Filmrecension av Fingersmith

Idag tänkte jag att det blir en recension av Fingersmith.

 

Handling

Susan "Sue" Trinder är en ficktjuv som bor i Londons slum tillsammans med Mrs. Sucksby, en kvinna som tar hand om oönskade barn. En dag får de ett erbjudande från en gammal bekant till familjen som kallas för Gentlemannen, ett erbjudande som innebär att Sue måste ta del av ett lurendrejeri.


För att planen ska gå att genomföra tvingas Sue flytta in hos den rika kvinnan Maud Lilly och bli hennes tjänsteflicka. Maud Lilly är föräldralös och bor tillsammans med sin stränga morbror. Planen är att Sue ska bli nära vän med Maud och lägga in ett gott ord för Gentlemannen så att han kan gifta sig med Maud.


Sedan är planen att de ska sätta Maud på dårhuset då dom väl är gifta. På så sätt kan Gentlemannen och Sue komma åt Mauds pengar. Men allt går inte riktigt enligt planerna då Sue blir hjälplöst förälskad i Maud...

 

Jag tycker att det var en supersöt film som överraskar och förundrar. Ingenting är direkt förutsägbart med den här filmen och dom vändningarna som finns är mycket bra. Det är en film som man bara vill sjunka in i och ha mer av. Trots att den är relativt lång så märker man knappt av det. Det är en film som jag rekommenderar varmt!

 

Filmen får:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0