Ett litet misstag

Upptäckte nyss att jag visst aldrig publicerade inlägget med receptet igår. Måste ha klickat fel och sparat istället för att publicerat. Men nu är inlägget i alla fall publicerat.

Imorse när jag klev upp för att gå ut med hunden upptäckte jag att det snöat! Någon måtta får det väl ändå vara nu, det har snöat sjukt mycket den här vintern och nu tycker jag att det räcker. Dessutom var det svinigt kallt och grått ute, men det är väl typiskt för valborg. Jag tog i alla fall med mig hunden på en cykeltur, det var lite kallt men efter att ha cyklat en stund fick man upp värmen.

Hunden ligger nu utslagen i sin säng, tror att hon är lite trött efter igår. Jag och C bestämde oss nämligen för att äta middag ute, och då menar jag inte på restaurang. Utan vi tog med oss en burk Bullens pilsnerkorv, lite korvbröd och varmchoklad och sen satte vi oss på cyklarna och cyklade iväg till grillplatsen. Hunden fick naturligtvis följa med! Så vi satt utomhus igår och åt middag och drack choklad, hur mysigt som helst. Även om jag personligen önskat att vädret varit en aning bättre!



Något som var lite mindre lyckat var att hunden började brinna! Ja inte som en fackla eller nåt, men hon har lite svårt att fatta att hon inte ska stå så nära elden och en av gångerna hon försökte krypa in i elden så flög det lite glöd som landade på hennes öra. Väl där började det pyra och lukta bränt hår! Som tur var så var det bara pälsen som blev svedd, idag syns det inte ens. Men det var ingen rolig syn att se hunden brinna!

Hmm, hade egentligen inte tänkt uppdatera något idag, men verkar som att det blev så ändå! Jag önskar er åter igen en trevlig valborg och jag återkommer efter helgen.

Teriyaki biff

Ingredienser (till ca 4 personer)

ca 400 gram lövbiff (det går även bra med t.ex kyckling, rostbiff eller något annat som faller en i smaken)
Grön paprika
Gul paprika (Det går naturligtvis bra att använda vilken paprika man vill)
Zuccini
Rödlök
Teriyakisås


Gör så här:
Börja med att strimla köttet, paprikorna, löken och zuccinin i lagomt stora bitar. Bryn sedan köttet i stekpannan med en klick smör. När köttet har blivit brunt tillsätter man en liten skvätt teriyakisås, sen lägger man i grönsakerna och häller över mer sås. Hur mycket sås man vill använda beror på tycke och smak, jag använder ca en halv flaska. Sedan låter man det hela puttra ett tag tills grönsakerna har blivit varma och ev. mjuka om det är vad man gillar.
Servera med ris eller nudlar och gärna en vitlöks dipp.

Vitlöksdipp
Blanda creme fraiche med 1-2 vitlöksklyftor som antingen blivit finhackade eller pressade. Rör om och låt stå ett par minuter. Om man vill kan man gärna blanda i lite färsk koriander också.

Idag har jag dessutom några bilder på matlagningen från igår:


Hejdå vintern!

Imorgon är det valborg och då tycker jag att vi officiellt kan säga att vintern är borta. Idag känns det dock fortfarande som att det är vinter då det är grått och kallt, men det kan väl inte vara solsken jämt. Förövrigt så är idag än bättre dag än igår, känner att motivationen har kommit tillbaka.

Har avslutat en av mina 4 kurser idag, så det är bara 3 kvar nu. På måndag avslutas ytterligare en kurs och sen är det inte långt kvar tills jag är färdig. Eller ja färdig och färdig, med gymnasieutbildningen i alla fall. Men det känns ändå som att jag skulle vilja plugga lite mer, men vill också försöka jobba lite så det inte bara blir en massa pluggande. Kan inte heller bestämma mig för vad jag ska plugga, är lite småsugen på att läsa till engelska och svenska lärare. Dock känns det som att det är svårt att avancera inom läraryrket och få bra betalt. Lite knepigt är det allt. Har dock egentligen ingen brådska att bestämma mig.

Som sagt är det valborg imorgon och det ska jag och C fira med familjen. Vi ska ta med oss hund och dricka till mammas karl, där vi förhoppningsvis ska grilla och dricka lite gott. Blir även att vi stannar där över natten då det ligger 30 minuter utanför stan. Det ryktas även att mormor ska komma vilket vore trevligt. Jag och C hoppas också att vi kan lämna hunden där över helgen. Det skulle betyda nästan en hel dag utan hunden, vilket jag tror att vi behöver. Så vi tänker ta med tillräckligt med hundmat för hela helgen.

Jag återkommer med en recept uppdatering om en stund och sen återkommer jag med fler inlägg efter helgen. Hoppas att ni får en trevlig valborg.



En homosexuell prinsessa?

Känner mig en aning mer motiverad nu och det känns som att det faktiskt kommer att lösa sig. Sedan sist har jag hunnit med att göra klart ett skolarbete, vara ute med hunden på en promenad samt leka lite med hunden utomhus, duschat och förberett maten.

Om ca 45 minuter kommer C hem från skolan och då ska vi äta. På menyn idag står det Teriyaki biff med ris, min och C's favorit rätt. Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet imorgon, ska även försöka få lite bilder på hur det ska se ut.

Igår natt låg jag och funderade på vad kungahuset skulle säga om kronprinsessan Victoria gick ut och sa att hon är lesbisk. Och hur skulle det bli om hon och hennes partner skulle skaffa barn, skulle det barnet få rätt till tronen?

Nu kom visst C hem tidigare än planerat, så nu ska vi gå och laga mat!

I den hela tvättstugas namn

Onsdag idag, det innebär att det är tvättstuga här hemma. Idag är det jag som sköter tvätten, oftast brukar vi dock hjälpas åt. Men jag har lite att göra i skolan just nu och har därför lite tråkigt. Så då sköter jag tvätten själv.

Idag känner jag mig totalt omotiverad till det mesta och vill bara dra täcket över huvudet. Känner att jag inte riktigt orkar tänka på vissa saker längre. Dessvärre kan jag tyvärr inte riktigt stänga av huvudet heller, men som C sa till mig tidigare idag så kommer det att lösa sig.

Igår hade jag en bra bloggidé men den tycks ha försvunnit idag, så dessvärre har jag ingenting roligt att säga. Återkommer när jag kommit på vad det var jag tänkte skriva om.

Recept på tacogratäng

Tänkte att jag skulle dela med mig av ett av mina favorit recept. Det är dessutom superenkelt och snabbt!

Ingredienser

400 gram köttfärs
1 påse taco kryddmix
1 burk krossade tomater
1 påse riven ost
1 burk creme fraiche
1 paket philadelphia ost

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på ca 180 grader. Blanda sedan creme fraiche och philadelphia ost i en bunke. Det kan ibland vara ganska så svårt att få till en jämn smet, men det är bara att kämpa på. Bryn sedan köttfärsen och tillsätt kryddmixen enligt anvisningarna på påsen.

När detta är gjort tillsätter man krossade tomater och låter det puttra i ett par minuter. Sedan häller man över köttfärsen i en ugnsfast form och sedan sprider man ut creme fraiche blandningen över köttfärsen. (Det kan vara lite knepigt men det behöver inte vara vackert!) Avsluta med att hälla över riven ost. Grädda sedan i ca 15-20 minuter eller tills osten har smält.

Servera med tacochips och gärna sallad eller något annat grönt.


Hur gott som helst och verkligen enkelt. Dessvärre har jag ingen bild, ska försöka fixa fram en nästa gång vi äter tacogratäng.

Hjärnsläpp!

Skrev prov idag i en av mina kurser, förutom ett mycket irriterande hjärnsläpp så tror jag att det gick bra. Fattar dock inte hur jag bara kunde få hjärnsläpp så där. Kom inte på saker som jag har gjort 100 gånger och som varit på alla prov. Trodde att det satt i ryggmärgen, men jag hade uppenbarligen fel! Godkänt blir det nog i alla fall, men jag hade hoppats på högre betyg än så.

När jag kom hem från skolan hade jag lust att baka bröd. Har ingen aning om vars det kom ifrån men tänkte att "gud vad gott med hembakat bröd". Dessvärre hade vi ingen jäst hemma och då jag var hungrig prioriterade jag att äta lunch istället för att fara på affären. Efter lunchen hade jag inte längre lust eller ork att fara på affären, så det blev inget brödbak! Får väl ta det en annan dag då jag orkar handla jäst.

 

Jag och C ska kanske fara förbi mamma ikväll. Hon sms:ade nämligen igår då hon höll på att rensa ut en massa saker hemma. Det hela resulterade i alla fall i att jag och C ska få en gammal symaskin, den är typ nästan antik men fungerar, dessutom ska vi få ett elektriskt fotbad. Fotbadet har jag tänkt inviga så fort jag får chansen, har alltid velat ha ett men alltid varit för snål. Vi har dessutom tänkt låna Luftslottet som sprängdes.

Vi har sett Millenium serien på tv, men missade det i lördags då vi var på krogen. Sen glömde vi totalt bort att det var repris igår. Det är visserligen repris på fredag igen, men då ska vi fira valborg med mamma och vi lär knappast se på tv.



I landet lagom

Idag ligger jag och C utslagna i soffan, följden av en riktigt trevlig lördagkväll. Jag mår ganska så bra medan C mår desto värre. kvällen var mycket trevlig även fastän mamma och hennes karl inte följde med ut. Eftersom dom inte följde med gick vi på Pipes istället, mycket trevlig pub.
Det blev lagomt många öl, vilket jag tror är första gången på länge. Annars brukar det alltid bli en eller två öl för mycket. Men igår lyckades vi lite bättre, vi lyckades dessutom med att inte ha allt för korkade fylle-samtal! Under våran utekväll satt vi också och spanade efter ett heterosexuellt par som vi tänkte behandla precis som vi ofta blir behandlade.
Det vill säga att tala om för dom hur glada vi är för deras skull och hur söta dom är. Sedan dessutom röra vid dom och krama dom utan någon som helst anledning. Dessvärre hittade vi dock inget lämpligt par, så vi sparar det till nästa gång vi går ut. Kvällen avslutade vi med den bästa hamburgaren någonsin på Max!
Ikväll känner jag för att fläska i mig en pizza med sjukt mycket pizzasallad till, vi får se om jag kan övertala C att äta pizza. Det torde inte vara allt för svårt på en söndag då hon är bakis.

Rent hus!

Även denna dag verkar sega sig fram så därför slog jag slag i saken och har nu städat hela lägenheten! Det var mer än välbehövligt då hallen såg ut som Sahara öken eftersom hunden drar in hur mycket sand och grus som helst efter en promenad. Efter att ha städat kände jag att jag behövde en dusch, så nu är både jag och lägenheten ren!

Vet fortfarande inte hur det blir imorgon, mamma kände sig fortfarande lite sjuk men hon skulle höra av sig imorgon förmiddag. Så vi får helt enkelt vänta och se hur det blir. Vi hade ju som sagt tidigare planerat att fara på Balder på Rock och Blues kväll. Om ni vill läsa mer om det kan ni kika här.

Nu väntar jag på att C ska göra lunch åt mig, den hårt arbetande kvinnan! Inte för att C inte jobbar så klart, men jag har ju faktiskt städat så då kan hon göra lunch, är ändå bara bröd som står på menyn.

Ikväll blir det i vanlig ordning Så ska det låta, jag har dock ingen koll på vilka det är som ska vara med så det blir en överraskning. Till middag idag blir det Salmon Mornay, det vill säga lax i en vitsås med ost ovan på, till det så blir det rostad potatis och gröna bönor, mums! Måste dock på affären och köpa lite mjölk, dessutom blir det säkert lite onyttigheter, brukar oftast bli det när jag och C handlar på en fredag!

Kanske att jag delar med mig av middags receptet senare idag, vi får se om det finns tid över. Annars så önskar jag er en trevlig helg


Recept på laxpaj

I brist på något intressant att skriva nu när motivationen har tagit semester tänkte jag dela med mig av några av mina favorit recept, både när det gäller mat och bakning! Tänkte försöka dela med mig av i alla fall två recept i veckan. Idag tänkte jag börja med ett recept på en supergod laxpaj! Dessvärre har jag ingen bild, men jag hoppas att det duger ändå!


Ingredienser till fyllningen

1 laxfile
2-3 dl bladspenat
2 ägg
2 dl riven ost
2 dl mjölk

Ingredienser till pajskalet

100 gram smör eller margarin
2-3 msk vatten
3 dl vetemjöl

Gör så här:

Blanda ihop smöret och mjölet till en smuldeg. Lättast är det om man skär smöret i mindre bitar. När man blandat smöret och mjölet tillsätter man vattnet och arbetar sedan snabbt ihop en deg. När man har fått sin deg är det dags att kavla ut den. Ibland kan man behöva tillsätta lite extra mjöl för att den inte ska bli så kladdig!

När man har kavlat ut degen i lagom storlek för pajformen rullar man försiktigt upp degen på kaveln och lägger den över pajformen. När man har placerat pajdegen i pajformen så naggar man botten, om man vill kan man också täcka kanterna med folie, detta gör man så att kanterna inte ska ramla ner när skalet gräddas.

Skalet ska sedan gräddas i ugnen på ca 225 grader i 15 minuter, efter halva tiden har gått tar man bort folien om man har täckt kanterna. När skalet är gräddat låter man det svalna.

Fyllningen

Jag brukar personligen laga laxen i ugnen innan jag använder den i pajen. Detta brukar jag göra genom att lägga laxfilen i folie, salta och peppra lite och sen sätta in i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Vispa ihop äggen och mjölken och salta och peppra efter smak och tycke, man kan också tillsätta lite chilisås i blandningen om man vill. Jag brukar använda salt, svartpeppar, vitpeppar och lite franska örter.

Börja sedan med att bryta laxen i mindre bitar och fördela jämt över pajskalet. Lägg sedan spenaten ovan på laxen i pajskalet, riv gärna spenaten i mindre bitar. Häll sedan över äggblandningen och strö över riven ost. Grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter eller till pajen är fast.

Servera gärna med lite sallad och färskt bröd!
Super enkelt recept på en supergod paj!

Trött och less på falska vänner

Dagen segar sig fram, enligt min inre klockan borde klockan vara minst 16.30, men dessvärre är den bara 15.15. Varför är det alltid så att sega dagar aldrig sker på helgen? Det är väl då dom borde passa bäst, men dom verkar bara dyka upp på vardagarna. Jag har hunnit med två lektioner idag, varav en vad en muntlig redovisning, börjat på mitt projektarbete, varit på en timma lång cykeltur med hunden och ändå är klockan inte mer!

Idag ringde en kompis och bjöd mig på fest på lördag, hos en annan kompis. Jag har dock planer för lördagen, jag och C + mamma och hennes karl ska gå på Balder på Rock & Blues kväll. Vet dock inte om mamma och hennes karl verkligen ska följa med då mamma visst legat hemma i magsjuka. Hur som helst så ska jag och C i alla fall fara dit.
Lovade min kompis att komma förbi festen om det fanns tid för det. Men i ärlighetens namn har jag faktiskt ingen lust.

Anledningen till att jag inte har någon lust är för att jag och hon som ska ha festen knappt är kompisar längre. Sedan jag blev ihop med C har vi i stort sett ingen kontakt alls och det känns obekvämt att fara dit på fest. Dessutom är det svårt att veta om det är okej att ta med C eller inte och är inte C välkommen vill inte jag fara. Visserligen skulle jag kunna ringa och höra, men jag har gjort ett flertal försök att få kontakt med den här personen sedan jag och C blev ihop, men hon verkar inte ha någon lust.

Att hon sedan dessutom inte ens har bjudit in mig själv, utan fått en gemensam kompis att göra det gör att det känns som att det inte var hennes idé och att jag inte är välkommen. Dessutom finns det en överhängande risk att J är där. Jag och J var mycket goda vänner under ett par år och hon var den som stöttade mig i vått och torrt. Hon var dessutom den första jag kom ut till.



Men vi är inte vänner längre på grund av ett flertal anledningar, hon hävdar att jag slutade höra av mig när jag och C flyttade ihop. Men både jag och C har bjudit hit henne flera gånger, vi har även frågat om hon vill gå ut och ta en öl med oss. Trots detta så hävdar hon att det är jag som inte hör av mig. Till viss del ligger det en sanning i det hon säger, men när man är nykär så finns det bara en prioritering. J har dessutom anklagat mig för att utnyttja henne, inte sexuellt så klart! Men den anklagelsen att jag skulle ha utnyttjat henne var det som fick bägaren att rinna över för mig. Jag trodde att hon var min bästa vän, den jag kunde lita på i alla väder. Jag har aldrig haft så fel om någon människa förut och för min skull har jag därför sagt upp bekantskapen med henne.

För drygt ett år sedan gjorde jag ett tappert försök att gå ut med J och en gemensam kompis på en nattklubb. Men det hela slutade med att jag kände mig fruktansvärt utanför eftersom J vägrade prata med mig och jag for hem innan klockan ens var 23. Sedan det fiaskot har jag slutat försöka lappa ihop våran vänskap. Jag antar att vissa vänner är det inte tänkt att man ska ha kvar, men det gör det inte lättare att acceptera att jag har förlorat vad som en gång var en mycket god vän.

Vilken skillnad det var

Jag har precis laddat ner bilderna från igår när vi var ute och grillade och hade det mysigt. Upptäckte då vilken skillnad det var motför första året då vi var där. Då var sjön helt öppen och det var ganska så mycket varmare än vad det är nu och i stort sett ALL snö var borta. Tänkte att jag skulle visa några bilder så att ni får se för er själva:
De här bilderna är tagna den 25 april 2007 vid 20-tiden.




Dessa bilder är tagna den 20 april vid 15-tiden:



Ganska så stor skillnad tycker jag, men i år har det visserligen varit mycket mer snö än vad det var 2007, så vi skyller väl på det!

Tänkte passa på att visa lite fler bilder från gårdagen då jag liks är i farten!



Av C på våran årsdag fick jag en underbart mjuk och skön filt från BOOM och ett superfint kort:



C fick en parfym av mig, eller ja hon fick den visserligen typ 2 veckor tidigare men iaf. Sen fick hon rosor också:



Nu ska jag gå och ta tag i maten så att den är klar innan C kommer hem från skolan. Idag blir det Chili-concarne med ris!

Ingen rubrik!

Kan verkligen inte komma på någon vettig rubrik att använda idag, men jag antar att den här får duga?

Igår hade jag och C en supermysig dag, en sån där dag som man aldrig vill ska ta slut. Vi jobbade båda lite på förmiddagen och sen tog vi ledigt resten av dagen för att fira att vi har varit tillsammans i 3 år. Vi gjorde en liten matsäck och sen tog vi med oss hunden till vårat favoritställe nere vid sjön. Vi gjorde upp en eld och sen satt vi där och drack varmchoklad och bara myste i ett par timmar. Hur underbart som helst.

Idag är det dessvärre tillbaka till skolbänken som gäller, har en hel del att göra och borde därför inte sitta här just nu. Men jag har svårt att hitta motivationen att ta tag i skolarbetet. I ett försök att skjuta upp skolarbetet lite hittade jag den här artikeln i Aftonbladet. I artikeln kan man läsa att i en skola i USA har man förbjudit beröring med händer. Om man kramas eller ger någon high five så kan man straffas med avstängning.

Jag har sagt det förut och det tåls att sägas igen, USA är ett sjukt land! Snacka om att man försöker kontrollera människor! Jag förstår inte poängen med att förbjuda beröring med händer, vad för slags signaler sänder det ut till barn? Att det är fult att röra vid varandra? Är det överhuvudtaget någon som har tänkt på vilka konsekvenser det kan få? I ärlighetens namn är det väl bättre att eleverna kramar om varandra istället för att slåss? Kramar är mysiga så om man vill krama sina vänner ska man väl ändå få göra det.

Nej, mer kramar till folket vet ja. Nu ska jag ge C en kram och sen ta tag i skolarbetet. Kram på er där ute också!

En kyss

Tänkte att jag skulle bjuda på en dikt som jag skrivit till en av mina kurser:


Fuktiga läppar

Möts i hetta

Ögon sluts

Lustar väcks

Tungor kittlar

Händer fumlar

En värme sprids.


För 3 år sedan

Imorgon firar jag och C 3 år tillsammans. På ett sätt känns det som att vi har varit tillsammans mycket längre än så, men samtidigt känns det också som att det var igår vi träffades. För tre år sedan gjorde sig C redo för att sätta sig på flyget på Arlanda för att komma hit till Umeå.

Jag själv var sjukt nervös och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Jag hade lyckats övertala en kompis att följa med mig till flygplatsen, mest för att jag skulle ha någon att prata med. Väl på flygplatsen fick vi dock ganska snabbt reda på att flyget blivit försenat. Det kändes ungefär som att få en spark rakt i magen, jag satt där och väntade på att C's plan skulle landa, men i själva verket hade flyget inte ens lämnat Arlanda!

Vi bestämde oss att vänta på flygplatsen för mer information men fick ganska snabbt informationen att alla passagerare skulle skickas med buss då det var något fel på planet. Det kändes sjukt overkligt att det jag väntat på så länge inte skulle ske än. Så jag for hem och väntade på mer information.

Medan jag satt hemma och väntade fick C själv vänta på information vad som skulle hända. Hon förstod inte mycket av det som pågick runt omkring henne och dessvärre fungerade inte hennes mobiltelefon av någon anledning. Hon hade dock turen och fick låna en telefon och kunde ringa till mig och berätta hur det låg till. Det blev ett kort samtal och det enda jag kunde göra var att vänta.

Ovissheten om när hon skulle komma var sjukt jobbig och jag satt på nålar större delen av dagen. Eftersom det tar typ 8 timmar att åka buss från Stockholm till Umeå var det en lång väntan och vetskapen om att jag inte kunde kontakta C på något sätt var jobbigt. Dessutom eftersom att C's telefon inte fungerade började hennes mamma bli orolig eftersom hon inte hade hört något.

Detta resulterade i att C's mamma bad C's dåvarande flickvän N att ringa till mig för att höra om jag visste något. Naturligtvis anade N vad som pågick mellan oss och jag kan bara anta att hon inte tyckte att det var ett speciellt roligt samtal att göra. För mig var det det värsta samtalet jag någonsin har haft i mitt liv, känslan jag fick efter att ha talat med N var omöjlig att skaka av sig och jag kunde inte göra annat än att lägga mig i sängen och gråta.

Strax före klockan 03 fick jag ett telefonsamtal av C som talade om att hon nu stod på flygplatsen i Umeå och undrade om jag kunde hämta mig. Nyvaken som jag var slängde jag på mig mjukiskläder och satte mig i bilen och körde de 15 minuterna till flygplatsen. Väl där såg jag redan när jag svängde in vars C stod och hjärtat började dunka som aldrig förr.

Den känslan jag fick när jag för första gången fick krama om C är obeskrivlig, det är utan tvekan den bästa känslan någonsin och allt kändes så rätt. Trots allt tjafs med flyg och förseningar så följde den bästa veckan i mitt liv. Aldrig någonsin hade jag känt mig så lycklig och jag visste utan tvekan att C var den rätta.

Nu 3 år senare är jag ännu mer säker på min sak. Hon är den som betyder mest för mig och det finns ingenting jag inte skulle göra för henne. Varje dag har jag lyxen att vakna upp med henne vid min sida och vetskapen om att det alltid kommer att vara vi två är underbar. Jag längtar efter att spendera mitt liv med henne och att bilda familj med henne.

Så till dig min älskling: Jag älskar dig med allt jag är och lite till. Tack för att du står ut med mig och älskar mig för den jag är.

En händig kvinna

Ja, inte bara en utan två händiga kvinnor finns det i detta hushållet! Idag har vi nämligen bytt däck på bilen, egentligen inte speciellt svårt men måste erkänna att bultarna satt som satan idag och vi fick rent av hoppa på fälgkorset för att få lös dom! Efter en timma hade vi i alla fall bytt alla fyra däck, inte helt fy skam!

Efter att ha bytt däck på bilen for vi hem och gjorde en lite matsäck, satte oss på cyklarna och cyklade iväg till en grillplats. Med oss hade vi naturligtvis hunden som tyckte att det var superkul! Hon har, hunden alltså, fått en ny sele som vi bara använder när vi cyklar, superfin är den, svart med fleexefoder.

Nu har vi båda två kraschat framför varsin dator, känner att jag borde gå och plocka undan i köket, men benen vill inte riktigt lyda! Borde dessutom också fundera på vad det blir till middag, men jag har ingen lust med det heller. Jag är däremot peppad på att färga håret, igen, efter maten. Ska försöka mig på att bli lite blondare så att man faktiskt kan se någon skillnad. Köpte hårfärg på Kicks igår när jag var på stan med en kompis. Håll tummarna för att resultatet blir bättre den här gången!

Allt som allt har jag och C haft en supertrevlig helg där vi faktiskt har hunnit med en hel del. Plus i kanten att fotbollen dessutom var inställd eftersom det franska laget inte kunde ta sig hit! Dessvärre innebär det att jag måste gå någon annan gång istället, men den dagen den sorgen!

Nu ska jag ta mig i kragen och gå och städa undan i köket, sen sätta mig i soffan och äta lite choklad! Har ni provat den nya Marabou chokladen med chili och passionsfrukt?


Inga större komplikationer

Både jag och C överlevde shopping turen till Ica Maxi. Det var inte allt för mycket folk även om parkeringen vittnade om annat! Dessutom var vi mer organiserade än vanligt och behövde inte så mycket, vilket resulterade i att vi kom ut från affären efter en halvtimma. Skönt att ha gjort bort det och nu väntar vi på att köttfärsen ska tina.

Var lite trög imorse och i stort sett hela dagen och glömde därför bort att ta ut köttfärs ut frysen. Men nu ligger den i alla fall i ett vattenbad och har gjort det ett par timmar, så förhoppningsvis kan vi äta snart! På menyn idag står i alla fall tortillas för min del och tacos för C's del. Jag har redan förberett allt så det enda som behövs göras är att steka köttfärsen. Magen kurrar som bara den och jag har tänkt äta tills jag spricker!

 

Jag tackar för den här veckan och lovar att försöka uppdatera lite mer nästa vecka. Skolan borde vara lite lugnare då så det ska finnas lite mer tid över till bloggen. Tills dess önskar jag alla en trevlig helg med massor av solsken (Om nu inte askan från Island gömmer solen!)


Välförtjänt helg

Det är fredag eftermiddag och det är strålande sol är i Umeå, det gör att man blir superglad! Hur kan man egentligen inte vara glad när det är fredag och soligt? Fredagar måste vara den bästa dagen på hela veckan, då vet man att man garanterat har två dagars ledighet framför sig!

Jag har jobbat som en gnu idag och därför lyckats skriva klart mitt arbete som ska vara inne nästa torsdag. Detta betyder att jag i lugn och ro kan njuta av helgen utan att behöva fundera på skolarbeten och annat tjaffs. Känns superbra även om min hjärna tycks ha arbetat en aning för hårt och nu stängt av sig själv. Men i övrigt känns det kanon!

Den här helgen är det faktiskt en del saker som är planerade. Imorgon har jag tänkt mig ner på stan med en kompis, C får stanna hemma och roa sig själv! Inte för att C inte vore välkommen, men man kan ju inte alltid sitta ihop i höften även om det nu är trevligt!

Sen på söndag har jag lovat min far att gå och se fotboll, suck. Hatar fotboll så jag förstår inte alls varför jag lovade att komma, men nu har han fixat biljetter och allt så det är väl bara att pallra sig dit antar jag. Just nu står mitt enda hopp till att komma undan att askmolnet som befinner sig över Sverige behagar att stanna kvar så att fotbollslaget från Frankrike inte kan ta sig hit! Men det är inget som jag har kontroll över så det återstår att se vad som händer!

Ikväll blir det i vanlig ordning att se Så ska det låta, ikväll är visst Robert Gustavsson med, han är sjukt rolig och dessutom läste jag visst att Andre Ryback skulle vara med också. I mina öron låter det i alla fall som att det kommer att bli ett bra program!

Innan dess måste jag och C dessvärre på Ica Maxi för att handla lite. Ica Maxi på fredagar är bland det värsta som finns. Alla människor blir som galna och tappar plötsligt allt folkvett...eller så är det kanske så att folk utan vett handlar på Maxi? Vad vet jag?

Brända geni-knölar

Idag verkar det otroligt nog finnas lite extra tid över för att uppdatera bloggen! Superskönt känns det, ja alltså inte att uppdatera bloggen men att det finns tid över. Ledig tid har det varit lite ont om den här veckan så det är faktiskt väldigt uppskattat.

Tidigare idag läste jag den här artikeln i Aftonbladet. I artikeln står det att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström inte får bryta sin förlovning, i alla fall inte förrän efter kronprinsessan Victorias bröllop. Detta är då för att det skulle vara ett etikettsbrott och att det skulle ta bort fokus på Victorias bröllop.

Visserligen så är det väl logiskt att det skulle ta fokus från Victorias bröllop, men samtidigt så tycker jag personligen att det är lite töntigt. Men jag antar att det är så när man är en offentlig person, då är ens privatliv också offentligt. När jag var liten, det vill säga typ 5 år, så ville jag bli en prinsessa när jag blev stor.

Ju äldre jag blev desto klarare blev det att jag inte ville bli en prinsessa, även om jag nu faktiskt inte har bestämt mig för vad jag ska bli när jag blir "stor". Efter att ha läst artikeln i Aftonbladet är jag i alla fall tacksam över att jag redan i tidig ålder bestämde mig för att inte bli en prinsessa. För i ärlighetens namn skulle jag aldrig kunna acceptera att mitt privatliv är offentligt och inte heller skulle jag acceptera att jag skulle behöva vara tillsammans med någon som jag kanske egentligen inte vill vara tillsammans med, bara för att det skulle vara ett etikettsbrott att göra slut.

Privatliv är kallas privatliv av en anledning, att det ska vara privat! Så även fastän pengarna sinar i kassan och varken jag eller C är rika och lever i lyx så har vi i alla fall lyxen att våra privatliv faktiskt är privata.

En liten stund för mig själv

Klockan är just nu 17.15 när jag skriver detta inlägg och jag har precis fått några minuter för mig själv. Egentligen så är det första gången idag då jag kan sätta mig ner och göra i stort sett ingenting.

Här i Umeå så är det strålande sol och varmt och jag har nyss varit ute på en liten cykeltur med hunden. Därför är jag en aningen svettig och äcklig och jag ska alldeles strax gå och tappa upp ett riktigt varmt bad med mycket bubblor, ta med mig min något kassa bok, Nästan död man av Åke Edwardsson och lägga mig i badet och bara koppla av.

Jag är helst sned i ryggen efter att ha cyklat med hunden ett par gånger, det blir lite ojämnt när man håller hunden i höger hand och styr med vänster handen. Måste definitivt införskaffa en springer till cykeln så att man i alla fall kan cykla med båda händerna på styret!



Har så mycket skolarbete den här veckan att det inte finns någon tid över till något annat. Hittills har skolan varit ganska så lugn men nu verkar allt ta fart och det känns lite stressigt. Jag har i alla fall lyckats få en hel del gjort och har faktiskt påbörjat ett lite större arbete som ska vara klart tills nästa torsdag. Det känns skönt att ha gjort bort så mycket så förhoppningsvis blir resten av veckan lite lugnare.

Eftersom det är onsdag idag är C som vanligt i skolan och jag får lite tid för mig. Idag är enda nackdelen att jag är vrålhungrig men C kommer inte hem förrän efter sju och då ska vi äta. Så jag får allt gå omkring och vara hungrig en stund till.

Ska försöka att hinna med att uppdatera bloggen lite mer, men det är svårt när man har så mycket annat att hinna med!

Tillbaka till skolbänken

Hade tänkt uppdatera bloggen tidigare idag men det har helt enkelt inte funnits någon tid över. Om jag ska vara ärlig så har jag egentligen inte tid nu heller, men i ett försök att skjuta upp lite saker så tänkte jag skriva ett inlägg.

Helgen har varit underbar och vädret har dessutom varit underbart vilket har varit ett stort plus i kanten. Jag och C har haft ett par riktigt mysiga dagar där vi har pysslat på hemma och varit lite händiga. Eller ja C har varit händig, jag har mest tittat på! Jag har dessutom fått shoppa lite, tycker att det är superkul att shoppa och det behöver nödvändigtvis inte vara till mig. Jag har shoppat både nödvändiga och lite mindre nödvändiga saker och dessutom var allt på rea vilket passar mig bra!

I går var vi på en cykeltur med hela familjen, delvis att vi tog med oss hunden. Hon är lika söt som socker och man blir bara glad av att se henne. Söndag kvällen avslutade vi med att hälsa på mamma och ta lite bilder från påsken! Så jag tänkte bjuda på några bilder i det här inlägget som jag lovat tidigare!

Idag har jag haft fullt upp med skolarbete och det tycks inte finnas något slut på eländet. Som det ser ut just nu verkar det inte finnas mycket tid till bloggande den här veckan, men det kan ju alltid ändras. Jag är expert på att vara lat och skjuta upp saker och bloggen är ett effektivt sätt att skjuta upp saker och ting!

Här kommer i alla fall några påskbilder:


Jag kunde inte hålla mig

Igår kväll var jag grymt peppad på att färga håret och jag kunde därför inte vänta enda tills idag med att göra det. Så vid halv nio tiden igår fick jag C att färga håret på mig. Jag satt med spänning och väntade på att se resultatet då jag förväntade mig en ganska så drastisk förändring.

Dessvärre blev det faktiskt ingen större förändring och jag är därför mer ljusbrun än blond. Vilket visserligen duger bra det också och det blev en fin färg. Men jag hade ändå hoppats på att jag skulle bli lite mer blond, men man kan väl inte få allt. För att försöka bli lite mer blond har jag bestämt mig för att göra lite slingor om ett par veckor, blir väl rättare sagt i slutet av den här månaden eller i början av nästa då jag fått lite pengar.

Idag har jag förövrigt ingen ork till något alls och jag är tacksam över att det är helg. Vill helst krypa ner under täcket och sova ett par timmar. Vädret här är dimmigt och regnigt, inge roligt alls. Om ett tag blir det nog att göra lite lunch, krypa upp i soffan och sen kolla på tv resten av dagen.

Som ni kanske förstår så tar jag helg nu och återkommer på måndag om tiden finns, har en hel del skolarbete att ta tag i. Trevlig helg allihopa!

Fast i gamla spår

Jag har nu varit hos frissan och klippt mig och C har även hon klippt sig. Medan C fick håret klippt satt och och kikade i lite tidningar och kataloger för att se om jag kunde hitta någon frisyr som föll mig i smaken. Hittade två stycken som var rätt så fina men i sista sekund så bangade jag ur och körde på det gamla vanliga!

Så dessvärre har jag samma frisyr som innan även fast det så klart är nyklippt och ganska så mycket kortare. Jag blev i alla fall nöjd med klippningen även om jag fortfarande skulle vilja prova på en annan frisyr, men det får väl helt enkelt bli nästa gång?

Efter som jag har bestämt mig för att förändra nåt med håret i alla fall så har jag varit ute och köpt hårfärg! For iväg på Maxi efter jag släppt av C hemma så hon kunde gå tillbaka till jobbet. Det stod i valet och kvalet mellan en mörkbrun och en blond färg och efter många om och men så bestämde jag mig i alla fall. Jag ska för första gången någonsin bli blond! Känner mig en aning nervös om jag ska vara ärlig, men som C sa så är både min mamma och min syster blonda och dom passar i det så varför skulle inte jag?

Imorgon blir det i alla fall att färga håret, har ingen ork till det idag. Idag vill jag bara lägga mig i soffan och se på tv och göra ingenting. Men dessvärre så måste jag ut med hunden när jag är klar med det här inlägget. Hon är ett riktigt busmonster just nu. Igår kväll fann vi henne i vårat sovrum under sängen! Hon får inte ens vara där inne, så då fick hon lite skäll. Tidigare idag fann jag henne i badrummet, två gånger! Och där inne får hon inte heller vara, så det återstår väl att se hur väl hon uppför sig på promenaden.

Det här blir nog mitt sista inlägg som brunett, imorgon är jag förhoppningsvis blond om nu ingenting går snett och jag blir grön eller orange hårig istället!

Nedräkning 1 timma och 5 minuter

Som jag skrev igår så försökte jag leta efter lite inspiration på nätet till min hårklippning. Det gick dock inget vidare och jag lyckades inte alls bestämma mig för vad jag ska göra med mitt hår. Så igår kväll när vi gick och la oss så frågade jag C vad hon tyckte att jag skulle göra. C var dock väldigt diplomatiskt, en aning för diplomatisk om du frågar mig, och sa att jag skulle göra det som känns bäst.

Det var inte det mest hjälpsamma svaret då jag inte kan bestämma mig. Så det slutade med att jag blev en aning grinig på C och tyckte att hon gott kunde hjälpa till lite bättre än så. Det enda jag vill är att hon ska tycka att jag ser fin ut i håret och så klart att jag själv är nöjd. Självklart så svarade hon att jag kommer att se fin ut hur som helst, men det var inte riktigt det svaret jag letade efter. Men även om jag nu blev lite grinig så älskar jag henne i alla fall, puss på dig älskling!

Hur som helst så har jag fortfarande inte lyckats bestämma mig för hur jag ska klippa mig. Känner mig verkligen less på mitt hur just nu och känner att något nyss skulle vara roligt. Men samtidigt är jag super feg och vågar inte göra något allt för drastiskt! Så jag har en känsla av att det kommer att sluta med det vanliga, delvis att klippa av lite längd och sen bara klippa upp det. Det är väl visserligen inget fel med det, men då sitter jag i alla fall där med samma frisyr som tidigare, lite tråkigt!

Kanske blir det att färga det, men kan inte bestämma mig för om jag ska göra det mörkt igen eller om jag ska försöka mig på att få det lite ljusare. Suck, en timma kvar nu och jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra. Jag är dessutom trött eftersom jag sov dåligt vilket helt berodde på att jag blev en grinig kärring och surade precis innan vi somnade. Jag återkommer kanske senare idag och talar om hur det blev med håret, om det nu blir något alls!

Plugghäst!

Jag har lov den är veckan vilket man kan tycka borde innebära att jag latar mig. Men istället så pluggar jag mer än jag gör i vanliga fall, jag ju tyckas en aning bakvänt! Men jag pluggar bara ett ämne den här veckan och jag försöker göra bort sådant jag borde ha gjort för länge sedan. Förhoppnings vis blir jag klar med det den här veckan och då hoppas jag på att allt kommer att flyta på lite bättre.

Hade sjukt konstiga drömmar i natt, men kan inte komma ihåg dom längre. Jag vet bara att det var grymt jobbigt att kliva upp och gå ut med hunden idag. Helst hade jag velat stanna i sängen ett par timmar till och mysa med C. Men man kan ju inte få allt. Snart är det i alla fall helg så då kanske vi får mysa lite i sängen.

I ärlighetens namn har jag inte alls något vettigt att säga. Tror att jag ska sätta mig och kolla runt på lite frisyrer istället. Ska nämligen klippa mig imorgon och jag känner att lite förnyelse skulle vara roligt så jag ska leta efter lite inspiration!

Lättare för lesbiska att bli chefer

I aftonbladet kan man läsa den här artikeln. I artikeln framgår det att resultaten från en undersökning visar att det är lättare för lesbiska kvinnor att få chefspositioner än det är för homosexuella män att få chefspositioner. I artikeln framgår också att undersökningen har gjorts med nästan en miljon gifta i åldrarna 25 till 64 har jämförts med 2000 personer i samma ålder med registrerat partnerskap.

Personligen så tycker jag att det är en missvisande undersökning som egentligen inte säger speciellt mycket i mina ögon. Eftersom man har valt att jämföra de som har registrerat partnerskap har man uteslutit en stor del homosexuella. Långt ifrån alla homosexuella väljer att ingå ett partnerskap och långt ifrån alla väljer att komma ut på sin arbetsplats. Undersökning är därför missvisande och ingenting jag skulle lita på.

Från mina egna erfarenheter tycks världen dessutom vara mer accepterande mot homosexuella kvinnor än mot homosexuella män. För många är tanken på två män tillsammans något man helst inte vill se, medan två kvinnor tillsammans är många mäns drömmar och fantasier.

I arbetslivet så är det dessutom så att majoriteten av chefspositioner går till män, även om det visserligen är så att det blir mer och mer jämställt. Jag kan därför tänka mig att det är många män som väljer att inte komma ut på arbetsplatsen och därmed riskera att förlora en eventuell chefsposition. För i mångas ögon är en homosexuell man en feminin man och oavsett hur fel det än är kan jag tänka mig att många väljer att ge en chefsposition till någon annan som är mer maskulin.

Precis som att det finns en stereotyp för homosexuella män finns det också en stereotyp för homosexuella kvinnor. Homosexuella kvinnor ska vara "manliga" och kanske är det därför den så kallade undersökningen visar på att homosexuella kvinnor har lättare att få chefspositioner?

Själv är jag inte inne i arbetslivet än och jag kan därför inte säga om jag skulle komma ut på min arbetsplats eller inte. Men om det skulle vara så att komma ut på arbetsplatsen skulle medföra att jag har mindre chans att få en chefsposition så skulle jag nog hålla käften.

Vad skulle du göra?

Påskkärringen har landat

Efter en helt underbar helg fylld med god mat och godis har jag äntligen landat. Känner mig dock fortfarande fylld av socker! Jag som inte trodde att jag skulle få något påskägg fick ett jättestort påskägg av mamma torsdags. Fyllt med massor av godis och dessutom hade jag och C varit och köpt en jättestor påse utifall att vi inte skulle få något ägg. Påsen stor oöppnad i skafferiet och väntar på att ätas upp. Dock tror jag att det dröjer några dagar innan jag vill se godis igen!

I lördags var vi på familjeutflykt till familjens stuga, där befann sig mamma och co plus mormor så klart! Där bjöds vi på påsklunch som var mycket god och sen blev det en skoter tur också. Även hunden fick hänga med då vi har kälke till skotern. Så jag och hunden kurade upp oss på filtar och sitterunderlag medan min bror körde och C åkte bakom han. Underbart väder med massor av skratt och lek. Bästa dagen på länge var det verkligen.

Dessutom så fick både jag och C köra skoter. Har inte kört skoter sen jag var typ 12 och hade helt glömt bort hur roligt det är! Körde dock inte så mycket då det var mycket blöt snö och skoterleden delvis är svår att köra på. Men roligt var det i alla fall!

Dagen avslutade vi med att grilla! Har nog aldrig grillat så tidigt någon gång, men gott var det! Eftersom det är mer än en timmas bilkörande för att ta sig till stugan tackade vi för oss vid halv åtta tiden och begav oss hem. Väl tillbaka i stan var vädret förjävligt och vi var grymt tacksamma för att vi åkt bort över dagen.

Resten av helgen har vi spenderat hemma i soffan där vi ätit mängder med godis och sett på film och bara tagit det lugnt. Idag har jag vi varit och hälsat på min farmor, länge sedan vi sågs så det var trevligt. Jag lyckades även tvinga i mig en kopp kaffe då hon aldrig kommer ihåg att jag inte dricker kaffe och jag hade inte hjärta att tala om det för henne då hon börjar bli lite virrig!

Vi har tagit en massa fina bilder från helgen, eller ja några i familjen har tagit. Ska ladda upp några så snart jag får tag på bilderna, vilket visserligen kan ta ett tag! På vägen till stugan stötte vi dock på den här figuren:

 

Jag återkommer imorgon med fler inlägg, kanske har något vettigare att säga då!

Mens-Monster

Efter min morgon promenad med hunden idag förvandlades jag till ett Mens-Monster. En aning surt då jag var på helt andra tankar efter min promenad! Istället har jag nu svinigt ont i magen och fryser som en gris, vad jag hade planerat först hade varit mycket trevligare! Jag funderar nu allvarligt på att lägga mig i soffan med en filt, se på lite tv och kanske till och med sova lite. Tror dessutom att jag skulle behöva lite värktabletter.

Jag och C har i alla fall försökt göra lite planer för helgen och om min mensvärk avtar bara det minsta så ska vi ta med oss cyklarna till macken och pumpa däcken. Sen har vi tänkt försöka oss på en cykeltur med hunden. Jag har dessutom varit ett mycket snällt barnbarn och köpt ett påskägg till min farmor. Så jag ska försöka hinna med att hälsa på henne också. Men hur mycket som hinns med idag beror på hur jag känner mig.



Imorgon har vi planerat att åka till stugan över dagen, det vill säga om vädret är bra så att vi faktiskt kan vara ute. Annars är det lika bra att stanna hemma, lägga sig i soffan och slå på en bra film.

Nu ska jag se om jag kan locka med mig C till soffan där jag tänker äta mängder med choklad och tycka lite synd om mig själv. För övrigt så önskar jag en glad påsk och jag återkommer efter helgen!


April april din dumma sill!

Måste säga att det är lite underligt att det är skärtorsdag och första april samtidigt. Känns helt fel att påsken är så tidigt i år, men det är väl inte så mycket att göra åt. Jag tror förövrigt att det är fredag idag, precis som jag trodde att det var torsdag igår. Faktiskt så har jag legat en dag föra hela veckan vilket faktiskt har varit ganska drygt. Men hur som helst så är det i alla fall helg nu!

Eftersom jag trodde att det var fredag idag så såg jag fram emot att se Så ska det låta ikväll. Förra veckan var det sjukt roligt och jag skrattade så att tårarna sprutade när jag såg det här:



Så jag känner mig lite besviken att det inte är Så ska det låta ikväll, men imorgon får jag i alla fall se det.

Av någon anledning så är jag på superbra humör även fast jag har en del dryga saker som jag måste göra innan dagens slut. Men just nu känns livet lekande lätt och jag känner mig lycklig och verkar skratta åt det mesta. Skrattandet kan också bero på att jag inte sovit speciellt bra och är en aning trött. När jag är trött brukar jag skratta åt allt och inget. Men dom säger ju att ett gott skratt förlänger livet så det är väl inte så tokigt egentligen.

Eftersom det är skärtorsdag så förväntar jag mig att vi ska få ungar som plingar på dörren ikväll, vilket kommer att göra hunden tokig. Tycker att det är drygt med påskkärringar och utklädda ungar vid halloween, brukar sällan öppna dörren eftersom jag aldrig har något att ge dom och jag köper aldrig godis för att ha hemma och ge ungarna.



När jag var liten var jag själv utklädd till påskkärring och gick runt med min lillebror och knackade dörr i kvarteret. Vi fick alltid ihop massvis med godis och ofta en hel del småpengar också. Men mentaliten tycks ha ändrats sedan jag var liten och det är inte längre samma sak. Jag är dessutom ytterst tveksam till att jag skulle låta mina barn gå runt och knacka på hos främlingar för att be om godis. Det tycks vara det samma som att be om trubbel.

Vill man att barnen ska ha godis så får man väl helt enkelt köpa påskägg! Förövrigt så är man aldrig för gammal för påskägg, men än så länge har jag inte sett röken av ett. Men då har jag å andra sidan inte träffat familjen heller. Vi får väl se om jag får några påskägg i helgen kanske.


RSS 2.0