När kommer folk att acceptera?

Läste en artikel igår i Daily Mail om en polis som tog självmord efter att ha blivit mobbad av sina överordnade på grund av sin sexualitet. Hon var bara 28 år och kände att hon blev mobbad och trakasserad på grund av sitt utseende, främst på grund utav hennes hår. Denna mobbning ledde till depression som i sin tur ledde till självmord. För den som är intresserad kan man läsa artikeln här.

Jag förstår inte vad det är som får vuxna människor att bete sig på det här sättet. Vad ger dig rätten att mobba en annan människa? Vad ger dig rätten att reta någon över hur dom ser ut? Jag kan förstå om det finns människor som har svårt att acceptera människor med en annan sexuell läggning än heterosexualitet, men det ger dig fortfarande inte rätten att mobba någon annan.

Vi vuxna gör allt vi kan för att lära barn att det är fel att mobbas. Mobbning är något som man tar väldigt allvarligt på i skolan och de flesta skolor har temadagar, kamratstödjare och annat för att motverka mobbning. Vem vill att ett barn ska bli retat i skolan? Vem vet vilka konsekvenser det kan få? Just därför lägger vi tid och möda på att undervisa barnen att mobbning är fel, att mobba någon får konsekvenser.

Men hur kan vi ens hoppas på att barn ska lära sig att mobbning är fel när det varje dag i vuxenvärlden är ett faktum att någon blir mobbad. Hur kan vi rättfärdiga att vi säger till barnen att man inte får mobbas, när mobbning sker på många arbetsplatser runt om i världen. Mobbning är inte okej bara för att det sker mellan vuxna.

Då vuxna människor mobbar varandra kan vi inte räkna med att barn ska sluta mobba varandra. För faktum är, barn gör som vi gör och inte som vi säger!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Helt sjukt. Håller med till 100%.

2010-11-03 @ 13:42:07
URL: http://bromster.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0