Det som verkligen betyder något

Här i livet finns det så mycket som vi bara tar förgivet utan att ens tänka på att man faktiskt tar det förgivet. Sen sitter man och gnäller om hel töntiga saker som om att det aldrig finns något bra på tv eller att man inte kan komma på vad man ska äta. Hur patetiska och vardagliga är dessa saker egentligen, betyder det verkligen så mycket?

Igår fick vi verkligen perspektiv på saker och ting då vi fick beskedet att en av våra vänner kanske har cancer. Då kändes helt plötsligt alla vardagliga problem och all vår egen skit ganska så meningslös. För vad betyder det att det inte finns något att se på tv eller att vädret bara är skit när vi har turen att vara friska.

Visst tycker både jag och C ibland att saker och ting är onödigt svårt och att allt tycks gå emot oss. Men trots det så har vi ändå varandra och vi behöver inte slåss mot någon sjukdom. För mig är ordet cancer otroligt skrämmande även om man idag kan behandla cancer och att man kan bli frisk.

Men det är sådant där ord som när jag hör det så tycks världen stanna en stund och allt blir tyst, allt bara försvinner för ett ögonblick innan man sugs tillbaka till verkligenheten. Att ett sådant litet ord kan vara så skräckinjagande och att endast ett litet ord kan framkalla sådant obehag.

Huruvida våran vän har cancer eller inte vet vi inte än, det råder delade mening mellan läkarna och dom måste ta fler prover för att vara säkra. Tills vidare så hoppas vi och håller tummarna för att det inte är cancer och att världen visar någon sorts rättvisa.

Kanske att man har tur

Så var helgen slut och det är åter igen måndag, inte direkt min favoritdag på veckan men som tur är så är den snart över. Helgen har varit trevlig, i lördags så hade vi lillebror och hans flickvän här på middag. Vi åt tacos till vi sprack och sedan avslutade jag och C kvällen genom att se på Milk.

Lite småseg film i början men den tog sig halvvägs, så på det stora hela så var det en jättebra film. Intressant att se vad en människa egentligen kan åstadkomma.

I lördags passade vi även på att städa hela lägenheten från golv till tak, kan säga att det kändes otroligt rent och fräscht här hemma när vi var klara. Dessutom var mamma och hennes karl här och skruvade i bilen, inte för att det faktiskt gjorde någon skillnad!

I söndags tog vi det ganska så lugnt, vi tog en cykeltur ner till Nydalasjön där vi grillade korv och hade det mysigt. Sedan hade vi turen att bli bjudna på middag hemma hos mamma. Vi tittade också på en massa gamla bilder, mycket roligt var det. Bästa bilden var helt klart på min lillebror i en leopard dräkt!

Idag har det varit ganska så lugnt. Har knepat och knåpat med ett litet projekt här hemma. Vet ännu inte riktigt hur slutresultatet blir men jag hoppas att det ska bli bra. Jag har även hittat det perfekta jobbet borta i England, så har man lite tur så kanske man får det!


Nu blir det att ta tag i lite matlagning, ska gå och kika runt i kylskåpet och se vad vi kan hitta på till middag idag.

Det blir bättre

I måndags hade jag tid hos läkaren 8.30 och kvällen innan när vi låg i sängen så sa jag till C att jag hoppades att det inte skulle regna så att jag kunde ta bilen till sjukhuset. Så vad tror ni händer, så klart spöregnar det på måndagsmorgonen och jag kan då inte ta bilen utan får helt enkelt ta bussen istället. C är snäll och följer med som sällskap och det hela känns lite mindre dystert.

Men just som vi ska kliva på bussen så hittar jag inte börsen, letar som en galning i väskan och känner mig mer och mer irriterad. Allt annat som skulle med i väskan finns men inte börsen! Som tur var så hade jag C med mig som kunde betala för bussen. Men väl på bussen så inser jag ju att jag måste betala för läkarbesöket också och dessutom ligger högkostnadskortet i börsen.

Känner mig vid det laget väldigt irriterad och har mest bara lust att fara hem. Men tar mig i alla fall till läkaren, får en faktura på besöket och sätter mig ner i väntrummet. Medan vi väntar gräver C runt i väskan och hittar så klart min börs! Jag letade igenom väskan säkert 3 gånger utan att hitta den, jag är visst helt värdelös på att leta!

Besöket hos läkaren gick bra och jag fick en tid hos sjukgymnasten samma dag. Så nu har jag fått en del övningar som ska hjälpa till att stärka musklerna runt axeln och förhoppningsvis så slipper jag att den hoppar ur led några fler gånger. Ska på återbesök hos sjukgymnasten om 1,5 vecka och ska även hinna med att träffa henne ytterligare en gång innan vi flyttar och då ska jag få med mig några fler övningar.

Idag regnar det....igen! Grått och trist och jag känner mig ganska så glad över att det inte var min tur att ta hunden på morgonen. Hoppas att regnet har slutat i eftermiddag då det är min tur att gå ut med hunden!

En slappar dag

Idag tar vi det lugnt här hemma, känner mig inte speciellt bakis men känner mig ruskigt trött av någon anledning. Helst skulle jag vilja krypa ner i sängen och sova ett par timmar, men gör man det så kan man ju knappast sova ikväll.

Dagen började i alla fall med en långpromenad med hunden, vi promenerade ner till sjön där hon fick bada lite. Hon är för rolig våran hund, helt galen i vatten är hon. Vi hade en riktigt mysig promenad förutom ett missöde då jag snubblade på hennes boll och ramlade. Skrapade knäet och vrickade foten, lite mindre lyckat men man överlever ju.

Vi har precis sett på Herkules och nu väntar vi bara på att reprisen av Off the Map ska börja då vi inte såg det i onsdags. Så mycket mer har vi inte planerat idag, ikväll blir det så klart att se på Gossip Girl och Brothers & Sisters. Kanske att det blir en tidig kväll också, imorgon bitti har jag nämligen ett läkarbesök för att kolla hur det står till med axeln.

Vi har förövrigt köpt en transportbur till hunden, den är stor som ett hus och den bor numera i vardagsrummet för att hon ska hinna vänja sig vid den. Vi lyckades göra ett riktigt fynd och hittade en på blocket för 800 kronor, nypris på en liknande bur är runt 2400 kronor, så ett riktigt klipp! Nu är vi ännu ett steg närmare den stora flytten!

Eurovision Song Contest

Igår var det ju en självklarhet att se på Eurovision Song Contest, för första gånger på ett par år så anser jag att Sverige faktiskt skickade ett bidrag med möjligheten att i alla fall vinna. Och nära kom vi ju faktiskt, bästa placeringen på 11 år, det är inte fy skam det inte!

Här hemma hade vi laddat upp med en massa gott att dricka, en hel del gott att äta och så klart en poängtavla så att vi själva fick sätta poäng på årets bidrag. Så här såg det ut:

Bidragen i årets tävling var riktigt bra och det delades ut ganska så höga poäng från våran sida. Dock tycker jag att själva showen som Tyskland bjöd på inte var mycket att hurra för, men på det stora hela var det ändå riktigt bra. Jag tycker att det var lite tråkigt att Sverige inte fick krossa fler rutor då framträdandet hade sett mycket bättre ut om han fått krossa alla fyra glas.

Tänkte avsluta detta inlägg med att visa hur min poängtavla såg ut. Lägg märke till hur Azerbaijan faktiskt fick högst poäng av mig!

 

 


Inspiration och motivation

Jag känner att jag saknar inspiration till att skriva samtidigt som jag verkligen vill skriva, hur nu det går ihop. Vet bara inte vad jag ska skriva om. Just nu känns det som att det mesta står rätt så stilla här hemma och de flesta dagar ser likadana ut vilket gör det lite långtråkigt att uppdatera.

Vi försöker som mest att planera våran flytt vilket visar sig lättare sagt än gjort. Jag börjar känna lite små ångest över att ingenting är klart eftersom vi står utan lägenhet den sista juli. Men på nåt sätt ska vi väl komma igång ordentligt och boka biljetter och allt möjligt.

Vi har i alla fall kommit en liten bit på vägen och vi har beslutat vad vi ska ta med, vad som ska slängas/ges bort och vad som ska säljas. Allt för att göra hela flytten så smidig som möjligt, men jag måste erkänna att det känns otroligt konstigt att flytta utan att ta med alla saker!

Svar på kommentar

Isa om Sitter och väntar:
Häftig sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?

Brukar försöka uppdatera ett par gånger i veckan, ibland varje dag. Nu på senaste tiden har jag dock inte haft så mycket inspiration och därför har det blivit lite sämre med uppdateringen

En liten olycka

Det har varit en härlig helg med riktigt härligt väder. I lördags så började vi dagen med att cykla runt sjön, hunden fick så klart följa med och hon sprang som hon hade eld i baken! Det blåste en hel del men det var ändå riktigt härligt. Åt lite lunch när vi kom hem och tog det lugnt.

På kvällen lyckades jag sedan få axeln ur led, dessutom utan att göra något speciellt. Så det blev att åka på akuten där dom snabbt fick den på rätt plats igen. Efter det kände jag mig ganska så mör i kroppen så det blev en lugn kväll hemma i soffan där vi tittade på Bedtime Stories.


Trots att jag hade en ganska så öm axel så lyckades jag sova rätt så bra och vaknade upp på söndagen ganska så utvilad. Vi tog sedan en promenad ner till sjön med hunden där hon fick leka av sig lite i vattnet. Hon fick även sällskap av en supersöt golden som ville leka med henne.

Efter promenaden åkte vi iväg och kikade runt på lite affärer och avslutade sedan med att äta en glass i solskenet. Sedan hem för att göra oss iordning och åka iväg till morfar för att grilla. Alltid trevligt att grilla och maten var verkligen god.


Kvällen avslutade vi sedan med att se på filmen Winter's Bone, som förövrigt var helt värdelös! Det var den segaste film jag någonsin sett och det var som att ingenting hände. Men nu kan vi i alla fall stryka den från listan över filmer att se!

Måndag hela veckan

Så var det måndag igen, helgen flög förbi alldeles för fort. Nästan så att man inte riktigt hinner med! I lördags var det ju som alla vet valborg och vi spenderade den ute hos mammas karl i Djäkneboda där vi även fick sällskap av mormor. Vädret var väl kanske inte riktigt på topp då det blåste stormvindar och det var riktigt kallt trots att solen lyste.

Vi hade hoppats att vi skulle kunna äta ute, men hade vi försökt oss på det så hade vi väl blåst bort. Så istället fick vi sitta inne och äta, men grillade gjorde vi i alla fall. Vi åt helgrillad fläskfilé med klyftpotatis och sallad. Supergott var det verkligen och jag tror att vi alla kände av lite paltkoma efter middagen.

Resten av kvällen spenderade vi i köket där vi spelade ett flertal omgångar av gin rummy, så himla roligt spel det är! Det gick väl kanske inte så bra alla gånger, men roligt hade vi. Vid 12-tiden kände vi oss alla ganska så trötta så då gick vi och la oss.

På söndagen blev det en tidig start för oss allihopa. Jag började med att vakna klockan 6 av att det var ljust i sovrummet, så blir det när man har morgonsol och inga rullgardiner! Lyckades dock somna om och vakna vid 9-tiden istället. Då gav jag upp och klädde på mig och gick ut med hunden. Strax efter jag klivit upp var även resten av familjen uppe och vi kunde alla äta frukost tillsammans.

Efter frukosten gick vi ut allihopa, jag passade på att fota lite. Finns massor av fina och lite roliga saker att fota där borta. Det mest förvånande jag hittade var väl kanske älghuvudet! Vi passade sedan på att äta en lätt lunch/fika utomhus trots att det blåste. Så skönt när man kan sitta ute, det ger verkligen en sommarkänsla.


Efter att ha fikat och lekt lite med hunden så gav vi upp och gick in och spelade en omgång gin rummy innan vi tackade för oss och for hem. Väl hemma så satte vi oss och tittade på ett par avsnitt av Dawson's Creek. Efter det blev jag väldigt trött och tog mig en liten tupplur i sängen.

Kvällen avslutade vi sedan med att se på Gossip Girl, Brothers & Sisters och efter det tittade vi på Tangled. Superbra film faktiskt, men sedan är jag ju lite av en Disney fantast!

RSS 2.0