedan såg en dokumentär om koder och då var Zodiacmördaren faktiskt med, så det var kul att se vad dom gjorde av filmen! Måste dock erkänna att jag fick mardrömmar, haha!



Drömde att jag var i stallet och att det var en galen gubbe med en pistol som sprang omkring och sköt folk på må få. Jag fick göra mitt bästa för att smyga runt i stallet och inte bli nedskjuten. Låter väl kanske inte så läskigt, men det var det kan jag lova!

Idag har jag redan hunnit med att dammsuga och diska trots att jag bara varit uppe en timma. Frågan är ju bara vad man ska hitta på resten av dagen? Kanske blir det att städa badrummet när man liks är i städartagen! Vad ska ni göra idag?

Vad gör man nu?

Usch vad det är tråkigt att vara arbetslöst! Man blir ju helt knäpp av att göra ingenting. Varje dag är det samma sak, jag blir så less! Jag har nu gjort bort det jag gör varje morgon, delvis:

  • Kolla mailen
  • Kolla Facebook
  • Spela dagens spel på Treasure Quest på Facebook
  • Spela Treasure Madness på Facebook
  • Läsa VK
  • Läsa Aftonbladet
  • Läsa bloggarna jag följer

Så frågan är nu vad man ska hitta på! Ska ta mig en titt på Arbetsförmedlingen för att se om det finns några jobb att söka. Hittar jag något så blir det så klart att skicka in en ansökan. Det lär ju knappast ta speciellt lång tid, så frågan om vad man ska göra återstår fortfarande!

RSS 2.0