Kyckling i vitvinsås
Ingredienser
Gör så här:
Fin hacka löken och skär kycklingen i mindre delar. Fräs sedan löken och kycklingen i en klick smör. Lös under tiden upp 2 stycken buljongtärningar i 8 dl hett vatten. När kycklingen och löken har fräst en stund häll över hönsbuljongen och 1 dl vitt vin. Låt sedan detta koka i 20 minuter.
Häll ner mjölet i en bunke och blanda sedan ner grädden försiktigt så att det inte blir klumpigt. Häll sedan ner grädden i stekpannan med kycklingen när det kokat i 20 minuter. Låt koka ytterligare 10 minuter och krydda sedan med lite svartpeppar.
Servera gärna med ris och sallad!
- 700 g kyckling
- 2 Shallottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
- 8 dl hönsbuljong
- 2 dl grädde
- 2 msk vetemjöl
Gör så här:
Fin hacka löken och skär kycklingen i mindre delar. Fräs sedan löken och kycklingen i en klick smör. Lös under tiden upp 2 stycken buljongtärningar i 8 dl hett vatten. När kycklingen och löken har fräst en stund häll över hönsbuljongen och 1 dl vitt vin. Låt sedan detta koka i 20 minuter.
Häll ner mjölet i en bunke och blanda sedan ner grädden försiktigt så att det inte blir klumpigt. Häll sedan ner grädden i stekpannan med kycklingen när det kokat i 20 minuter. Låt koka ytterligare 10 minuter och krydda sedan med lite svartpeppar.
Servera gärna med ris och sallad!
Kommentarer
Trackback