Regnet bara öste ner

Idag har jag och C varit på en liten roadtrip. Nämligen så att far min fyller år imorgon, så han har haft kalas idag. Vilket betyder att vi har varit nere i Övik och ätit tårta och umgåtts. Klev upp redan klockan 9 imorse och tog en cykeltur med hunden. Det var inte speciellt mycket folk som var ute vilket var skönt.

Sen klockan 11.30 hämtade vi upp min farmor och begav oss mot Övik. Vädret var inte direkt på våran sida och det regnade sjukt mycket, kunde knappt se ut genom rutan trots att vindrutetorkarna gick på max. Men vi tog oss i alla fall till Övik utan större bekymmer. Väl där bjöds vi på smörgåstårta och en massa annat gott. I ärlighetens namn kan jag inte säga att det var supertrevligt, det var snarare långtråkigt, men vad gör man inte för pappa?

Nu har vi i alla fall precis kommit hem, C är ute och promenerar med hunden som fick stanna hemma idag. Hon var överlycklig då vi kom in genom dörren, men inte så konstigt då vi varit borta hela dagen. När C kommer hem ska vi laga hamburgare och sen blir det nog att däcka framför tv:n.

Jag är trött och hjärnan är en aning mosig, det var jobbigt att köra i regnet när man knappt kunde se något. Jag har precis kollat vad det är på tv ikväll och jag känner mig sugen på att se The Jane Austen Bookclub, får se om C håller med mig när hon kommer hem.

Ett stort grattis till alla mammor där ute!




En mindre svacka

Har varit superdålig att uppdatera bloggen den här veckan, dels beror det på att jag har haft rätt så mycket att göra men jag har också känt mig lite nere och därför inte haft någon större lust att blogga när allt bara känns skit. Men nu är det helg och jag har lyckats samla mig själv och känner mig lite mer positiv nu.

Veckan har bestått av möten på och ärenden, känns som att jag mest har åkt runt hela stan i våran lilla bil. Jag har hunnit vara på banken två gånger, vilket är betydligt oftare än vanligt. Jag har även hunnit med att hälsa på pappa på hans nya jobb, visserligen var jag där därför att jag behövde skriva ut papper och inte hälsa på honom, men det var trevligt i alla fall. Jag har även hunnit med att plugga lite och lite smått planerat för framtiden.

I helgen är det Eurovision Song Contest, i vanliga fall skulle jag och C sitta bänkade framför tv:n med några öl. Men i år blir det nog inte så. Känns surt att Sverige inte gick vidare till finalen och i protest känner jag att jag inte vill se tävlingen. Ölen får dessutom stanna i kylskåpet då vi ska till Övik på söndag och uppvakta pappa som fyller hela 49 år på måndag. På lördag ska vi dessutom klämma in ett morsdagsfirande då vi är borta på söndag. Så helgen är fullpackad med massor av saker att göra.

På måndag är C ledig eftersom att det är röddag i Storbritannien, vilket betyder att vi får en extra dag att mysa. Skulle tro att vi kommer att ta det ganska så lugnt då helgen är fylld med aktiviteter. Hoppas att Ni alla får en trevlig helg.

En ny vecka

Igår blev det ingen uppdatering av bloggen, mest för att jag inte hade något att skriva om men också för att jag inte riktigt hittade lusten till att blogga. Idag regnar det här i Umeå och det är ovanligt lugnt och tyst här, i vanliga fall är det alltid bilar, människor eller traktorer som är i full fart här ute, men i samband med regnet verkar folk hålla sig borta.

Jag har hunnit med en hel del saker idag, jag har hunnit vara på banken och fixat lite papper och sen har jag även hunnit vara på Arbetsförmedlingen och registrerat mig som arbetssökande. Så nu är jag officiellt arbetslös, även om jag har två veckor kvar av mitt liv som student.

Jag lyckades med något riktigt skickligt när jag var på Arbetsförmedlingen, parkerade på Nanna eftersom det är närmast och betalde även med kortet där. Som dom flesta kanske vet så måste man dra kortet när man far därifrån också. Detta glömde jag helt bort och jag hann hela vägen hem och in på parkeringen och skulle precis stänga av bilen då jag insåg att jag glömt dra kortet. Så det var bara att köra tillbaka ner på stan och in på Nanna för att dra kortet och sen köra hem igen! Kändes oerhört klantligt, men som C sa så var det ju tur att jag kom på det då i alla fall och inte senare.

Nu har jag och C precis ätit lunch, det blev tekakor med leverpastej och gurka på för min del. Är sjukt länge sedan jag åt tekakor, mycket gott smakade det. Nu ska jag försöka ta tag i lite skolarbete och sen blir det att se om det finns några jobb att söka!

Ovanligt många

Har varit ovanligt duktig på att uppdatera bloggen den här helgen. Men det beror mest på att jag har lånat C's bärbara dator så att jag kan sitta i soffan och surfa samtidigt. Skulle vara kul att ha en egen bärbar dator, fast då finns väl risken att den följer med överallt!
Idag tog hela familjen en riktigt lång sovmorgon. Vi klev upp vid 12-tiden och då hade hunden fortfarande inte gnällt eller nåt. Var verkligne hur skönt som helst att få sova ut lite, kommer faktiskt inte ihåg sist vi sov så länge. Medan C var ute och promenerade med hunden tog jag tag i att städa ut i klädkammaren.
Vi har haft någon sorts sittmöbel/byrå där inne, den har varit i vägen en lång tid nu och idag tog jag äntligen tag i saken och rensade ut alla saker som fanns i den. Sen så drog jag ut den ur klädkammaren så att jag och C kunde bära ut den till soprummet. Sedan fortsatte jag med att städa på hyllorna i klädkammaren, stoppade undan en massa kartongen och annat tjaffs. Så nu är det rent och fint där inne och vi har äntligen blivit av med den vita möbeln!
Jag och C for sedan en sväng på ÖB och sedan på Willys för att köpa lite små saker. Som vanligt kom vi hem med mer saker än vad vi egentligen behövde, vi hittar alltid en massa saker vi VILL ha. Hunden fick sig i alla fall ett nytt koppel från ÖB som vi ska ha då hon är på stranden och badar, då slipper vi få det vanliga kopplet blött.
Till middag idag lyxade vi till det och vi åt rödvins marinerad fläskfile med potatisgratäng. Det var hur gott som helst och det blev till och med rester så nu slipper vi fundera på vad vi ska äta till lunch imorgon! Nu har C precis klivit ur duschen och vi ska alldeles strax göra oss redo för att se kvällens tv-program. Först på schemat står Gossip Girl, sedan blir det Brothers & Sister och efter det ska vi se på A Cinderella Story

Lego Rock Band

Idag mår jag bättre än förväntat, med andra ord ingen baksmälla alls. Går kvällen var mycket trevlig och vi hade väldigt roligt. Däremot är jag inte så säker på att grannarna uppskattade våran skönsång, men det sket vi i!
Vi var iväg på Mediamarkt igår och köpte ett nytt spel till xboxen, Lego Rock Band blev det. Det fanns många bra låtar men även ett par mindre bra! Dock tycker jag att låtarna var bättre än på Band Hero. Jag spelade trummor tills armarna värkte, men det var så roligt!
Brorsan stannade kvar till ungefär 01.00, då var vi alla ganska så trötta och jag var i alla fall tacksam över att få gå och lägga mig. Måste väl vara åldern eller nåt, men jag blir trött vid 23-tiden och då vill jag gå och lägga mig, haha. Så att vara uppe till 1 kändes väldigt länge.
Idag blir det en ganska så lugn dag. Jag sitter i soffan med C's laptop medan hon sitter och sorterar sina underkläder. Om en stund har vi tänkt oss på Coop för att handla lite små saker. Sen blir det nog att se på film och ta det lugnt resten av dagen.
Imorgon har vi funderat på att ta en cykeltur med hunden och kanske grilla lite korv. Men det beror helt på hur vädret ser ut och hur vi känner oss. Hoppas att ni alla har en trevlig helg.

Mannen som taffsade på mig

När jag var 15 år så taffsade min mammas föredetta man på mig. Jag kan fortfarande idag komma ihåg precis hur det kändes men samtidigt är det svårt att skriva ner det i ord, men tänkte att jag skulle göra ett försök, mest för min egen skull.

Det hela började egentligen tidigare, jag tror att jag var ungefär 13 år när mamma träffade honom och jag kommer ihåg att första gången jag träffade honom så tyckte jag illa om honom. Han hade inte gjort eller sagt något speciellt, men jag tyckte bara inte om honom. Men jag tänkte inte så mycket på det utan tänkte mest att jag säkert skulle börja gilla honom.

Men tiden gick och dom flyttade ihop och allt blev mer seriöst men fortfarande så tyckte jag inte om honom. Han gick inte att prata med och utan att egentligen säga något så upplevde jag honom som kall och elak. När mamma sedan berättade att dom förlovat sig och skulle gifta sig var det som att någon sparkade mig i magen. Jag tänkte att nu skulle jag aldrig bli av med honom.

Jag berättade aldrig för mamma eller någon annan hur jag kände det utan försökte så gott jag kunde att komma överens med denna man för min mammas skull. Men det hela tog en ful vändning när jag var runt 15 år och han började göra saker som gjorde att jag kände mig oerhört obekväm. Det började som små saker, som att han kom in i datarummet och la sin hand på mitt ben medan han sa något. Typ att min datatid snart var slut eller nåt sånt, aldrig något sexuellt.

Detta hände ganska ofta och jag kände mig fruktansvärt trängd i ett hörn, visste inte vars jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra. Men jag sa aldrig något eftersom jag tyckte att han gjorde egentligen ingenting. Detta fortsatte under en lång tid och han började också med att nypa mig i rumpan när vi kom in genom ytterdörren och tog av oss skorna till exempel.

Mitt obehag växte och jag gjorde allt jag kunde för att inte gå in genom ytterdörren före honom om det var möjligt. Om jag var tvungen att gå in före honom var jag noga med att alltid vända mig så att han inte kunde ta på mig.

Men det som fick bägaren att rinna över för mig var den dagen då jag satt vid en av datorerna och spelade Backpacker. Han kom då in i rummet och ställde sig bakom mig och la händerna på mina axlar. Redan då kände jag ett obehag men fortsatte att spela mitt spel och gjorde ingenting åt saken. Sedan började han att stryka mig över axlarna och hans händer vandrade ner mot mina bröst.

Då kände jag att jag bara ville kräkas och skrika hur mycket jag hatade honom. Men trots det så vågade jag av någon anledning inte säga någonting. Som tur var kom min mamma hem och såg vad han höll på med, så det gick aldrig längre än så.

Jag trodde att när mamma nu sett vad han gjorde att hon skulle kasta ut honom. Inombords kände jag en tacksamhet för att det äntligen skulle vara över. Som ni kanske förstår så bråkade dom en hel del om saken och det hela slutade med att mamma valde att tro på honom när han satt han bara masserade mina axlar, trots att hon sett vad han gjorde.

Jag kunde knappt tro mina öron och jag förstod inte varför han fortfarande var kvar hos oss. Jag blev mer och mer deprimerad och orkade inte med att vara hemma. Jag for så tidigt som möjligt och kom hem så sent som möjligt, allt för att undvika att träffa honom.

Jag började umgås med mindre trevliga människor och började festa varenda helg. Antalet helger jag kom hem helt packad går inte att räkna. Jag skolkade från skolan och rymde till och med hemifrån en vecka. Jag klarade inte av att vara i närheten av honom och plötsligt hade jag förvandlats från en skötsam tonåring till ett problembarn.

Det hela slutade med att mamma inte längre klarade av mig. Det året jag skulle fylla 17 bestämde hon att jag fick flytta till pappa. Jag fick inte längre bo med mina syskon och min mamma. Allt på grund av att hennes man taffsat på mig.

Att flytta till pappa är förmodligen det bästa som hänt mig, men just då kändes det som att världen höll på att gå under. Jag fick självmordstankar och struntade i allt, gjorde bara saker som jag tyckte var roligt. Detta höll på i ett par år tills jag började må bättre och började ta tag i mitt liv.

Under den tiden hann mamma och han även göra slut. Men inte på grund av vad han hade gjort, utan för att han hade träffat någon annan. Jag kunde inte annat än att känna en viss glädje över att dom inte var tillsammans längre. I och med att han inte längre fanns i våra liv kunde jag dessutom börja bygga upp min relation med mamma igen.

Men trots att jag och min mamma idag har en bra relation känner jag mig sårad och en aning bitter över hur hon hanterade situationen. Jag missade många år av mina syskons uppväxt och ibland går det inte att låta bli att fundera på hur det skulle ha varit om mamma inte skickat mig till pappa.

Anledningen till att jag har valt att skriva detta idag är för att igår när vi hälsade på hos mamma berättade hon att hon hade pratad med hennes föredetta mans syster. Och hon hade berättat att när dom var små så hade han taffsat på henne och sin storasyster. Jag vet dessutom att han har taffsat på sin egen dotter som är lika gammal som jag och som dessutom har samma namn som jag.

Hon och jag är idag mycket goda vänner och att vi är vänner är det enda goda som denna äckliga man fört med sig. Mamma berättade dessutom att hans nya frus dotter, som även hon delar namn med mig! Vägrar att vara i närheten av honom och att det har gått så långt att hon har flyttat ut.

Jag kan inte annat än att fundera om samma sak har hänt henne. Jag känner mig äcklad att denna man går runt och lever sitt liv och kanske taffsar på andra flickor. Dessutom känns det som att jag borde ha gjort något mer för att stoppa honom. Men jag var 15 år och visste ingenting, idag vet jag mer och jag önskar att någon sagt åt mig att göra en polisanmälan.


Vars är minnet då man behöver det?

Nu är provet gjort och jag slipper tänka på det nå mer, gick inte så bra som jag hade hoppats att det skulle göra. Blandade ihop lite saker och kom inte ihåg allt jag borde, men jag hoppas att det i alla fall blir ett G på provet. Men nu är det helg som gäller och jag slipper tänka på skolan ett par dagar.

Vid 13-tiden kommer brorsan hit och då ska vi åka på Mediamarkt för att se om vi kan hitta något spel till xboxen. Sen blir det nog Maxi för att handla lite mat och lite dricka. Om vi har tur hinner vi med att bada en sväng också, men vi får väl se hur det blir med den saken.

Ikväll blir det i alla fall tacos, öl och xbox. Vill inte ens tänka på hur jag kommer att må imorgon, men förhoppningsvis är det värt det.

Ett ofrivilligt bad

Idag är det torsdag och det är snart helg. Alltid skönt med helg men jag känner mig lite extra peppad på just den här helgen av någon anledning. Kanske för att fredagen börjar med ett kursprov för min del, så då blir det extra skönt att vara ledig sen.

Även idag är det stekhett här i Umeå, inte för att jag klagar. Det är hur skönt som helst och sommarkänslan börjar infinna sig på riktigt. C tog ledigt från jobbet en stund och vi cyklade ner till Nydalasjön med hunden. Tänkte att hunden skulle få plaska lite i vattnet och vi tänkte doppa tårna.

Vi kan väl säga så här att det blev lite mer än att bara doppa tårna för min del. Hade på mig 3/4 byxor så tänkte att jag kunde ju faktiskt gå ut lite längre. Hunden hon följde glatt med och simmade en bit. Men sen fick hon panik och började plaska och skvätta runt, vilket naturligtvis slutade i att jag blev dyngsur! Kändes precis som att jag hade badat med kläderna på!

Till min stora förvåning var det otroligt varmt i vattnet! Fattar inte riktigt hur det var möjligt, men skönt var det. Blev sugen på att bada lite mer, men hade inga badkläder och kände inte för att bli ännu blötare. Men jag och C har bestämt att om det är varmt imorgon också ska vi gå ner och ta årets första riktiga dopp! Men jag tror nog att det är säkrast att lämna hunden hemma!

Just nu står C i köket och lagar mat medan jag sitter här och latar mig. Dessutom så har C städat hela lägenheten idag. Känner mig något bortskämd! Efter middagen ska vi en sväng på Elgiganten för att leta efter ett spel till brorsans xbox 360. Vi ska nämligen ha band hero kväll imorgon med tacos och lite alkohol och han tyckte att det var dags för lite nya låtar! Efter en sväng på Elgiganten ska vi förbi mamma dels för att hämta hem hundens anti-dragsele som vi glömde i förra helgen och dels för att titta på mammas nya möbler som hon införskaffat på Ikea.

Vad ska ni göra i helgen?

En dag i taget

Idag känns mina fötter något bättre, jag kan nästan gå utan att se ut som halta Lotta vilket är ett framsteg! Visserligen så gör det fortfarande ont, men jag tror nog att jag ska klara av att ta hunden på en kort promenad ikväll då C är i skolan. Hon har ett övningsprov idag inför det nationella provet så hon är lite nervös, men jag är övertygad att det kommer att gå bra. Hon är mycket bättre än vad hon själv tror att hon är.

Som grädden på moset tror jag att jag håller på att bli sjuk. Känner mig hängig och är snorig och dessutom verkar jag inte kunna sluta nysa! Det skulle i och för sig kunna vara att dom har varit och klippt gräset och sopat runt en massa här ute, så kanske någon pollen allergi eller nåt. Jag känner mig i alla fall hängig och hoppas att det ska gå över tills på fredag då jag har prov! Efter det provet är det bara ett prov kvar tills jag är färdig med skolan!

Igår överraskade C mig med att köpa hem Ben & Jerry's från affären. Jag skickade dit henne för att köpa morötter till middagen och hon kom hem med båda det ena och det andra. Vi testade Ben & Jerrys nya Fairly Nuts och den var hur god som helst! Tror att ni nästan lyckades äta upp hela innan vi stoppade tillbaka en i frysen! Min absoluta favorit är ändå Fishfood!



Ikväll blir det i vanlig ordning att se på Grey's Anatomy, jag längar redan. Innan dess är det dock tvättstuga som gäller och naturligtvis att läsa på inför provet på fredag!

Blåsor på fötterna

Idag tycker jag mest synd om mig själv, helst skulle jag bara vilja börja om och hoppas på en bättre start! Det hela började när jag vaknade och insåg att jag sovit konstigt och därför fått nackspärr. Men klev i alla fall upp och tänkte att en promenad i solen och värmen blir trevligt i alla fall.

Kollade på termometern innan jag gick ut och även idag är det 25 grader varmt, så det blev en t-shirt ett par 3/4 byxor och sandaler. Tänkte först ta mina crocs, men orkade inte ta på mig sockar så tog sandalerna istället. Upptäckte sen när jag skulle ta på hunden antidrag selen att vi glömt den hos mammas karl i helgen. Så istället blev det strypkedjan.

Promenaden började bra och hunden var lugn och fin. Men halvvägs runt inser jag att det var sjukt korkat att ta sandaler utan sockar när man ska ut med hunden. Men eftersom jag var halvvägs runt så hade jag inget val än att fortsätta gå! Sista biten hem trodde jag att jag skulle dö, fötterna värkte som aldrig förr och jag ville helst sätta mig ner och grina!

Väl hemma kastade jag av mig skorna och kollade på mina stackars fötter. Min högerfot pryds nu av 6 blåsor och vänsterfoten av endast 3! Jag kan knappt stå upp för att det gör så sjukt ont, dessutom verkar nacken bara bli värre. Så med andra ord är det inte den bästa av dagar idag!

En promenad i värmen

Jag har precis kommit in från en promenad med hunden. Är i efterhand mycket tacksam att jag hade vett nog att kolla på termometern innan jag gick ut! Satt nämligen här i datarummet och småfrös, hade visserligen bara ett linne och ett bar 3/4 mjukisbyxor på mig, men ändå. Hade tänkt gå ut i långbyxor, linne och en fleecejacka, men i sista stund kom jag på att kolla på termometern, den stod då på 25 grader i skuggan!



Så jag slopade fleecejackan och tog på mig en t-shirt istället för ett linne. Sjukt varmt är det ute och helst hade jag velat ha shorts på mig. Dock så äger jag inga shorts, vilket jag är säker att allmänheten tackar mig för! Jag och hunden tog en promenad upp i skogen och sen en liten sväng längs med cykelbanan, var ute i 35 minuter.

Hunden är lite smådryg just nu, vi misstänker att det är löp på gång ganska så snart. Det går inte att ha hon lös då hon inte lyssnar. Hon är allt för upptagen med att lukta överallt! Trots att jag vet att hon inte lyssnar försökte jag ha henne lös ändå. Gick bra i början och hon kom varje gång jag ropade, men ena gången jag ropade på henne såg jag henne komma i full fart mot mig, för att sädan tvärt vika av till höger och lukta på en mycket god sten!



Då tyckte jag att det räckte och tog på henne kopplet, tänkte att då får jag stå ut med att hon drar istället. Dessvärre hade jag retriverkopplet, vilket inte är så skönt att hålla i då hon drar! Men till min stora förvåning så travade hon bara på lugnt och fint precis i slutet av kopplet utan att dra. Antar att det är för varmt för att hon ska orka tjaffsa! Jag hoppas att det håller i sig resten av sommaren, då kommer det att vara skönt att vara ute med henne.

Shit vad tiden går

Fattar inte alls vars tiden tar vägen, helt plötsligt är det måndag igen och jag har som vanligt inte uppdaterat något över helgen. Helgen har i alla fall varit underbar, dels för att vi fick lyxen att vara hundlös ett par dagar men också för att det helt plötsligt infann sig en underbar sommarvärme! Lite åska fick vi dessutom på köpet, men det är bara mysigt tycker jag.

Jag och C grillade både i fredags och i lördags, dock vet jag inte riktigt vad som hände då dom blev ganska misslyckade. I vanliga fall är vi mycket duktiga på att grilla, men jag antar att det inte kan gå bra jämt. Maten gick i alla fall att äta och det är ju huvudsaken! I lördags svalde jag en och annan öl vilket resulterade i världens baksmälla igår. Länge sedan jag mådde så dåligt, men det var väl värt det ändå!



Jag och C hann även med en tur på stan på lördagen efter att ha hämtat hem hunden då mamma fick svårt att andas. Det lite shopping, bland annat ett halsband och ett par örhängen från Ur & Penn, superbilligt! Sen blev det även årets första mjukglass som vi njöt av i solen.

Idag har jag suttit i ett antal timmar och skrivit ner anteckningar inför ett prov på fredag. Har nu världens skrivkramp och ont i nacken! Antar att det är så det går när man inte är van att skriva för hand längre! Kanske att vi behöver skaffa oss en skrivare så att jag kan skriva anteckningar på datorn istället!

Nu är det i alla fall dags för en liten paus, låta huvudet återhämta sig lite innan det är dags för en promenad med hunden. Jag ska nu återgå till att läsa blogginlägg! Loggade in på bloglovin imorse och hade 50 olästa inlägg! Måste säga att alla utom jag verkligen är flitiga på att uppdatera!


Så här på förmiddagen

Idag är det röddag som jag antar att de flesta av er redan vet. Men här hemma så känns det inte direkt som någon röddag. C jobbar precis som vanligt, sköter man ett företag i Storbritannien passar det inte alltid att vara ledig på svenska helgdagar. Jag sitter dessutom i vanlig ordning framför datorn och töntar mig. Så på det stora hela känns det som vilken dag som helst.

Så här på förmiddagen har jag hunnit med en cykeltur med hunden i det vackra vädret. Hon är supersöt när hon springer med tungan hängandes ut ur munnen, man blir lycklig bara man ser på henne. Just nu ligger hon utslagen på golvet och ser ut som en riktig tjockis!

Jag ska strax hoppa in i duschen och sen ska jag försöka ta reda på vad som händer resten av dagen. Egentligen behövs det städas här hemma, men det är ju trots allt en röddag och då tycker jag att man kan låta bli att städa! Vad ska ni hitta på idag?

Precis som jag lovade

Lovade fler inlägg efter att jag ätit lunch och nu var det väl visserligen ett tag sedan jag åt lunch men i alla fall. Har inte haft tid att uppdatera tidigare då jag har varit tvungen att ta hand om tvätten, fara på affären och promenera hunden. Dessutom tog det extra lång tid i affären då jag inte kunde bestämma mig för vad vi ska äta idag. Det slutade i alla fall med att det blev färsk pasta och en ostsås.

Idag är det den 12 maj och om nästan exakt en månad är jag klar med skolan. Känns helt sjukt om jag ska vara ärlig, har vant mig att gå i skolan nu och jag trivs dessutom väldigt bra. Så jag har lite blandade känslor över att detta är min sista månad som student.

Jag känner mig dock peppad på att dels försöka få mig ett jobb, den peppen lär väl övergå så snart jag inser att jag faktiskt inte kommer att få ett jobb. Men jag är också peppad på våran stora flytt! Inte för att vi har bestämt något än, men nu KAN vi i alla fall flytta om hus och jobb dyker upp där borta. Känns så sjukt spännande att få börja om på ny kula i ett annat land! Samtidigt är det lite skrämmande att behöva lämna allt man vuxit upp med här och att lämna familjen kommer att bli sjukt jobbigt. Men som tur är kan dom i alla fall hälsa på!

Nu måste jag springa och ta ut kladdkakan ur ugnen! Återkommer imorgon med fler inlägg! Trevlig kväll!

Recept på muffins!

I skrivande stund håller jag på att baka en kladdkaka som jag och C ska äta ikväll medan vi ser Grey's Anatomy, vårat favoritprogram. Jag tänkte i alla fall att jag skulle dela med mig av ett recept, dock inte på kladdkaka utan på vaniljmuffins!

Ingredienser

100 gram smör
2 ägg
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Gör så här:

Börja med att värma upp ugnen till 200-220 grader. Vispa sedan ägg och socker poröst. Rör sedan ner de torra ingredienserna och tillsätt smält smör och mjök. Rör om tills smeten är jämn och fin. Häll sedan upp smeten i en muffinsplåt eller bakformar om man inte har en muffinsform. Fyll formarna till ca 3/4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Glasyr

100 gram philadelphia ost
60 gram smör
300 gram florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft

Gör så här:

Blanda florsocker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret i mikron och vispa sedan ner det smälta smöret i florsockret. Tillsätt citronsaften och philadelphia osten och vispa tills du får en jämn smet. Tillsätt eventuell karamellfärg för lite roligare glasyr. Om man vill ha chokladsmak på glasyren använder man florsocker med chokladsmak istället för vanligt florsocker.


Förlåt men det fattades något

Har saknat lite motivation att uppdatera bloggen, men idag känner jag att den är tillbaka. C står just nu i köket och lagar lite lunch, vilket betyder att det strax är dags att äta och det inte finns mycket tid att uppdatera. Men jag återkommer efter lunchen med ett till inlägg eller två. Tänkte att jag idag skulle bjuda på ett muffins recept också.

Helgens uppdatering

Trots att jag vid ett flertal tillfällen befunnit mig vid datorn i helgen har jag av någon anledning inte uppdaterat bloggen. Kanske därför att jag inte riktigt har vetat vad jag ska skriva om, men nu är det i alla fall måndag och jag tänkte därför dela med mig av helgens upplevelser.

I fredags blev det en ganska så lugn dag. Jag och C bestämde oss för att gå på Eastern Palace och äta lunch, vi kände att vi behöva skämma bort oss själva lite och få lite kvalitetstid tillsammans. Vi åt tills vi sprack, tror aldrig att jag har varit så mätt förut. Vi provade dessutom på lite sushi, men fy fan vad äckligt det var! Höll knappt på att få in rullen i munnen utan att kräkas, gillar inte direkt lukten av rå fisk! Smaken var sedan det äckligaste jag någonsin ätit, var faktiskt tvungen att spotta ut sushin för att inte kräkas! Men nu kan jag i alla fall säga att jag har provat!



Fredag kvällen bestod sedan i vanlig ordning av Så ska det låta. Vi passade också på att ha en lite girls night. Vi badade fötterna i fotbad, målade naglarna och la ansiktsmasker. Dessutom så åt vi onyttigheter och såg på Dirty Dancing och Cocktail. Med andra ord en helt underbar kväll!

Lördagen började vi med en liten sovmorgon. Sedan tog jag en dusch medan C var ute med hunden, passade även på att göra iordning frukost medan hon var ute. Det var superhärligt väder i lördags så vi bestämde oss för att fara ut en sväng. Vi åkte ner på Strömpilen för att leta ett par solglasögon till mig, mina två par har av någon konstig anledning gott sönder! Hittade dock inga som passade speciellt bra, så jag kom hem utan solglasögon. Däremot kom vi hem med en back Andersson och lite annat smått och gott från Ica Maxi.

På kvällen gjorde vi årets första grillning, ja alltså då vi själva grillar, har redan hunnit med att äta grillat massor av gånger. Vi grillade i alla fall fläskfile marinerad i teriyakisås, majskolvar och det hela åt vi med lite potatissallad och självklart så sköljde vi ner maten med en öl.



Resten av kvällen drack vi lite öl och gjorde lite diverse saker. Vi fastnade båda två framför Puzzle Pirates en stund där vi spelade spader. Det blev en hel del skratt och det var lite nostalgi över det hela. Sedan parkerade vi våra rumpor i soffan där vi halv såg på Äventyraren Tomas Crown och åt hemmagjorda popcorn.


Söndagen började även den med en sovmorgon, älskar att vakna upp med C på morgonen och ligga och kramas en stund innan man behöver kliva upp. Det ger helt klart den bästa starten på dagen. Efter en härlig sovmorgon packade vi en picknick, tog med oss hunden och hoppade på cyklarna och cyklade runt Nydalasjön, 8,5 km är det runt sjön, alldeles lagomt. Vi stannade halvvägs och åt våran picknick och grillade marshmallows, superhärligt var det.

Efter ett par timmar utomhus blev det en välförtjänt dusch när vi kom hem. Sen kom mamma förbi med sitt gamla vardagsrumsbord som vi skulle ha. Passar bättre än vårat gamla och vi har dessutom lyckats ge det en riktigt personlig touch som både jag och C gillar väldigt mycket.

Kvällen avslutade vi med att se på Gossip Girl, Brothers & Sisters och Luftslottet som sprängdes. Ett helt perfekt avslut på en underbar helg. Nu är det dock måndagen igen och det är dags att ta tag i verkligheten som den här veckan består av hårdpluggning till ett prov och lite annat smått och gott.




Hemmagjord pizza

Igår lagade jag hemmagjord pizza till mig och C som blev riktigt god. Tänkte därför dela med mig av receptet

Pizzadeg

5 ½ dl vetemjöl
75 g margarin
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk

Gör så här:

Bryt smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Blanda sedan ner mjölet, saltet och bakpulvret och miza ihop med smöret med händerna tills det har blivit en smulig massa. Sedan tillsätter man mjölken och arbetar ihop till en jämn och fin deg. Ibland kan det behövas lite extra mjöl för att degen inte ska vara så kladdig.

Baka sedan ut degen på en plåt som man antingen har smörjt med margarin heller droppat lite olja på (Så att degen inte fastnar!) Det blir en ganska så stor deg, täcker en hel plåt, så om man vill göra en mindre pizza rekomenderar jag att halvera receptet. När man bakat ut degen så naggar man den med en gaffel. Förgrädda sedan degen i ugnen i ca 5-7 minuter på 200 grader.

Pizzasås

1-2 dl passerade tomater
1 msk tomatpure
2 msk socker

Gör så här:

Koka upp dom passerade tomaterna med tomatpuren och sockret. Krydda sedan med lite salt, svartpeppar, vitpeppar och basilika. (Andra kryddor går naturligtvis bra att använda om man vill det!)

Pizzan

Ta ut den förgräddade botten och sprid ut tomatsåsen på degen efter eget tycke. Sedan är det bara att lägga på vilken fyllning man vill ha. Igår blev det skinka, ananas och ost för vår del, det är också gott med tonfisk och rödlök. Stoppa sedan in pizzan i ugnen och grädda i ca 15 minuter eller tills att osten har smält och pizzan har fått en gyllenbrun färg.

Bortskämd prinsessa

Om det är någon i det här huset som är bortskämd så är det garanterat hunden! Idag ska hon nämligen på pedikyr, låter väl kanske trevligare än vad det egentligen är. Vi ska ju faktiskt bara på Arken Zoo och klippa klorna. Det blir andra gången vi är där och jag hoppas att det går lite bättre än det gjorde sist. Dom är i alla fall superduktiga där och klorna blir verkligen fina. Helst skulle jag vilja klippa klorna själv, men det går helt enkelt inte. Hon blir som tokig och själv blir man nervös och då blir det bara pannkaka av allt!

Idag känner jag mig förövrigt mindre som Dolly Parton och mer som en uppblåst badboll, men humöret är i alla fall bättre vilket jag tror uppskattas av C och förmodligen hunden också! Dessutom är det snart helg igen vilket alltid får mig på bra humör, då får jag och C vara tillsammans och mysa hela dagarna. Vi har dock inte några planer för helgen, någon som har nåt förslag på vad man kan hitta på?

PMS monster

Jag är grinig och lättretad och dessutom så har mina bröst samma storlek som Dolly Partons. Med andra ord är jag helt enkelt en bitch just nu. Olyckligtvis för C så är det hon som får stå ut med mitt gnällande och mitt ständigt svängande humör. Ena stunden är jag hur glad som helst och nästa är jag förbannad, har inget som helst tålamod och blir irriterad över minsta lilla. Idag känns det dock en aning bättre än igår, men så är klockan bara 11.50 också.

Igår fick vi ett nygammalt köksbord hemlevererat av min bror och mammas karl. Det står nu i köket och passar alldeles utmärkt. Jag har precis lagt upp en annons på Blocket i hopp om att kunna sälja det gamla. Jag hoppas att telefonen börjar ringa när annonsen blivit inlagd.

Idag försöker jag som bäst kontrollera mitt humör samtidigt som jag försöker göra bort lite skolarbeten. Dock inte det lättaste då en av lärarna i mina kurser inte kan beskriva uppgifter ordentligt utan man får mest läsa mellan raderna för att förstå vad det är hon vill att man ska göra. I vanliga fall lyckas jag ganska bra, men idag går det inte så skickade därför iväg ett mail till läraren i hopp om att hon ska kunna förklara lite bättre.

Idag är det dessutom tvättdag vilket känns otroligt peppande, eller inte. Helst skulle jag vilja krypa ner i sängen och se på Disney filmer hela dagen. Dock går det inte så bra utan tv i sovrummet och jag har inte heller förfogande över någon bärbar dator. Så det enda som finns kvar att göra är att se på TV eller dega framför datorn. Jag väljer nog det sist nämnda, kanske att jag dessutom får svar från läraren idag och kan göra lite nytta.

I bubbelbadet

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men det har inte funnits tid eller ork till att uppdatera bloggen över helgen. Hittade lite tid över nu så tänkte ge en uppdatering av helgen!

Fredag
Jag, C och hunden packade in oss i bilen och körde ut till mammas karl på landet där mormor och bror också väntade. Väl där blev vi bjuden på grillat ytterfläskfile, hemmagjord potatissallad och potatisgratäng. Dessutom blev det varm fruktsallad och glass till efterrätt. Vi drack några glas vin och spelade OogaChakka, sen avslutade vi kvällen med Gin Rummy.



Lördag
Vaknade upp utan baksmälla vilket var väldigt oväntat men mycket trevligt. Vi vaknade dessutom lagomt i tid för frukost! Tryckte i mig mer bröd än nödvändigt men det var gott. Dagen förflöt utan större bekymmer och vi gjorde ingenting. Såg lite på tv och spelade fotboll med hunden. Vi blev dessutom bjudna på älgstek och potatisgratäng till middag. Kvällen avslutade vi hemma i vår egen lägenhet i lugn och ro.

Söndag
Vi tog oss en sovmorgon och kramades och myste i sängen. Sen åt vi en mycket civiliserad frukost vid bordet, inte så ofta det händer här kan jag lova. Oftast blir det frukost i soffan eller i sängen! Efter frukosten bestämde vi oss för att trotsa det gråa och blåsiga vädret och gav oss ut på en cykeltur med hunden. Vi cyklade till Anumark fram och tillbaka.

Väl hemma insåg vi att klockan fortfarande inte var mycket, så vi duschade och sen åkte vi runt på lite affärer. Köpte en morsdagspresent till mamma, nu ska jag bara komma ihåg att ge henne den på morsdag också! Vi avslutade dagen med att äta grillspett som var gjorda på fläskkotletter, paprika och för min del tomater. Till det åt vi pomesfrites och färskt bröd.

Vi hade en helt underbar helg och för en gångs skull kände vi oss mycket utvilade och avslappnade! Idag är C dessutom ledig då det är röddag i Storbritannien. Det har vi firat med en cykeltur runt Nydalasjön! Vi stannade naturligtvis och åt lunch efter halva vägen. Vi rostade mackor över elden och drack varmchoklad. C tog lite bilder som jag tänkte dela med mig av någon dag fram över.



Hunden är helt slut, tror aldrig att hon har sprungit så mycket i sitt lilla liv. Nu blir det ett par lugna dagar så hon får chans att återhämta sig. Tror nog att mitt arsle behöver ett par dagar att återhämta sig innan jag kan sätta mig på cykeln igen, man är ju inte direkt vältränad!

Jag har i alla fall nyss avnjutit ett riktigt hett skumbad. Hur härligt som helst, enda nackdelen är att badkaret här är lite litet. Det är tyvärr alldeles för litet för att jag och C ska kunna bada tillsammans, så man får alltid bada ensam vilket är lite tråkigt.

Nu ska jag gå och göra C sällskap i soffan innan det är dags att laga middag. Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!

RSS 2.0