Så sjukt dyrt!

Usch, har nu fått svar från de två transportföretagen vi kan använda oss av för att flytta med hunden och jag kan lova att det inte blir billigt! Känns så jävla surt då vi planerade detta då vi köpte hunden och kollade upp vad det skulle kosta och då skulle det kosta 600 kronor med SAS + en transportbur på runt 2000 kronor. Inte allt för farligt tyckte vi och skaffade därför hunden innan vi flyttade.

Nu har SAS på grund av någon töntig anledning valt att inte flyga djur till Storbritannien och Irland. Detta trots att DEFRA som är Storbritanniens svar på Jordbruksverket säger att SAS får flyga djur. SAS har nu istället valt att sälja denna tjänst till företag så som Trusforwarding och Scandipet.

Detta i sin tur medför att jag som djurägare helt plötsligt får betala 10 000 - 12 000 plus en transportbur endast för att flyga hunden till Storbritannien! Detta är helt sjukt, det kommer alltså att kosta mig mer att flyga hunden än vad det kommer att kosta att skicka alla saker vi vill ha med oss från lägenheten.

Det sägs att det ska vara lätt att resa med hunden/katten inom EU dessa dagar. Och lätt är det väl men ska det verkligen behöva kosta så mycket?

Vi står nu i valet och kvalet hur vi ska göra med hunden. Vi har förutom dom två transportföretagen också två andra alternativ. Att antingen flyga till Frankrike och sedan ta Eurotunneln till England, eller att ta oss till Esbjerg i Danmark och ta färjan därifrån till England. Inte direkt roliga alternativ men om det i visar sig att det blir billigare så vet vi ju vad vi väljer!

Fredag idag, vilket betyder schlager imorgon

Äntligen så är veckan slut, jag går alltid och längtar efter helgen. Varför då frågar vissa, du är ju arbetslös och är "ledig" varje dag. Även om jag nu är "ledig" så innebär det ju inte att varje dag är som en lördag. Ingen annan är ju ledig så man har ingen att umgås med, dessutom så finns det inte direkt mycket att göra på veckodagarna heller. Fast i ärlighetens namn finns det inte så mycket att göra på helgen heller!

Men på lördagarna får man ju i alla fall se Melodifestivalen! Jag tycker om Melodifestivalen och Eurovision, sitter alltid klistrad framför tv:n. Måste dock säga att jag inte alls tycker att det är bra hur vinnarn röstas fram och allt tjaffs med andra chansen och att de som går vidare i andra chansen delas upp i heat! För det första är det jävligt krångligt, sen så finns ju risken att inte rätt låt vinner.

I år tycker jag att kvaliteten på låtarna har varit helt urusel! Det har inte varit några speciellt minnesvärda låtar som redan satt sig i skallen. Inte har det varit några minnesvärda framträdanden heller, om man nu inte räknar dom som varit kass. Sämsta hittills tycker jag nog är The Moniker - Oh My God. Den sången och framträdandet var som en riktigt dålig LSD-tripp!

Jag har blivit grymt besviken på låt kvaliteten och jag hoppas verkligen att vi får se och höra några riktigt bra framträdanden på lördag. Annars finns risken att när Eurovision väl kommer att jag förnekar att jag är svensk!

Det kurrar i magen

Gud vad hungrig jag är! Men som tur är så är maten strax klar och jag kan förhoppningsvis stilla min hunger. Idag har C gjort enchiladas, supergott ska det blir. Enchiladas är en av mina favoriträtter så jag är alltid glad när vi ska äta det!

Vi har även laddat upp med senaste How I Met Your Mother och senaste avsnittet av Glee. Jag fullkomligt älskar Glee, det är en sån där serie som jag bara kan se om och om igen. Tur är väl det för jag har hört rykten om att det bara blir tre säsonger!

Uppehåll för mig

Det verkar vara uppehåll i snöandet just nu, passar mig utmärkt då jag alldeles strax ska åka iväg och träffa jobbcoachen. Vi har fortfarande inte fixat vindrutetorkarna på bilen så det är inte allt för säkert att köra när det snöar!

Efter mötet hos jobbcoachen ska jag en sväng på Ica Maxi för att lämna tillbaka ett par hörlurar som har gått sönder. Får förhoppningsvis med mig ett par nya hem! Annars blir det att köpa nya någon annanstans.

Idag har vi äntligen hört från företaget som ska transportera hunden. Eller ja mamma har ringt åt dom! Kan ju säga att det inte blev billigt så just nu håller vi på att kika på lite andra alternativ. Alltid ska det vara nåt som krånglar, hade vi vetat att det skulle kosta så här mycket hade vi aldrig köpt hunden utan väntat.

Dessutom är det extra irriterande då vi innan vi köpte hunden kollade hur mycket det skulle kosta. Då skulle det endast kosta 600 kronor + en transportbur. Men nu när SAS inte längre flyger djur till Storbritannien så kostar det betydligt mycket mer.

Idag är det bättre

Idag har börjat betydligt mycket bättre än gårdagen gjorde, men å andra sidan är jag inte helt övertygad om att den kunde ha börjat sämre! Började med en liten sovmorgon, hade kunnat bli en längre men det är dumt att sova för länge. Men sängen var verkligen så där varm och skön och jag ville bara dra täcket över huvudet.

Idag är det dessutom otroligt vackert ute. Det ser ut som ett vykort när man tittar ut genom fönstret, helt sjukt vackert är det. Ska försöka ta en promenad med hunden lite senare och ta några kort, dock kommer aldrig korten ut lika bra som det verkligen ser ut. Det kan dock bero på kameran så klart!

Nu är det snart dags att ta hand om tvätten, för i vanlig ordning så har vi tvättstuga på onsdagar. Ibland känns det lite drygt men det är ändå skönt att ha någon slags rutin. Ha en bra dag!

Har du ingen kontroll, håll hunden kopplad!!

Idag började helt uruselt! Vaknade ganska så tidigt och tog en promenad med hunden. Hade inte hunnit promenera mer än kanske 5 minuter då kaoset började! Jag var halvvägs över en genväg på en liten stig. Då kommer det en lös hund springandes vars husse är minst 20-30 meter bort. Jag stannar och försöker få min hund under kontroll, vilket inte lyckades allt för bra då hon inte är så glad i andra hundar.

Jag stannar i alla fall i hopp om att hunden inte ska komma närmare. Den håller sig på ungefär en halv meters avstånd och är jätteglad och busig och vill hemskt gärna leka med min hund. Min hund å andra sidan skäller och gläffser och är allmänt jobbig. Hussen till hunden har vid den här tidpunkten slutat att gå och står stilla och försöker ropa tillbaka sin hund, helt utan resultat!

Tillsist så inser den här mannen att hans hund inte kommer att komma så i sakta mak börjar han promenera mot oss. Samtidigt som detta sker kommer ytterligare en man och hans hund promenerande från motsatta hållet. Detta tycker den lösa hunden är superkul eftersom han nu tror att han fått en till lekkompis!

Jag står själv fortfarande mitt på stigen och väntar på att ägaren till den lösa hunden ska komma och ta reda på sin hund så jag kan fortsätta promenera. Men när mannen väl kommer fram till slutet av stigen möter han den andra mannen och hans hund. Så dom bestämmer sig för att låta sina hundar hälsa och där står dom glatt och pratar medan jag desperat försöker hålla i min hund och lugna ner henne!

Då dom två männen blockerar min väg har jag ingenstanns att ta vägen så jag får glatt vänta. Så där står jag på en liten stig omgiven av snö med en halvgalen hund medans dom två männen inte verkar ta någon notis om mig! Tillsist börjar i alla fall mannen med den lösa hunden promenera vidare, men det gör inte hans hund! Han fortsätter att gå och gå men hunden står fortfarande kvar hos den andra mannen och hans hund.

Då börjar han också gå, så dom två männen går åt motsatt håll och jag får äntligen chansen att kliva ner från stigen och ner på gatan. Men problemet med den lösa hunden är fortfarande kvar och när han ser att vi är på väg ner på stigen springer han fram till oss och det gör min hund galen som då drar ner mig från snöbanken. Jag håller halvt och halvt på att falla omkull och det blir kaos.

Samtidigt ser jag i ögonvrån hur ytterligare en lös hund är på väg mot oss. Vid det är laget håller jag på att ge upp och drar helt enkelt med mig min skällande och gläffsnade hund förbi dom andra två hundarna och får halvt om halvt småspringa för att hinna en bit i förväg så att min hund kan lugna ner sig!

När vi väl kommit förbi hundarna så lugnar min hund ner sig och jag tror så klart att resten av promenaden ska bli lugn och skön. Men jag hinner knappt gå 20 meter innan det börjar om igen! Då är det en kvinna med två små pudlar som korsar vår väg. En av hennes hundar är kopplad medan den andra är lös. Den lösa hunder springer fram till oss och skäller, min hund blir återigen galen och jag håller på att tappa förståndet.

Jag står stilla och väntar på att kvinnan ska kalla in sin hund så att vi kan gå vidare. Men hon fortsätter bara promenera och märker knappt att hennes ena hund är borta! Tillsist så försvinner den lilla gläffsande hunden bakom hörnet och jag fortsätter gå. Men det visade sig att den lilla hunden bara försvunnit bakom snöhögen för att den var så liten! Så där står jag helt plötsligt öga mot öga mot en hund igen och min hund bara skäller och drar och jag är nu så less att jag bara vill gå hem!

Då kvinnan med dom två hundarna inte verkade bry sig speciellt mycket om att hennes hund terroriserade oss så var jag tvungen att ta en omväg hem! Blir så förbannat less på folk som inte har något vett! Jag stör mig inte på att folk har hundar lösa, för det har jag också ibland. Men man ser fan till att man har koll på hunden! Visst att det händer ibland att hunden inte lyssnar, det kan jag förstå.

Men det jag inte kan förstå är hur man som ägare i ett sådant tillfälle inte försöker göra något för att hämta hunden! Om hunden inte lyssnar och inte kommer tillbaka när man ropar på den så får man fan gå och ta den i örat. Inte bara stå 20 meter bort och ropa! Dessutom så bara för att jag har hund betyder det inte att jag vill att den ska hälsa på andra hundar! Bara för att du vill att din hund ska hälsa på min betyder inte det att jag automatiskt vill att min hund ska hälsa på din!

En stereotypisk flata...

I lördags då vi druckit ett antal glas vin och var lite lagomt berusade så blev vissa samtalsämnen riktigt djupa. Det blev bland annat tal om hur det är lättare att se på en kille om han är homosexuell än vad det är att se på en tjej att hon är det. Jag försökte tala om att det hela sitter i stereotyper, men jag tror inte riktigt att alla höll med!

Men faktum är att om man ber någon beskriva en homosexuell man så är det troligt att några av dessa ord dyker upp: Feminin, modemedveten, fjollig, tjejig gångstil, smal etc. Frågar man sedan om hur en homosexuell kvinna ser ut så kan man räkna med att något som detta dyker upp: Manlig, grabbiga kläder, kort hår, maskulin, osminkad etc.

Allt detta handlar ju endast om stereotyper. Varken jag eller C är en stereotypisk flata så om vi inte uppträder som ett par är det inte speciellt troligt att omvärlden uppfattar oss som ett sådant. Men det betyder ju inte att vi inte är det. Det finns hur många flator som helst som är feminina och riktigt tjejiga, man behöver inte vara manlig!

Lika så finns det sportiga, riktigt "grabbiga" karlar som är homosexuella. Det går inte att dömma någon endast på deras utseende. Bara för att det finns en "viss typ" som är homosexuella betyder det inte att alla som ser ut så är homosexuella eller att dom som inte ser ut så inte är homosexuella.

Att hitta rätt teknik

Igår passade vi på att gå ut i det vackra vädret och åka lite skidor. Hunden fick så klart följa med och så här i efterhand känns det som att nog varit bättre om hon stannat hemma. Men man lär sig ju av sina misstag! Måste erkänna att jag tycker att det är betydligt mycket svårare att åka skidor än vad jag kommer ihåg att det var, haha. Men det tar väl en stund innan man hittar rätt teknik.

Det blev en inte allt för lång skidtur då jag höll på att förfrysa fötterna, pjäxorna är lite för små så det går inte in några tjocksockar! Jag blev även omkull dragen av hunden som är helt övertygad om att hon är en äkta draghund, dock i ett något mindre format! Fort gick det i alla fall när hon drog, men jag måste erkänna att det är svårt att hålla balansen när man inte är van att åka skidor. Vi får helt enkelt träna mer!

Mississippi Mud Pie

Här kommer receptet på efterrätten som jag gjorde igår:



Ingredienser

Pajskal

5 dl vetemjöl
2 msk kakao
150 gram smör
2 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning

175 gram smör
6 dl farinsocker (1 paket)
4 msk kakao
150 gram blockchoklad (det ska vara mörk choklad men ljus choklad går också bra!)
3 dl grädde
4 ägg

Garnering

3 dl grädde
Riven choklad

Gör så här :

Pajskal:

Börja med att göra pajskalet genom att sikta ner mjöl och kakao i en bunke och blanda ut i smöret till en smuldeg. Rör sedan ner socker och vatten och arbeta ihop till en jämn och fin deg. Ställ sedan in degen i kylskåpet i 15 minuter (det gör den lättare att kavla ut sedan). Kavla sedan ut degen på ett lätt mjölat bord och lägg sedan i en pajform. Täck insidan av pajskalet med ugnsfolie och grädda i ugnen i 15 minuter på 190 grader. Ta bort folien efter 15 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter.

Fyllning:

Låt smöret stå framme i rumstemperatur så att det är mjukt och smidigt. Rör sedan ner farinsockret i smöret och blanda väl.  Vispa äggen lätt och sikta ner kakaon i äggen. Tillsätt sedan ägg mixen lite i taget till sockret och rör undertiden så att äggen blandas in i smeten. Smält sedan chokladen och tillsätt den och grädden till smeten. Rör om och blanda väl så att smeten blir jämn och fin.

Häll sedan över smeten i det förgräddade pajskalet, skalet ska vara fyllt upp till kanten. Grädda sedan pajen i ugnen på 160 grader, så kom i håg att skruva ner värmen efter du gjort pajskalet, i ca 45 minuter eller tills pajen stelnat.

Låt sedan pajen svalna och när den svalnat helt vispa upp grädden till garneringen och täck över pajen. Riv sedan med chokladflarn över grädden och servera!

En lyckad kväll

En mycket trevlig kväll hade vi igår. Maten smakade bra och efterrätten smakade helt underbart, måste nog faktiskt säga att det är en av de godaste efterätterna jag någonsin ätit. Så därför tänkte jag dela med mig av receptet lite senare!Det blev en hel del alkohol som på något konstigt sätt smög sig in i min kropp. Det var dock en jättetrevlig kväll med mycket bra sällskap så att huvudet är lite segt idag gör inte så mycket.

Det är efter kvällar som denna som jag inser hur otroligt mycket jag kommer att sakna min familj när vi flyttar. Det är så lätt att glömma bort att uppskatta den tid man faktiskt har tillsammans. Man tar den förgivet men sedan inser man helt plötsligt en dag att det inte längre är en självklarhet att man kan umgås när man vill. Jag älskar min familj och jag älskar att bara umgås med dom och jag kommer att sakna självklarheter som att vi alltid är tillsammans på midsommar eller att vi alltid åker till stugan runt påsk.

Saker som jag har tagit förgivet i många år, saker jag aldrig riktigt har funderat över. Det är dom sakerna jag kommer att sakna och det är dom sakerna som kommer att ge mig hemlängtan. Herregud, jag saknar dom ju redan nu och jag har inte flyttat än!

Middags gäster

Idag får vi middags gäster i form av mamma, hennes karl och lillasyster. Ska bli mycket trevligt, vi har laddat upp med god mat och dricka. På menyn idag står det kyckling i vitvinssås med ris och sallad och till efterrätt blir det Mississippi Mud Pie! Har aldrig gjort det tidigare så det ska bli spännande och se hur den smakar.

Idag har vi även passat på att åka ut en sväng då det inte varit så kallt. Vi åkte och handlade på Ica Maxi och sedan blev det en tur till ÖB. Där köpte vi en termometer som visar temperaturen både inne och ute, samt visar tiden. Den kostade bara 55 kronor så det var ett riktigt bra fynd.

Vi köpte också en refexsele till hunden, lite väl stor är den men hunden är en mittimellan storlek så det är svårt att hitta något som passar perfekt. Dessutom är det bättre att den är lite för stor än lite för liten! Vi har test promenerat i den och hon syns jättebra!

Nu är det dags för en dusch och ett klädombyte innan det är dags att börja med middagen. Klockan 19.00 kommer gästerna. Hoppas ni har en trevlig kväll!

Vaknade tidigt igen

Vaknade klockan åtta i morse och kände mig helt utvilad, hur nu det är möjligt?! Den enda fördelen med att vakna så tidigt är att jag hinner kramas lite med C innan hon kliver upp för att jobba. Jag låg kvar i sängen tills strax före nio, då gav jag upp och insåg att jag inte skulle somna om!

Istället blev det en riktigt kall promenad med hunden, börjar känna mig lagomt less på att temperaturen envisas med att ligga på runt -20. När jag kom in igen passade jag på att städa här hemma för att få upp värmen lite, fungerade bra och dessutom är nu lägenheten ren och fin. Även jag är ren och fin då jag tog en riktigt lång och härlig dusch efter jag städat.

Imorgon kommer mamma och hennes karl hit på middag, ska bli trevligt att umgås lite. Tror att vi ska bjuda på kyckling och till efterrätt ska jag titta i mina fina chokladbok jag fått av C. Ska nog lyckas hitta något smarrigt att bjuda på! Vad ska ni göra i helgen?

Lite underhållning

Det blev en riktigt kall lunch promenad med hundarna kan jag lova! Jag gjorde dessutom misstaget att ta med våran hund, kan lova att det inte lär hända igen. Hon drog och drog och drog så jag trodde att armen skulle ramla av, sedan tyckte dessutom Charlie att det var mycket roligare att försöka busa med våran hund istället för att snällt gå på sidan. Jag var helt färdig efter promenaden, dock verkar hunden ha haft roligt för hon har sovit och snarkat sedan vi kom tillbaka vid ett-tiden!

Snart är det dags för middag, idag blir det ingenting avancerat utan det blir tonfisk baguetter och pomfrites. Lagomt svårt att göra men kommer nog att sitta bra i magen! Har dessutom fixat så att vi har lite underhållning att se på ikväll, bland annat så finns det How I Met Your Mother, The Big Bang Theory och Glee. Så jag hoppas på en toppen kväll med en massa mys!

När tar det slut?

Kunde inte sova i morse, vaknade klockan 8.30. Kändes lite ovärt att vakna så tidigt när jag har möjlighet att sova längre. Men inte så mycket man kan göra åt saken. Har pysslat runt lite på nätet, kollat lediga jobb, läst lite bloggar och skickat lite mail. Klockan är bara 10.40 och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på resten av dagen.

C har skrivit en lista med saker som jag kan göra. Får se om jag finner orken till att ta tag i något av dom. Vid lunch blir det en promenad med B och D's hundar. Kan väl knappast påstå att jag ser fram emot att gå ut i kylan, men det är ju något att göra en stund i alla fall!

Är sjukt less på att vara arbetslös nu, har snart varit arbetslös i 8 månader. Det känns deprimerande att tänka på hur länge jag har försökt att få ett jobb. Jag vet så klart att det finns dom som varit arbetslös betydligt längre än vad jag har, men det känns deprimerande ändå. Jag har ett bra CV och ett bra personligt brev och ändå så händer det ingenting.

Har fått komma på intervjuer men sedan efter det så händer ingenting. Jag har inte tillräckligt med arbetslivserfarenhet men kan inte heller få någon mer arbetslivserfarenhet. Så vad gör man då, hur länge orkar man gå hemma och göra ingenting?

Vars tog värmen vägen?

Usch, nu har det varit kallt i en massa dagar och dessutom verkar kylan vara här för att stanna ett tag. Jag måste erkänna att jag tyckte att det var betydligt härligare när det var plusgrader ute eller bara ett par minusgrader. Men det hör ju som ändå på något sätt vintern till att det ska vara riktigt kallt.

Idag var jag tvungen att trotsa kylan och åka ner på stan för att fixa med lite papper. Valde att ta bussen då jag inte riktigt litade på att bilen skulle starta utan motorvärmare. Dessutom så blev det billigare att ta bussen då jag hann åka på övergången hem!

Nu har vi precis ätit lunch och om en stund ska jag springa ner i tvättstugan. Ser inte fram emot att gå ner i källaren där det är svinkallt! Känns kallt här i lägenheten också men känner mig ganska så van att det jämt är kallt här. Tur att vi har varma och mysiga tofflor och filtar.

DEFRA + SAS = Förvirring

Suck, blir så irriterad när allt ska vara så mycket svårare än det egentligen är! Nu när vi snart ska flytta så är det mycket som kan planeras men det som verkar vara svårast att planera är hur sjutton vi ska få med oss hunden! På DEFRA's hemsida finns det en lista över godkända vägar man får ta. Bland dom vägarna finns Arlanda - Manchester med SAS.

Detta är då den väg vi vill ta då Manchester är närmast för oss. Men om man då läser på SAS's hemsida så står det att "På grund av myndighetsbestämmelser så är det inte tillåtet att ta med djur när man flyger till/från Storbritannien eller Irland, vare sig i kabinen eller som incheckat bagage. Kontakta TRUST för mer information"

Jag undrar då vilka bestämmelser dom går efter för enligt DEFRA som vi har varit i kontakt med så får man ta med djur på flyget. Har dessutom försökt komma i kontakt med transportföretaget Trustforwarding som fortfarande inte har återkommit med något svar trots att jag har försökt nå dom upprepade gånger!

Så summan av det hela: DEFRA säger ja, SAS säger nej på grund av myndighetsbestämmelser och det enda godkända transportföretaget går inte att nå! Så vad gör man?

Första gången på många år!

Vilken helg vi har haft! Det har varit helt underbart att få komma bort från stan en stund, att få koppla av och bara ha det mysigt tillsammans. Vi åkte mot stugan i fredags eftermiddag, var något oroliga över att det skulle vara väldigt kallt där uppe då det tidigare på dagen varit -37! Men när vi kom fram vid fem-tiden var det bara -12.

Fredagkvällen spenderade vi sedan i soffan med tända ljus och lite bubbel. Jag var supertrött och var redo att gå och lägga mig klockan kvart i tio. Lyckades dock hålla mig vaken nästan två timmar till innan jag somnade.

Lördagen spenderade vi utomhus,vi åkte spark, grillade korv, drack varmchoklad och lekte i snön. Hunden tyckte att det var roligt att springa lös, hon har inte kunnat göra det hemma eftersom hon löper. Men ute i stugan finns det ingen så hon har fått vara lös. Vi passade även på att se om hon kunde dra en pulka/spark och det var inga problem, tror knappt att hon märkte något.


Lördag kvällen tittade vi på Melodifestivalen, så här i efterhand kunde vi lika gärna ha låtit bli. Låtarna var helt värdelösa, den värsta av dom alla var nog The Monikers - Oh My God. Vem som än skrev den låten och planerade framträdandet måste ju ha varit hög på LSD! Kan inte heller påstå att Babsan var speciellt bra, men det var i alla fall en aning underhållande! Efter fiaskot så tittade vi på Burlesque, sjukt bra film. Mycket rolig och mycket bra musik!


Söndagen var vädret något kallare men vi valde att vara utomhus ändå. Vi hittade dessutom skidor och pjäxor ute i förrådet. Så vi åkte skidor, måste erkänna att det var betydligt mycket svårare än vad jag minns. Men sista gången jag åkte skidor var i grundskolan, så det var väl ett tag sedan! Mycket roligt var det dock och skidorna fick även följa med oss hem!

Igår kväll kraschade vi utmattade i soffan där vi tittade på några avsnitt av Ensamma Hemma, sedan blev det en ganska så tidig kväll. Idag är det Alla Hjärtansdag och jag har fått ett supergulligt kort av C. Dessutom har hon planerat något för ikväll, vad vet jag dock inte! Hoppas ni har en riktigt mysig dag!


Lite senare än vanligt

Så har man storhandlat för en månad! Det var inte allt för mycket folk på Ica Maxi så det gick faktiskt ganska så bra. Dock en hel del pensionärer som hängde omkring och pratade med varandra. Lyckades bara glömma en sak och det var för att jag trodde att jag skulle komma ihåg det och stoppade därför inköpslistan i fickan!

Jag och C har hunnit vara på second hand affärerna också. C köpte sig tre stycken 1000 bitars puzzel för endast 25 kronor. Vi fyndade dessutom 3 stycken böcker för 45 kronor, varav en är en Marian Keyes bok som jag velat läsa ett tag. Så på det stora hela kändes det som att vi gjorde bra fynd.

Nu håller C på med middagen, idag blir det enchiladas, en av mina favoriträtter. Det blir det middag lite senare än vanligt så C har så mycket att göra på jobbet. Men dom säger ju att det är bättre sent än aldrig. Vilken tid brukar ni äta middag?

En dag kvar till paradiset

Idag är det full rulle i stort sätt hela dagen. Börjar med ett jobbcoach möte klockan 13.00, kommer förhoppningsvis inte att ta allt för lång tid! Sedan blir det att åka på Ica Maxi och storhandla, det blir också en sväng på systemet för att köpa något gott att dricka i helgen.

Efter det ska vi åka på några second hand affärer och leta efter lite böcker. Man brukar alltid kunna fynda en massa bra och billiga böcker där. Sen så ska jag klämma in en promenad med hunden också. Ska egentligen dessutom gå ut med B och D's hundar, men det får C göra då jag ska på möte.

Imorgon ska jag på öppen intervju på Uniflex, känns lite sådär både och. Har varit där två-tre gånger tidigare och finns redan i deras databas. Men å andra sidan så är det ju bra intervjuträning. Det är i alla fall så jag försöker se på saken!

Sen imorgon då mamma slutat jobba ska vi åka och hämta hennes bil för att sedan åka ut till stugan över helgen. Jag längtar galet mycket. Det är så skönt att vara där och man riktigt känner hur all stress bara rinner av en. Det är väldigt välbehövligt med lite "semester" just nu.

En promenad i solskenet

I ett försök att rensa huvudet lite tog jag en promenad i solen efter lunch. Gjorde dock misstaget att ta med mig hunden! Nu när hon löper är hon helt odräglig och är verkligen inte rolig på något sätt. Hade dock en ganska så skön promenad i solskenet och värmen trots att hunden drog som en draghund!

Var skönt att få komma ut en stund och få lite frisk luft, skönt att få en chans att rensa skallen också. Ibland blir det bara för mycket att tänka på och då slutar det med att jag inte kan tänka på någonting alls! Kommer ofta på mig själv att tänka på att snart kommer vi att flytta härifrån och jag kommer inte att kunna gå ner till t.ex sjön längre.

På något sätt känns det liksom sjukt, det är ju här jag bor, det här är hemma. Trots att jag har vetat i flera års tid att vi ska flytta är det först nu det börjar sjunka in och det är först nu jag inser att det finns otroligt mycket saker jag kommer att sakna. Men jag inser också hur vackert det är där vi bor nu och jag försöker passa på att njuta så mycket jag kan innan det är försent.

Det är så svårt

Att försöka planera en flytt till Storbritannien är inte det lättaste kan jag lova. Känner att jag mer eller mindre håller på att bli galen. Det tycks vara omöjligt att planera vad man ska ta med sig och vad man inte ska ta med sig. Hur stor plats saker och ting kommer att ta och hur myckt det kommer att kosta.

Ska man ta med sig sängen eller inte? Ska man köpa en ny? Ska vi ta med oss vardagliga saker eller ska vi köpa nya? Det hjälper dessutom inte att vi inte vet vars vi ska bo, hur kan man planera en flytt när man inte vet vars man ska bo? Mest troligt kommer vi att bo i C's hus eller hennes mammas hus och där finns ju redan allt? Så vad ska vi ta med oss?

Ska vi magasinera saker här för att sedan skicka efter dom då vi har skaffat en egen bostad? Eller ska vi ta med oss det vi vill och magasinera det där borta? Hur vet man vad som är bäst egentligen. Jag känner mig mest bara yr och vet inte riktigt vad jag ska tänka på längre. Alla ideér verkar bra, men vilken ide som är den bästa beror på hur situationen ser ut.


Med andra ord är det svårt att planera för en flytt som kommer att ske inom 6 månader när man inte vet hur situationen ser ut. Kanske har C sålt sitt hus och vi kan hyra ett eget. Kanske jag har fått ett jobb, vem vet. Det finns allt för många om och för många kanske.

Så segt det känns!

Helgen försvann alldeles för fort och det är redan måndag igen. Det känns riktigt segt och jag önskar att det var helg igen. Men jag får väl försöka ge mig till tåls, har dock inget vidare bra tålamod så vi får väl se hur det går. Att jag sedan inte har några som helst planer den här veckan gör ju inte saken bättre, dagarna segar sig alltid fram när jag inte har något att göra.


Jag längtar tills på fredag då vi ska åka till stugan. Har inte varit där på nästan 6 månader och det ska bli så skönt att få komma från stan en stund och njuta av varandras sällskap. Vi ska äta god mat, tända massa ljus, dricka varm choklad och bara ha det bra. Helt galet vad jag längtar, är väl kanske därför det känns så segt att det bara är måndag idag!

En dag på Ikea

Igår var jag på Ikea med mamma och hennes karl. Kan lova att jag var trött i fötterna då jag kom hem, men roligt var det! Det finns så mycket fint som jag skulle vilja köpa och som inte kostar allt för mycket. Men nu när vi snart ska flytta så är det som ingen större ide att köpa en massa saker!

Så istället blev det bara några små saker. Det blev en brödform, en tillbringare, nackkuddar och några fotoramar. Sen passade jag på att köpa ljus också, men det känns på något sätt som en självklarhet då man åker på Ikea. Tittade runt i dom andra affärerna också, hittade dock ingenting roligt.

Trots att det inte blev så mycket shopping hade jag en supertrevlig dag och dagen avslutades så klart med första deltävlingen i Melodifestivalen. Älskar Melodifestibalen, är så kul att höra alla sånger och se på dom roliga bitarna. Längar redan tills nästa lördag då nästa deltävling är!

Idag ska vi åka på Willys och Rusta och kika runt en stund. Sen ikväll blir det hemmagjord pizza till middag och så klart One Tree Hill på tv. Kanske blir det en film efter det. Vad ska ni göra idag?

Lite myspys!

Så var det fredagkväll och man får ha det lite mysigt. Vi har ätit god middag, tacogratäng blev det idag. Egentligen skulle vi äta köttfärssoppa, men det kändes inte så roligt på en fredag! Vi har också haft sällskap av B, hon hade dock med sig egen "middag".

Vi har slö tittat lite på tv och nu står C i duschen. När hon är klar ska vi sätta oss ner i soffan och titta på senaste avsnittet av The Big Bang Theory, efter det blir det att börja med säson två av Party of Five. Är det förresten någon som vet hur många säsonger som visades i Sverige och om det går att få tag på alla säsonger på dvd?

För mycket att tänka på

Det finns så mycket att tänka på att det blir kortslutning i hjärnan. Vet inte längre vad som är viktigast att tänka på och i vilken ordning man ska reda ut saker och ting. Känner att jag skulle behövs en prioriterings lista, frågan är ju bara hur man ska lyckas skriva en sådan när man inte vet vad som är viktigast?

Men nu är det helg och jag har bestämt mig för att ta lite ledigt från tänkandet. Orkar helt enkelt inte ta tag i saker och ting. Så istället så åker jag till Ikea imorgon med mamma och hennes karl. Behöver väl egentligen ingenting, men något lär ju komma med hem ändå!

C får vara hemma och ta hand om hunden. Hoppas att hon inte tycker att det är allt för tråkigt. Jag vet dock att hon inte tycker att det är så jätte kul att shoppa, så det kanske inte gör något? Hon får helt enkelt underhålla sig själv medan jag kopplar av med shopping.


Dessutom så är det premiär och Melodifestivalen imorgon och det är ju bara ett måste! Hoppas bara att vi hinner hem från Sundsvall innan det börjar.

Varg jagar liten hund!

På torsdagar ska vi gå ut med B och D's hundar på lunchen. Idag var första gången och vi traskade glatt iväg till andra sidan gatan för att gå ut med dom "små pojkarna". Det är bara en av dom som faktiskt är liten, den andra är en stor huskey som ser ut som en varg!

Vi klädde på pojkarna och traskade ut i snöovädret. Allt gick bra och pojkarna skötte sig fint...ända tills vi kommit lite mer än halvvägs och det kommer en kvinna joggandes med sin hund bakom oss. Huskeyn som då inte är speciellt glad i andra hundar på promenader blev lite tokig och trots att han hade på sig ett "Gentle lead" så lyckades han slita sig!

Så där stod jag med kopplet i handen medan hunden direkt sprang fram till kvinnan och hennes lilla hund. Sen ser jag bara hur han gapar stor och får in typ hela den lilla hunden i munnen! Kvinnan blev förstås livrädd, skulle jag också ha blivit om en stor vargliknande huskey stoppade in min lilla hund i munnen.

Hon försökte springa där i från och viftade med armarna och skrek. Jag sprang efter och försökte kalla tillbaka hunden. Hunden själv tyckte mest att det hela var roligt och trodde att det var någon sorts lek. Det var först när kvinnan plockade upp sin lilla hund som jag fick tag på min!

Som tur var verkade den lilla hunden inte gjort sig illa och jag tror att i ärlighetens namn så var det kvinnan som blev mest rädd, hunden verkade inte bry sig speciellt mycket. Efter det var vi alla lite omskakade men lyckades ändå avsluta promenaden utan fler missöden!

Aldrig är man nöjd

I flera dagars tid har det varit tö väder här i Umeå. Att det dessutom blir ljusare för var dag har gjrot att man har fått lite vårkänslor. Dessa känslor är idag helt bort sprungna då det snöar ute. Jag var less på att det töade ute för det gjorde att vi inte kunde köra bilen (vindrutetorkarna fungarar forfarande inte), så då gick jag och hoppades på att det skulle bli lite kallare ute.

Nu när det är kallare ute är jag ändå inte nöjd för nu snöar det, kan ju inte köra bilen då heller! Att det ska vara så svårt att bli nöjd med vädret. Men så är det väl oftast, på vintern är man missnöjd för att det är för kallt och för mycket snö. På sommaren gnäller man om att det regnar och att det är för kvavt, så frågan är ju när är man nöjd egentligen?

Spännande!

Har fått in några anbud från några olika flyttfirmor och än så länge är det riktigt svårt att avgöra vad det kommer att kosta! Det skiljer otroligt mycket i priserna men då skiljer det också i antal kubikmeter. Det är väldigt svårt att uppskatta hur många kubikmeter man kommer att behöva!

En sak är det väl att räkna ut hur många kubikmeter sängen tar, men desto svårare att räkna ut ur många kartonger man kommer att behöva för alla lösa saker. Dessutom så vet vi ju inte exakt vad vi ska ta med oss och det underlättar ju inte.

Det som är mest avgörande är dock hur mycket det kommer att kosta för hunden att resa. Har fortfarande inte hört något från dom, men det har å andra sidan bara gått ett dygn. Så jag hoppas att det kommer att trilla in ett mail antingen den här veckan eller i början på nästa!

Ursäkta, jag måste till tandläkaren

Usch, idag var det riktigt tråkigt på workshopen. Kände mig dessutom helt hjärndöd och satt mest bara och stirrade helt blankt framför mig. Fattar inte riktigt vars orken tog vägen och hur kan man bli så trött av att göra ingenting?!

Halvvägs genom workshopen var jag dessutom så uttråkad att jag helt ärligt trodde att jag skulle somna! Så vad gör jag då? Ja då hittar jag på en lam ursäkt om att jag måste gå för att jag ska till tandläkaren. Kändes ju otroligt smart men jag orkade verkligen inte vara kvar. Jobbcoachen verkade dock inte bry sig allt för mycket.

Tittade runt i affärena på Ålidhems centrum efter jag skolkat från workshopen. Letade efter blommor att köpa till C, men dom hade inga fina. På Ica hade dom visserligen tulpaner, men jag tycker tulpaner är dö trist. Känns som blommor gamla tanter ger varandra och vi är inte riktigt där än.

Åkte istället iväg på OKQ8 och fyllde luft i framdäcket. Har märkt att det varit lågt då bilen tragit åt vänster en hel del. Detta hade så klart sin orsak i att lufttrycket endast låg på 1 istället för 3! Men nu drar den ingenting längre, känns lite lättare att köra nu.

Jag har precis varit på en promenad med den löpande hunden. Hon är så sjukt dryg när hon löper, hon ska lukta överallt och bryr sig inte så mycket om att hon faktiskt måste göra sina behov också! Dessutom har hon börjat rulla runt som ett tok, överallt ska hon rulla och helst ska hon gå och rulla samtidigt. B sa att det var för att hon lämnar sitt nummer till grabbarna. Jag hoppas dock att ingen plingar på dörren!

Det närmar sig

Nu börjar det närma sig den stora flytten även om ingenting är bestämt än. Men det börjar definitivt att närma sig! Idag har jag skickat ut åtta stycken anbudsbegäran till flyttfirmor så att vi ska få se vad det kommer att kosta att flytta! Har även skickat ut en anbudsbegäran till ett företag som transporterar djur. För numera får man inte ta med hunden på SAS när man ska flyga till Storbritannien.

Skickade en anbudsbegäran till det här företaget tidigare, men då fick jag inget svar! Så nu hoppas jag att jag i alla fall får ett svar. Ser fram emot att få anbuden från flyttfirmorna också, det kommer att ge oss en bra ide om hur mycket pengar vi behöver och kommer att göra så att vi kan planera lite mer.

Nu ska jag strax ge mig iväg på Work Shop på Lernia, får se om det är mer givande idag än vad det brukar vara. Jag hyser dock inga större förväntningar. Ha en bra dag!

RSS 2.0