Kyckling i vitvinsås

Ingredienser

  • 700 g kyckling
  • 2 Shallottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här:

Fin hacka löken och skär kycklingen i mindre delar. Fräs sedan löken och kycklingen i en klick smör. Lös under tiden upp 2 stycken buljongtärningar i 8 dl hett vatten. När kycklingen och löken har fräst en stund häll över hönsbuljongen och 1 dl vitt vin. Låt sedan detta koka i 20 minuter.

Häll ner mjölet i en bunke och blanda sedan ner grädden försiktigt så att det inte blir klumpigt. Häll sedan ner grädden i stekpannan med kycklingen när det kokat i 20 minuter. Låt koka ytterligare 10 minuter och krydda sedan med lite svartpeppar.

Servera gärna med ris och sallad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0