Första dejten, mindre lyckad

Jag och C har precis kommit hem från en promenad/dejt med hunden. Hunden har inte riktigt träffat så många andra hundar i sitt lilla liv och har därför inte direkt lärt sig taktiken. Med andra ord är hon inte speciellt charmig! Men idag har hon i alla fall varit på sin första dejt. En tjej som C gick SFI med har hund och bor i närheten av oss. Så vi möttes upp nere på Nydala och tog hundarna för en promenad på stranden.



Våran hund hoppade mest omkring och skällde. Den andra hunden var något mer intresserad av att leka men våran verkade mest tycka att han var jobbig. Så det blev inte så mycket lekande utan mest skrikande från vårat lilla monster. Men kanske att det går bättre på den andra dejten, om det nu blir någon!

C har blivit tvungen att gå tillbaka till jobbet och fixa till ett problem vilket är anledningen till att jag sitter här. Så snart hon är klar ska vi laga middag och sen skulle jag nog tro att resten av kvällen kommer att spenderas i soffan. Jag känner mig lagomt trött efter en natt med halvtaskig sömn och sen har jag dessutom varit på en cykeltur runt sjön.


Så en kväll i soffan låter rätt så lockande. Dessutom verkar det vara en ganska så bra film på tv ikväll. North Country tror jag att den hette, går i alla fall på 5:an klockan 21.00


Hemma i tid för pride

Igår kväll insåg jag att min och C's tajming för en gångs skull är ganska så bra. I vanliga fall har vi fruktansvärt oflyt, men jag antar att man inte kan ha oflyt jämt. Hur som helst så insåg jag i alla fall igår att vi är hemma i lagom tid för Umeå Pride. I fjol var vi aldrig på pride på grund av en massa olika anledningar, men i år har vi båda sagt att vi vill gå och det verkar i alla fall som att vi kan gå.

Vi kommer hem från Tunisien den 2/9 och pride pågår mellan den 2 september och den 5 september. Så det var ju faktiskt en himla bra tajming för våran del. Något jag kan tycka känns lite surt är att man i år måste betala för att gå in på pride området, det känns lite små surt och jag har faktiskt inte lust att betala speciellt mycket för att träffa andra flator och bögar. Men en dag blir det i alla fall att gå, förmodligen den 3 september då bland annat Mariette från Idol ska uppträda. Både jag och C tyckte att hon var superbra i Idol och skulle gärna se henne live.



Finner det för övrigt ganska så intressant hur mycket artiklar det alltid finns att läsa om homosexuella och allt som finns runtomkring i pride tider. Det är ju kul att det ibland finns intressanta saker att läsa om. Men sen tycker jag i ärlighetens namn att en del artiklar bara är skit. Fast så är det ju med allt här i världen!

Ett par tunga dagar

Har haft ett par tunga dagar och har verkligen inte haft någon lust att blogga. Har för den delen inte haft något intressant att blogga om heller. Men saker och ting ser lite ljusare ut just nu och då finns det mer anledning till att blogga.

Igår var den en riktigt bra dag för mig och C. Det började med att vi hittade en resa till Tunisien som vi nu har bokat. Så den 26/8 åker vi till Tunisien i en vecka. Vi åker till Hammamet där vi ska bo på hotell Emira. I en vecka ska vi vara där och sola och bada och njuta av att vara på semester tillsammans. Det blir min och C's första semester tillsammans och det ska bli hur roligt som helst!



Dagen fortsatte dessutom bra och C stötte på en klasskamrat från SFI på affären. Det visade sig att hon bor ett stenkast i från oss och vi blev helt plötsligt inbjudna på grillfest i helgen! Så det ska bli roligt, om det nu verkligen blir av, det vet man så klart aldrig!

Så på det stora hela var det en mycket bra dag och vi var glada och nöjda när vi gick och la oss. Idag har vi varit på banken en sväng och sen åkte vi på Kappahl där vi fyndade en solhatt och två par solglasögon för under 100 kronor. Inte helt fel!


Vilken skillnad det kan göra

Så var det i stort sett slut på helgen, har haft en härlig helg och jag har kunnat ladda batterierna lite. I fredags blev det en cykeltur med hunden, sen for vi på Umelagun där vi simmade i ca 1,5 timma. Var riktigt skönt, önskar att man hade råd att simma varje dag! Sen avslutade vi kvällen hemma i soffan lagomt utslagna.

Lördagen spenderade vi ute på landet där vi njöt av sol och trevligt sällskap. Dessutom blev vi bjudna på både lunch och middag vilket aldrig är fel! God mat och gott sällskap gjorde susen för både kropp och själ och det känns lite lättare att andas. Kvällen avslutade vi sedan hemma i soffan där vi såg Constantine, riktigt bra film faktiskt.

Idag händer det inte mycket, vädret är pissigt så vi håller oss inne. Säsong ett av Grey's Anatomy ligger i dvdspelaren och väntar på att spelas. Vad gör ni denna regniga dag?

Upp är den enda vägen

Om man redan är på botten så är den enda vägen man kan gå upp. Så därför antar jag att det endast kan bli bättre, i ärlighetens namn så kan det inte bli mycket sämre i alla fall. Jag har nyss kommit hem från en cykeltur med hunden och har fått rensa huvudet lite. Skönt att få komma ut och rensa skallen ibland även om det så klart inte löser alla problem.



Det är svårt att inte känna sig en aning deprimerad när plånboken ständigt är tom och hur man än vänder och vrider på det så tycks det alltid finnas fler utgifter. Men jag försöker hålla mig positiv och hoppas på att få ett jobb snart, har sökt alla jobb jag bara kan och man kan ju tycka att förr eller senare borde något ske.



Kanske finns dessutom möjligheten att komma bort från stan i helgen vilket skulle vara skönt. Men än så länge vet vi ingenting, det ryktas dessutom att vädret inte ska vara speciellt bra så då är det nog lika bra att stanna hemma. Vad är poängen med att resa bort från stan om man ändå bara kan sitta inne på grund av att det regnar.

Deep down in the blue

Känner mig deprimerad och skulle helst krypa ner i en låda och stanna där till i jul, om inte längre. Känner ingen som helst glädje över att det är sommar när det verkar som att sommaren kommer att spenderas hemma i lägenheten. Visst blir det väl en och annan simtur men det räknas inte. Jag hade hoppats att vi skulle kunna njuta av den sista sommaren är och göra en massa roligt, men ödet verkar vilja något annat.

Just nu så vill jag bara packa en väska och åka bort i ett par dagar. Dessvärre finns det ingenstans att åka och dessutom så är allt krångligt när man har en hund att tänka på. Men det skulle vara så skönt att slippa tänka på något i ett par dagar och bara vara...

2 gånger på 5 dagar...

Två gånger på fem dagar har vi fått parkeringsböter, känner mig lagomt lycklig över det! Inga billiga parkeringsböter för den delen heller. Den första boten kan jag väl acceptera men den andra är bara jävligt töntig, men vad ska man göra. Det är väl bara att betala och se glad ut...



Känner mig lagomt omotiverad till att göra något vettigt och därför har jag spendeat ett par timmar på balkongen med min nya telefon, en Samsung GT-C3050. Laddade mobilen med lite musik i morse och sen har jag suttit ute och lyssnat på musik och läst min bok. Har precis läst färdigt och bestämde mig därför för att komma in. Känner mig dessutom lagomt varm. Boken, Mintette Walters "Echo" var helt okej, språket var det som roade mig mest även om själva handligen också var bra, dock lite väl långdragen. Dock helt godkänd!



Just nu sitter jag är med ett glas iskall fläderbloms juice och funderar på om man kanske skulle knata ner till Nydala senare ikväll för ett kvällsdopp. Beror så klart på hur C känner det, har ingen större lust att bada ensam.

Det är över nu

Helgen är nu över och man börjar smått inse att det är måndag igen. Vi har haft en mycket trevlig helg, vi började med kalas i två omgångar på fredagen. C fick mycket fina presenter och hon var nöjd, fikat smakade dessutom mycket bra. Vi hade bakat muffins med frosting, dubbla havrekakor med chokladfyllning, sirapskakor och en pavlova med grädde och färska jordgubbar på!



Sen på lördagen då det var C's födelsedag började vi dagen med att öppna paket i sängen och sen efter frukost förflyttade vi oss ner på Nydala där vi solade och badade. Sen fortsatte födelsedags firandet med grillning och ett par öl och två filmer. På det hela en mycket trevlig dag.



Söndagen åkte vi runt och shoppade lite, det blev ett par skor till mig och ett par skor till C. Hittade även lite andra saker som var roliga och som man önskar att man hade haft råd att köpa, men man kan ju inte få allt! Söndagkvällen avslutade vi sedan med att se Ondskan.



Idag har jag gjort diverse telefonsamtal, dock utan större framgång, men det löser sig nog på något sätt. Har dessutom lagt ut en annon på blocket där jag försöker sälja min gamla skärm. Vad som återstår att göra denna måndag är att ta en promenad med hunden, åka en sväng på Expert för att se på en telefon och eventuellt hämta en tv från pappa.


Kalas, omgång 1

Har precis vinkat av pappa och hans nyblivna sambo samt farmor. Dom har varit här och fikat go fika och uppvaktat C. En riktigt fina presenter fick hon också + några slantar av farmor. En mycket trevlig fikastund och det verkar även som att vi har fått planer för nästa helg vilket är trevligt.

Nu är det lite av en paus innan nästa omgång av familj kommer för att uppvakta C. Dom kommer dock inte förrän vid sju-tiden så det är ganska så länge kvar. Innan dess ska vi dock hinna iväg på affären och köpa jordgubbar, gå en promenad med hunden samt försöka äta någon middag innan det är dags att fika igen.

Jag hade förhoppningar om att vi även skulle hinna med att bada, men solen verkar har försvunnit så det blir nog inget badande idag. Med våran tur kommer säkert solen tillbaka när det är försent för oss att fara någonstanns. Nu blir det att bege sig till affären!

Hur jobbigt är det att shoppa?

Phew! Jag är helt slut efter en riktigt fullpackad dag och dessvärre så är det inte slut på arbetet än. Dagen började rätt så enkelt med ett telefonsamtal till veterinären för att boka tid för vaccinering. Sen så blev det en snabb dusch innan jag var tvungen att bege mig ner på stan.

Första stoppet gjordes på biblioteket där jag kopierade några papper och sen direkt vidare till Manpower för ett möte med min jobbcoach. Satt på möte i 60 minuter där vi bland annat gick igenom mitt CV och mitt personliga brev. Efter mötet knatade jag sedan runt på i stort sett alla affärer i stan för att hitta en present till C. Hade dock ingen större lycka och fick därför åka från stan utan present.

Bestämde mig då jag inte hittade något nere på stan för att fara till lite affärer på Ersboda. Dock var jag tvungen att fara hem först, höll nämligen på att dö av törst. Så efter att ha halsat några glas vatten gav jag mig återigen ut på present jakt. Hade större tur den här gången och lyckades hitta allt som jag ville ha.



Lyckades även tillsist med att få tag på pappa. Försökt ringa hela dagen men har inte kunnat då det varit nåt fel på nätet. När jag väl fick tag på pappa förklarade han att dom visst grävt av någon kabel, så det förklarade ju varför det inte gick att ringa!

Efter att ha shoppat klart skyndade jag mig hem med presenterna och sen åkte jag och C till Ica Maxi för att handla lite saker så att vi kan baka. Det blev även hårfärg till C, så ikväll ska vi hinna med att färga hennes hår också. Efter att ha handlat på Ica blev det en tur på bolaget där vi köpte en box vin och sen hem!

Jag var tvungen att ställa mig i duschen då vi kom hem, kände mig lagomt överhettad efter att ha sprungit runt hela dagen. C tog ut hunden på en promenad och hon har precis kommit hem viljet betyder att strax är det dags att äta middag. Idag blir det italienska köttbullar i tomatsås med pasta, mums!



Efter maten ska jag ta tag i bakningen, det ska bakas sirapskakor, muffins, dubbla havrekakor och sen ska jag även göra en pavlova. C har varit snäll och hon har städat här hemma, skönt att jag i alla fall inte behövde göra det också! Nu blir det att sätta sig i soffan en liten stund innan det är dags att köra igång igen!

Antingen dog dom eller så tog dom rast

Huvudet känns mycket bättre nu så här på eftermiddagen, synd bara att det inte ville ge med sig tidigare. Har legat i soffan och små glott på tv i väntan på att det skulle bli bättre. Hade nog legat kvar i soffan om det inte hade varit för att C behövde skriva under några papper och scanna in.

Hade vi haft en egen scanner hade jag nog legat kvar i soffan fortfarande, men vi har varken skrivare eller scanner här i huset. Så vi fick vackert hoppa in i Vinnie (våran Volvo 244 årsmodell 1980, i fin grönfärg med rostprickar) och köra iväg till mammas jobb. Där har dom en tuff scanner/kopieringsmaskin där man direkt kan skriva in vilken mailadress man vill ha dokumentet till!

Hade lite små problem då vi skulle åka från mammas jobb då Vinnie uppenbarligen inte tycker om att vara där då han vägrade att starta. Han gjorde samma sak förra veckan då vi var där, mycket konstigt då han i vanliga fall startar alldeles utmärkt. Efter en stund fick vi i alla fall i gång den gamla gubben och vi kunde köra iväg.



På hemvägen bestämde vi oss för att stanna på Media Markt och kolla på en ny mobiltelefon till mig, hittade en Sony Ericsson för endast 589 kronor. Tror nog att det blir en sådan, men ska kolla runt på lite andra affärer innan jag bestämmer mig. När vi skulle fara igen hade Vinnie återigen bestämt sig för att inte starta, men efter lite övertalning lyckades vi i alla fall ta oss hem!


Dö byggarbetare, dö!

Jag verkar ha ett gäng byggarbetare inne i huvudet som hamrar och spikar och jag känner mig något less nu! Hade ont i huvudet när jag gick och la mig igår men trodde i min enfald att det skulle gå över med lite sömn. Men jag vaknade upp med en huvudvärk som var minst lika jobbig som den jag gick och la mig med.

Lyckades i alla fall kravla mig upp ur sängen i morse och ta hunden på en promenad. Dessvärre blev det en kort promenad då det kändes som att huvudet skulle sprängas. Hade planer att ta mig ner på stan och köpa en present till C men som det känns just nu orkar jag inte åka på stan, får se hur det känns senare.

På vägen hem från den korta promenaden med hunden mötte jag brevbäraren som gjorde något rätt så underligt. Han kom körande på sin lilla moppe och stannade först vid 23 D (som han alltid gör) sen hoppade han helt över 23 C och gick på 23 B. Tyckte att det verkade lite märkligt att ingen i hela trapphuset skulle ha fått någon sorts post idag, men vad vet jag, det kanske är vanligt?


Svettig!

Att svettas är bland det äckligaste jag vet, inte för att andra verkar bry sig så överdrivet mycket. Men jag tycker att det käns äckligt när man känner svetten rinna, usch! Dessvärre så svettas jag som en gris på sommaren, mindre kul! Dels beror det väl på att man inte har världens bästa kondis, men den verkar å andra sidan aldrig bli bättre hur mycket man än motionerar!


Jag har i alla fall precis kommit hem från en cykel och badtur med hunden. Blev så klart svettig på hemvägen då det är uppför, dessutom är det stekhett ute. Så varmt att jag gärna skulle åka och bada själv. Känns som att jag skulle behöva en kalldusch för att kyla av mig, men ska vänta ett tag och sen ta en riktigt varm dusch och försöka göra något åt nackspärren jag har dragits med i två dagar, någon som har nåt tips?


Har du någonsin?

Har du någonsin mött den där personen som omedelbart får det att pirra i magen? Den personen som får dig att le och må bra på insidan. Den du ser fram emot att få prata med och som du kan prata med i timmar om allt och inget. Den personen som lyser upp hela rummet när den kommer in och får alla andra att verka gråa och trista. Den som alltid finns vid sin sida oavsett vad som händer. Den som får ditt hjärta att bulta snabbare när du känner dennes hud. Den vars hand verkar vara gjord för att passa i din och när ni håller varandra i handen tycks det som att ni kan klara vad som helst.

Har du mött den som på det gråaste av dagar kan få dig att le och skratta? Den som vet precis hur dom ska muntra upp dig när du är ledsen. Har du mött den personen vars ögon du kan drunkna i och som du aldrig blir mätt att se på. Den personen som alltid är den vackraste i rummet och alltid den som lyser starkast.

Har du träffat den personen som du bara vet att du kommer att göra allt du kan för att göra den personen lycklig? Att det inte finns något du inte skulle göra för att få sen personen le ett av de underbaraste leendena du någonsin sett. Det leendet som bara du får se, det leende som visar kärlek och omtanke.

Har du träffat den personen som du vill vara med för alltid, den personen som du vill dela ditt liv och allt vad det innebär med? Den som du vill sitta bredvid när du har blivit gammal och grå. Den personen som du vill dela varje sak med. Den som du inte kan vara ifrån utan att det värker i kropp och själ.

Har du träffat den personen som får dig att vara den bästa du kan? Den som får dig att vilja plocka ner månen och stjärnorna bara för att på något sätt visa vad du känner. Den personen som du älskar med än något annat på jorden. Den personen du känner en sådan kärlek för att den inte kan beskrivas i ord.

Det har jag. Jag älskar dig dig C, du är mitt allt.


Vilken värme!

Helgen har varit superhärlig och vi har verkligen hunnit med att göra en hel del! Gillar helger när man hinner göra mycket, då känns helgen lite längre!

Igår var vädret superbra och vi packade en picknick och sen cyklade vi ner till Nydala för att sola och bada. Vi fick sällskap av två av mina kompisar och vi pratade strunt och spelade spel och hade en mycket trevlig dag nere på stranden. Dock var det synd att det blåste så mycket som det gjorde, kändes lite små kallt ibland trots att kroppen var varm. Jag och C gjorde i alla fall ett dopp i sjön, men mer än så blev det dessvärre inte.

Efter ett par timmar nere på stranden kände vi oss lagomt möra och knatade därför hem. Tog ut hunden på en promenad och sen lyxade vi till det och åt pizza till middag, super gott! Upptäckte sedan på kvällskvisten att både jag och C bränt oss på axlarna under dagen, men det var som tur var inte allt för farligt!

Idag är det varmt igen men det blåser en hel del så det blir nog ingen tur till badstranden idag. Kanske blir det att sitta en stund på balkongen istället. Egentligen borde jag ta mig ner på stan, C fyller nämligen år på lördag och jag måste köpa en present! Men än så länge är det bara måndag så jag har i alla fall några dagar på mig! Vad ska ni göra idag?

Det var visst lördag

Nu när man är ledig på dagarna så är det svårt att hålla koll på vilken dag det egentligen är. Igår hade jag inte en aning om att det var fredag vilket naturligtvist resulterade att jag hade noll koll på att det skulle vara lördag idag. Så när jag planerade smått vad jag skulle göra idag räknade jag inte med att det skulle vara lördag.

Men någon större roll spelar det egentligen inte. Jag och C klev upp rätt så tidigt idag, tog en kort promenad med hunden då hon fick springa runt sjön igår kväll. Sen hem och vänta på att mormor skulle höra av sig för hon ville eventuellt följa med oss på en cykeltur runt sjön. Men nu kunde hon inte följa med, så det blir bara oss.

Funderar på att lämna hunden hemma då hon drar så förbaksat mycket + att det faktiskt är ganska så varmt ute. Vi har i alla fall planerat att ta med oss lite fika idag och stanna längs någon av de fina grillplatserna och fika lite.

Om det inte börjar regna tills ikväll blir det nog att grilla, fast så fort vi har sagt att vi ska grilla brukar det börja regna, så vi får väl se! Kanske att det blir en sväng på Bilteme igen och köpa ett nytt lås till min cykel då det ständigt verkar vara någon som vill sno den!


Den dagliga motionen

Jag och C har precis kommit hem från mormor där vi har fikat och surrat lite. Mormor bjöd på en supergod citron paj och kaffe. För min del blev det dock te då jag inte tycker om kaffe. Mormor fållade även upp mina byxor och det blev superbra! Så nu har jag två par "nya" 3/4 byxor, perfekt i sommarvärmen.

Nu ska jag bara dricka upp colan och sen ska jag och C ta med oss hunden och cykla runt sjön. Vi kom överns här om dagen att om det är bra väder ska vi cykla runt sjön varje dag och eftersom det inte regnar så räknas det som bra väder. Så alldeles strax ska vi ge oss av.

Sen kommer vi hem lagomt i tid för att laga middag, idag blir det lags i en vitsås som sen ska tilllagas i ugnen och till det blir det nog klyftpotatis. Ikväll ska vi sedan se på film på tv, tror att det var ikväll som dom visar The Final Cut.
Men först en cykeltur!


Solen har tagit semester

Igår var den en ganska så fullspäckad dag för mig och C. Efter lunch bestämde vi oss för att ta en cykeltur runt Nydalasjön igen. Det blåste lite mer igår än vad det gjorde i förrgår så bitvis kändes det lite tunt att cykla, men på 40 minuter hade vi avklarade de 8,5 kilomterna som det är runt sjön.

När vi väl var hemma igen bestämde vi oss för att åka på Biltema för att se om dom hade någon billig cykelsadel då den som sitter på min cykel är mer som ett tortyrredsak än en sadel. När vi kom dit så hittade vi genast cykelavdelningen och där hittade vi en fin sadel för endast 69 kronor! Vi hittade även en billig cykelkorg, en leksak till hunden för endast 10 kronor, sen blev det även en regnponcho för 30 kr, motorolja för 25 och batterier.

Dom hade en massa fina och billiga saker och jag är hemskt glad att jag väntade med att köpa en ny sadel tills Biltemnma hade öppnat. Hade nämligen kollat på en sadel på obs för 179 kronor!

Efter en tur på biltema åkte vi till McDonalds där vi köpte en Mcflurry som vi åt ute i solen. Sen tyckte vi att det var dags att åka hem! Väl hemma tog C tag i att byta sadel på min cykel och jag tog tag i att klippa av några gamla mjukisbyxor som fått äran att bli 3/4 byxor istället. Tänkte naturligtvis inviga den ny-gamla symaskinen vi fått av mamma, men undertråden bara tjaffsade så det gick inte så bra så de fick vara!

Sen tog vi hunden på en cykeltur och avslutade med att hon fick bada lite i sjön. Hade tänkt bada jag också men det blåste lite väl mycket så jag skippade det. Sen hem och laga mat, C gjorde den godaste hemmagjorda pizzan jag någonsin ätit och sen avslutade vi kvällen med lite tv-tittande.

Idag lyser solen med sin frånvaro så idag blir det inget badande för våran del. Dock ska vi iväg och hälsa på mormor strax efter klockan 14. Hon ska bjuda på fika och sen ska hon dessutom vara snäll och fålla upp mina mjukisbyxor. Vad som händer efter det vet vi inte ännu, kanske blir det en cykeltur med hunden? Nu är det i alla fall dags att äta lunch!

Swansea Love Story

Igår satte jag mig ner och kollade på dokumentären Swansea Love Story som man bland annat kan se på Aftonbladet. En sjukt tragisk dokumentär som handlar om unga människor som sitter fast i heroin missbruk. I dokumentären och texten framgår det bland annat att antalet heroin missbrukare har ökat med 180 procent på fyra år.

Speciellt tragiskt fann jag det med den unga tjejen Amy som tvingats till prostitution för att hennes mamma ska få råd med droger och hur hennes mamma gett henne droger redan som 13-åring. Om ni inte har sett dokumentärenr redan så tycker jag att ni ska ta er tid att se den för den är verkligen sevärd.

Det är chockerande hur många unga människor det finns som tar tunga droger mitt på öppen gata och det är svårt att inte tänka på dom anhöriga man har som är i samma ålder, tänk om det skulle vara dom? Swansea Love Story är ingen dokumentär med lyckligt slut utan endast en dokumentär om den brutala sanningen bakom tungt drogmissbruk och missbrukare.

Det är svårt att inte bli upprörd när man ser den men dokumentären ger också insikt i hur lätt det är för unga att fastna i drogmissbruk, speciellt om dom lever i en värld med missbruk omkring sig.


Back on track

Dagarna går sjukt fort, ibland känns det som att man inte riktigt hänger med! Igår tog vi en cykeltur runt Nydalasjön och sen avslutade vi med en simtur på badplatsen. Det var superhärligt och alldeles lagomt varmt för att cykla. Vi var inte dom enda som tyckte att det var ett bra väder att cykla i så det var rätt mycket folk längs vägarna.

Vi har planer på att cykla runt sjön även idag, det är en riktigt härlig sväng att cykla och passar oss bra då det mest är platt, inte allt för mycket backar och så. Kan ju säga att det inte är allt för vanligt att det är platt på Mariehem så det är trevligt.

Tog lite bilder medan vi var ute igår som jag tänkte dela med mig av:




(Klicka på dom små bilderna så blir dom större)

Känner att det finns så mycket roligare än att blogga nu när det är sommar, så dessvärre blir bloggen lite lidande. Men ska försöka uppdatera med lite bilder i alla fall!

Vad gör man?

Vad gör man när ingenting verkar stämma, när det inte spelar någon roll vad man gör för resultatet blir det samma? När man tittar i ögonen på den man älskar och man ser sorg och förtvivelse. Hur går man vidare när det känns som att hjärtat sjunker och blodet isar? Hjälper det verkligen att säga att det kommer att ordna sig, att allt kommer att bli bra? För vem är jag egentligen att säga att det kommer att bli bra, att det verkligen kommer att ordna sig. Det är trots allt bara tomma ord när det kommer till kritan.

Med kramar och varma ord som "jag älskar dig", "det kommer att ordna sig", "jag är alltid här för dig", försöker man skapa någon sorts trygghet, någon sorts känsla av att det löser sig. Att se på när den man älskar försvinner in i sig själv, att se sorgen i ögonen gör ont. Det skär i hjärtat och man vill inget hellre än att ta bort det onda och göra allt bra igen.

Att vara stark och tålig, att alltid ha armarna öppna, att alltid finnas till är självklara saker när man älskar någon ovillkorligt. Men det gör det inte lättare att se lidandet i ögonen på den man älskar.

En fräck tjuv!

Jag och C har haft en riktigt härlig helg! Vi började med att fara och bada på Umelagun på fredag kväll. Det var riktigt kul och vi åkte även i rutschkanan två gånger. Det var kul att få känna sig om ett barn igen. Sen avslutade vi kvällen med god mat och film.

Lördagen började med sovmorgon och sedan en promenad med hunden. När jag kom hem från promenaden hade underbara C gjort frukost. Sen tog vi en sväng på ÖB där vi köpte lite små saker och sen hem och slappa ett tag. Sen till middag blev det kyckling och potatisgratäng, mumma!

Vid halv nio tiden cyklade vi ner på stan för att möta upp en av C's klasskompisar från SFI. Vi tittade på dom fina bilarna i drygt en timma och sen gick vi på TC och tog en öl. Fick dessutom lyssna på live musik så det var trevligt. Vid 23.30 cyklade vi hem, var betydligt mycket jobbigare att cykla hem, men vi gjorde det ändå bra och behövde bara gå upp för en backe. Väl hemma såg vi på The Grudge 2, jag blev av någon anledning sjukt rädd!



(Klicka på dom små bilderna så blir dom större)

Söndagen blev det en sovmorgon igen. Sen frukost och lite slö tittande på tv innan vi bestämde oss för att åka på obs en sväng. Gick på Kappahl där dom hade 25 % rea på badkläder, så jag köpte en ny bikini för endast 216 kronor. Sen in på H&M och sen obs där även C hittade en ny bikini överdel för endast 65 kronor. Sen avslutade vi våran shoppingtur med ett Mc Flurry på McDonalds.



Sen åkte vi hem och tog det lugnt ett tag och sen när det var dags att ta hunden på en promenad tyckte vi att det skulle vara kul att åka och bada. Så vi tog på oss badkläder och tog med handdukar och sen cyklade vi ner med hunden till sjön. Det var oväntat varmt i vattnet och vi badade allihopa. Hunden tyckte att det var superkul och försökte äta det vita skummet på vågorna.

Efter en härlig simtur cyklade vi hem och lagade mat. Vi gjorde tacopaj, rätt så god blev den faktiskt och sen avslutade vi kvällen med att se på Definitely, Maybe. Det var rätt så gullig! Sen kröp vi i säng då vi båda två var ganska så trötta, men så mycket sömn blev det inte. C hade en förfärlig hosta och kunde så klart inte sova, vilket ledde till att jag inte kunde sova. Efter att ta tagit lite hostmedicin kunde hon i alla fall sova, men jag fick mig ändå ingen sömn då det var en jävla fluga som hela tiden surrade vid mitt öra. Höll på att bli tokig! Sen när jag väl somnat så vaknade jag av åskan! Trodde att huset höll på att rasa samman.

Då det inte blev mycket sömn i natt slutade det med att vi sov till 11.30. Kanske en aning längre än vi borde ha sovit, men så kan det gå!

Glömde förresten tala om att någon snodde min cykel natten mot söndagen! När C gick ut med hunden såg hon att min cykel var borta och att låset låg på marken. Sjukt surt att någon snodde min cykel! Men sen när vi åkte iväg till obs så stod min cykel parkerad vid ett av garagen på parkeringen! Så vi tog så klart reda på den och låste in den i förrådet. Jag är glad att cykeln kom till rätta då jag verkligen inte har råd eller lust att köpa en ny!

Hur väljer man vad som ska bort

Idag på lunchen så pratade jag och C om vars vi vill bo någonstanns när vi flyttar och sen gled vi in på hur vi egentligen ska flytta alla saker. Både jag och C känner att det skulle vara superroligt att hyra en skåpbil och köra dit, men det fungerar inte riktigt då vi ska ha med oss hunden också. Så jag tror att det enda alternativet vi har är att anlita en flyttfirma. Vi ska be om lite anbud från några olika flyttfirmor så att vi får en hum om hur mycket det kommer att kosta.

Samtalet gled sedan ganska naturligt in på vad vi egentligen ska ta med oss. Vi är båda ganska så överens att det enda vi ska ta med oss i möbelväg är sängen och eventuellt köksbordet. Resten har vi bestämt oss för att lämna här. Sen så ska ju så klart alla kläder, böcker och filmer med. Jag vill dessutom ta med större delen av alla glas, tallrikar, skålar och dylikt som finns i köket. C håller inte riktigt med mig utan tycker att det kan vi lämna här.

Jag förstår visserligen logiken med att lämna sådana saker här för att sedan köpa nytt. Men jag tycker det känns tråkigt att behöva lämna sådant som vi antingen har köpt tillsammans eller som jag har fått i present/julklapp eller inflyttningspresent. Alla "mina" saker har ett sentimentalt värde för mig och dom tillhör mitt liv. Om jag nu ska flytta mitt liv till Storbritannien vill jag ha med mig mina saker för att dom är en del av mitt liv.

C menade då på att hon fick lämna saker bakom sig när hon flyttade hit. Vilket naturligtvis stämmer, men det känns inte riktigt som samma sak. C har fortfarande kvar sina saker i huset som hon fortfarande delar med sitt ex. Det finns ingenting som säger att hon inte får tillbaka sina saker, även om C hävdar att jag inte kommer att tillåta att hon får tillbaka dom på grund av att jag kommer att associera dom med hennes ex.

Jag kan väl visserligen inte garanter att jag inte kommer att associera dom med henne, men jag är inte helt oresonlig. Jag tycker att det är en stor skillnad mellan saker som hon delar med sitt ex och som hon vill ha tillbaka och saker som är nyköpa som hennes ex ger till henne.

Jag skiter i om dom delar företag och bara är vänner och inte har några känslor för varandra så tycker jag ändå inte att det finns någon anledning att C ska få julklappar av henne. För två år sedan när vi firade jul hos C's mamma fick C en tröja av exet. Jag blev förbannad och ledsen och jag och C bråkade om saken och det slutade med att C lämnade kvar den hos sin mamma.

För drygt en vecka sedan hittade jag en bok i skåpet som jag inte hade sett tidigare. Den var på engelska och eftersom jag inte sett den förut antog jag att det var C's. Jag frågade därför om hon visste vars den var ifrån för att jag hade aldrig sett den förut. Efter en stunds funderande kom hon i alla fall fram till att det var en present från "någon". Jag bara antar att denna någon är exet eftersom annars skulle hon ha sagt namnet på personen som gav den till henne. Minnet kom sedan tillbaka till mig att C fick ett paket på posten strax före jul. Jag var aldrig med när hon öppnade det och glömde helt bort att hon fått det.

Men nu tycks det ganska klart att paketet var från hennes ex och jag blir så jävla less. Dels blir jag irriterad för att C fått paket från henne och sen blir jag sårad och ledsen för att C tydligt har hållit det en hemlighet. Nog för att jag tror att den enda anledningen till att hon hållit det hemligt är för att hon inte ville att jag skulle bli upprörd. Men att få reda på det 6 måndar senare gör knappast saken bättre!

Är less på att känns att jag ibland delar C med henne. Jag vet naturligtvis att det inte alls är så, men jag vill inte ha personen i mitt liv. Jag har ständigt återkommande mardrömmar där hon är med och den logiska sidan av mig vet att det beror på att jag är svartsjuk och är rädd för att C ska gå tillbaka till henne. Även fast än C försäkrar att så inte är fallet kan jag ändå inte låta bli att känna det så ibland med tanke på hur situationen var då vi träffades...

Den stora flytten

Nu när jag är klar med skolan så är det ju tänkt att vi ska flytta till Storbritannien. Det känns super spännande men samtidigt nervöst att lämna allt man har här. Vi hade först planerat att flytta innan jul, men hunden satte genast käppar i hjulet för oss. Egentligen är det inte hennes fel utan helt och hållet vårat, vi hade helt enkelt missförstått vad det stog på DEFRA's hemsida.

Det är nämligen så att för att få resa med hunden måste man vaccinera hunden mot rabies. Detta gör man i två omgångar. Man börjar med en vaccination och sedan fyra veckor senare gör man en booster vaccinaton. Sen tidigast 120 dagar efter den andra vaccinationen ska man ta ett blodprov. Detta blodprov måste sedan visa att hunden har bildat antikroppar mot rabies. När man har fått OK på blodprovet är det i stort sett klart att resa.

Men då är det så att Storbritannien är ett av de få länder i EU där man måste vänta 6 måndar efter ett godkänt blodprov innan man får resa in i landet. Detta för att dom anser att det finns en risk att hunden kan ha haft rabies innan den vaccinerades, men att om så är fallet bör det ha brutit ut inom 6 månader. Så det hela betyder att vi inte kan flytta förrän tidigast i maj nästa år.

Känns surt och jag önskar att vi hade läst igenom informationen bättre, men nu finns det inte så mycket att göra åt saken. Det enda alternativet till att vänta till maj nästa år är att sätta hunden i karantän i 6 månader. Känns inte så kul att vara utan henne i 6 månader och dessutom så kostar det ungefär 3000 pund vilket är drygt 30 000 kr att ha henne i karantän så länge. Så det är egentligen inte ens ett alternativ.

Så nu sitter vi här, redo att flytta och ser fram emot att få börja om på nytt och börja vårat liv i Storbritannien. Nu får vi istället vänta nästan 1 år längre än vad vi väntat oss. Det gör väl visserligen inte speciellt mycket då vi trivs bra här. Men samtidigt så vill vi ju inte vänta heller.

Lunch på stan

Jag vaknade upp i morse av att det åskade så att huset skadade. Helt sjukt hur mycket det mullrade. Först trodde jag att det var en lastbil som körde förbi utanför fönstret (det händer faktiskt oftare än vad man tror!) Men sen insåg jag att det var åskan som mullrade. Insåg då att det inte skulle bli något badande för mig och C idag och bestämde mig därför för att somna om igen.

När jag väl klev upp hade regnet avtagit lite och jag tog en promenad med hunden. När jag kom tillbaka hade det nästan slutat regna. Sen blev det en dusch och sen gjorde jag mig iordning för att åka ner på stan med C och äta lunch på Eastern Palace. Deras lunchbuffé är verkligen supergod och jag har nu ätit så mycket att jag tror att det räcker för minst en vecka.

Jag hoppas att vädert ska vara lite bättre imorgon så att vi kanske kan fara och bada. Men det känns som att det kommer att vara dåligt väder bara för att vi vill åka och bada. Men å andra sidan så kan det ju inte vara dåligt väder jämt, förr eller senare blir det väl sol igen!

RSS 2.0