Köttfärssoppa
Ingredienser
Börja med att koka upp vattnet, när vattnet kokar lägg ner buljongtärningarna. Skala och tärna potatisen (storleken på tärningarna är inte så noga, desto större bitar desto längre tid tar det). Lägg ner potatistärningarna i vattnet.
Riv morötterna och bryn sedan köttfärsen i stekpanna tillsammans med en liten klick smör. När köttförsen är brynt, tillsätt tomatpuren och blanda ut i köttfärsen.
Häll ner köttfärsen och morötterna i buljongen, krydda med svartpeppar. Koka sedan soppan tills potatisen har blivit genomkokt och morötterna mjuka. (Vill man inte ha så mjuka morötter så tillsätter man dom precis i slutet)
Sedan är det klart!
Jag tycker personligen att köttfärssoppan smakar som bäst andra dagen då den är uppvärmd. Men det är en smaksak!
- Köttfärs (ca 400g)
- Potatis (ca 5 st stora fasta potatisar)
- 2-3 msk tomatpure
- 2 stora rivna morötter (eller 4-5 st små)
- 2 st buljongtärningar (köttbuljong)
- 1,5 liter vatten
Börja med att koka upp vattnet, när vattnet kokar lägg ner buljongtärningarna. Skala och tärna potatisen (storleken på tärningarna är inte så noga, desto större bitar desto längre tid tar det). Lägg ner potatistärningarna i vattnet.
Riv morötterna och bryn sedan köttfärsen i stekpanna tillsammans med en liten klick smör. När köttförsen är brynt, tillsätt tomatpuren och blanda ut i köttfärsen.
Häll ner köttfärsen och morötterna i buljongen, krydda med svartpeppar. Koka sedan soppan tills potatisen har blivit genomkokt och morötterna mjuka. (Vill man inte ha så mjuka morötter så tillsätter man dom precis i slutet)
Sedan är det klart!
Jag tycker personligen att köttfärssoppan smakar som bäst andra dagen då den är uppvärmd. Men det är en smaksak!
Kommentarer
Trackback