Myshelg!

Vi har haft en supermysig helg, en sådan där helg som man aldrig vill ska ta slut! I fredags blev vi som sagt bjudna på bio. Filmen var helt okej, många överraskningsmoment då man hoppade till. Förutom det så tyckte jag inte att den var superläskig, det var dock hur kul som helst att höra hela salongen skrika.



Lördagen spenderade vi i soffan där vi började titta på andra säsongen av L Word, tycker att det är en superbra serie. Vi hann med att titta på hela sex avsnitt, dessvärre är det bara 13 avsnitt i säsongen så vi har sett nästan hälften. Vi åt dessutom en supergod middag, fläskfilé i hemmagjord rödvinsmarinad med potatisgratäng, sallad och ett glas vin. Vi tog också en promenad tillsammans och lekte med hunden lite.

Idag tog vi sovmorgon, jag hade dessutom totalt missat att man skulle ställa om klockan! Så sovmorgonen blev väl kanske inte riktigt så lång som vi först trott! Dagen fortsatte sedan med frukost i soffan där vi kikade på Bolt, jag stickade även färdigt det jag hållit på med sedan i onsdags.



Nu har vi precis kommit hem från en tur på Ica Maxi, kan lova att det var hyffsat svårt att inte köpa godis då det var billigt. Istället för godis blev det morötter, gurka och pistagenötter! C har precis gått ut med hunden en sväng, när hon kommer tillbaka ska vi laga pizza.

Ikväll blir det antingen att se på skräckfilm med några vänner eller så blir det att se Gossip Girl, Brothers & Sisters och sedan förmodligen med L Word. På tal om L Word så kan man i Storbritannien köpa ett box set med L Word sägong 1-6 för endast £60, delvis typ 600 kronor, sjukt billigt! Om jag hade varit rikare hade jag redan beställt hem det då frakten till Sverige bara kostade £1!


Paranormalactivity 2

Idag är det fredag vilket så klart betyder att det är helg, inte vilken helg som helst dessutom, det är ju halloween! Idag har jag och C hunnit med en hel del, vi har varit ner på stan och gjort lite ärenden, sedan blev det även en sväng på Returbutiken på strömpilen där vi köpte ett litet bord för 50 kronor som vi ska ha i sovrummet så att vi kan ha tv:n där inne.

Efter Returbutiken var vi in på Ica Maxi och handlade lite nödvändigheter, massor av frukt och annat nyttigt. Passade även på att köpa tekakor då dom hade 10 st för 10 kronor. La fem stycken i frysen och dom andra frem i skafferiet, alltid bra att ha bröd i frysen.

Nu har jag och C precis sett klart på Paranormal Acitivity. Andledningen till detta är för att vi blivit bjudna på bio ikväll och då ska vi se Paranormal Activity 2, så vi tänkte att det är bäst att se den första innan man ser den andra. Har en känsla av att det kommer att krypa i skinnet på en när man sitter där i salongen.



Nu ska jag ta en promenad med hunden till affären! Glömde självklart bort en del saker då vi var och handlade så därför blir det en promenad dit. Vad ska ni göra ikväll?

Ny design!

Idag har jag trixat och fixat med min design på bloggen. Den nya headern har C gjort till mig! Har inte haft tid att uppdatera och nu är det dags att laga mat. Vad tycker ni om den nya designen?

Inte kul!

Snart slut på den här dagen, eller ja det är väl ett bra tag kvar innan dagen är slut. Men snart är det dags för middag och efter det är det tv-tittande som gäller och då brukar tiden alltid gå fort! Ikväll är det så klart Grey's Anatomy som gäller, helt klart bästa serien på tv just nu!

Det har varit en lugn och ganska så tråkigt dag här hemma! Vi har haft tvättstuga sedan klockan 12 och den blev precis färdig. Så nu har vi rena och fräscha kläder! Jag har även varit ute en sväng med bilen då det faktiskt blev varmare fram mot eftermiddagen. Var och tankade så att jag kan ta mig till jobbcoachen på Lernia imorgon. Var även in på obs en sväng där jag köpte garn, mjölk och juice.
Köpte vitt och lila garn, så nu kan jag sticka igen! Stickade en halsduk till C för några veckor sedan och tyckte att det var riktigt roligt, så därför har jag bestämt mig för att sticka en till, eller kanske två till, vi får se! Hur har eran dag varit?

Ännu en brand!

Imorse blev jag väckt av mamma som först skickade sms och sedan ringde hon. Tog mig dock inte upp för att svara på nåt av dom! Låg i sängen och försökte somna om då jag känner hur det luktar rök! Börjar smått fundera på vad det är som luktar och bestämmer mig tillsist för att gå upp och kolla så att det inte kommer från våran lägenhet och brandvarnarna slutat fungera.

Tack och lov var det inte i vårat hus som det brann, men dock i grannhuset. Mammas var så klart orolig för att det var hos oss det brann så skickade iväg ett sms och talade om att vi mådde bra. Fem minuter senare skickade pappa sms för att kolla så att det inte var hos oss!

Det är trejde gången på 1 år som det brinner här i närheten, fyra om man räknar branden som skedde vid mordet. Lite så där små läskigt tycker jag, speciellt då dom andra bränderna varit anlagda, kanske den här också var det?

(Bilden är tagen från VK)



Tog i alla fall hunden på en promenad då jag var uppe i morse. Gick förbi huset där det brann och det var inte direkt någon liten brand. Det brann dock inte så mycket då jag var ute, då var det mesta redan släckt, men hela taket på huset var nedbrunnet. Här på VK kan man läsa om branden.

Idag blir det en ganska så lugn dag, vi har tvättstuga och sedan ska jag försöka ta mig ut med bilen en sväng, om den vill starta! Hoppas på att det ska bli lite varmare senare idag.

Frusna tår!

Kallt är det här i lägenheten! Samma sak var det förra året vid den här tiden. Vi har fjärrvärme, så hur varmt vi får det i lägenheten beror på hur kallt det är ute. Så när det inte är superkallt ute blir det inte varmt i lägenheten. Så då går man omkring och fryser istället. Golvet är svinkallt så man får frusna tår, usch!



Snart ska jag ta en promenad med hunden, det blir en lite tidigare promenad en vanligt då jag måste gå förbi hyresvärden innan 16.30 och hämta ut nya nycklar. Dom ska visst byta cylindrar nästa vecka så då behöver vi nya nycklar. Tänkte dessutom passa på att hämta ut nyckeln till motorvärmaren utifall att vi får för oss att använda den!

Aj!

Sitter här vid datorn och tycker lite synd om mig själv. Har förbannat ont i ett knä, någon nerv som ligger i kläm i ryggen som gör att jag får ont i knät. Mycket irriterande kan jag lova! Känner mig fundersam på vad jag ska hitta på den här veckan. Har inte mycket planerat och det är så tråkigt att göra ingenting!

C har i alla fall läst klart den tredje Dexter boken, så jag ska sätta mig i soffan med en varmvatten flaska och läsa lite hade jag tänkt. Vad ska ni hitta på idag?


Bär lila du också!

Jag har precis blivit klar i köket, för stunden i alla fall! C har gått ut med hunden och därför avslutar jag inte matlagningen innan hon kommer hem. Man vet aldrig hur länge hon är ute och jag vill ju inte att maten ska bli klar innan hon kommer hem!

Hur som helst så satt jag och kikade runt på lite nyheter på QX och där hittade jag den här artikeln. För den som inte orkar klicka sig vidare så är det en artikel och ett event som handlar om att man ska visa unga att det blir bättre. För att visa detta så ska man på onsdagen den 27 oktober bära något lila.

Eventet kommer från en kampanj i USA som hette "It Gets Better" som hölls för att uppmärksamma unga hbt-personers situation efter att 5 pojkar i USA begått självmord. Micke Kazarnowicz startade en Facebook grupp för att uppmärksamma unga hbt-personers situation även här i Sverige.

Vill man gå med i eventen kan man göra det här på Facebook. Men det enda som behövs för att visa att Du uppmärksammar situationen är att bära någonting lila, det kan vara vad som helst, en tröja, en halsduk, sockar, ögonskugga!

Bär något lila du också!

 



Slut på onyttigheter

Idag är första dagen på vårt nya nyttigare liv! Jag och C har återigen besämt oss för att sluta äta en massa onyttigheter. Vi gjorde samma sak i fjol och det funkade bra, tills vi gav upp så klart! Men nu gör vi ett nytt försök, vilket betyder att vi inte längre dricker cola eller någon annan läsk, inget godis, chips eller dylikt. Får väl se hur bra det går!

Vi ska även försöka att äta lite mer grönsaker till maten. Vi är riktigt dåliga på det, trots att vi båda två gillar grönsaker! Det kan ju knappast skada att äta lite nyttigare! Vi tänkte också försöka oss på att gå en promenad tillsammans på lunchen, nu medan vi båda två kan! Dock har vi inte gjort det än, men snart så. Vi tar en sak i taget.

Nu ska jag gå och börja med middagen. Idag blir det lax och spenat paj till middag och till det blir det så klart sallad! Det är drygt att göra paj, tar en evighet, det känns i alla fall så! Först ska man göra pajskalet och det ska förgräddas, sedan ska laxen lagas i ugnen innan det är dags att stoppa ner den och spenaten i pajskalet och efter det ska allt gräddas i ugnen!

Inse faktum!

Nu går det väl inte längre att förneka att vintern faktiskt är här. Det känns lite smått overkligt att marken redan är vit och vi är inte ens inne i november än. Det hör väl visserligen inte till ovanligheten att det snöar i oktober, men jag törs nog ändå säga att det är relativt ovanligt att snön ligger kvar så här länge!

Jag får lite julkänsla när jag tittar ut genom fönstret och ser snö. I fjol i slutet av november då jag och C var ute och fotade hunden till våra julkort var det typ så här mycket snö ute. Den snön låg dessutom inte kvar speciellt länge! Men dom säger ju att den här vintern ska bli den värsta på tusen år.

Jag känner mig lite oförbredd trots att jag är van med snö och vinter. Jag har fortfarande ingen riktigt bra vinterjacka, eller jo det har jag, men den är bara bra då det är riktigt kallt ute. Nu är det inte superkallt, men det är för kallt för att bara ha fleecejacka. Jag har dock varken ork eller pengar att leta reda på en jacka att ha i någon månad. Jag räknar helt enkelt med att det blir kallare snart!


En snabbis!

Här hemma håller vi just nu på att göra oss iordning för att gå ut och äta. C har satt på musik och sjunger glatt med! Idag har vi varit ute och lekt i snön med B och hennes två hundar! Superkul tyckte våran lillla vovve att det var, men hon är visserligen ganska så lätt road.

Nu ska vi som sagt gå ut och äta. Ska ut och äta med pappa, hans sambo och farmor. Fira min födelsedag lite sådär i efterskott. Men då pappa inte längre bor kvar i Umeå så kunde han inte komma i torsdags. Nu är det dags att gå och sminka sig! Hoppas ni haft en bra helg!

Så det kan gå!

Igår var några vänner här och åt middag med oss. C lagade enchiladas, som precis som vanligt var mycket goda! Jag hade varit på bolaget och köpt vin som vi drack till maten, blev även ett par glas efter maten! Då det var rödvin så fick jag så klart en dunkande huvudvärk och blev riktigt trött!

Vid elva tiden tyckte dom andra att det var en bra idé att gå ut och leka i snön. Men jag kände att med huvudvärk var det ingen höjdare. Så medan dom andra gick ut i snön så gick jag och la mig! Gjorde ett tappert försök att se en film på Voddler, men huvudet ville verkligen inte vara med.

Upptäckte imorse att huvudvärken fortfarande var kvar! Tog en promenad med hunden i hopp om att den friska luften skulle hjälpa mig att må lite bättre, men det blev ingen skillnad. En dusch hjälpte inte heller, så därför har större delen av dagen spenderats i soffan. Tittade på Guldkompassen medan vi åt lunch, nu om en timma ska vi se Juno och efter det blir det nog sängen.

Imorgon ska vi gå ut och äta med pappa och hans sambo, dessutom ska även farmor följa med vilket blir trevligt. Vi ska gå på Eurasia, får väl se vad det blir för mumsigt till middag!


Slut på det roliga!

Så var födelsedagen över och det är numera ett faktum att man faktiskt är ett år äldre, dock känner jag mig inget klokare! Jag hade i alla fall en supertrevlig födelsedag och jag blev ordentligt bortskämd. Började dagen med paket i sängen från C. Fick en fotoram från Mia's Lustgård och en receptbok med chokladrecept!

Sedan så pysslade vi på en stund här hemma innan vi åkte ner på stan och gick på Eastern Palace för att äta lunch. Åt sjukt mycket och tror aldrig att jag varit så mätt i hela mitt liv. Blev en kort promenad på stan efter lunch också, var in på H&M en sväng och köpte en ny ögonfransböjare.

Efter lunch åkte vi hem och tog det lugnt innan det var dags för familjen att komma först. Bror och hans "flickvän" dök upp först och strax efter dom dök mamma, syster, mormor, morfar och morfars flickvän upp. Fick mig ett par vinterskor (som jag valt själv) och sedan fick jag också en extern hårddisk på 1T. Lär ju räcka ett tag framöver!

Fikat var mycket gott och vi hade en riktigt trevlig fika stund. Kvällen avslutade vi sedan med att se Harry Potter & The Philosopher's Stone. Vi har bestämt oss för att se alla Harry Potter filmerna innan det är dags att gå och se den nya som har premiär den 19 november


Mina sista minuter

Mina sista minuter som 23-åring spenderar jag i sängen med min dator. C ligger bredvid och läser tredje Dexter boken. Helst skulle jag vilja läsa jag också, men jag läste ut den andra Dexter boken igår och kan inte gärna börja läsa den tredje innan C är färdig. Jag skulle så klart kunna läsa en annan bok, men då måste jag läsa färdigt den innan jag börjar läsa Dexter igen. Japp, jag är sådan, måste läsa klart en bok innan jag börjar med en annan. Så därför spenderar jag nu min tid vid datorn istället.

Imorgon fyller jag 24 år. Känns plötsligt då där gammalt, vet inte riktigt när det hände. Det var ju trots allt nyss som man fyllde arton och fick gå på krogen för första gången. Känns som att det var igår man fyllde 20 och fick gå på bolaget och stolt visa upp legitimationen. Nu behöver jag oftast inte visa legitimation, måste ju betyda att jag börjar se gammal ut.


Innan man fyllde 20 hade man ju faktiskt något att se fram emot. Man såg fram emot att få fylla arton, bli myndig var stort och man fick så klart köpa folköl och gå på krogen. Då kände man sig vuxen för första gången trots att man egentligen bara var ett barn. Sedan såg man så klart fram emot att få fylla 20 så att man kunde gå på bolaget och köpa öl. Man såg också fram emot att få komma in på dom andra nattklubbarna.


Men nu fyller man 24, vad sjutton har man att se fram emot nu. Det händer ju som inget mer roligt! Nu blir man inte vuxen när man fyller år utan man blir bara äldre! Dessutom så känns det som att det äldre man bli desto mer borde man ha presterar. Jag känner mig fortfarande som att jag står på samma ställe som jag gjorde då jag fyllde arton, men det kanske bara är jag?



Hur som helst tänker jag i alla fall fira min födelsedag med massor av gofika som jag bakat idag. Dessutom ska jag och C gå ut och äta kinamat till lunch. Eftersom det är min födelsedag blir det så klart också presenter och bara det gör ju att man får känna sig som ett barn igen!

Slut och ont i ryggen!

Är helt slut nu, dessutom värker ryggen som bara den. Har tagit lite värktabletter och hoppas att det ska kännas bättre nu när jag får sitta ner och vila. Har bakat hela dagen, eller ja jag började inte förrän vid 11.30. Har hunnit med att baka 45 st kanelbullar, 66 st sirapskakor och ett okänt antal snickerskakor. Vad gör man inte när man fyller år?


Förutom att baka har jag även hunnit med att dammtorka och dammsuga hela lägenheten. Eftersom jag har bakat har jag dessutom diskat fler gånger än jag kan minnas. Jag hatar att baka när det är mycket disk eller ja inte bara baka utan laga mat också, så därför har jag diskat varje gång jag blev klar med en sort. Ibland blev det att jag diskade under tiden också!

Men nu är allting klart, det enda som är kvar att göra nu är att skära upp snickerskakorna och göra tårtan. Men tårtan ska jag inte göra förrän ikväll och det blir bara halva tårtan som görs ikväll. Resten fixar jag imorgon innan familjen kommer hit.

Som om det inte vore nog med att det är bakning och städning idag så har vi dessutom tvättstuga. Men C är en ängel och tar hand om den. Så jag har faktiskt ingen aning om hur det går med tvätten. Nu ska jag sätta mig i soffan och spela lite Super Mario World


Vars tog ljuset vägen?

Tittade precis ut genom fönstret och upptäckte att det visst är kolsvart ute. När hände det egentligen? För mindre än en timma sedan var jag ute med hunden och då var det inte alls lika mörkt ute. Tycker den här tiden på året är så fruktansvärt deprimerande, det blir bara mörkare och mörkare ute. Dessutom är det blött och jävligt!

Sedan märker man också att julen snart är här. Jag och C var en sväng på Rusta igår och där har man redan tagit fram alla julsaker! Lite väl tidigt tycker jag, jag menar jag har inte ens fyllt år än! Blev dock ganska så glad då jag såg att dom på Rusta hade massor av pysselgrejor! Jag älskar och pyssla och C verkade ganska peppad på det också. När vi får lite pengar ska jag genast åka iväg och köpa lite pysselsaker.

När jag var liten pysslade jag ganska ofta tillsammans med mamma. Vi målade gipstavlor och gjorde magneter, vi gjorde ristomtar och allt möjligt. Ganska ofta så ritade/målade vi tillsammans också. Jag tror ändå att det roligaste var att måla gipstavlor och gipsfigurer. Kommer ihåg att jag hade en stor gipsfigur i form av en hare. Sedan brukade vi också ta ut platsformen i chokladkalendern och göra så gipsfigurer av dom som vi sedan gjorde till magneter.


Idag är en sådan dag

Idag är det rusktigt grått och kallt ute, riktigt höstväder i mina ögon. Då vill jag helst krypa ner i soffan under en varm filt, dricka en kopp varmchoklad och se på Hitta Nemo. Kanske är det precis det jag ska göra, har väl egentligen ingeting bättre för mig.

Borde åka till affären och handla lite så att jag kan baka inför kalaset på torsdag. Men då måste jag gå ut i det trista vädret och jag vill verkligen inte. Längtar efter att snön ska komma ordentligt, det är så mycket finare då det är vitt ute, det blir så fräscht ute med snö! Dessutom gillar jag hur det knarrar under skorna när man är ute och går.

På tal om skor så hittade jag faktiskt ett par skor när jag var ute och letade igår. Hittade faktiskt ganska många par, men fastnade tillslut för ett par som var ruskigt sköna att gå i. Tänkte att det är ju ändå det viktigaste då jag är ute och går med hunden en hel del. Dom är så klart varmfodrade och dessutom vattentäta, helt perfekt!

Måndag igen

Känner mig lite seg så här på måndag förmiddag, men det är väl så det oftast är. Blev en liten sovmorgon då jag inte orkade kliva upp ur sängen förrän klockan 10.30. I vanliga fall är jag uppe före klockan 10, det är som att jag har en inbyggd alarmklocka. Började dagen med en promenad med hunden som var ovanligt lugn, ibland blir man förvånad! Kanske finns det hopp om att hon en dag blir lugn! Jag hoppas på det i alla fall.

Har precis klivit ur duschen och ska surfa runt och läsa lite bloggar och kolla email innan jag ska dra med mig C och titta på skor. Är i desperat behov av ett par nya vinterskor och mamma har lovat att ge mig ett par då jag fyller år, så nu måste jag hitta ett par! Kommer säkert inte att hitta några då det alltid är så då man ska hitta något!

Jag tycker förövrigt att alla ska stödja rosa bandet. Om ni precis som jag vill ha ett rosa band i det högra hörnet av er blogg så kan man få det genom att följa instruktionerna på denna sida.


Lite solsken i en grå vardag

Trots att allt inte riktigt känns på topp just nu så har jag och C haft en riktigt mysig helg. Vi har varit ute och flängt en hel del, men det har varit ganska så skönt för då slipper man tänka på sånt man inte borde!



I fredags åt vi sushi hos några vänner. Första gången jag åt sushi och jag kan ju ärligt säga att det inte var någon favorit. Till att börja med så tycker jag inte om rå fisk, så jag åt vegetarisk sushi, vilket var en aning bättre, men jag kunde inte riktigt komma över smaken och konsistensen av sjögräset. Trots det lyckades jag ändå äta ett par bitar, skam den som ger sig! Tror dock inte att jag kommer att äta det igen.

I lördags åkte vi ut till Kont med samma vänner som vi åt sushi hos i fredags. Dom tog med sig en av sina hundar också åkte vi ut och grillade korv och drack varmchoklad. När vi kom dit så upptäckte vi att vedskjulet var tomt, så vi trodde att vi skulle bli utan korv. Men då hade vi tur och hittade ved som var gömt under ett av borden! Vi lyckades göra upp eld trots att veden var en aning fuktig och vi kunde grilla korv och marshmallows.

(klicka på bilderna så blir som större)



Efter ett par timmar ute i den friska havsluften spenderade vi kvällen i soffan där vi såg på säsong 3 av The Big Bang Theory, helt klart bästa säsongen och jag skrattade nästan oavbrutet.

Idag har vi varit i Brännland hos min brors "flickvän" där vi bytt däck på bilen. Ja inte våran bil utan min brors andra bil som vi just nu kör eftersom den är bättre än våran. Det var geggigt som sjutton där ute och då vi hade med oss hunden blev vi allihopa riktigt skitiga eftersom hon envisas med att hoppa upp på folk!

Nu har vi precis varit på Godishuset en sväng och köpt lite gott till ikväll. C har tagit hunden på en promenad och jag har några minuter för mig själv. Imorrn ska jag på stan och leta efter ett par skor som jag ska få i födelsedagspresent. Har hört det ryktas om att det ska finnas bra och billiga skor på Intersport, vi får väl se om jag har turen på min sida! Hoppas att ni alla har haft en bra helg.

Lapphandskar

Blev något förvånad när jag imorse kröp ur sängen för att gå ut med hunden och upptäckte att det snöade lapphandskar! Dessutom var marken alldeles vit, känns lite väl tidigt för snö, men vad gör man? Var så klart tvungen att väcka C då jag vet hur mycket hon gillar snö och det är ju trots allt något speciellt med den första snön.

Blev en kort promenad med hunden, hon verkade dock inte bry sig allt för mycket. Hon var mest upptagen med att hoppa runt och försöka fånga snöflingor i munnen, såg rätt så kul ut! Då alla vinterkläder hänger undangömda så var jag ute i bara en fleecejacka och var därför relativt blöt då jag kom hem igen!

Nu en riktigt varm dusch senare är jag glad att vi var och storhandlade igår, för jag har då verkligen ingen lust att ge mig ut i det här vädret med sommardäck. Dessutom är det som att folk av någon anledning blir idioter när den första snön faller.

Så här såg det ut på min promenad i morse

Helt värdelöst

Idag blev det en tidig morgon, i alla fall med mina mått mätt! Klockan 9.15 hade jag möte på Lernia, typ någon ny jobbcoach eller något sånt. Jag fattar inte riktigt vad arbetsförmedlingen håller på med. När jag registrerade mig som arbetssökande så fick jag en frågan om jag ville ha en jobbcoach, tackade då ja och fick en coach på Manpower.

Sedan den 27 september så gick min tid hos den jobbcoachen ut och sen fick jag information om jobbgarantin/ungdomsgarantin. Där pratade man mer om hur man skulle få en ny jobbcoach? Så då var man tvungen att välja en ny aktör. Då utbudet inte var speciellt stort valde jag Lernia och idag blev jag då kallas till ett första möta med min nya jobbcoach.

I mina ögon känns det hela meningslöst då jag nu ska göra exakt samma sak med denna jobbcoach som jag gjorde med den förra. Med andra ord, lära mig att skriva CV, träna inför intervju och lära mig att söka jobb. Låter ju bra och praktiskt, men hur praktiskt är det när man redan har gjort allt detta i typ 3 månader!?

Dessutom kan jag ju säga att jag inte fick något vidare bra intryck av Lernia, men det kanske hinner ändras. Känner mig dock inte speciellt positiv till att gå tillbaka dit. Men det är väl bara att le och se glad ut, för går man inte dit så får man ingen ersättning och det går inte då man har räkningar att betala.

Nu resten av dagen är det tvättstuga som gäller. Dessutom borde vi fara på Ica Maxi och handla, får väl se hur det blir med den saken. Ikväll är det i alla fall Grey's Anatomy som gäller!

Saknar inspiration

Sitter här vid datorn och gör absolut ingenting vettigt alls. Var ute en sväng med hunden tidigare, dock promenerade vi bara till affären då jag var tvungen att handla lite till middagen. Saknade verkligen inspiration idag och därför blir det bullens pilsnerkorv till middag, knappast lyxigt! Dessutom så glömde jag att köpa rostad lök när jag var och handlade!

Idag var jag och C en sväng hos farmor och hälsade på. Fick fika och surrade lite, alltid kul att träffa farmor. Även fastän det på något sätt är lite vemodigt. Kanske beror det på att jag gärna vill förneka det faktum att vi alla blir äldre och att det inte länge är samma farmor som fanns när jag var liten. Samtidigt så vill man så klart göra det mesta av saken medan man kan.

Jag tittade precis ut genom fönstret och himlen är alldeles rosa och lila, superhäftigt. Det är sådana här gånger jag önskar att jag hade en bättre kamera så att man kunde fota lite. Någon gång när jag känner mig rik ska jag köpa mig en bra kamera, men tillsvidare får den gamla helt enkelt duga!

Gratis öldusch!

I helgen har jag och C gjort en hel del och jag har inte riktigt haft tid att uppdatera. Av någon anledning så har den här helgen känts superlång och jag kan därför knappt komma ihåg vad vi gjorde i fredags! Fredagar är för det mesta lugn hos oss, händer det något verkar det oftast vara på lördagar. Men det är ju i och för sig bra för då har man tid att se på Idol.

I lördags var det i alla fall kalas för morfar som fyllde år. Vi blev bjudna på en supergod smörgåstårta, hade nog kunnat klämma in en bit till men valde att avstå då vi hade planer på att gå på Lotta's och äta middag! Efter kalaset åkte vi hem och umgicks lite med hunden innan vi cyklade ner på stan.



Naturligtvis så började det regna när vi cyklade ner på stan, men det var mest duggregn och vi klarade oss undan ganska så torra. På Lotta's var det inte allt för mycket folk och vi lyckades hitta ett ledigt bord. Tittade igenom menyn och letade efter något mumsigt att äta. Jag bestämde mig för att äta Fish & Chips och C åt en entrecôte. Min mat var supergod och fisken smälte i munnen.

Eftersom vi var på Lotta's blev det naturligtvis ett par öl också. Halvvägs genom kvällen fick vi dessutom sällskap av C. Vi hade det supertrevligt och dessutom lyckades C tippa ut sitt ölglas och lyckades på så sätt ge mig och C en gratis öldusch! Dock blev vi inte allt för blöta.

Dock blev hela kvällen ganska så blöt och vid 1-tiden tyckte vi att det var dags att cykla hem. Kan tala om att det var betydligt mycket jobbigare att cykla hem än att cykla dit. Men då är det också uppför hela vägen hem! Var hemma vid halv två, svettigt och lite kladdig från ölduschen och därför blev det en dusch innan vi gick och la oss.



Söndagen började jag med en lång cykeltur med hunden, dock var jag av någon konstigt anledning helt omedveten om hur mycket det blåste vilket jag vackert fick äta upp sedan. Resten av dagen spenderade vi med vänner. Sedan blev det pizza till middag och så klart tittade vi på Gossip Girl, Brothers & Sisters och sedan blev det "I now pronounce you Chuck and Larry".


Utan varukod, inget köp!

Igår åkte jag till Ikea med mamma och hennes karl. Redan klockan 07.55 var jag hemma hos mamma, fick det vackert påpekat två gånger att jag var fem minuter tidig! Ganska precis klockan åtta rullade vi söderut mot Ikea!

Jag kände mig som en riktig tant i baksätet då jag tagit med mig min stickning. Men vi hann inte längre än precis utan för Övik innan jag fick slut på garn! Så det var bara att stoppa tillbaka stickningen i påsen och titta ut genom fönstret istället.



Vi kom fram till Ikea ganska så snabbt och lyckades dessutom få en bra parkering precis vid utgången! Gick en runda på Ikea där jag hittade lite smått och gott som fick följa med hem. Bland annat 3 par teflonpannor för 69 kronor, 4 st tidsskriftssamlare, batterier och värmeljus så klart! Hade en del andra saker på min lista men dom fanns inte!



Dessutom försökte jag köpa en glastillbringare, men jag lyckades naturligtvis plocka en som inte hade någon varukod och då fick jag inte köpa den! Så den fick jag vackert lämna i kassan, lite surt tyckte jag men orkade inte heller gå tillbaka in för att köpa bara den!

Notan på ikea landade på under 300 kronor vilket jag tyckte var ganska så bra då jag ändå kom hem med en del saker. Efter Ikea gick vi en sväng på dom andra affärerna också, men hittade absolut ingenting intressant, så ingenting följde med hem. Åkte en sväng på Jula också, där jag faktiskt fyndade en födelsedagspresent till morfar, men det var också allt!



Efter allt promenerande i affärer var vi ganska så trötta och klockan började närma sig fem så vi bestämde oss för att åka hem. Gjorde ett middagsstopp i Övik där vi åt pizza, lite skum pizzeria men maten smakade bra i alla fall. Var dessutom hemma strax efter åtta vilket var skönt. Hann packa upp och byta om innan det var dags att se på Grey's Anatomy!


Bättre sent än aldrig?

Har totalt glömt bort att blogga dom här senaste dagarna, men nu är jag tillbaka! Jag och C har haft en mycket trevlig helg. I lördags cyklade vi runt sjön med B och D och deras två hundar. Våran vovve fick så klart också följa med! Vi stannade halvvägs runt sjön och grillade korv och drack varmchoklad. Sedan på kvällen spelade vi sällskapsspel, väldigt vuxet!

I söndags var vi och fikade hos mamma. Jag fick dessutom med mig två påsar med kläder hem! Så nu har jag massvis med nya tröjor vilket aldrig är fel. Vi skrev även ut ett papper med ring storlekar så nu vet vi vilken storlek vi behöver på förlovningsringarna.

Igår var vi på banken en sväng och sedan på myrorna där jag köpte garn och stickor. Jag fick nämligen för mig att jag skulle börja sticka. Så nu har jag påbörjat en halsduk, ingenting avancerat utan bara räta maskor än så länge. Tänkte att man får väl börja med något enkelt och sedan avancera!

Idag ska jag enligt doktorns order uppsöka läkare, men jag avvaktar ett tag till. Gjorde illa mig när vi cyklade runt sjön i lördags. Jag skulle stanna men hunden kände inte riktigt för att stanna och drog mig därför rakt in i styret. Nu har jag ett otroligt vackert blåmärke mitt på magen. Igår mådde jag inte toppen då jag enligt termometern hade feber och ont i huvudet. Så B var här och klämde på mig och rådde mig att få till läkaren idag för att vara på den säkra sidan.

Jag mår dock bättre idag, än så länge i alla fall och har därför bestämt mig för att vänta och se. Börjar jag må illa igen eller om febern återkommer så får jag väl helt enkelt ringa sjukvårdsupplysningen och höra vad dom säger! Nu ska jag sätta mig i soffan och fortsätta sticka på min halsduk!

RSS 2.0