En lång dag

Idag verkar aldrig ta slut, men jag antar det är så det är när man kliver upp tidigt! Jag är ganska glad att jag klev upp tidigt då gubben som skulle fixa toan kom vid 10-tiden. Det tog bara ett par minuter då allt han behövde göra var att byta ut knappen, skönt!

Efter att han varit här åkte jag på banken en sväng och när jag liks var ute passade jag på att åka på Rusta och köpa tandkräm och balsam. For hem och åt lunch och sedan tycktes tiden stanna upp! Vid halv tre var jag uttråkad och bestämde mig för att åka på ÖB och köpa avsminkningsservetter.

Dock så var dom så klart slut när jag kom dit, suck. Men jag köpte badskum, shampoo och lite skrattande ko ost så helt bortkastat var det ju ändå inte. Tog en snabb promenad med hunden när jag kom tillbaka och sen hade jag turen att få prata med C på Skype. Längtar efter henne och saknar henne otroligt mycket.


Efter att ha surrat med henne en stund bestämde jag mig för att prova mitt nya badskum och satte därför på ipoden och hoppade i badet. Har precis klivit upp och nu ska jag laga middag, idag blir det något så enkelt som fläsk schnitzel och pommesfrites.

Sitter och väntar

Jag vaknade tidigt idag, klockan åtta var jag klarvaken och kände mig halvt om halvt tvingad att gå upp då kvartersvärden någon gång under dagen ska komma och kolla på toan. Jag tänker att kliver jag inte upp nu så kommer han när som helst och då vill jag inte ligga kvar i sängen.

Så istället kravlade jag mig upp och gick på en promenad med hunden. Som förövrigt skötte sig bra förutom att hon försökte äta en servett, usch! Nu sitter vi hemma och har inte så mycket att göra, jag skulle vilja duscha men jag vet som sagt inte när kvartersvärden behagar att komma. Förmodligen så kommer han inte att komma förrän i eftermiddag om än alls idag eftersom jag sitter och väntar.

Men om jag skulle gå och duscha nu så skulle det garanterat plinga på dörren. Och eftersom dom får gå in med huvudnyckel så skulle jag väl inte ens hinna ut ur duschen innan han är inne. Det känns som något jag helst vill undvika, dessutom skulle hunden knappast bli glad!

Är det inte härligt?

Man blir så glad när man vaknar upp och man ser att solen skiner och det är klarblå himmel. Man verkligen känner hur våren och sommaren närmar sig och man ser asfalten spricka fram. Tycker det är så skönt när man är ute och går med hunden och man känner solen värma i ryggen. Det får mig att längta efter sommaren!

Det blev en långpromenad med hunden imorse, eller ja rundan vi gick tar bara 30 minuter men då hon lyckades tappa bort bollen så tog det nästan en timma innan vi var hemma! Bollen tappade hon ner i en spricka bredvid ett staket. Där stod hon i nästan 20 minuter och grävde efter bollen. Jag stod på sidan om och väntade och väntade.

Tillsist började jag inse att hon nog inte skulle få tag i bollen själv. Så då fick jag vackert klättra upp på snökanten, sedan lägga mig platt på mage och själv gräva efter den förbannade bollen. Jag tänkte då rakt ut inte lämna den där då vi redan tappat bort 2-3 bollar!

Som tur var så fick jag tag på den ganska så snabbt, men jag hann så klart bli väldigt blöt med tanke på att det är töväder ute. Jag är i alla fall glad att jag fick tag på bollen och slipper åka på biltema för att köpa en ny. Resten av promenaden skötte hon sig fint och vi hade en härlig promenad.

Nu är det snart dags för tvättstuga och sedan blir det att försöka få tag i kvartersvärden för att se om han kan komma med en ny spolknapp till toan!

En ständig kamp

Har precis kommit in efter en promenad med hunden. Vi har varit ute i ca 40 minuter och av dom 40 minuterna har hon varit en ängel i ca 30 minuter. I början av promenaden lyssnade hon inte alls och drog i kopplet och var jävlig. Men efter ett par ordentliga tillsägningar så skötte hon sig superbra!

Med henne är det en ständig kamp om vem som bestämmer, dessutom är hon riktigt envis ibland. Men som tur är så är jag envisare än vad hon är, så i slutändan är det alltid jag som vinner. Dock händer det att jag hinner bli riktigt arg innan hon ger sig.


Satt här om dagen och tänkte tillbaka på hur mycket vi har fått kämpa med henne och det är först nu man kan se resultatet. När hon var liten valp så var jag helt övertygad om att hon var en helveteshund. Aldrig har jag mött en sådan hemsk valp! Hon bet och hoppade och studsade omkring som en gummiboll. Vi visste ju att valpar kunde vara busig men våran var inte bara busig, hon var hemsk!

Det var många dagar som slutade i tårar och om det inte hade varit för att hon skötte sig i perioder så hade vi nog sålt henne. Hon vart galen när vi fick besök och när vi var ute. Hon har slitit sönder ett antal kläder för både mig och C. Hon gjorde utfall när man skulle koppla henne och var väldigt lynnig.


Nu är det som en annan hund. Hon går fot på kommando (för det mesta, vi tränar fortfarande), hon bits aldrig och hon är lugn och fin. Hon blir fortfarande superglad när vi för besök men lugnar ner sig. Hon förstår när man säger åt henne och hon har blivit en superfin hund. Hårt arbete lönar sig verkligen ibland!

Homosexuellas barn har inte samma rätt

Satt och kikade runt på Aftonbladet och hittade det här debatt inlägget. I inlägget som är skrivet av Leonora Vilhelmsson skriver hon om sin oro över att hennes barn inte skulle ha någon förälder kvar om något skulle hända henne. Detta på grund utav att det endast är hon som är vårdnadshavare, trots att hennes fru var närvarande vid inseminationen och att de skaffade barnet tillsammans. Hela inlägget kan du läsa här.

Jag kan inte annat än att hålla med författaren till artikeln. Om man nu ska har samma rättigheter som heterosexuella så ska man givetvis ha samma skyldigheter också. Oavsett vem det än är som är den biologiska föräldern anser jag att man har ett gemensamt ansvar och gemensamma skyldigheter om man skapar ett barn tillsammans.

I artikeln framgår det att Leonoras fru lämnade henne innan barnet var förr och därför var en närstående adoption inte aktuell. Oavsett om man är tillsammans med sin partner eller ej så har man varit med och tagit ett beslut tillsammans och man bör därför också ha den skyldighet som heterosexuella par har när de skaffar barn.

Vad som dock är mest skrämmande med denne debatt artikel är de kommentarer som folk har lämnat. Att det är en självisk handling att man som homosexuell skaffar barn. Det är i min ögon inte mer självisk än heterosexuella par som får hjälp med insemination på grund av svårigheter med att få barn.

Det finns också kommentarar som att inseminerade barn inte är naturliga, men det är ingen som skriker rätt ut när heterosexuella par genomför en inseminering. Då är man snarare väldigt förstående och tycker att det är tråkigt att man inte kan skaffa barn på "naturlig väg". Jag förstår inte skillnaden?

Idag har vi en lag i Sverige som ger homosexuella rätten att gifta sig och att skaffa barn tillsammans. Samma rättigheter som heterosexuella har. Detta är något som vi är stolta över och som andra länder förundras över. Men med rättigheter kommer också skyldigheter, oavsett om man är heterosexuell eller homosexuell.

Det känns som en evighet

Det känns verkligen som att C har varit borta i flera veckor, men i verkligheten har hon inte ens varit borta i en vecka än! Den här veckan har dagarna varit långa och vi har båda två hunnit med att göra en massa saker vilket gör att det känns som att det gått längre tid än vad det har.

Jag längtar tills hon kommer hem och vi får kramas och umgås. Det är verkligen inte samma sak att vara ensam hemma. Visst kan det vara skönt i bland men på det stora hela så är det inte så roligt. Inte ens hunden vill hålla mig sällskap utan hon ligger mest bara och sover. Enda gången jag riktigt ser henne är då vi är på promenad.

Jag har märkt att jag blir riktigt rastlös när jag sitter och ser på film ensam. Är van att sitta och små surra med C och kommentera filmen med henne. Det är inte riktigt samma sak att göra det själv! Jag får svårt att sitta still och känne rmig uttråkad även om jag ser på en bra film.

Ikväll satte jag mig ner för att se på Luftslottet som sprängdes, men jag gav ganska så snabbt upp då jag kände mig uttråkad. Istället surfade jag runt på och läste lite tidningar på nätet och nu har jag krypit ner i sängen och ska kolla på några avsnitt av "Gary Unmarried" innan det är dags för lite sömn.


Oj vilken dag!

Vilken superhärlig dag jag har haft i dag. Var uppe redan klockan 07.00 för att hinna göra mig iordning och vara hos mamma klockan 08.00. Sedan hämtade vi upp morfar och begav oss mot stugan. Hunden var en liten ängel och kröp bara ner på golvet och sov hela vägen dit.

Väl framme i stugan bjöd mormor på fika och sedan åkte jag och bror ut på en skotertur. Det är så härligt att åka skoter och man får se saker från ett helt annat perspektiv. Skoterleden var bra och vi åkte ända in till byn innan vi vände om för att åka tillbaka till stugan och äta lunch.

Till lunch åt vi våfflor och sedan gick vi ut i solen igen. Satt på en stol och solade och bara njöt av att vara ute. Hunden sprang runt som en galning och tyckte att livet var underbart. Hon hoppade i snödrivor och jagade bollar som aldrig förr! Det var knappt att hon tog sig tid att andas.

På eftermiddagen skottade vi fram kälken till skotern och sedan åkte jag, brorsan och mormor på en till skotertur. Även hunden fick följa med bak i kälken och hon satt där så snällt och tyckte att det var hemskt roligt. Vi åkte halvvägs till byn och sedan tvärs över älven för att prova den nya skoterleden innan vi vände tillbaka.

Väl tillbaka i stugan var vi helt slut och vi somnade allihopa. Jag sov i soffan och brorsan och hunden sov på golvet. Dom var verkligen två utslagna hjältar. Innan vi for hem så blev vi bjudna på en supergod middag och sedan äppelkaka till efterrätt.

Nu har jag varit hemma i ca en timma och jag känner mig nästan redo att gå och lägga mig. Hunden har redan krypit i säng och jag skulle tro att jag inte lär se henne i första taget! Jag avslutar med att bjuda på lite bilder från dagen:

Klicka på dom små bilderna så blir dom större!


Rent hus

Idag tog jag sovmorgon och det var riktigt härligt. Sov riktigt bra och vaknade först upp vid 8-tiden men var alldeles för trött för att kliva upp så jag somnade om och vaknade klockan 9.30. En myckt bättre tid att vakna tycker jag, i alla fall då man inte har så mycket att göra på dagarna!

Tog en promenad med hunden i solskenet, lite kallare var det dock idag men jag klagar inte. Så länge det är minusgrader ute så slipper man slasket. Idag blåser det dessutom mindre än vad det gjorde idag så det kändes inte som att man skulle blåsa bort då man var ute och gick.

När jag kom in så bestämde jag mig för att städa. Så det blev att dammtorka, dammsuga och så klart städa badrummet och nu är det skinande rent här hemma. Har haft balkongdörren öppen och vädrat ut också. Det känns riktigt rent och fräscht här hemma. Skulle dock gissa på att imorgon är det fullt med hundhår överallt igen!

Idag blir det lugna puckar, ska bara ta det lugnt och inte göra så mycket. Imorgon åker jag och hunden upp till stugan med resten av familjen för att vara ute och grilla och köra skoter. Kommer att bli supertrevligt, önskar bara att C kunde komma också.

Påsken 2010


Vädergudarna måste leka

Usch vilket väder det har varit idag, det har verkligen inte varit roligt att vara ute. När jag var ute och gick med hunden så blåste det som sjutton och sedan blev det helt plötsligt helt vitt runt omkring mig. Det snöade och blåste virvelvindar runt mig i typ 5 minuter, sedan övergick snön till hagel och drygt 10 minuter senare var solen framme igen!


Hel mysko vädert, riktigt april väder om man säger så! Jag lyckades bränna middagen i ugnen idag, blev distraherad av att prata med C på Skype. Men som tur var så gick middagen att äta ändå. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på imorgon. Tror att jag ska se om jag hittar någon ork till att städa här hemma, ser att det är lite dammtussar på golvet!

Vilken skillnad

I natt har jag faktistk sovit riktigt bra och jag känner verkligen skillnaden i kroppen. Jag känner mig inte längre som att jag har en 90-årings kropp. Jag känner mig riktigt utvilad trots att det ändå inte blev många timmars sömn, men det blev oavbrutna timmar vilket gör en stor skillnad.

Dock vaknade jag klockan 8 igen, det verkar som att min inbyggda väckarklocka tycker att jag ska kliva upp då. Men jag kämpade emot väckarklockan och lyckades somna om och sova en timma till. Sedan blev det en kort promenad med hunden. Det blåser verkligen storm här och det riktigt viner runt knutarna.


Snart ska jag hoppa in i duschen och sedan klockan 13 är det möte med jobbcoachen. Efter det tänker jag åka hem och sätta mig i soffan resten av dagen. Känns som att jag har sprungit runt som en galning hela veckan och nu vill jag bara ta det lugnt! Vad ska ni göra idag?

Helt slut

Jag känner mig helt slut i både kropp och huvud om klockan vore lite mer skulle jag nog gå och lägga mig. Men nu är dagens göromål avklarade och jag kan sitta ner och ta det lugnt. Jag hade tur och tvätten var klar innan jag var tvungen att åka ner på stan för att gå på arbetsförmedlingen.

Jag lyckades dock glömma min tvättpåse med en bh i, så när jag for iväg på mitt möte var jag tvungen att gå ner och hämta den och tvättpåsen fick därför åka med i handväskan, haha. Mötet på Arbetsförmedlingen tog bara 30 minuter vilket var skönt. Först sa hon att det skulle ta minst en timma, men då ingen hade några frågor så tog det inte så lång tid.

Efter det gick jag och lämnade in några papper på Ungdomsslussen och efter det tyckte jag att jag förtjänade något att äta. Så på vägen hem stannade jag på Subway och köpte en macka. For sedan hem och åt och efter det blev det en promenad med hunden.

Vi lekte uppe vid vattentornet och hon var hur söt och gullig som helst. Hade kunnat vara ute i flera timmar, men efter ett tag blev jag blöt om fötterna så då bestämde jag mig för att gå hem. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska hitta på. Kanske lägga mig i soffan och läsa lite. Just nu läser jag Fred & Edie av Jill Dawson


Inte så mycket mer

Igår var jag som sagt hos mamma och åt middag, men jag var hemma redan innan 19.30 då jag var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Därför blev det en tidig kväll igår, klockan 23 var jag nerbäddad och redo att sova. Dock måste något ha tyckt att jag inte alls skulle sova, för det slutade med att jag låg vaken halva natten.

Att det ska vara så svårt att sova när man är ensam, jag fattar det inte. Jag kommer väl precis ha vant mig vid att sova ensam då C kommer hem igen! Så efter två nätter med extremt dålig sömn känner jag mig inte så pigg. Dessutom vaknade jag klockan 8 igen, suck.



Släpade mig ur sängen och sorterade tvätten och tog sedan en promenad med hunden. Lyckades faktiskt vakna till liv lite medan vi var ute och gick. Hunden levde loppan och tyckte att det var superkul att vara ute, jag var lite mindre peppad då allt slask frysit till is och sedan i natt har det kommit ett väldigt tunnt lager med pudersnö, precis vad man behöver! Dessutom blåser det som sjutton idag.

Efter att ha varit ute så kilade jag ner i tvättstugan för att se om det var ledigt och det var det. Därför har jag nu börjat tvättet drygt 3 timmar tidigare än planerat. Men det är bra, då slipper jag stressa då jag ska ner på stan för att ha ha möte på Arbetsförmedlingen klockan 14.


Ikväll blir det att se på Grey's Anatomy och Off the Map, efter det blir det ytterligare ett försök till en tidig kväll. Håll tummarna för mig att det går bättre.

Middag hos mamma

Jag ska snart bege mig ner på stan. Ska möta upp lillasyster och följa med henne och göra en synkontroll så att hon får börja övningsköra. Fattar knappt att hon är gammal nog att övningsköra, tycker nyss att hon bara var en liten plutt!

Sen blir det middag hemma hos mamma, undrar vad hon bjuder på för gott idag. Ska dock inte stanna allt för länge då jag måste hem till hunden. Hunden är förövrigt mindre deppig idag, hon går inte längre omkring och letar efter C vilket är bra. Sen så skäller hon lite mindre än igår, inte för att jag är säker på att hon skällde mer igår än vad hon brukar göra, haha.

Sötaste vovven dagen då vi hämtade henne


Filmrecension av What Makes a Family

Idag tänkte jag bjuda på en filmrecension av What Makes a Family

 

Handling

 

What Makes a Family är en film som är baserad på en verklig händelse. Den handlar om det lesbiska paret Janine Nielsen och Sandy Cataldi som är bosatta i Florida. Efter att ha varit tillsammans i ett par år bestämmer dom sig för att skaffa barn genom insemination. Det är Sandy som blir inseminerad och därmed blir barnets biologiska mor.


Allt är frid och fröjd för de två kvinnorna och de får en dotter som dom kallar Heather. Men på Heathers dop faller Sandy plötsligt ihop och hon blir senare diagnostisead med Systemic Lupus. Janine vägrar ge upp hoppet om Sandy och i fem års tid kämpar hon men tillsist så orkar Sandy inte mer och dör.

 

Janine blir förtvivlad och det enda som håller henne uppe är dottern Heather. Men vad hon inte vet är att Sandys föräldrar har ansökt om att bli Heathers förmyndare och i Florida så går blodsband före allt annat. Janines dotter tas i från henne och Janine inleder en hård kamp för att få tillbaka sin dotter.

 

Det här var en helt underbar film som jag verkligen rekommenderar. Först tyckte jag att det kändes lite krystat och svår trott med Brook Shields i huvudrollen men efter en stund hittar filmen ett riktigt bra flyt och handlingen kommer igång på riktigt.

 

Det är en väldigt sorgsen film som visar den smärta Sandy går igenom när hon blir sjukare och sjukare och inte längre kan ta hand om sin dotter. What Makes a Family är en känslosam film som på ett bra sätt tar upp de svårigheter som kan uppstå när man inte är biologisk mamma till ett barn.

 

Filmen får:


Det är svårt att sova

Usch, jag har sovit riktigt dåligt i natt. Var supertrött då jag gick och la mig och trodde att jag skulle somna utan problem. Men jag kunde inte ha haft mer fel. Jag låg och vände och vred på mig och sängen var knölig och allt möjligt. Efter en timma satte jag på ipoden i hopp om att lite musik skulle hjälpa mig sova, det gjorde det dock inte.

Har visserligen sovit men har vaknat upp varje timme så det känns verkligen inte som att jag har sovit något. Vaknade dessutom tidigt, trodde att jag i alla fall skulle sova lite längre men icket. Det är svårt att sova ensam när man är van att ha någon annan bredvid sig. Det är som att det blir obalans i sängen!

Idag är det inte mycket som står på schemat. Tror att jag i eftermiddag ska följa med lillasyster och göra synundersökning och sedan ska mamma bjuda på middag. Skönt att bli bjuden på middag så slipper jag fundera på vad jag ska laga. Vad ska ni göra idag?

Slaskigt värre!

Jag var nyss ute på en promenad med hunden och gud vad slaskigt det är ute! Som tur var så hade jag C's skor på mig så jag blev inte blöt om fötterna. Hade först tänkt ta mina sneakers och nu så här i efterhand är jag väldigt glad att jag inte gjorde det.

Hatar den här tiden på året då det är slaskigt och grått på marken. Det ser så skitigt ut och det är hundskit överallt eftersom folk verkar tycka att det är helt okej att inte plocka upp hundskiten på vintern! Det är dessutom otroligt blött och inte bara skor och fötter blir blöta utan även byxor.

Nej, jag skulle nog gärna slippa slasket. Vore skönt om snön var ren och fin och sedan över en natt så är den helt borta. Då slipper man slasket och isen som kommer då det blir minusgrader.

Nu ska jag snart laga mat, tror att det blir grillkorv idag. Är värdelös på att laga mat till mig själv, tycker att det är fruktansvärt tråkigt. Därför blir jag lätt lat och kör på middagar som tar typ 5 minuter att laga. Ibland så blir det bara mackor. Men jag har lovat C att försöka äta ordentligt och nog räknas grillkorv som ordentlig mat?

Ensam hemma

Tre veckor är jag nu ensam hemma, känns tråkigt och tomt och lägenheten är enorm när man är ensam. C har åkt till Storbritannien och blir alltså borta i tre veckor. Egentligen så åkte hon iväg för att hon sålt sitt hus och behövde skriva på papper och städa ur huset. Men köparen drog sig ur och det blev ingen försäljning av huset.

Men då var biljetterna redan bokade och betalda så då tyckte vi att hon liks kunde fara ändå. Passa på att umgås lite med sin familj och ha det trevligt.

Jag ska försöka umgås med min familj också, det är ju inte så ofta dom får träffa bara mig. Har redan en massa saker inplanerade så det verkar som att jag kommer att ha fullt upp!

Alkoholisten, A-lagaren, Alkisen

Har ni någon gång promenerat nere på stan eller kanske bara utan för huset och stött på A-lagaren. Han eller hon som alla vet är alkoholist och man omedvetet tittar lite snett på? Dom alkisarna som sitter i en viss busskur nere på stan, där dom skriker och gapar. Man hör dom långt borta och vet man att dom sitter där så undviker man att gå förbi.

Dom är obehagliga och högljudda och ganska så ofta så luktar dom dåligt och ser dåliga ut. Kanske har du någon gång funderat på hur dom kom dit, hur dom kunde tillåta sig själva att sjunka så lågt? Har du funderar på om dom kanske alltid varit a-lagare, för hur kan man annars tillåta sig själv att bli en sådan.

Här i Umeå vet dom flesta att a-lagarna hänger nere på Vasaplan, sittandes i en busskur som luktar gammalt öl och piss. Där sitter dom dag ut och dag in och skriker och varandra och dricker alkohol.

En av dom männen som brukar sitta där är någon som jag har växt upp med. En man som jag spenderade mycket tid med när jag var barn och som var någon som jag såg upp till och som lärde mig saker som ingen annan kunde. När jag som 16-åring fick reda på att han var alkoholist kunde jag inte förstå det. Det kom som en chock för mig och jag började fundera på hur jag kunde ha varit så ovetandes alla år.

Hur kunde den man som jag sett som en extra morfar, som lärt mig göra upp eld och köra skoter vara alkoholist? En man som jagade älg, hade sin egen affär och var otroligt duktig på att laga mat. När allt detta kom fram i ljuset om att han var alkoholist fick jag veta att han var vad man kallar "periodare". Alltså någon som dricker i vissa perioder och som håller sig nykter i vissa perioder.

Jag har inte ett enda minne av att jag någonsin sett honom onykter. Men jag kan samtidigt inte avgöra om det är för att när man är liten inte kommer ihåg sådana saker, att man förtränger det och bara vill se det bra. Eller om han helt enkelt alltid var nykter då vi var där.

Idag när jag promenerar nere på stan och går förbi busskuren där a-lagarna sitter brukar jag alltid kika in för att se om han sitter där. Ibland hör jag honom innan jag ser honom, för han har en sådan där röst och dialekt som man direkt känner igen. Det är en röst som brukade fylla mig med glädje men som idag fyller mig med sorg.

Trots att den här mannen fortfarande är vid liv är det som att han är död för mig. Den mannen som jag såg upp till och som jag tyckte att det var kul att träffa, han finns inte längre. Det enda som är kvar av honom är skalet, för alkoholisten inom honom har tagit över.





Torsdag

Igår var verkligen inte min dag, jag tror att det mesta som kunde gå snett gjorde det också! Tur att det löste sig på bästa sätt, men det blev lite stressigt och struligt. Vi avslutade dock kvällen på ett bra sätt, först fick vi besök av mamma, hennes karl och lillasyster. Vi fikade och hade trevligt och efter det kikade vi på Grey's Anatomy och efter det gav vi den nya serien Off the Map ett försök och den var faktiskt riktigt bra. Var det någon annan som såg den?



Idag började inte mycket bättre än igår, tycker aldrig att det är något slut på eländet. Men jag försöker tänka att allt händer av en anledning. Frågan är bara vad anledningen är den här gången?

Vad mer kan gå fel?

Idag började jag dagen med att gå till tandläkaren, var precis i vanlig ordning sjukt nervös. Speciellt då jag visste att jag skulle laga en tand idag. Usch, tycker det är så vidrigt. Men det gick bra och tandläkaren var duktig och hade förståelse för att jag var nervös. Kan dock inte påstå att det var en speciellt trevlig upplevelse!

På vägen hem från tandläkaren skulle jag stanna och tanka. Men maskinen avvisade bara mitt kort av någon konstig anledning. Provade på två olika bensinmackar och samma sak på båda, hel mysko. Började fundera på om mitt kort blivit skimmat eller något, men när jag kom hem och kollade banken så verkade allt vara ok. Inga saknade pengar eller nåt.

Så i eftermiddag blir det att åka på banken och se om dom kan tala om vad det är som är fel på mitt kort och kanske beställa ett nytt också om det nu är någonting som krånglar. Som toppen på isberget hade jag fått ett mail av min jobbcoach om att våran workshop är flyttad från tisdag den 22/3 till måndagen den 21/3 mellan 10-12. På måndag klockan 13 går C's flyg.

Så lagomt sur över att jag missar workshopen, för jag tänkar inte missa att säga hejdå till C när hon ska vara borta i över tre veckor. Känner att det blev lite väl gnälligt nu, men dom säger ju att onda ting kommer i tretal, så resten av dagen borde flyta på utan missöden!

Jag överlevde

Ja, jag överlevde tandläkaren. Naturligtvis var det ju inte ens hälften så farligt som jag trott, men det är det aldrig! Oftast så brukar det gå ganska så bra när jag väl är det, det är bara väntan som är jobbig! Hon hittade ett par hål som behövde lagas och hon kunde också konstatera att min tandvärk beror på att jag tappat en bit av en tand!

Inte så konstigt att det gör ont. Jag fick i alla fall en akut-tid imorgon bitti för att komma och laga min trasiga tand. Sen så skulle dom boka en ny tid för att laga dom övriga hålen. Ska bli skönt att bli av med tandvärken kan jag lova. Känns bra att det bara var två hål hon hittade också, inga stora hål så det behövdes ingen rotfyllning tack och lov!

Nu när jag är hemma har all energi runnit av mig, förmodligen för att jag har suttit och varit nervös sedan klockan nio imorse. Är glad att jag fick en tidig tid imorgon, då har jag inte tid att sitta och gruva mig så länge, haha.

Ikväll är det premiär av Desperate Housewives och imorgon är det premiär av Grey's Anatomy. Behöver jag säga att jag längtar till imorgon kväll?!


Jag gruvar mig

Usch, idag ska jag till tandläkaren. Det är det absolut värsta jag vet och jag får kallsvett av att bara tänka på att gå dit. Men jag har fått världens tandvärk och då är det väl inte så mycket annat att göra än att bita ihop och gå till tandläkaren. Sist jag var hos tandläkaren var för typ 4 år sedan, hon lär väl knappast ha mycket gott att säga om det!


Har inte kunnat tänka på annat än tandläkaren sedan jag ringde och bokade tid igår. Vill bara få det överstökat, det värsta är ändå att jag vet att jag måste tillbaka då det bara är en undersökning idag. Usch, vill verkligen inte gå dit, men å andra sidan så vill jag inte ha tandvärk heller! Tycker ni om att gå till tandläkaren?

En helg utan sovmorgon

Igår vaknade jag tidigt och medan jag försökte vara tyst och smyga ut ur sovrummet så vaknade C. Så vi fick båda två en tidig start på morgonen. När C klivit upp kilade hon ut för att försöka tina fram bilen från parkeringen. I över en timma höll hon på utan att lyckas. Inte ens när jag gick ut för att hjälpa till lyckades vi få ut bilen från parkeringen.

Så vi ringde efter förstärkning och inom kort var mamma och hennes karl här för att hjälpa oss. Med lite extra kraft lyckades vi skjuta ut bilen från parkeringen. Nu står den på gästparkeringen och där får den stå tills våran plats har tinat upp lite och slutat se ut som en tvålkopp!

Vi bjöd räddningsarbetarna på kaffe och bullar och sedan åkte vi en sväng på Rusta och ÖB, vi passade också på att åka på Team Sportias utförsäljning bredvid bowlinghallen, där fyndade jag ett par crocs liknande skor för 50 kronor, men det var också dagens enda fynd!

Lördagkvällen avslutade vi med att möta mamma och hennes karl på Balder där vi åt grillbuffé och drack öl. Mycket trevligt sällskap och god mat. När Balder stängde klockan 22 knatade vi vidare på Lotta's där vi hann dricka två öl var innan det var dags att ta bussen hem.

Vi hade en mycket trevlig kväll och vi var lagomt trötta då vi stupade i säng vid 1-tiden. Då hade vi alla planer i världen på att ha sovmorgon idag, men det ville sig annorlunda och vi vaknade redan vid 8.30. För min del gjorde det dock inte allt för mycket då knäna och ryggen värkte och det kändes ganska tacksamt att kliva upp ur sängen.

Tog en långpromenad med hunden i det vackra vädret, det var lugnt och skönt ute och hunden var en liten ängel. När jag kom tillbaka åt vi frukost och tittade på Melodifestivalen på svt-play. Måste säga att jag tycker att Melodifestivalen varit riktigt dålig i år, låtarna har varit bedrövliga och programlederna lika så!

Efter att ha kollat klart på Melodifestivalen och insett att klockan bara var 12.30 så tog vi på oss skorna och gick ut i solen. Hunden fick så klart följa med och vi hade en riktigt trevlig familjepromenad.

Just nu väntar vi på att Brothers & Sisters ska börja och efter det har vi tänkt att se på Män som hatar kvinnor. Låter som en alldeles utmärkt söndagkväll, eller vad tycker ni?

Ibland går det inte som man tänkt sig

Här sitter jag tidigt en lördag morgon och funderar på varför jag inte kan sova. Det är som att jag har en inbyggd väckarklocka, varje dag vaknar jag vid 8.40, helt sjukt. Lagomt störande så här på en lördag då man kan sova länge med gott samvete.

Igår hade vi lite av en mardröm här, egentligen var tanken att vi skulle åka ner på stan och käka middag. Vi hade planerat allt och gjort oss iordning och såg fram emot att gå ut. Dock hade Vinnie the Volvo andra planer och han kände inte alls för att lämna parkeringen!

Tack vare snön som kom var det helt omöjligt att ta sig ut, speciellt då det är en tjock iskant precis bakom däcken! Det var nog svårt att ta sig ut från parkeringen innan snön kom. Vi gjorde ett flertal tappra försök, men tillsist gav vi helt enkelt upp och gick in igen.

Jag blev på riktigt dåligt humör och satte mig i sovrummet och surade. Stackars C gjorde allt hon kunde för att jag skulle bli lite gladare, men det tog ett tag innan jag gav upp! Vi bestämde oss för att traska iväg på Ica för att se vad vi skulle kunna äta till middag.

Vi beslutade oss för schnitzel med pommesfrites och bernaissås, inte tokigt alls måste jag säga. Sedan avslutade vi med att se på ett avsnitt av The Big Bang Theory och Glee. Efter det kikade vi på filmen How Do You Know, många stora namn fanns i den men den var riktigt seg och vi väntade mest bara på att den skulle ta slut!


Idag är det strålande sol och otroligt vackert ute, vi ska göra ett nytt försök att få ut bilen från parkeringen och kanske blir det en promenad i solskenet också. Vad ska ni göra idag?

Lika fort som den kom så försvann den!

Tittar man ut genom fönstret så kan man aldrig gissa att det har varit plusgrader och strålande sol i över en vecka. Att asfalten tittat fram är också ett minne blott, i natt kom det massor av snö och det snöar fortfarande. Jag måste dock erkänna att jag tycker om när det är vitt ute, det är så fint. Idag är träden fulla av snö och det ser ut som ett julkort.

Mindre halt är det ute nu också, fast imorse var det ganska så jobbigt att gå med hunden då det inte var plogat någonstanns! Hunden tyckte dock att det var superkul och hoppade runt i snödrivor och tyckte nog att livet var rätt så bra för nu ligger hon här inne på kontoret och snarkar som en liten gris!

Igår bokade C sina flygbiljetter till Storbritannien, nästan 4 veckor blir hon borta. Det är ju helt galet, vad sjutton ska jag hitta på utan henne? Sist C var borta så var hunden helt rabiat, hon skällde oavbrutet i nästan två veckor och jag höll på att bli galen. Visserligen var hon betydligt mindre då, men jag hoppas att hon sköter sig bättre den här gången annars finns risken att jag lämnar bort henne.

Fast å andra sidan kan man ju inte lämna bort en sådan här sötnos!


Så fort det går!

Snart är veckan slut och jag sitter här och funderar på vars tiden tog vägen? Tycker nyss att det var måndag och nu är det redan torsdag. Ganska så skönt att veckan flyter på snabbt, så jag ska väl inte klaga allt för mycket!

Känner dock att ingenting vettigt har hänt den här veckan. I tisdags var det workshop, igår var pappa här och hälsade på och idag har det varit möte med jobbcoachen. Insåg idag att jag har haft jobbcoachen sedan september, det är ju helt galet vad tiden går fort!

Lagomt deprimerande är det ju också att jag inte har lyckats få något jobb på typ ett år. Skulle nog gärna vilja att tiden gick en aning långsammare. Men å andra sidan så ska vi snart flytta och det börjar bli riktigt spännande. Jag både längtar och bävar.

Ser fram emot att få börja om på ett nytt ställe och träffa nya människor, men det känns också riktigt tungt att lämna alla här. Visserligen är det ju inte så långt borta, men man inser ju ändå att man inte kommer att vara här för alla födelsedagar och dylikt.

Dagen lider mot sitt slut

Idag har varit en riktigt seg och långtråkig dag så jag är ytterst tacksam att dagen nu lider mot sitt slut. Vaknade alldeles för tidigt imorse och kände mig som en zombie då jag promenerade hunden. Som tur var så skötte sig hunden ganska så bra och det var en rätt så skönt promenad.

Lyckades i alla fall vakna upp tillräckligt för att komma ihåg att det var workshop idag. Så gjorde mig iordning och åkte ut till Ålidhem. Workshopen var lika intressant och rolig som i vanliga fall, vi tittade på en film och sen fick vi gå hem, otroligt värt!

Nu sitter jag och är hungrig och trött. C har precis gått ut med hunden och när hon kommer tillbaka så blir det middag. Idag blir det palt och sedan blir det en semla till efterrätt!

Har ni förresten sett att Grey's Anatomy är tillbaka nästa vecka? Gud vad jag längtar, sådan sjukt bra serie. Jag hoppar nästan av lycka varje gång jag ser reklamen på tv. Denna vecka kan inte gå fort nog! Dessutom så är Desperate Housewives också tillbaka och nu på söndag så är Brothers & Sisters tillbaka.

Skönt att det äntligen blir något sevärt på tv. Nog går det väl an att kika på datorn, men man blir lite trött i ögonen så jag ser fram emot att få titta lite på tv. Följer ni några serier?

Spännande spännande!

Nu har vi äntligen väntat färdigt, i alla fall för stunden. Hela dagen har gått åt till att vänta, som att sitta på nålar. Men nu är det klart och det är nu bara de sista sakerna kvar som ska ordnas.

Sedan börjar vi på nytt, en riktig nystart ska det bli och det ska bli så roligt! Som vi har väntat och väntat och nu äntligen känns det som att vi kan börja vårat liv och lämna det gamla bakom oss. Även om det inte riktigt blev som vi tänkt oss så är det ändå skönt.

När allt är klart blir det att säga upp lägenheten, så om allt går vägen så har vi max 4 månader kvar i Sverige. Hur sjukt är inte det?! Får lite små ångest av att tänka på att säga upp lägenheten, älskar våran lägenhet och vars vi bor så det är tråkigt att behöva lämna allt. Men å andra sidan så får vi oss ett riktigt äventyr.

Förövrigt så surar jag fortfarande med SAS som inte tar hundar ombord på flyget till Storbritannien men till i stort sätt alla andra EU-länder, helt galet. Planerna ändras hela tiden och det sista är nu att vi helt enkelt bara sväljer och betalar vad det kommer att kosta. Men något inom mig skriker och tycker att det är helt galet att behöva betala drygt 14 000 kronor för att flyga hunden till England!

Filmrecension av April's Shower

Här kommer en recension av filmen April's Shower

 

Handling


Filmens huvudperson är Alex, en kvinna i sina bästa år som stressar och planerar sin väns möhippa. Hon stressar runt i köket och stannar uppe hela natten för att laga mat och se till att allting är perfekt inför Aprils möhippa. En efter en börjar gästerna anlända och historien tar fart.

När April väl anländer har de övriga gästerna redan hunnit med att konsumera stora mängder alkohol och när de sätter sig ner för att umgås kommer den ena hemligeheten efter den andra ut och tillsist återstår bara ett stort kaos. Nu är det upp till Alex och April att försöka reda ut sina känslor och ta reda på vad dom vill.

 

Filmen var helt okej och storyn hade potential att vara riktigt bra. Lite seg startad film och det tog en stund innan man hade klart för sig vad handlingen riktigt var. Överraskningsmomentet var bra men sedan tappar storyn trovärdighet och det blir förvirrande och långtråkigt.

Istället för att fokusera på huvud storyn så fokuseras allt mer på sidostoryn och filmen tappar fokus. Trots detta så är det en ganska så rolig film och i grund och botten en riktigt bra story.

Filmen får:

Vilket vår väder!

Gud vilket underbart väder vi har, man får verkligen vår känslor. Extra skönt är det ju med varmt väder efter att det har varit så fruktansvärt kallt!

Hela helgen har det varit bra väder och vi har försökt vara ute en hel del. I lördags strosade vi runt nere på stan. Köpte några örhängen och ett armband billigt men annars blev det inga större inköp. När vi liks var ute passade vi dock på att åka på Ica Maxi och handla det som inte fanns sist vi var där.

I söndags blev det sovmorgon, sedan pannkakor till frukost och efter det tog vi en långpromenad med hunden. Trots att det var isigt och jävligt hade vi en härlig promenad och det var skönt att vara ute i friska luften.

Vi har också hunnit med att kika på Janes Austens - Emma, riktigt bra var den. Vi har också sett på en film med lesbiskt tema, April's Shower. Den verkade lovande i början och det var i grund och botten en bra story, men sedan spårade det ur.

Idag sitter vi mest och väntar på besked. Jag håller tummarna så att fingrarna nästan är blåa, så jag hoppas att det hjälper!

Fredag

Igår kväll överraskade jag C och vi gick ut och åt. Vi gick på Eastern Palace och åt kina buffé, hur gott som helst! Gillar buffé, då kan man prova lite nya saker och det gör ingenting om man inte tycker om det, då är det bara att gå och hämta något annat!

Efter vi ätit promenerade vi ner på kajen för att titta på snöborgen som dom byggt där nere. Den är verkligen hur häftig som helst. Tycker det är roligt när sådana där saker dyker upp, det är kul att titta på och ger lite förnyelse.




Efter vi strosat runt i snöborgen en stund åkte vi hem och kollade på film, Wedding Dazer blev det. Jag hade ganska höga förhoppning på filmen då den verkade rolig, men det mest bara ett platt fall, helt ok var den dock.

Idag började med en promenad med hunden i det soliga och varma vädret. Hunden var dock inte alls åp humör och ville inte alls lyssna på mig. Så jag kom hem lagomt frustrerad och förbannad på hunden. Tur för henne att hon är så söt att det är svårt att vara arg på henne en längre stund!

Resten av dagen verkar sega sig fram, men förr eller senare så kommer kvällen. Då blir det mys i soffan framför The Big Bang Theory och How I Met Your Mother. Ha en bra kväll!

Fick nästan en hjärtattack!

Veckan har verkligen segat sig fram, igår var jag helt övertygad om att det var torsdag. Så jag kan ju lova att jag var lagomt besviken idag då det inte var fredag! Igår kväll var vi på Ica Maxi och storhandlade, tror inte att det blir att storhandla på onsdagar. Massor av saker vi skulle köpa var slut, lite irriterande att inte komma hem med alla saker på inköpslistan!

Kvällen spenderades i soffan där vi tittade färdigt på Gavin & Stacey, helt underbar serie som verkligen får en att skratta! Blev en ganska så sen kväll då vi bestämde oss för att se hela säsong 3 i ett kör, men det var det värt!


Idag har varit lite upp och ned! Började med sovmorgon vilket inte var så tokigt och sedan när jag kollade mailen så hade jag ett par nya mail om jobb i Storbritannien, spännande! Registrerade mig för någon dag sedan på alla möjliga jobbsidor och rekryteringsföretag, det verkar i alla fall vara större chans att få ett jobb där än här vilket är kul!

Sen vid 12-tiden klädde jag på mig för att gå på en lunch promenad med B och D's hundar. Dom skötte sig bra och vädret var härligt även om det var lite väl blåsigt. Dock höll jag på att få en hjärtattack när jag kom hem! Jag kom promenerandes från parkeringen ner mot vårat hus och då ser jag plötsligt en hund som ser ut som våran!

Konstigt tänker jag och fattar ingenting, dessutom står det en mycket långhårig kille vid hunden och tittar på mig. Börjar först fundera på om det är någon jag känner eller om det helt enkelt bara är någon som har en hund som liknar min! Men när hunden får syn på mig så springer hon fram för att hälsa.

Killen med det långa håret berättar då att han sett hunden springa lös här ute helt olyckligt och jag fattar inte hur hon har lyckats ta sig ut! Han hade till och med ringt till polisen för att tala om att det var en lös hund. Kan lova att jag satte hjärtat i halsgropen då det är ganska mycket biltrafik utan för oss och hon lätt hade kunnat bli överkörd!

Som tur var verkar hon ha stannat nära dörren och hon fick komma in med mig när jag gick in. Stort tack till killen som stod och väntade med hunden och inte bara gick där ifrån!

Filmrecension av Black Swan

Det var ett tag sedan jag gjorde en filmrecension, men här kommer i alla fall en på filmen Black Swan

 

Handling

 

Nina, en balettdansös i New York är helt uppfylld av dans och hela hennes liv består av dans, precis som många andra dansösers liv. Hon bor tillsammans med sin mycket kontrollerande mamma som även hon har varit balettdansös. Ninas lycka är gjord då hon får veta i början av säsongen att hon som spelar huvudrollen i Svansjön ska bli ersatt.


Nina är en klar favorit för rollen som den vita svanen. Men i den här uppsättningen av Svansjön räcker det inte med att huvudrollen ska klara av att spela den vita svanen utan också den svarta svanen. Detta tvingar Nina att få kontakt med sin mörka sida. Samtidigt börjar det en ny flicka vid balettakademin, Lily, som är perfekt för rollen som den svarta svanen.

 

De två flickorna tävlar mot varandra för att vara den bästa dansaren. Allt eftersom Nina kommer i närmare kontakt med sin mörka sida hotar den att ta över allt och förstöra det hon strävat efter så länge.

 

Jag tycker att det här var en superbra film! Den är lite annorlunda och det gäller att läsa mellan raderna för att helt ut kunna förstå budskapet. Det är en väldigt vacker och tragisk film som är värd att ses, skådespelarna är otroligt duktiga och det krävs inga förkunskaper om balett för att man ska kunna njuta.

 

Man får se en del dans men filmen handlar inte om dansen utan om budskapet i dansen. En film som man behöver lite lugn och ro för att se så att man kan komma in i den ordentligt. Bitvis är den lite otäck men det är också det som gör den så bra.

 

Filmen får:


Lite halvtaskig

Det har blivit lite halvtaskigt med uppdateringar har jag märkt, jag har helt enkelt glömt bort bloggen! Tisdag idag och veckan har börjat bra med otroligt vackert och varmt väder, inte mycket man kan klaga på då!

I lördags hade vi middagsgäster i form av min bror och hans tjej. Vi åt tacos, kikade på Melodifestivalen och drack ett par öl. Kände mig lite irriterade på Melodifestivalen då dom stoppad alla låtar som var "bra" i sista deltävlingen, det verkade ju jävligt smart, eller? Inte för att det var någon låt som var så där superbra, men många av låtarna var betydligt bättre än vad dom varit i dom andra deltävlingarna. Jag inser förstås att det inte säger så mycket om låtkvaliteten, men ändå!


I söndags tog vi en riktigt lång sovmorgon, sedan blev det pannkakor till frukost. Riktigt lyxigt var det. Sen tog vi med oss hunden och gick på en långpromenad runt Mariehemsängarna. Det var härligt att komma ut även om det var lite blåsigt. Hunden skötte sig utmärkt och man blev bara glad.

Vi hann precis hem innan det blev riktigt blåsigt och vi kunde sitta i soffan och titta ut och se snön virvla omkring och små tornados cirkla runt på baksidan. Jag var ganska så tacksam över att vi var inne och inte nere på Mariehemsängarna!

Igår morse var vädret soligt och runt 3 grader varmt, så jag tog en långpromenad med hunden. Jag var inte den enda som tyckte att vädret var fint och vi mötte därför massor av människor plus ett antal hundar. Hunden var dock helt obrydd och traskade glatt förbi minst 8 st hundar utan att bry sig. Aldrig trodde jag att dagen då vi kunde ha henne lös runt andra hundar skulle komma! Helt underbart, man blir bara glad.

Även idag är det soligt och varmt så efter lunch blir det en promenad med hunden, om jag kommer ihåg så får kameran följa med. Vad ska ni hitta på idag?

RSS 2.0