Gott Nytt År!

Så var det dags för sista dagen på det här året. Jag kan inte beskriva hur glad jag är över att det här året är slut! Det har varit ett riktigt skitår för det mesta och det känns bra att det är över nu. Nu kan vi se fram emot 2011 och nya saker och förhoppningsvis så blir 2011 ett bättre år än vad 2010 var!

Året har dock inte varit helt värdelöst, en hel del bra saker har faktiskt också hänt.

Bland annat så har C gått på SFI och fick godkänt på alla proven.
Jag har tagit studenten efter 3 års slit på Komvux.
Jag och C har varit på våran första utlandssemester!
Vi har förlovat oss.
Svärmor har varit här och hälsat på
Vi har mött nya vänner

Men sen så har det väl i ärlighetens namn inte hänt så mycket mer bra saker än så. Det känns lite surt när man tittar tillbaka på ett helt år och det inte finns så mycket positivt att ta med sig in i det nya året. Men så kan det vara ibland, det blir i alla fall skönt att lämna det gamla och dåliga bakom oss och istället se med nya och fräscha ögon på det nya året. Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig nyårsafton.


12 - I min handväska

Just nu finns det väl inte så mycket i min handväska, men jag har inte börjat packa än! Idag kommer följande saker att finnas med i handväskan:

  • Nässpray
  • Värktabletter
  • Kamera
  • Lypsyl
  • Snus
  • Nycklar
  • Börs
  • Telefon
Sen är det inte helt otroligt att något annat slinker ner också!

Förbannade förkylning

Känner mig lagomt less på den här förkylningen nu! Har legat däckad typ hela veckan, har inte orkar göra så mycket mer än att ligga i soffan och se på tv. Nog för att det är skönt, men nu börjar jag bli less. Dessutom vill det inte bli bättre heller! Men nu har jag bestämt mig för att vara frisk imorgon, vi får väl se hur det går!

Nyår ska vi spendera ute i Djäkneboda tillsammans med hela familjen. Där ska vi äta god mat, dricka goda drycker och spela spel. Blir skönt att få åka ut på landet en stund, där hunden kan springa fritt och man behöver inte riktigt bry sig så mycket! Dessutom är det mindre smällare där ute, så förhoppningsvis kommer hunden att vara lite lugnare. Hur ska ny fira nyår?

11 - Mina syskon

Jag har två syskon, en lillebror som är 3 år yngre än mig samt en lillasyster som är sju år yngre än mig. Vi har väl kanske inte alltid dragit jämt, speciellt inte då vi var yngre. Men nu när vi är lite äldre kommer vi bra överns i alla fall större delen av tiden!

Lillebror är snäll och omtänksam även om jag ibland kan tycka att han inte tänker längre än vad näsan räcker, haha. Han är och har alltid varit helt fascinerad av traktorer, lastbilar och andra stora fordon. När han var liten kunde det ta honom två timmar att gå hem från skolan, en promenad som borde ta max 10 minuter! Han ville alltid gå ut och titta på traktorerna som skottade snö, det var det bästa han visste.

När han blev tillräckligt gammal för att börja på gymnasiet så valde han så klart fordon. Nu när han har tagit studenten så arbetar han som lastbilschafför. Han är dessutom lite av en bondpöjk, hur nu det kommer sig då vi alltid har bott i stan! På senaste tiden har han varit lite väl olycksbenägen och allvarligaste olyckan var väl då han skadade ryggen och nacken, samt bröt alla revben på ena sidan i samband med en arbetsolycka! Men han är lite av en katt och lyckas på något vänster alltid landa på fötterna.

Lillasyster och jag har väl inte direkt kommit bra överens förräns nu när hon har blivit äldre. Då det är ganska så stor ålderskillnad mellan oss tyckte jag mest att hon var jobbig att ha hängandes i byxbenen då hon var liten. Men trots det så gjorde vi ändå en del roliga saker då hon var liten. Jag och en kompis byggde ofta spökbanor och hinderbanor åt henne och åt min kompis lillasyster. Det var alltid uppskattat, från alla håll!

Under ett par års tid i hennes tidiga tonår så sågs vi inte så mycket. Men nu när hon är hela 17 år har hon mognat en hel del och är jättetrevlig att umgås med. Hon är väldigt engagerad i UNF och har flitigt synts i både tv och tidningar och som storasyster kunde jag inte vara mer stolt!

Lillasyster har inte alltid haft det så lätt och en stor del av hennes skolgång har varit kantad av bråk och krångel, men nu verkar mycket ha fallit på plats och det är otroligt kul att se hur hon utvecklas till en stark och driven kvinna. Lillasyster har ett hjärta av guld och är söt och snäll och jag ser fram emot få umgås med henne. Med tanke på allt som hon har varit med om och allt som hon behöver är jag otroligt stolt över att hon är min lillasyster och jag är övertygad om att hon kommer att göra stora saker här i livet.

10 - Det här hade jag på mig idag

Idag är jag sjuk så jag har mjukiskläder på mig. Ett par mörkblåa mjukisbyxor, en mörkblå t-shirt och sedan en ljusblå munktröja. Till det har jag dessutom ett par supervarma härliga vita "tofflor" jag fått av mormor i julklapp. Sen har jag större delen av dagen också varit insvept i ett täcke, men det räknas väl knappast!

Seg i skallen

Usch, tycker verkligen inte om att vara förkyld. Har ingen ork till att göra så mycket mer än att bara ligga i soffan och se på tv. Lyckades dock samla tillräckligt mycket ork för att åka och shoppa en sväng idag. Vi åkte på Rusta där vi bland annat köpte en kandelaber för 50 kronor, sen blev det en tur på Jysk där vi köpte fyra stycken lila örngott för 50 kronor. Örngotten är nu på kuddarna i sovrummet och det ser superbra ut med det svarta överkastet vi fick av pappa i julklapp.


Var en sväng på Kappahl för att se om det fanns något roligt där, men det var mest bara skit om jag ska vara ärlig. C köpte dock två par örhängen till mig för endast 20 kronor styck, bra pris tycker jag! Efter vi varit och shoppat har jag bara legat i soffan, lyckades till och med sova i en timma. Kände mig lite piggare då jag vaknade, men börjar känna mig hängig igen så tror att det är dags för lite mer alvedon.

09 - Min tro

Jag har väl egentligen ingen direkt tro. Tror inte på gud eller någon annan religion. Man kanske skulle kunna säga att jag tror på vetenskapen, det är väl i alla fall det som känns mest troligt när det gäller skapelsen. Jag tror dock på någon sorts högre makt, att det ibland finns något/någon som vakar över oss. Men att jag tror på det är nog mest bara för att det känns som en sorts trygghet att det finns något större än oss människor.

Jag tror också på någon sorts himmel. Ett trevligt ställe dit man kommer då man dör, jag tänker mig ofta att det är lite som Nagiala, ni vet som i Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta". Tanken på att det finns en himmel är betydligt mycket trevligare än att bara tänka på att man ligger och ruttnar i jorden och att efter döden är det bara tomhet.

Tro hopp och kärlek och störst av dem är kärleken


Mellandags rea

Idag blev det en riktigt lång sovmorgon, vi tog oss faktiskt inte upp förrän strax före klockan ett. Det var riktigt skönt att få sova lite längre. Sen blev det lunch, vi åt varma mackor och tittade på Dexter. Sen tog vi oss i kragen och for på Strömpilen för att shoppa lite.

C lyckades hittade en jätte fin skjorta från H&M för endast 50 kronor. Sen köpte jag två par supersöta örhängen till C från Albrekts Guld. Sen blev det en tur på Ica Maxi där vi köpte lite smått och gott.

Jag har blivit förkyld, tror bestämt att det är C som har smittat mig. Hon har varit sjukt hela helgen stackarn, hon börjar precis bli lite bättre och nu är det min tur att bli sjuk. C pratar just nu med sin familj på Skype och när hon är klar ska vi sätta oss i soffan och se på Dexter och vila lite. Ska göra allt jag kan för att bli frisk till nyårsafton.

08 - Ett ögonblick

Ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma är när jag såg C för första gången. Det var sent på natten klockan var kanske runt 03.15 och det var mörkt och ganska så kallt ute. Jag var nyvaken och förväntansfull. Direkt då jag körde upp till flygplatsen så såg jag henne. Där stod hon i den kalla april natten och var trött och nervös.

Direkt jag klev ur bilen så gav vi varandra en stor kram och redan då visste jag att C var den rätta. Det är utan tvekan det bästa ögonblicket i mitt liv. Ett ögonblick som jag aldrig kommer att glömma, det var inte direkt vad vi hade planerat. Flyget ville inte sammarbeta och vi fick vänta många timmar innan vi fick träffa varandra, men det var värt det.


Strålande Jul!

Nu är julen i stortsett slut även om annandagen inte riktigt är slut än!

Jag har haft en underbar jul och vi har blivit riktigt bortskämda. Det har varit en riktigt avslappnad jul utan stress och vi har bara kunnat känna lugnet och njuta av att vara med familjen. Alla har fått jättefina julklappar och jag tror nog att de flesta av oss är nöjda med vad vi har fått.

Vi har ätit massor av god mat och unnat oss en och annan onyttig sak! Men det är så det ska vara på julen! Idag ska vi ner till pappa i Örnsköldsvik och äta och öppna julklappar. Känner mig mest bortskämd att jag får träffa hela min familj så här på jul. Önskar dock att vi fått chansen att träffa C's familj också.


Hoppas att ni alla har haft en riktigt trevlig jul och att ni har varit snälla så att ni fått fina paket av Tomten!

07 - Min bästa vän

Så detta är då dagens utmaning, är återigen i takt med utmaningen!

Min bästa vän är utan tvekan C. Redan innan vi blev ett par så var vi goda vänner och jag kände redan då att det här var en person som skulle stanna i mitt liv. Det finns ingenting jag inte kan berätta för C och hon finns alltid där och stöttar mig. Dessutom så har hon en förmåga att tro på att jag kan göra vad som helst.

C är den personen som jag vill göra allt med och om jag har gjort något utan henne så vill jag direkt berätta för henne vad jag har gjort och dela med mig av mina upplevelser. Hon är utan tvekan min absolut bästa vän.


06 - Min dag

Den här utmaningn hör ju till gårdagen så jag tänkte skriva om den nu! Igår fanns det ingen tid till att uppdatera bloggen, vilket ni lär märka då jag skriver utmaningen!

Dagen började med att vi låg kvar i sängen ganska så länge innan vi tillslut bestämde oss för att kliva upp. Vi tog hunden på en promenad till affären där vi köpte palsternackor, mjölk, cola och sockerkaka. På vägen till affären ringde mamma och undrade om vi hade tid att åka till morfar och fika (Han kunde tyvärr inte vara med på julafton då han var sjuk).

Vi hade inget större planerat och sa så klart att vi skulle fara dit. Så istället för att skala potatis, morötter och palsternackor när vi kom hem så fick vi hoppa in i duschen och göra oss iordning. Vi hann dock med att öppna julklappar från C's familj innan vi åkte iväg. Massor av fina julklappar fick vi, riktigt bortskämda!

Åkte sedan till morfar där vi fikade och han fick öppna julklappar. Stannade där ett par timmar innan vi åkte hem och började med middagen. Eftersom det var juldagen så åt vi så klart en engelsk julmiddag bestående av: Bacon inlindad kyckling, ugnsrostade potatis, morötter och palsternackor, sås, majs, ärtor och "stuffing". Sedan blev det dessutom en engelsk trifle till efterrätt.

Det låter kanske inte som den bästa middagen, men jag lovar att det är gott! Efter middagen satte vi oss framför tv:n där vi kikade på "Döda Poeters Sällskap", en mycket bra film för övrigt. När filmen var slut började C bygga på sitt 1000-bitars pussel som hon fick av mig i julklapp. Jag kikade runt lite på tv och tillsist bestämde jag mig för att se lite Dexter.

Kollade på två avsnitt av Dexter innan ögon tillslut gav upp och vi gick och la oss. Låg och pratade i sängen ett tag innan vi till sist klev in i drömlandet!

Det var min dag, en av dom bästa dagarna hittills. Vi hade en underbart mysig dag och vi fick vara med nära och kära och bara ha det gott.

(Bilder från middagen kommer kanske imorgon då jag laddat över dom från kameran!)

05 - Vad är kärlek

För mig är kärlek att sätta någon annans lycka först. Att göra uppoffringar för den man älskar. Kärlek är också dom små vardagliga sakerna som man gör som kan tyckas vara obetydliga. Som när C ger mig något utan att jag bett om det, små vänliga gester som visar på riktigt kärlek och omtanke. För mig är kärlek ovillkorlig och oavsett vad som händer så är mitt hjärta fyllt av kärlek till dom jag älskar.

Kärlek är också en trygghet, en vetskap om att trots att man gör misstag så är man ändå älskad. Jag tror att det är förmågan att känna kärlek och kunna ge kärlek som gör oss mänskliga. Oavsett om man känner kärlek för en partner, ett djur eller familjen så är kärleken en del av livet. Det finns alltid någon som älskar oss, även om det kanske inte alltid är tydligt.

Kärleken övervinner allt.


God Jul!

Imorgon blir det knappast någon blogg uppdatering, har dock ett tidsinställt inlägg med utmaning nummer 5! Imorgon åker vi till mamma på andra sidan älven för att fira jul. I vanlig ordning åker vi nog dit vid 14.30 så att vi hinner se Kalle!

Nu så här på kvälls kvisten har vi varit ute en sväng. Var först och främst tvungen att skotta fram bilen som var gömd under all snö som kommit den senaste veckan! Var lite smått orolig att bilen inte skulle starta, men Vinnie är en duktig pojke och startar även fastän det är -25!

Åkte en sväng på apoteket för att köpa värktabletter till C som har dragit på sig världens förkylning så här lagomt till jul. Sen en sväng på H&M där jag köpte lösögonfransar och en ny maskara. Efter det unnade vi oss en hamburgare på Frasses, inte så ofta det händer!

Passade på att åka en sväng på Rusta också. Där köpte vi 6 st röda julgransbollar för endast 5 kronor! Dom har jag nu hängt upp i fönstret inne på kontoret, ser riktigt fint ut. Det blev också en reflexväst till hunden så att hon syns lite bättre då vi är ute och går!

Nu ska vi snart sätta oss ner i soffan och kika på film och invänta morgon dagen! Jag önskar alla läsare en riktigt god jul och om nu ska ut i jultrafiken, kör försiktigt!


04 - Det här åt jag idag

Frukost: Ingenting, äter oftast inte frukost
Lunch: Hemmagjord pizza, rester från gårdagens middag
Middag: Hamburgare på Frasses

Kan ju tillägga att varje dag inte riktigt ser ut så här, haha. Kanske inte den bästa dagen att visa vad jag äter!

Julstämning?

Det är konstigt det här med julstämning. För ett par veckor sedan hade jag hur mycket julstämning som helst, vi slog in paket, pyntade huset och lyssnade på jullåtar. Men nu så här dagen före julafton har julstämningen försvunnit spårlöst. Visst ser jag fram emot julafton och den goda maten och så klart alla paket. Men den riktiga julstämningen saknas och det gör att det inte alls känns som att det är julafton imorgon!

Idag känner jag mig riktigt trött, sov dåligt och sen vaknade jag tidigt och kunde inte somna om. Medan C var på möte på arbetsförmedlingen så passade jag på att slå in en julklapp till C, skriva ett rim, och sortera alla julklappar så att det blir lätt att ta med dom imorgon.

I år har vi varit flitiga och skrivit rim till alla paket. Eller ja inte till alla paket, men alla får i alla fall ett paket med rim! Tycker det är lite kul att försöka komma på rim och det snurrar i huvudet av alla olika sorters rim! Här i Umeå är det riktigt kallt idag, -19 stog termometern på då jag gick ut med hunden imorse. Lite senare idag ska vi skotta av bilen som se om den vill starta. Kan ju vara bra att veta inför imorgon!

03 - Mina föräldrar

Mina föräldrar skilde sig då jag var typ 11 år. Jag minns att jag var ledsen då dom berättade att dom skulle skiljas, men ganska så snart så tyckte jag att det var bra då vi slapp lyssna på dom bråka. Så det var utan tvekan för det bästa!

Mamma är 46 år och ser faktiskt inte en dag äldre ut än 38! Får väl hoppas att jag har ärvt några av dom generna. Hon är genom snäll även om hon i alla fall med mig kan vara mycket bestämd. Dock så har hon mjuknat lite dom senare åren. Men då jag växte upp var hon sträng, men absolut inte för sträng. Jag var inte heller någon ängel så jag är inte så förvånad över att hon var sträng med mig!

Mamma har också en konstnärlig sida och då jag var mindre gjorde vi ofta gipsfigurer och målade. Eller magneter av trolllera och alla möjliga sorters saker. Mamma är jätte duktig på att rita, även om hon inte själv vill erkänna det och när vi bodde i vårat hus så målade ett fint motiv på våran brevlåda!

Hon och jag delar ganska många åsikter och är i grund och botten hemskt lika varandra. Under mina sena tonår hade vi ingen vidare bra kontakt och det var väl egentligen då vi skulle behövt ha kontakt. Men nu har vi sedan flera år tillbaka ganska så bra kontakt och vi kommer betydligt mycket bättre överns än vad vi gjorde då jag var yngre. Nu vet jag att mamma alltid finns där och hon är alltid nära till hands om det är något jag behöver hjälp med.


Pappa är nu bosatt i Örnsköldsvik sedan ett par månader tillbaka och vi ses inte så mycket längre. Jag har dock under flera års tid varit bosatt hos pappa och under dom åren så har vi kommit varandra ganska så nära. När mamma och pappa skildes valde jag att bo hos mamma och det resulterade i att jag inte såg pappa så mycket.

Till en början spenderades varannan helg hos pappa, men ju äldre jag blev desto mindre ville jag fara dit. Så under ett par års tid så såg vi knappt varandra. Det var mest på födelesdagar och runt jul som jag lyckades klämma in att se pappa.

Pappa är genom snäll och har alltid ställt upp med att skjutsa och hämta både mig och mina vänner utan att så mycket som klaga. Han är ganska så klok när han själv vill vara det och han är sjukt allmänbildad och vet alla sorters saker! Dock har han ibland tummen mitt i handen och med ett ganska så hett temperament slutar det ibland i vredesutbrott!

Pappa är (av någon konstig anledning) ett stort fan av Björklöven och har i mer än 20 års tid stått som publikvärd på deras hemmamatcher. Detta har alltid varit praktiskt då man fick lust att se på hockey och kunde gå in gratis! Han är också ett fan av Umeå IK och hjälper till på deras matcher och har också jobbat på deras kansli.


Ingen bra start!

Usch, känner att den här dagen inte alls har börjat bra! Det började med att hunden drog som sjutton på vägen till affären i morse. Sen så glömde jag hälften av vad jag skulle köpa så jag kom bara hem med bröd och mjölk! Fick sedan stressa för att hinna duscha innan det var dags för tvättstugan.

Väl nere i tvättstugan så verkar maskinen inte fungera, någon lampa blinkar rött och det ser inte så bra ut. Försöker ringa kvartersvärden som då var på lunch och hade telefonen avstängd! Sedan började maskinen fungera så jag tänkte att det var väl bara något knas precis i början då!

Men sen när jag gick ner en timma senare för att ta hand om tvätten så visar det sig att maskinen inte har centrifugerat och kläderna är dyngsura och väger ett ton. Försökte sätta maskinen på extre centrifugering, men det fungerade inte! Såg då att grovtvättstugan var ledig och där inne finns det en centrifug. Men ville inte stoppa ner kläderna dyngsura så vred först ur dom, släpade sedan min ikea påse in i grovtvättstugan bara för att upptäcka att den satans centrifugen inte fungerar!

Började känna mig lagomt less och gick upp och hämtade C som fick följa med så att vi kunde vride ur kläderna för hand! När vi är där nere bestämmer jag mig för att en sista gång försöka få maskinen att göra en extra centrifugering och då vill den minsann vara med! Så då fick jag allt vackert stå där nere och vänta i 10 minuter på att den skulle bli klar!


Nu hänger i alla fall tvätten i tårkskåper respektive torktumlaren, så nu torkar den i alla fall. Men det känns som sagt inte riktigt som en bra start på dagen och alla onda ting kommer ju om tre så jag antar att jag har något mer att vänta!

Filmrecension av Cyrus

Idag blir det en recension av filmen Cyrus

 

Handling

 

Filmen handlar om John, en medelålders man som sedan ha skildes från sin fru för sju år sedan har varit singel. Nu ska hans exfru gifta om sig och Johns sociala liv är allt annat än bra. Efter att ha blivit pressad av sin exfru att träffa någon följer han med på en fest där han oväntat möter Molly.

 

John och Molly upplever en sort kärlek vid första ögonkastet och innan John vet ordet av är han förälskad i Molly. Men av någon konstig anledning vill inte Molly att han ska följa med hem till henne, så en dag följer han efter henne för att se vars hon bor och knackar sedan på dörren. Till Johns stora förvåning är det en 21-årig kille som öppna, Cyrus, som visar sig vara Mollys son.

 

Cyrus och Molly har ett underligt förhållande och Cyrus är inte helt övertygad om att John har något att göra i deras liv. Han försöker därför med alla medel att skydda Molly och hålla John borta.

 

Jag tyckte i ärlighetens namn att den här filmen var helt värdelös! Det ska vara en komedi men det finns inga som helst roliga uppslag i filmen. Det känns krystat och handlingen flyter inte på speciellt bra. Skådespelarna gör en halvhjärtad insats att få liv i filmen men utan att lyckas.

 

Det händer inte mycket i filmen och det blir ganska så långdraget att sitta igenom hela. Det råder inga tvivel om hur filmen kommer att sluta. Det känns lite som när någon berättar en historia som dom själva tycker är rolig medan man själv bara sitter och väntar på att poängen ska komma.

 

Filmen får:


Ett litet uppehåll!

Jag tror minsann att det har slutat snöa! Men det har det visst inte alls inser jag, tittade precis ut genom fönstret och om man tittar noga så kan man faktiskt se att det fortfarande snöar! Man kan ju undra när det ska sluta? Nu snöar det i alla fall inte så mycket.

Fönstret här inne på kontoret är typ täck till en fjärdedel med snö som bara sitter där! Det ser rätt så häftigt ut, det är som att man har en egen lite snödriva precis vid fönstret.

Idag blir det inte många knop, C är ute och köper julklappar med B. Jag sitter och lyssnar på lite musik och funderar på om jag ska gå och läsa färdigt den fjärde Dexter boken. Har läst ca 2/3 så det är inte så mycket kvar! Tänkte tanken att dammsuga, men sen kom jag på att bygg-gubbarna kommer hit klockan två och ska sätta upp en stötta på balkonen och jag tvivlar på att dom kommer att ta av sig skorna, så ingen ide att dammsuga innan dom varit här!

02 - Min första kärlek

Satt och funderade på det här ett tag och tyckte att det var riktigt svårt att veta vem som var min första kärlek. Det beror helt på vad man menar med kärlek! Efter att ha klurat lite och försökt gå tillbaka i tiden så tror jag att min första kärlek var en kille som vi kan kalla för "X".

Vi träffades väl kanske inte på det mest vanliga sättet och det gjorde kanske att situationen blev väl intensiv! Jag hade nyss fyllt 17 och han var två år äldre och då tyckte jag att han var dö snygg! Jag var inne i en ganska svår depression och kände mig arg på världen och brydde mig inte om någonting, han var en "bad boy" och på något underligt sätt fann vi varandra. Vår relation började lite försiktigt med små söta sms och jag kunde inte riktigt förstå varför han gillade mig?! Efter en tids trevande blev vi i alla fall tillsammans och jag kände mig så där snurrigt lycklig som man bara kan känna då man är 17 år och nykär.

Nu när jag tänker tillbaka på det så hade vi knappast mycket av ett förhållande även om det kändes så just då. Vi satt mest på hans rum och tittade på film och hånglade. Vi var och är otroligt olika varandra så hur vi kom överens förstår jag inte riktigt. Vi hade några bra stunder men mesta dels var det dåliga stunder, det var lite som en bergodalbana och jag tror att vi gjorde slut och blev tillsammans fler gånger än vad jag kommer ihåg.

Jag var hopplöst förälskad och han insisterade att gång på gång att ge mig ett brustet hjärta. Efter ett års velande fram och tillbaka orkade jag inte mer och gjorde slut. Vi sågs ett par gånger efter det och det tog ganska lång tid innan mina känslor svalnade helt.


Så här i efterhand inser jag att det var ett väldigt destruktivt förhållande och att även han var väldigt självdestruktiv och på något sätt så kände jag det låg på mig att "fixa" honom. Idag har vi noll kontakt och har inte haft någon på flera år. Idag inser jag att vad vi hade knappast var ett förhållande och att han bara var något jag behövde gå igenom för att klara av att gå vidare.

Vilken är din favorit?

Nu har vi precis ätit middag, idag blev det potatis, köttbullar och rödbetssallad för min del, C fick potatis, köttbullar och brunsås då hon inte tycker om rödbetssallad! Nu väntar vi på B och D som ska komma hit och se på film, ska passa på att bjuda på lussekatter för annars finns risken att dom är kvar i frysen till nästa jul!

Längtar tills på fredag då man får äta julbord! Rödbetssallad är min favorit, vet att man så klart kan äta det året om! Men det smakar extra gott på julen av någon anledning, kanske beror det på dom andra tillbehören. Vilken är din favorit på julbordet?

01 - Om mig

Jag är 24 år (höll på att skriva 22, men det var visst ett tag sedan) och bor i Umeå tillsammans med min blivande fru C. Tillsammans har vi också en mer eller mindre tokig hund, en liten söt brun sak som är en korsning mellan en labrador och en cockerspaniel. Det är min första hund och även om hon inte riktigt är allt vad jag önskat att hon skulle vara så skulle jag inte byta bort henne för allt i världen!

Just nu är jag arbetslös och söker alla möjliga sorters jobb och hoppas att snart få napp! Jag har varit arbetslös sedan jag slutade skolan i juni i år. Hade då läst tre år på Komvux för att läsa in gymnasiet som jag hoppade av då jag var 17 år på grund av lite olika saker.

Jag är en lite lagomt förvirrad person som har hjärtat på rätt ställe och skulle utan tvekan göra vad som helst för dom jag älskar. Kan kanske tyckas vara en tyst person, men det beror mest på att jag försöker tänka innan jag öppnar munnen. Som C säkert kan intyga så kan jag bli frustrerad ganska så lätt, speciellt då det är något som gör mig upprörd och har då en viss tendens att börja föreläsa om saker och ting!

I ärlighetens namn är jag dessutom ganska så lat, men tycker ändå om att göra saker då jag väl tar mig för. Jag är en aning pedantisk och tycker om att ha ordning och reda omrking mig, speciellt i köket! Blir galen då det samlas disk i diskhon så därför blir det diskat flera gånger om dagen här hemma!

Om jag får chansen begraver jag gärna näsan i en bok, läser det mesta och har alltid läst mycket. Någonstanns lång inne är jag ganska äventyrlig och tycker om att prova nya saker fastän jag ibland kan vara för feg. Kanske något att jobba på?

En utmaning!

Har sett denna utmaning i ett flertal bloggar jag läser och tänkte försöka mig på den jag också. Det handlar alltså om att skriva om följande saker:

01- om mig
02 - min första kärlek
03 - mina föräldrar
04 - det här åt jag idag
05 - vad är kärlek
06 - min dag
07 - min bästa vän
08 - ett ögonblick
09 - min tro
10 - det här hade jag på mig idag
11 - mina syskon
12 - i min handväska
13 - den här veckan
14 - i mitt huvud idag
15 - mina drömmar
16 - min första kyss
17 - mitt favoritminne
18 - min favoritfödelsedag
19 - detta ångrar jag
20 - den här månaden
21 - ett annat ögonblick
22 - det här upprör mig
23 - det här får mig att må bättre
24 - ett annat ögonblick
25 - en första
26 - mina räddslor
27 - min favoritplats
28 - det här saknar jag
29 - mina ambitioner
30 - ett sista ögonblick

Snö, snö och ännu mer snö!

Nu har det snöat oavbrutet i flera dagar, inte för att jag klagar, det är härligt med snö. Dessutom så får vi ju en vit jul! Älskar när det är snö ute, allt blir så fint. Dock kan jag i ärlighetensnamn tycka att det vore lite bättre om vindrutetorkarna på bilen fungerade så att man faktiskt kunde köra bil när det snöar!

Det har ekat tomt i kylskåpet ett par dagar och vi har varit i stortbehov av att åka på Ica Maxi. Men då det envisas med att snöa och vi inte vill köra bilen så har vi inte kunnat åka! Dock hade vi turen igår att få skjuts av B och D till Ica Maxi. Så vi kunde handla massor av mat och kylskåpet ekar inte tomt längre!

Igår kväll då vi var ute med hunden och lekte så lyckades vi (läs jag) tappa bort hennes nya boll. Den försvann i snön och gick inte att hitta igen. Inte så lätt då det är flera decimeter med djupsnö och hunden hoppar runt som en studsboll överallt! Så när/om det slutar snöa blir det en tur till Biltema för att köpa en ny! Nu blir det att leta lediga jobb som är sökbara!

Fredagsmys!

Skönt att det är fredagkväll! Vi har nyss ätit godmat, tacogratäng och sett på senaste avsnitter av The Big Bang Theory. Älskar den serien, tycker att den är underbart rolig! C är i köket och diskar, när hon är klar ska vi se på Reservoir Dogs. Såg den filmen för ett par år sedan och tyckte att den var jättebra. Vi får väl se om den fortfarande håller samma standard!


Filmrecension av Inglorious Basterds

Idag tänkte jag att det blir en recension av Inglorious Basterds

 

Handling

 

Inglorious Basterds handlar om andra världskriget och börjar med berättelsen om unga Shosanna Dreyfus i Frankrike som bevittnar den brutala avrättningen av sin familj som leds av naziöversten Hans Landa. Shosanna lyckas dock fly till Paris där hon skaffar sig en ny identitet som biografägare,

 

På ett annat håll i Europa arrangerar löjtnant Aldo Reine tillsammans med en grupp judiska amerikaner ett flertal hämndattacker mot tyskarna. Gruppen blir snabbt känd hos fienden som "The Basterds". Tillsammans med spionen och skådespelerskan Bridget Von Hammersmark inleder de en plan att störta tysklans ledare, Adolf Hitler. Samtidigt skissar Shosanna på en egen hämndplan, en plan som kommer att få öden att stråla samman.

 

Jag blev positivt överraskad av denna film, det är en bra handling och trots bitvis mycket brutala scener är den riktigt bra. Med två olika historier som till synes inte har något med varandra att göra berättas en tragisk och intressant historia, som tillsist blir en. Det är en spännande film som fångar uppmärksamhet och får en att längta efter slutet.

 

Att filmen är så pass bra beror förmodligen delvis på den tragiska historien som andra världskriget faktiskt är, men också på att man faktistk lagt ner stor möda på att alla talar tyska eller engelska med tysk brytning. Det gör hela filmen mer trovärdig och skapar en bättre känsla. Det är en film som jag varmt rekommenderar för en kväll då man känner för att se någonting med lite mer seriöst.

 

Filmen får:


Håller tummarna!

Känner just nu noll motivation! Hittar inte riktigt orken till att göra något vettigt, hittar knappt orken till att blogga och hur ansträngande är det egentligen? Idag tog jag sovmorgon, sov till elva, det var verkligen hur skönt som helst. Hade nog kunnat sova längre men kändes dumt.

Idag klockan 14.00 hade jag dessutom telefonintervju angående ett jobb som receptionist. Det känns peppande att ha kommit så långt som intervju och dessutom så får jag feedback nästa vecka, vilket betyder att jag förhoppningsvis får veta om jag går vidare till en andra intervju.


Igår kväll såg vi klart så säsong ett av Glee. Fattar inte riktigt varför jag inte har sett det förut? Jag gillar musikaler så en hel serie som är som en musikal är ju helt perfekt! Fast jag vet varför vi inte har tittat på det förut, det är för att det har krockat med något annat vi brukar se. Men nu har vi sett säson 1 och vi har dessutom 10 avsnitt av säsong 2 att se!

Filmrecension av Despicable Me

Idag blir det en filmrecension av Despicable Me

 

Handling

 

Despicable Me, eller Dumma Mig som den heter på svenska är en animerad film som handlar om storskurken Gru, som tävlar med skurken Vector för att göra dom mest spektakulära stölderna någonsin. Det handlar om stölder av bland annat pyramiderna, Eiffeltornet och Frihetsgudinnan.

 

Gru och Vector tävlar med frysstrålar och krympvapen och båda två vill lägga vantarna på det ultimata stöldobjektet, nämligen månen. Som en del av sin plan adopterar Gru tre stycken föräldralösa flickor, Agnes, Margo och Edith. Men att ta hand om tre stycken små barn och samtidigt planera för att stjäla månen är inte så lätt som Gru trott och dessutom börjar han till sin förvåning att vekna för de tre små flickorna.

Despicable Me var en supersöt film som passar bra för både vuxna och barn. Den är rolig och spännande och dessutom så finns dom supersöta minionerna med som man helst av allt skulle vilja ha med sig hem. Animeringarna är mycket bra och filmen har bra handling och det är aldrig en lugn minut, men något annat kan man knappast förvänta sig då det är tre små flickor med i filmen.

Kan väl dock tycka att det är en aning mycket vapen i filmen med tanke på att det trots allt är en barnfilm. Trots detta är det en film som passar utmärkt för en söndag eftermiddag eller varför inte en vardagkväll?

Filmen får:

Missade en dag!

Igår missade jag helt att blogga, men jag hade väl knappast något intressant att säga! Var supertrött igår då jag sovit riktigt dåligt. Hade ont i ryggen och kunde inte somna, sedan störde grannarnas alarm klockan 04.30, sen typ klockan 08.00 började dom borra, dom håller på med stambyte i andra trappuppgången.

Så det var inte en bra natt vilket resulterade i att jag kände mig som en zombie. Tog hunden på en promenad på morgonen och det kändes mest som att jag gick i sömnen. Vet inte riktigt vars jag gick eller hur länge jag var borta, haha. Men vi tog oss hem helskinnade i alla fall!

Sedan igår kväll var jag med mormor och syster yster hos frissan. Det blev en ny frisyr och det är superkort, eller ja superkort är det väl inte riktigt, men för mig är det kort! Det går inte längre att sätta upp vilket känns lite konstigt. Jag har inte riktigt vant mig än, men det tar nog bara ett par dagar!


Idag blir det lugna puckar, ska kika runt och se om det finns några lediga jobb och sen ska jag titta på Silver Fang! Helt underbar anime serie från typ 1986, har sett den två gånger men har bestämt mig för att se den en tredje gång. C gillade den inte riktigt, så jag försöker passa på att se den på dagarna då hon jobbar.


Idag är det kallt!

Det blev en riktigt kall promenad med hunden idag. Men jag fick sällskap av C så det gjorde inte så mycket! Vi promenerade till affären där vi köpte lite nödvändiga saker samt lite mindre nödvändiga saker! Nu står C i duschen och jag håller på med middagen. Idag blir det hemmagjord pyttipanna, C får dessutom ett stekt ägg till maten. Sen ska vi kika på ett avsnitt eller två av Glee innan det är dags att de Desperate Housewives och Cougar Town!

Bli lesbisk så får man jobb!

Idag har jag varit på årets sista workshop på Lernia. Idag var till skillnand från alla andra gånger ganska så rolig, dock inte speciellt givande! Vi fick i uppgift att i grupp om två eller tre personer skriva ett personligt brev och ett cv om en person, samt att välja ut en annons som det personliga brevet skulle rikta sig mot.

En ganska så kul uppgift då man fick hitta på en hel del om person man skrev om. Vi fick en liten kort information om personens namn, var han eller hon jobbat tidigare och hur länge dom jobbat. Men resten fick man formulera själv. I min grupp fick vi Mikael Svensson, en 54 årig man som jobbat på Ica Kvantum i 11 år.

Så vi satte oss ner och letade reda på ett job som passade denna mannen och sedan skulle vi knåpa i hop ett CV och ett personligtbrev. Ingenting allt för svårt och vi kom igång ganska så bra. I min grupp var den en till tjej förutom mig samt en kille. Vi dissukterade på bra och skämtade om lite olika saker.

När vi sedan kom till Mikaels intressen så tyckte killen i vår grupp att det skulle vara skitkul om han var gift med en man och hade en adopterad son. Ingenting allt för konstigt i mina ögon och tyckte att det lät som en bra ide. Killen i vår grupp tyckte att detta var otroligt underhållande och började sedan tala högt till hela "klassen": "Har man en annorlunda sexuellläggning får man ju lätt jobb! Det är en klar fördel!", "Är det ingen som kan övertala sin tjej att bli lesbisk så får man ju se att dom får jobb"

Förmodligen var det årets klumpigaste kommentar och jag kunde inte låta bli att påpeka att det knappast hjälper att vara lesbisk när man söker jobb. Han frågade då om jag hade personlig erfarenhet av saken och svaret blev så klart ja! Det var då den pinsamma tystnaden uppstod och diskret harklande och sedan fortsatte vi som ingenting hade hänt.

Känner dock att det var en sådan där onödig kommentar som inte tillför någonting alls. Känner mig inte allt för brydd då jag ändå är medveten om att det hela var ett skämt. Men som homosexuell tycker att det blir obekvämt då folk håller på och skämtar om homosexuella, jag tycker inte att det är roligt när folk skämtar om det som är min vardag.

Filmrecension av Flipped

Igår kväll såg jag och C på filmen Flipped, så idag blir det en recension av den!

 

Handling

 

När andra klassarna Bryce och Julianna träffas för första gången är Julianna övertygad om att det är kärlek och att Bryce är den som kommer att ge henne hennes första kyss. Bryce är dock inte lika övertygad som Julianna och känner sig ganska besvärad av Julianna, han gör därför att han kan för att hålla henne på avstånd. Detta är dock inte så lätt som han tänkt sig då de går på samma skola och bor mitt emot varandra.

 

När de börjar sjätte klass frågar Bryce skolans populäraste tjej och i hopp om att detta ska skicka ett budskap till Julianna att han inte är intresserad. Men allt går inte enligt planerna och Julianna har en helt annan syn på händelsen än vad Bryce har. Bryce börjar nu desperat fundera på hur han ska bli av med Julianna men allt eftersom tiden går börjar han fundera på om han verkligen vill bli av med henne...

 

Det här var en supersöt film som berättas från både Bryce och Juliannas perspektiv och den visar hur två personer kan se helt olika saker trots att de tittar på samma sak. En film som får en att må bra och hoppas på det goda här i livet. Det är en romantisk film med en hel del komedi intryckt och en hel del pinsamheter som man allt för väl kan leva sig in i. Trots att händelser i filmen upprepas då den berättas från två perspektiv tappar den aldrig fokus och känns aldrig långtråkig.

 

Filmen får:


Sovit dåligt

Har dom senaste nätterna sovit riktigt dåligt. Har vaknat upp typ en gång i timmen och sedan somnat om. Har ingen aning om varför, men resultatet är i alla fall att jag är supertrött och verkar gå på halvfart hela tiden. Idag har jag i alla fall varit på möte med jobbcoachen, sen har jag varit hos farmor och lämnat julklappar till henne och till pappa som också var där. Sen blev det en snabbis på Biltema för att köpa en säkring till bilen, dessutom blev det en leksak till hunden. Medan vi var på Ersboda passade vi också på att köpa morfars julklapp. Nu är jag helt klar med alla julklappar och dom är dessutom inslagna! Känns skönt att ha det bort gjort, nu kan man i lugn och ro bara vänta in julafton. Nu ska jag fortsätta äta hemmagjorda pepparkakor och läsa lite bloggar!

Nougat Crisp!

Här kommer ett recept på något supergott!

Ingredienser

  • 250 gram nougat
  • 100 gram ljus blockchoklad
  • 350 gram Nutella (1 burk)
  • 300 gram mörk blockchoklad
  • 1 L Cornflakes

Gör så här:

Hacka den ljusa block chokladen i mindre bitar, tärna nougaten och smält sedan nougaten, den ljusa hackade blockchokladen och nutellan i ett vattenbad. Rör om tills det blir en jämn och fin chokladsmet. Häll sedan ner cornflaksen och rör ner dom försiktigt.

Häll sedan över blandningen i en rektangulär form klädd med bakplåtspapper. Sprid ut smeten och se till att det inte finns några lufthål! Ställ in i kylskåpet och låt stelna!

När massan stelnat, ta ut den ur kylskåpet och skär i rektangulära bitar, ca 2 cm x 4 cm. Smält sedan 1/3 av den mörka chokladen i ett vattenbad. När chokladen smält, bryt ner mindre bitar av återstående choklad och rör ner i chokladen tills allt har smält.

Doppa sedan ner chokladbitarna i den smälta chokladen. Lägg på galler och låt stelna! Sedan är dom klara att äta, förvara dom gärna i kylskåpet!

Julgodis och tidiga julklappar!

Igår bakade vi (läs jag) julgodis. Det blev knäck och nougat crisp, här om dagen så gjorde jag ju ischoklad också! Medan jag gjorde godis satt C och läsa för mig ur boken som vi läster för varandra. Den heter "Can you keep a Secret?" och är skriven av Sophie Kinsella. Superrolig bok, vi har skrattat mycket, dessutom så är den välskriven och passar bra att läsa högt ur.


Hur som helst så avslutade vi lördagen med att se på film med B och D, Ensam Hemma 2 blev det. Vi passade även på att byta julklappar då B och D är borta över jul och nyår. Så klart bjöd vi på julgodis och annat smått och gott! Mycket trevligt och mycket fina julklappar!

Nu håller vi på att göra oss iordning för att åka iväg till mormor och baka pepparkakor. En tradition som vi har haft i typ 23 år! Supermysigt att ha en sådan tradition då vi alltid träffas runt lucia och bakar pepparkakor. Dessutom är mormors pepparkakor dom bästa! Hur har eran helg varit?

En trög start

Känner att jag inte riktigt kommer igång idag. Sov till strax efter 10 och tog sedan en promenad med hunden. Kände mig dock oerhört oengagerad och det blev lite av en kaos artad promenad. Dock tog vi oss hem utan att bråka allt för mycket. I vanliga fall brukar jag vakna till då jag är ute med hunden, men inte idag! Detta trots att det faktiskt var -12 då jag gick ut.

Jag har precis kommit in genom dörren, var tvungen att åka till Lernia och lämna in ett papper om aktivitetsstöd, lite små drygt då bilen var helt djupfryst. Men det tog i alla fall inte allt för lång tid! Hann dessutom hem får att säga hejdå till C som åkt ner på stan med B för att köpa julklappar och äta lunch tror jag. Så jag ska ta och göra mig lite lunch och sen sätta mig och se på Beverly Hills 90210!

Recept på ischoklad!

Jag har precis gjort ischoklad och tänkte att jag skulle dela med mig av receptet. Det är löjligt enkelt och blir supergott!

Ingredienser
  • 100 gram kokosfett (köpes i mataffären, oftast vid margarinet)
  • 200 gram blockchoklad ljus eller mörk
Gör så här:

Smält kokosfettet och blockchokladen i ett vattenbad. Rör om så att det blir en jämn och fin blanding. Häll sedan upp i ischoklads formar och ställ in i kylskåpet och låt stelna. Sedan är det bara att servera, tänk dock på att förvara dom i kylskåpet då dom smälter fort!


10 favorit låtar

Sitter och lyssnar på lite musik och började fundera på vad som är mina 10 favoritlåtar! Vet inte riktigt hur lång jag kom, men tyckte faktiskt att det var svårare än det låter. Det finns så otroligt många bra låtar så hur väljer man ut 10 stycken?! Vilka låtar skulle du välja om du bara fick välja 10? Här är i alla fall min lista:

1. It Will Be Me - Melissa Etheridge
2. That's Why You Go Away - Michael Learns To Rock
3. That Summer - Garth Brooks
4. When I'm Gone - 3 Doors Down
5. I Don't Want To Miss A Thing - Aerosmith
6. Halleluja - Rufus Wainwright
7. Hey There Delilah -  Plain White T's
8. How To Save A Life - The Fray
9. More Than Words -  Extreme
10. Every Time We Touch - Cascada

(Mitt och C's vackra armband vi fick då vi förlovade oss)


Filmrecension av How To Train Your Dragon

Idag blir det en recension av den animerade filmen How To Train Your Dragon

 

Handling

 

Filmen utspelar sig på ön Berk där den unga vikingen Hiccup längar efter att få följa med de andra vikingarna ut och slåss mot de drakar som terroriserar byn. Men hans far, som också är byns hövding vill inte att hans klena och klumpiga son ska vara med och slåss. Men Hiccup är fast besluten att slåss mot drakarna och en natt då byn blir attackerad ger han sig ut med en ny uppfinning i hopp om att kunna skjuta ner en Night Fury drake, en drake som ingen någonsin lyckats skjuta ner.

 

Till Hiccups stora förvåning lyckas han skjuta ner en drake och ger sig ut för att leta reda på den och sedan döda den. Men när Hiccup väl finner draken kan han inte förmå sig att döda den. Istället döper han den till Toothless och de två utvecklar en minsann annorlunda vänskap som kommer att förändra vikingarnas syn på drakarna.

 

Jag tycker att det här var en supersöt film som både passar barn och vuxna. Det är en bra handling i filmen och trots att det inte är allt för svårt att se vart det hela är på väg så är det både en spännande och rolig film att se. Som i många animerade filmer så finns det så klart ett buskap med filmen som är tydligt redan från första stund. De animerade drakarna är dessutom hur söta som helst så filmen är helt klart sevärd endast för att se dom söta "odjuren"

 

Filmen får:


Var bara tvungen!

Nu är lussekatterna gräddade och det luktar gott här i lägenheten. Fick göra lite mindre ändringar i receptet då jag inte hade allt hemma, eller tillräckligt med saker för den delen! Gjorde en halv sats och istället för kesella använde jag creme fraiche. Har redan tryckt i mig en lussekatt och den smakade bara bra, så det verkar ha funkat! Det blev i alla fall 23 stycken lussekatter, inte helt fel! Har dessutom 25 gram jäst kvar att baka något annat med, någon som har nåt förslag?

När jag bakat mina lussekatter fick jag värsta suget efter julmust, man kan ju inte äta lussekatter utan att dricka julmust! Så jag åkte iväg på affären och köpte två flaskor julmust. Ibland blir man bara tvungen att ha något, som tur är så ligger affären nära i alla fall.


Har förövrigt sjukt ont i ryggen så nu sitter jag med en varmvatten flaska och tycker lite synd om mig själv. C ska strax gå ut med hunden och då ska jag börja med maten. Idag blir det spagetti och köttfärssås. Eftersom det är onsdag idag så ska vi så klart se på Grey's Anatomy. Vad ska ni göra ikväll?

Lussebullar!

Tänkte dela med mig av mitt recept på lussebullar/lussekatter

Ingredienser:

  • 50 gram jäst för söta degar
  • 150 gram smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 förpackningar saffran
  • 1 burk kesella
  • 1,5 dl socker
  • ½ tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl
Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll ner mjölken, stick ner fingret och kolla så att degvätskan håller fingertemperatur. Häll sedan ner degvätskan i bunken och rör ut jästen. Häll sedan ner saffranet och rör om, tillsätt socker och salt och kesella och blanda ut. Tillsätt sedan mjölet tills degen har blivit fast men inte torr!

Låt degen jäsa övertäck i ca 30 minuter. Baka sedan ut lussekatterna och lägg på plåt. Täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pengsla sedan med uppvispat ägg och lägg på russin (om man så önskar) grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 8 minute reller tills lussekatterna har blivit gyllen bruna.


Lite egen tid!

Just nu är C på möte på arbetsförmedlingen, eller ja hon hade tid klockan två så hon är nog färdig nu. Men efter mötet skulle hon och B gå på stan och köpa julklappar. Så jag har lite tid för mig själv, vilket alltid uppskattas. Jag har passat på att slå in julklapparna till C, så nu är det klart. Sedan så tar jag också hand om tvätten.

Just nu sitter jag och lyssnar på Spotify och spelar Kungen, otroligt givande jag vet! När C inte är hemma och jag spelar musik kan jag sjunga med så mycket jag vill. Försöker undvika att sjunga med då C är hemma då det låter som att någon plågar en katt då jag sjunger! Jag brukar dock sjunga i duschen då C är hemma, fast jag tvivlar på att hon kan höra mig då. Förhoppningsvis stänger vattnet ute oljudet som kommer ifrån mig!

Var på en superhärlig promenad med hunden i morse. Promenerade nere på mariehems ängarna och det såg ut som ett julkort. Hade gärna haft en bra kamera med mig så att man hade kunnat fånga hur solen lyste på träden och snön som glittrade. Fint var det i alla fall och hunden skötte sig bra, har börjat promenera med henne lös och ha en boll med mig. Funkar superbra och det går till och med att gå förbi andra hundar utan problem!

Sömnlös

Just nu ligger jag i sängen och bloggar, känns så där lite lagomt tragisk om jag ska vara ärlig. C ligger bredvid mig och läser. Jag kände mig allt för rastlös för att läsa så jag valde att surfa runt lite istället. Har kikat runt på lite olika frisyrer eftersom jag ska klippa mig nästa vecka och känner att jag vill förnya mig lite. Har hittat ett par fina frisyrer så vi får väl se vad det blir!

Tog två sömntabletter för en stund sedan så snart så borde jag bli trött och förhoppningsvis kan jag få lite sömn. Sover dåligt då jag inte riktigt har något att göra på dagarna. Imorgon är det i alla fall tvättstuga och C ska på möte på arbetsförmedlingen. Medan hon är ute ska jag passa på att slå in hennes julklappar. Känner mig supernöjd med dom julklappar jag köpt, väl genomtänkta för en gångs skull!

Filmrecension av Charlie Wilson's War

Idag blir det en recension av Charlie Wilson's War

 

Handling

Charlie Wilsons War är en film som är baserad på en sann händelse. Filmen handlar om kongressledamoten Charlie Wilson, en man från Texas som bäst tycker om whiskey och kvinnor. En dag blir an uppringd av Joanna Herring (Julia Roberts) och innan Charlie vet ordet av har han blivit indragen i ett projekt där målet är att driva sovjeterna ur Afghanistan.


För att lyckas med detta samlar Charlie ihop en grupp människor som jobbar enbart med detta. Tillsammans ser dom till att Aghanistan får de vapen de behöver för att driva sovjeterna ut ur Afganistan. Men Charlie inser att trots att man vinner ett krig betyder det inte att det inte kommer att få konsekvenser.

 

Jag tycker att det var en jättebra film och Tom Hanks var i vanlig ordning helt underbar. Det är en film som visar på hur naivt samhället kan vara och hur lätt det är att glömma bort konsekvenserna av sina handlingar. Det är en rolig och spännande film att se och det är ibland svårt att komma ihåg att den är baserad på verkliga händelser. Just eftersom den är baserad på verkligen händelser känns slutet lite konstigt och det hela lämnas på något sett oavslutat.

 

Filmen får:

 

 


Nästan helt klar!

Har precis kommit in genom dörren! Har varit på workshop på Lernia i vanlig ordning. Fortfarande så känns det som slöseri på tid, men å andra sidan så har jag inget bättre för mig! Fastnade i dom provisoriska trafikljusen på kolbäcksvägen vilket var drygt! Hade endast 4 bilar framför mig, varav en var en lastbil, och trots att det var grönt i vad som kändes flera minuter så hann jag inte! Detta för att lastbilen av någon konstig anledning inte körde, grrr!

Så jag fick vackert vänta en hel runda till innan det var min tur, super irriterande då det verkligen känns som att det är grönt i evigheter! Tog mig dock vidare och passade på att åka och tanka bilen så att C kan ta sig till arbetsförmedlingen imorgon, sedan passade jag även på att handla en sista julklapp till C! Det enda som är kvar i julklappsväg är att köpa en julklapp till morfar. Vi vet dock vad vi ska köpa och vars det finns, så det borde inte bli några problem.

Nu ska jag äta en tunnbröd macka och surfa runt lite och se om det finns några lediga jobb som passar mig. Kanske blir det en film recension också!

Julmarknad!

Helgen har varit mycket trevlig och vi har fått massor gjort här hemma! I lördags var det tänkt att vi skulle gå på julmarknad, men det blev lite ändrade planer och istället stannade vi hemma och gjorde jul! Så nu har vi tagit fram granen och pyntat den, ställt fram tomtar och lite andra juliga saker och sedan har vi dessutom slagit in alla paket och lagt dom under granen!


Igår (söndag) så gick vi på julmarknaden på Gammlia med B och D. Vi åkte buss dit och det luktade så äckligt på bussen på vägen dit att jag trodde att jag skulle kräkas! Som tur var så var det i alla fall inte en lång bussresa. Väl på marknaden vandrade vi runt och tittade i de olika stånden och hade det trevligt.

Jag hittade ett par älgskinns vantar som jag blev helt kär i. Dom kostade dock 200 kronor och så mycket pengar hade jag inte att shoppa för. Vi köpte dock honungssenap, tunnbröd och två stycken trähjärtan som hänger i granen. Det fanns en del andra saker jag hade velat köpa också, men hade inte tillräckligt med pengar att handla för. Jag passade även på att ta några bilder med mobilen:


(Klicka på bilderna så blir dom större)

Efter julmarknaden åkte vi hem och åt lunch sedan blev det en tur på Ica Maxi och sen hem för att gå ut med hunden. Sedan hann vi även med att baka choklad muffins innan det var dags att gå ner till B och D för att äta middag. Vi blev bjudna på bbq chicken burgers, supergott var det! Vi hade med oss muffins till efterrätt och sedan tittade vi på Quantum Leap.

 

Kvällen avslutade jag och C sedan hemma i soffan där vi tittade på Inglorious Basterds, riktigt bra film faktiskt! Kanske kommer det en recension senare i veckan, har dock ett par andra filmer att recensera först. Det blev en ganska så sen kväll för oss då vi inte kom i säng förrän vid halv två tiden, men vad gör det?

 

Idag började jag dagen med en lång promenad med hunden. Hon var superduktigt och kunde vara lös hela tiden! Vi mötte även fyra stycken hundar som hon gick förbi helt utan problem! Vi har även haft pappa på besök, fikat lite och sedan hjälp han med hans hemsida. Vad har ni gjort idag?


Muffins för alla!

Igår kväll fick vi besök av B och D som hade med sig en film att titta på. Kvällen till ära hade C bakat både vanilj muffins och chokladmuffins som vi avnjöt medan vi tittade på Ensam Hemma! Tycker att det är så kul att titta på gamla filmer som man såg när man var mindre. Dessutom så är dom ju i stort sätt lika bra som man minns att dom var.


Imorse för typ tredje dagen i rad så vaknade vi av grannens alarm. Hur sjukt är inte det?! Det är dessutom inte ens grannen som bor bredvid oss utan dom som bor ovanför oss. Vi misstänker att det är en mobil med vibration som ligger på ett nattduksbord. Men ändå, lite jävligt är det då man vaknar av grannens väckarklocka.

I eftermiddag ska jag på stan med en kompis och se om jag kan hitta något att köpa till C i julklapp. Har några idéer men har inte riktigt bestämt mig än.

Imorgon ska vi på julmarknad på Gammlia med B och D. Ska bli trevligt, jag brukar inte gå på julmarknad i vanliga fall. Tror dock inte att vi kommer att köpa något, men det är kul att kika runt och umgås med vänner. Vad ska ni göra i helgen?

Jag glömde visst!

Igår så glömde jag helt bort att blogga, vet inte riktigt varför men kände väl att jag inte direkt hade någonting intressant att säga. Dock så vill jag nog inte påstå att jag har så mycket intressant att säga idag heller!

I måndags eftermiddag så var vi och handlade julklappar! Fick massor av julklappar köpta och det mesta är nu faktiskt klart. Bara några personer kvar som t.ex. C, kunde inte direkt köpa julklappar till henne då hon också var med och shoppade! Skönt var det i alla fall att göra bort lite av shoppingen, då slipper man tänka på det.

Jag har varit sjukt trött dom senaste dagarna, känns som att jag skulle kunna somna när som helst men försöker undvika att sova mitt på dagen, för då kan jag inte sova när vi går och lägger oss på kvällen. Satt precis och tänkte på att det här är första dagen på typ 2 veckor som jag inte sitter och fryser framför datorn. Så antingen är det varmare i lägenheten eller så har jag blivit så bort domnad att jag inte vet att jag fryser!


C och jag har börjat se på en ny serie, vi såg ju som sagt klart på The L Word och kände att vi ville ha en annan serie att titta på. Så vi har börjat se på Lip Service, man skulle väl kunna likna den med en skotsk version av The L Word, men det är mindre sex och mer story till serien. Dessutom så finns det bara 6 stycken avsnitt. Vi har sett 4 tror jag, eller är det 5?! Hur som helst så är det en riktigt bra serie som jag rekommenderare, dock så bör man kanske ha text om man inte känner sig så säker på dialekter!

RSS 2.0