Lesbiska utvisas till Irak

Läste Aftonbladet idag och hittade den här artikeln om två lesbiska kvinnor som ska utvisas till Irak. Migrationsdomstolen har beslutat att de två kvinnorna ska utvisas till Irak om en vecka. I Irak fördöms homosexualitet och även fastän det inte finns någon lag som förbjuder homosexualitet så innebär det social utfrysning.

När en av kvinnorna var på väg att giftas bort talade hon om att hon älskade en kvinna. Då utfärdades dödsdomar på de båda kvinnorna och de tvingades fly landet och nu ska de alltså utvisas till ett land där de två kvinnorna möter en mycket trolig död.

När jag läste artikeln så kändes det så där sjukt som det bara gör när någonting är riktigt fel! Hur kan man utvisa dessa två kvinnor trots att man med största sannorlikhet vet att de kommer att bli mördade? Jag förstår verkligen inte alls.

Samtidigt så får man ju lite perspektiv på saker och ting. Här i Sverige kämpar vi för att homosexuella ska ha samma rättigheter som heterosexuella. Men det känns på något sätt lite oviktigt då det finns så många länder där homosexuella inte har några rättigheter alls!

Det är ju klart att man inte ska sluta kämpa för att homosexuella ska ha samma rättigheter som heterosexuella, men faktum är ju ändå att vi i Sverige har det himla bra och ibland så är det lätt att man fastnar i nåt sorts gnällande om hur dåligt allt är och hur orättvist det är. Det är då man behöver komma ihåg att homosexuella i Sverige i alla fall har rättigheter till skillnade från de som bor i länder där homosexuella helt saknar rättigheter och tvingas leva sina liv i skymundan för rädsla av vad som händer om dom blir påkommna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0