Ledigt jobb sökes!

Idag har jag varit på informationsmöte om ungdomsgarantin. Inte intressant för fem öre och till största delen bara en massa skitsnack. I en timma och trettio minuter satt jag i salong 3 på Filmstaden och lyssnade på typ 8 stycken människor prata. Den ena värre en den andra!

Efter denna otroligt givande information var man tvungen att skriva på ett närvaropapper och dessutom välja en av fyra jobbcoacher. Detta är i mina ögon helt meningslöst då jag redan har haft en jobbcoach i typ 4 månader! Så varför ska jag nu ha en till? Dessutom så gör dessa coacher samma sak som den jag redan haft, så då kan man ju fråga sig vad den nya ska tillföra. Jag förstår mig inte på arbetsförmedlingen!

Dessutom för att göra saker och ting lite mer komplicerade, som om det inte räckte nu, har jag dessutom fått sju miljoner papper från Försäkringskassan som ska lämnas in varje månad. En för aktivitetsstöd och en för utvecklingsstöd eller något sådant! Man får ont i huvudet av att bara försöka tänka på hur allt ska fyllas i och vars allt ska lämnas!



Sedan så ska man så klart varje månad lämna in liknande papper till socialtjänsten för att få försörjningstöd. Där nöjer man sig inte heller enbart med papper på vad som händer inom socialtjänsten, utan kopior på allt som sker på arbetsförmedlingen och försäkringskassan ska också lämnas in, detta så klart utöver kopior på hyresavier och elavtal och allt annat mellan himmel och jord!

Jag känner att jag snart måste skaffa mig ett dokumentskåp för att kunna hålla reda på alla papper som ska till olika sorters myndigheter. Att det är så mycket pappersarbete med att vara arbetslös är ju helt bisarrt, kanske är det myndigheternas sätt att ge en erfarenhet med pappershandlingar utifall att man skulle få ett kontorsarbete någon gång!

Morgonstund har guld i mun

Just nu sitter jag inne på kontoret och har en liten stund för mig själv. Har redan varit uppe i 45 minuter och här hemma är det faktiskt ganska så tidigt. Jag har precis duschat och njuter nu av lite lugn och ro. C och hunden sover fortfarande och även fast det är så här tidigt på morgonen njuter jag av lite egentid.

Egentid får ingen av oss egentligen. Den enda egentiden man får är korta bitar, som när någon av oss går ut med hunden eller åker till affären en snabbis. Men då vi båda två här hemma hela dagarna och sedan spenderar all tid med varandra så blir det ont om egentid.

Att inte ha någon egentid är egentligen ingenting jag klagar över, men ibland är det ruskigt skönt att vara ensam, bara för en liten stund. En liten stund att bara sitta ner och göra ingenting, en liten stund utan att behöva tänka på någon annan, stänga av hjärnan en liten stund. Dessutom få chansen att sakna varandra! Är man tillsammans dygnet runt får man aldrig chansen att sakna varandra och därmed missar man att glädjen av att återförenas.

Skynda fynda!

Jag och C blev kidnappade av B för drygt 1,5 timma sedan. Vi fick ett mystiskt sms som sa "look for a yellow boat", verkade ju en aning mistänksamt men det visade sig att det var en bil med en gul kanot på. Väl inne i bilen avslöjades det att vi skulle åka till returbutiken då B hört ryktesvägen att det skulle finnas snowboards där.

Dock så fanns det inga när vi kom dit så antingen var alla slut eller så fanns det aldrig några. Jag och C lyckades ändå fynda två par skridskor för 120 kr. Så i vinter blir det till att åka skridskor, dock måste dom slipas först. B fyndade dessutom ett par skidor och ett par stavar, men det fanns inga pjäxor som passade och vi fick därför skynda vidare till Myrorna.



På myrorna fanns det basketbollar i storlek XXXL, hade gärna köpt hem en sådan men misstänker att lägenheten skulle gå sönder om vi hade en! B hittade ett par pjäxor i lagom storlek och hon hittade även en anslagstavla. Dessutom lyckades hon få med sig någon svart skit på händer och ansikte, förmodligen från den otroligt vackra ridhjälmen hon provade!



Nu är vi hemma, eller i alla fall jag. C har gått ut med hunden och jag ska strax börja med maten. Idag blir det lax med hemmagjord klyftpotatis. Efter det har jag planer på att krascha i soffan och sedan inte röra mig ur fläcken innan det är dags att gå isäng.

Att säga hejdå

Igår var det dags att säga hejdå till svärmor. Som vanligt när det kommer till att säga hejdå på en flygplats så kan jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag tror att säga hejdå på en flygplats är bland det värsta jag vet. Kanske beror det på att jag och C har fått säga hejdå så många gånger. Ingen av oss lyckades hålla tillbaka tårarna och det var ett väldigt känslosamt farväl.

Även om det var tråkigt att säga hejdå så har det varit superkul att ha svärmor här. C har varit ledsen tidigare för att hennes mamma inte tagit sig tid att hälsa på oss. Men nu har hon gjort det och det känns superbra att vi har fått visa hur vi bor här och att hon har fått träffa min familj och ta del i vårat liv.



Tidigare i veckan fick vi resultaten från Cassies blodprov och dom kom tillbaka helt okej. Så det betyder nu att det är 6 månader kvar tills vi kan flytta till Storbritannien. Det känns helt sjukt och samtidigt lite stressande, nu måste vi ju faktiskt börja planere. Och hur planerar man egentligen en sådan stor flytt?

Sista dagen med svärmor

Idag är det sista dagen som vi har svärmor här, eller ja hon är här en liten stund imorgon också men det räknas inte riktigt. Idag har vi varit och shoppat, igen! Sista souvenirerna för svärmor har inhandlats, dessutom så blev det lunch på Café Göteborg. Dock var tårtan jag åt idag inte lika god som den jag åt sist!

Efter lunchen åkte vi ut på Stömpilen där det blev ännu mer shopping! Har alldeles lagomt ont i fötterna nu, tror aldrig att jag har shoppat så mycket! Nu sitter vi allihopa i soffan och vilar fötterna innan det är dags att laga middag. Idag blir det fin middag, till förrätt ska vi äta mini västerbottenspaj och sedan till varmrätt blir det teriyakibiff med ris.



Vi har haft en superhärlig tid med svärmor här och i lördags hade vi våran förlovningsfest. Vi åt mat på Mix, som egentligen inte var allt för god, men vi hade trevligt. Sedan blev det tårta, kaffe och champagne hemma hos oss. Dessutom fick vi superfina presenter. Av pappa och hans flickvän fick vi en vacker tavla som vi har hängt i vardagsrummet, av mamma, mormor, morfar samt mina syskon fick vi pengar till våra förlovningsringar och av svärmor fick vi matchande berlock armband i silver, superfina! Dessutom fick vi även ett Lasse Åberg glas, en fotoram och doftljus av övriga familjemedlemmar.



Lägenheten känns riktigt uppfräschad nu då jag dessutom fick två vackra tavlor av svärmor i födelsedags present. Sedan köpte jag och C ytterligare en tavla som förlovningspresent från en av C's fastrar. Två av tavlorna hänger i vårat sovrum och en hänger i kontorer. Idag shoppade vi dessutom två skyltar från Mias lustgård, en som säger "Borta bra men hemma bäst" och en som säger "Kärleken övervinner allt". Nu blir det att lägga upp fötterna på soffan och vila en stund innan det är dags att laga mat!

En sak avklarad

Idag var det hästtävlingar som stog på schemat. Vi åkte ut till Hippologum vid 12-tiden för att kolla på 1.20-klassen. Det var inte allt för många startande vilket gjorde att det inte tog allt för lång tid. Det var kul att titta på lite hästar igen och kul att se många duktiga hemmaryttare.

Efter hästtävlingarna åkte vi till Café Göteborg och åt lunch. Jag åt en supergod ost och skink sallad, C åt blomkålssoppa och svärmor valde potatis och kantarell soppa. Dessutom så blev det en tårtbit till efterrätt. Jag valde en underbart god pecan cheescake och svärmor åt en rusktigt god nougat/jordnötstårta. Det var lätt den godaste tårtan jag någonsin ätit!

När vi ätit klart var jag så mätt att jag knappt kunde röra mig. Trots det var vi tvugna att åka ner på Maxi för att handla lite inför förlovningsfesten imorgon. Det var ungefär sju miljoner människor på Ica Maxi eftersom det var fredageftermiddag. Trots alla människor var vi klara ganska så snabbt och kunde bege oss hem.

Väl hemma fick jag gå ut i regnet med hunden, kan ju tala om att det inte blev en allt för lång promenad. Nu sitter jag och svärmor i vardagsrummet med varsin dator medan C ligger i sovrummet med migrän efter att ha ätit för mycket chokladtårta på Café Göteborg.

Ikväll ska vi äta italienska köttbullar med tomatsås och sen ska vi en sväng på Godishuset. Sedan blir det nog att se en film innan det i vanlig ordning blir en tidig kväll!

Shopping hela dagen!

Idag har varit en riktig shopping dag! Jag började dagen med en liten sovmorgon, med sovmorgon så menar jag typ 9.30! Sen så passade jag på att ta med mig hunden till Mariehems kiosken för att hämta ett paket från Bon Prix. Sedan hem för att prova kläder! Dessvärre var jeansen som jag beställt alldeles för korta! Så dom blev det att returnera, men resten behöll jag, delvis ett par mjukisbyxor och lite underkläder.



Efter att vi alla duschat och gjort oss iordning åkte vi ner på stan för att äta lunch på Eastern Palace. Maten var som vanligt mycket god! Efter lunchen åkte vi till Expo för att handla lite! Vi kom ut från affären med 6 st nya glas, 4 nya skålar. Sedan fick vi dessutom två stycken pannor av svärmor! Passar superbra eftersom vi har lyckats döda två pannor nyligen.

När vi var klara på Expo åkte vi ner på stan igen för att shoppa lite mer. Tittade runt i lite affärer i ca en timma innan det var dags för mig att gå på mitt sista jobbcoach möte. Lämnade C och svämor för att göra stan osäker. Mötet var över snabbare än väntat vilket var skönt. Efter mötet blev det lite mer shopping, jag köpte bland annat en tunika på Kappahl.

Efter ytterligare lite strosande på stan kände vi oss allihopa lagomt trötta och bestämde oss för att åka hem! Nu sitter jag i soffan och vilar fötterna. C och svärmor ska precis gå ut med hunden en kort sväng. Ikväll ska vi ta det lugnt, tror att vi ska se på Shutter Island.

Imorgon ska vi åka ut till Hippologum och kolla på hopptävlingar, sen blir det fika på Café Göteborg. Kanske att det blir lite mer shopping också!

Svärmor har landat!

Phew! Svärmor har bara varit här i en och en halv dag men jag är redan slutkörd! Beror väl egentligen mesta dels på att jag kämpar mot en envis förkylning! Igår blev det i alla fall ganska lugna puckar. Började dagen med möte på Arbetsförmedlingen sedan fortsatte dagen med shopping på Ica Maxi och lite sista minuten förbredelser hemma.

Klockan 16.00 landade svärmor här i Umeå efter många timmars resande. Resan hade gått bra och personalen hade varit trevlig! Väl hemma blev det förstås en rundtur av lägenheten och sen kaffe och lite surr. Tiden gick fort och sedan var det dags för mig att laga mat!

Dagen till ära så åt vi fläskfilé i sås med hemmagjord klyftpotatis och bröd och sallad och till det serverades det ett glas vitt vin. Mycket gott blev det om jag får säga det själv! Kvällen avslutades sedan i soffan där vi kikade på Idol och på House. Sen var svärmor trött och ville gå och lägga sig. Då både jag och C kändes oss trötta gick vi också och la oss. Kikade dock på några avsnitt av Big Bang Theory innan vi slutligen somnade!



Imorse blev det en tidig start (i alla fall för mig och C som är vana att sova till minst 9.30)! C vaknade till ljudet av svärmor som gullade med hunden i köket, då var klockan 08.00. C valde att kliva upp medan jag valde att ligga kvar i sängen till klockan nio.

Efter att ha promenerad med hunden, ätit frukost, packat matsäck och gjort oss i ordning körda vi ut till mammas jobb för att hämta stugnyckeln. Sedan bar det av till Åmsele! vi gjorde ett snabbt depå stopp i stugan för att gå på toa och lämna av en ryggsäck för att sedan fortsätta till Mårdseleforsen.

Väl i Mårdsele valde vi att bara gå över den första bron och sedan stanna på grillplatsen för att äta lite lunch. Vi gjorde upp en eld, kokade Bullens Pilsnerkorv, drack varmchoklad och grillade marshmallows! Passade även på att ta några bilder av den vackra naturen!



Efter lunchen ute i det fria åkte vi tillbaka till stugan där dom vuxna (delvis C och hennes mamma) drack kaffe medan jag drack varmchoklad och åt en muffins. Vi kunde till och med sitta ute i solen, riktigt härligt var det! Om jag hade fått välja hade vi fortfarande varit där! Det finns inget bättre ställe att vara på än i stugan.

Dessvärre var vi tvungna att styra kosan hemåt! Svämor tog sig en tupplur i baksätet på hemvägen, man blir trött av den friska luften här uppe i vackra Norrland! Kvällen här hemma har sedan varit mycket lugnt. Jag lagade lasagne till middag och sedan satt vi oss i soffan och kikade på Robin Hood.



Jag har valt att gå och lägga mig, C och svärmor är fortfarande uppe men jag skulle tro att det inte dröjer allt för länge innan jag får sällskap i sängen!

Imorgon är det lunch på Easter Palace, shopping på stan och sedan ett möte med jobbcoachen på Manpower som står på schemat. Vad som händer efter det återstår att se!

När man har tråkigt!

Man kan ju fråga sig vad som händer när fyra stycken flator har tråkigt en lördag? Svaret: Det blir maskeradparty! Tidigare i veckan bestämdes det att vi skulle dricka öl med några kompisar, ingenting märkvärdig planerat. Men på lördag morgon vaknade vi till ett sms som sa "Party hatt är obligatoriskt". Jaha, tänkte vi och insåg att det var bäst att åka och shoppa!

Vi valde Barnenshus och hoppades på att dom skulle ha något roligt! Tur var väl det för där fanns det en hel sektion med utklädningskläder och tillbehör! Så då bestämde vi oss för att vi skulle löpa linan ut och komma i hel utklädnad och inte bara en hatt! C valde av naturliga skäl att klä ut sig till pirat! Jag hade desto svårare att bestämma mig men valde tillsist att klä ut mig till indian!

Det är dock inte det lättaste att köpa en maskeradkostym när man har en väldigt begränsad budget! Så därför var jag tvungen att tänka till lite extra och större delen av min kostym var därför hemmagjord! Jag gjorde till och med min egen käpphäst vid namn Sir Redneck! Kostymen var härligt underbar och jag och C skrattade gott åt oss själva!

Våra vänner dök upp som en blind man (med en skylt som sa "Sorry I'm blind can I feel your Tits?") och som Juno (dvs en gravid 16-åring) Vi hade en supertrevlig kväll som innehöll både det ena och det andra! Plus i kanten att vi vaknade upp utan baksmälla på söndagen!

Idag har vi storstädat här hemma eftersom C's mamma kommer hit imorgon! Jag har dessutom sovit en timma, har dragit på mig en förkylning lagomt i tid tills vi får besök! Känns mindre roligt, men det finns inte så mycket att göra åt saken!

Nu är det dags för en promenad med hunden och sen ska vi på Boom och köpa en filt! Imorgon börjar en riktigt fullpackad vecka så vet inte om jag kommer att ha tid att uppdatera bloggen något, men jag ska försöka!

Ett stycke svärmor på besök

Om fyra dagar kommer blivande svärmor hit och hälsar på! På tisdag eftermiddag landar planet och sen ska hon stanna här en vecka. Jag och C har en del planerat inför det kommande besöket, bland annat ska vi åka till stugan en sväng så att svärmor får se hur fint det är där uppe. Sen har vi också skjutit på förlovningsfesten så att hon kan vara med. Sen blir det lite annat smått och gott också.

C har väntat i två år på att hennes mamma ska komma och hälsa på oss och nu lagomt innan vi flyttar härifrån så kommer hon alltså. Det ska bli riktigt roligt att visa hur vi bor och sen får hon så klart också träffa min familj vilket är kul! Eftersom svärmor snart kommer hit så har vi försökt göra iordning gästrummet så att det är fint. Vi har fått tänka lite extra eftersom det är en glasdörr in till gästrummet vilket betyder att man kan se in i rummet.

Så för att undvika detta och för att ge svärmor lite avskildhet så var vi på Jysk igår och köpte ett duschdraperi som vi har hängt upp på krokar på dörren. Så nu kan hon få vara i fred när hon kommer. Vi har även satt tillbaka benen på extrasängen (vi tog bort dom då hunden var liten för att hon insisterade på att krypa in under sängen och riva på tapeten!) Så nu ser det faktiskt ut som ett sovrum här inne.

Vad som är kvar att göra innan på tisdag är så klart att storstäda riktigt ordentligt. Vill ju inte att det ska se ut som ett råtthål här. Inte för att vi är dåliga på att städa eller nåt, men det måste vara extra fint när svärmor kommer på besök!

Hur många flator behövs?

Riktigt pissigt väder har det varit idag! Hade man inte haft hund så hade man hållit sig inne, dessvärre har man inte direkt något val när man har en hund som vill gå ut! Imorse var det dock C som gick ut med henne, men jag tror att dom precis missade regnet.

Här hemma har vi haft fullt med hundar hela dagen. Vid 12-tiden gick C nämligen och hämtade Charlie och Sickan för att dom skulle få leka lite med vårat monster. Det slutade dock i stort sett med att alla hundar låg i var sitt hörn och sov. Vid 16-tiden kom i alla fall B och D hit för att hämta hem sina bäbisar och vi bestämde oss då för att trots regnet och släppa lös odjuren uppe vid vattentornet så att dom skulle få springa av sig.

Alla hundar utom Sickan fick springa lös till en början. Vårat monster tyckte att det var roligast att jaga bollen och var mindre intresserad av att jaga Charlie. Jag lyckades och skickligt nog med att få fast bollen i ett träd. I och med att jag lyckades med det fick vi också svar på frågan: Hur många flator behövs för att få ner en boll från ett träd?, svaret är 3 st.

Efter en ruskigt blöt lekstund traskade vi hem. Jag hoppade i badet för att värma upp mig själv och C ställde sig i köket och började med maten, idag blir det Sheperd's Pie! Det luktar underbart gott här hemma och det är inte länge kvar tills vi får äta. Jag har precis flyttat datorn till vardagsrummet och kopplat in högtalarna och gjort allt redo för att vi ska kunna titta på How I Met Your Mother medan vi äter!

Hur mycket är för mycket?

Hur mycket vill man egentligen veta om andras ex? Till en viss grad är väl de flesta av oss ganska så nyfikna och när det kommer till ex brukar det finnas en hel del skvaller. Skvaller som man egentligen borde hålla tyst om, skvaller om saker som en gång var privata och delades i förtroende. Så hur kommer det sig att det plötsligt är okej att dela med sig av detta skvaller när man är ex?

Någonstans finns det en gräns om hur mycket information man vill ha. Men trots det så händer det ibland att man får för mycket information. Eller så får man information som är okej för andra att veta men sekunden Du får reda på det så knyter det sig i magen. Det är sådana gånger man antingen önskar att man aldrig tagit upp ämnet i fråga eller önskar att man helt enkelt inte hade varit där.

Personligen vill jag inte veta något om min flickväns ex, dom är inget trevligt samtalsämne. Möjligtvis att information om ex som sträcker sig en lång tid tillbaka i tiden är okej, men information om nyare ex vill jag inte ha. Kanske beror det på den situation jag och C befunnit oss i som jag finner det hela obekvämt. Eller så beror det helt enkelt på att jag tycker att det är irrelevant information och jag ser ingen anledning till att tala om det.

Pratar du om dina ex med din pojk/flickvän? Tycker du att det är okej om din pojk/flickvän pratar om sina ex?

En sådan dag

Idag är en sådan där dag då tiden tycks gå långsamt och sen går den helt plötsligt fort. Väntade i evigheter på att det skulle bli lunch men sedan efter lunch så har tiden bara flugit fram. Just nu känner jag mig så där lagomt mosig i skallen. Det blir så när man inte har något vettigt att göra. Det enda vettiga jag har gjort idag är att ha sökt två jobb.

Jag hoppas ändå på att få jobbet som jag blivit intervjuad för, men jag har inte den blekaste aning om när jag kommer att göra något från dom. Dessutom så kan man ju inte sluta söka jobb bara för att man har varit på en intervju! Börjar ändå känna mig lagomt less på att vara arbetslös, ja egentligen så känner jag mig väl less på att vara fattig!


Så där alldeles lagomt

Söndag idag, vilket innebär slutet på helgen. Det har varit en riktigt lugn och skön helg och vi har fått chansen att vila upp oss. Naturligtvis så har detta också inneburit att min förkylning har fått chansen att växa sig stor och stark. Dock är det under kontroll än så länge och jag håller tummarna för att det inte blir värre.

Igår blev det en riktigt lång och skön sovmorgon, det var en av dom där mornarna då man bara somnar om och sängen är hur skönt som helst. Vi stannade i sängen ända tills klockan var 12.20, sen blev det frukost/lunch i soffan medan vi kikade på Grey's Anatomy.

Efter det så lyckades vi faktiskt släpa oss ut ur huset. Vi for på ÖB med B och D där vi handlade lite små saker. Dock inte allt för mycket utan bara små saker som vi behövde. Sen på hemvägen stannade vi på Willys för att handla lite mat inför middagen. Vi hade nämligen bjudit in mamma och L på middag som tack för att dom tog hand om hunden när vi var i Tunisien.



Efter att ha shoppat klart åkte vi hem för att göra iordning inför middagen och städa lite här hemma så att det inte såg allt för hemskt ut. Av någon konstig anledning så kommer det stora dammtussar typ 2 dagar efter att man har dammsugit. Jag skyller på hunden!



Klockan 18.00 kom mamma och L hit och vi åt en mycket god middag bestående av grillad rödvinsmarinerad fläskfilé, potatissallad, grillad majskolv, sallad och bröd. Grillen jävlades en del med oss och ville inte bli varm, men till sist så blev det tillräckligt mycket värme i grillen för att vi skulle kunna grilla.



Kvällen avslutade vi i lugn och ro i soffan där vi tittade på "På andra sidan häcken". Idag har vi spenderat hela dagen i soffan där vi har sett på "How I Met Your Mother". C har precis gjort pizza som vi nu väntar på, sen ska vi fortsätta att se på How I Met Your Mother och sen klockan 21.00 ska vi se på Mamma Mia!

Vila upp sig lite!

Det känns skönt att det är fredag idag! För det betyder så klart att nu får man chansen att vila upp sig lite. Man skulle kanske kunna tro att jag och C är utvilade efter våran semester i Tunisien, men det är snarare det motsatta. Dessutom så fick vi aldrig chansen att vila ut förra helgen och den här veckan har varit rätt så händelserik.



Just därför ska det bli skönt med en helg då vi inte har några planer och vi kan göra ingenting om vi så vill. Inte för att jag har så stora förhoppningar om att vi inte kommer att göra något. Vi blir uttråkade rätt så fort, så det gör det lite svårt att göra ingenting! Dock är det skönt att inte ha några planer utan att bara ta helgen som den kommer! Vad ska ni göra i helgen?


Spänningen stiger

Igår blev jag uppringd av Uniflex och blev ombedd att komma in och göra ett kunskapstest. Så imorse klockan 9.30 infann jag mig hos Uniflex för att göra ett test! Tror att det gick ganska så bra och nu återstår det bara att vänta och se om det gick så bra som jag tror. Sedan ska man så klart ha lite tur att bli en av de utvalda, om det nu går så långt. Men än så länge verkar det gå i rätt riktning i alla fall.



Dessvärre är jag urusel på att vänta, vill alltid veta resultat på en gång! Nu kommer jag att få vänta ett tag, räknar med att få besked hur testet gick tidigast nästa vecka. Får väl roa mig med att rulla tummarna eller nåt sånt!

Känner mig rastlös men kan inte komma på något vettigt att göra. Dels beror det på att vi har tvättstuga just nu, så det finns inte allt för mycket man kan göra. Men sen finns det  å andra sidan inte mycket vettigt att göra heller. Städade för någon dag sedan så inte ens det kan man roa sig med.



Funderar på att sätta mig och spela lite Super Mario, men är lat och orkar inte riktigt koppla in det i tv:n. På den gamla tv:n var det alltid i kopplat då det fanns ett extra scart uttag på sidan av tv:n. Men nu är uttaget på framsidan av tv:n och då får det inte vara inkopplat hela tiden, för mycket sladdar som hänger och det ser fult ut.

Äkta kärlek!

För tre veckor sedan förlovade jag och C oss. Vi gjorde det uppe i stugan och det var underbart och alldeles perfekt. Vi stod nere på bryggan och tittade ut över vindelälven och det kändes riktigt magiskt. Så nu går jag omkring och är så där äckligt lycklig och tycker att liver är helt underbart. Nog för att jag gjorde det innan också, men nu känns det ännu bättre, hur nu det är möjligt?!



Tänkte först skriva ner hela berättelsen, men beslutade mig för att det är något som jag vill hålla för mig själv. Det har tagit oss ett tag att berätta för alla då mamma och resten av familjen var utomlands då vi förlovade oss och vi inte ville berätta det medan dom var borta.

Berättade det då dom hade kommit hem och sen för pappa och C berättade för sina föräldrar. Sen fanns det inte tid att berätta för några fler då det var våran tur att åka utomlands. Men nu har vi berättat det för allihopa och därför kan jag också berätta det här på bloggen utan att förstöra något för någon!



Vi har inte köpt några ringar än då vi faktiskt inte har hittat några som vi verkligen vill ha. Att vi sedan inte kan bestämma oss för om vi ska ha förlovningsringar i svensk stil eller engelsk gör ju inte saken lättare! För att göra det ännu svårare så har vi inte överdrivet mycket pengar att spendera heller. Men vi håller ögonen öppna och väntar på att rätt ring ska dyka upp!


Den första!

Idag har jag varit på min första anställningsintervju sedan jag slutade skolan. Intervjun hölls hos bemanningsföretaget Uniflex och gällde ett supporter jobb för Telenor. Hade en telefonintervju för drygt en vecka sedan och idag var det dags för en "riktig" intervju.



Det kändes ganska så bra när jag gick därifrån och förhoppningsvis så tyckte dom att det gick bra också. Om det gick bra så kommer dom att kalla in mig för att göra ett kunskapstest och om det går bra och jag har lite tur så blir jag en av dom som dom kommer att presentera för cheferna på Telenor. Sen är det upp till dom att välja vem dom vill anställa!



Efter intervjun åkte jag ut till mamma på jobbet för att hämta några papper som hon skrivit ut till mig. Egentligen skulle hon komma förbi med dom igår, men hon glömde dom på jobbet! Hann även med att surra en liten stund innan mamma behövde återgå till arbetet!



Resten av dagen blir det ganska så lugnt. En sväng till Ica Maxi för att fylla på förråden här hemma och sen ikväll kommer B och D hit för att äta enchiladas med oss. Ikväll börjar Idol och det vill man så klart se, sen kanske en film? Vad ska ni hitta på idag?

Vars tar dagarna vägen?

Har ni varit hemma från Tunisien i 3 dagar och det känns ungefär som att vi kom hem igår. Kanske beror det dels på att vi egentligen inte har varit hemma speciellt mycket. Fredagen var ganska så luddig och det blev en riktigt lång sovmorgon, sen tvättstuga och sedan blev vi bortbjudna på middag och kom inte hem förrän vid 10-tiden.

Även igår så var vi ute och flängde. Vi började dagen med att åka på obs och handla dekorationer till D's födelsedagsfest och sen blev det en tur på bolaget där vi köpte lite öl. Sen hem till B och D för att hämta Charlie (deras lillla valp) som skulle få vara hemma hos oss under festen.

Sen hem för att äta lite lunch. Efter det var vi på en promenad med små hundarna, släppte lös dom vit vattentornet och dom sprang runt och busade och hade roligt. Sen hem och direkt in i duschen för att göra oss iordning inför festen.

Klockan 16.00 promenerade vi ner till B och D för att sätta upp dekorationerna och invänta B och D. Klockan 16.30 anlände födelsedagsbarnet och överraskningen blev en stor framgång. D's kompisar hade lagat supergod mat och vi drack alkohol och hade det mycket trevligt.

Fram emot 22-tiden hade det flesta av D's kompisar farit hem och vi bestämde oss för att ta med oss hundarna och flytta festen hem till oss. Trots att klockan inte var mycket var vi alla ganska så onyktra då vi började dricka klockan fem! D var nog fullast av alla och insisiterade på att sova på badrumsgolvet! Vid 12-tiden gav dom upp och promenerade hem till sig och vi kröp i säng och tittade på How I Met Your Mother innan vi somnade!

Idag känner jag mig ovanligt pigg och har varit på en cykeltur med hunden. Om en stund blir det lite lunch och efter det blir det att plugga på lite inför min intervju som är på tisdag! Ikväll ska vi förbi C och uppvakta henne i efterskott samt titta på hennes nya lägenhet! Vad ska ni göra idag?

Hemma igen!

Så är vi hemma igen efter en härlig vecka i Hammamet, Tunisien! På det stora hela har vi haft det jättebra och vädret har varit helt perfekt. Det har varit supervarmt men vi har haft turen att det har blåst ganska så mycket så det har fläktat skönt. Kvällarna har varit ljumna och vi har njutit av både mat och alkohol.

Det första rummet


När vi först kom till hotellet och fick vårat rum så höll vi på att dö! Det var det värsta rum jag någonsin sett och det var riktigt skitigt och äckligt och jag var helt övertygad om att vi skulle ha en riktigt hemsk semester. Då vi dessutom varit på resande fot i drygt 24 timmar var humöret inte direkt på topp!

Det andra rummat, uppenbart renare än det första!

När vi gick till receptionen och frågade om ett nytt rum blev svaret att vi skulle få ett nytt följande dag. Så vi fick helt enkelt svälja kväljningarna och duscha och göra oss iordning i det första rummet. När vi sedan var klara och skulle gå ut och äta så lossnade handtaget till dörren! Så då fick vi återigen gå till receptionen och den här gången fick vi ett nytt rum. Dessutom var det ett rum på översta våningen med utsikt över polen, helt perfekt!

Kvällsunderhållning varje kväll!

Efter vi fått vårat nya rum kändes det mycket bättre och detta trots att luftkonditioneringen inte fungerade i det nya rummat! Vi blev dock lovade att den skulle fixas nästa dag. Så lagomt trötta och knatade vi ner till uteserveringen där vi beställde mat och öl och tittad på kvällsunderhållningen. Redan vid 23-tiden kröp vi i säng och somnade omedelbart!

Poolområdet

Resten av dagarna spenderade vi nere vid poolen och på stranden. Luftkonditioneringen fixades aldrig och vi blev återigen erbjudna att få ett nytt rum men valde att stanna i det vi hade då det inte var några problem att inte ha någon luftkonditionering. Poolområdet var superhärligt och vi hade lyxen att poolkillen varje morgon la ut våra handdukat på det bästa stället.

Stranden

Eftersom vi åkta till Tunisien under ramadan så var det väldigt lugnt och skönt överallt. Nere på stranden var det nästan folktomt och vi kunde därför fritt välja vars vi ville sitta. Havet var otroligt varmt och första dagen vi badade där var det faktiskt varmare än i poolen!

Tyvärr så var det något obehagligt att gå omkring två tjejer på stan på både dagarna och kvällarna vilket gjorde att vi mest höll oss på hotellet och vi åt faktiskt inte någon annan stanns än på stranden och på hotellet. Men maten var helt OK så det gjorde inte allt för mycket.

Mat nere på stranden!

Trots att det var obehagligt att gå ute på kvällarna så gjorde vi en del shopping. Vi köpte några sjalar, en handväska och 3 par skor. Mer än så blev det inte då utbudet inte var allt för stort.

Längs gatan utanför hotellet

På onsdagen som var våran sista dag var vi faktiskt lagomt less på allt. Inte för att det på något sätt var jobbigt att ligga och sola och bada. Men personalen som jobbade på hotellet var stundvis riktigt påträngande och jobbiga. Så när transferbussen hämtade oss klockan 01.30 var vi ganska tacksamma att få åka hem!

Ute på flygplatsen shoppade vi lite på Tax Free innan flyget gick till Arlanda klockan 05.30. Jag lyckades sova större delen av flygresan och vaknade bara lagomt tills det att vi flög över Alperna och fick de en otrolig utsikt! Sedan landade vi 10.30 på arlanda.

Alperna!

Flyget till Umeå skulle sedan gå 16.35 och vi passade på att byta om, tömma handbagaget i resväskorna och sedan checkade vi in dom för att slippa släpa runt på dom i flera timmar! Vi hittade några sköna stolar att sitta i och fick några minuters sömn. När det sedan var dags att gå igenom säkerhetskontrollen upptäckte vi att planet blivit försenat till 17.30. Denna försening utökades sedan till 18.30.

Det hela resulterade i att vi inte landade i Umeå förrän 19.45! Helt slut var vi men lyckades ändå klämma in en kort visit hos mormor som fyllde år. Fick lite fika och sen åkte vi hem och packade upp, såg på tv en timma innan det var dags att krypa i säng. Somnade förmodligen innan huvudet landade på kudden och sov sedan som en stock till klockan 11.50.

Idag är en mycket lugn dag och vi håller som mest på att tvätta. Ikväll har vi blivit bortbjudna på middag och jag funderar på att sova en stund innan dess! Nästa vecka blir det att återgå till verkligeheten och allt som den har att bjuda på!

RSS 2.0