Mississippi Mud Pie

Här kommer receptet på efterrätten som jag gjorde igår:



Ingredienser

Pajskal

5 dl vetemjöl
2 msk kakao
150 gram smör
2 msk strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning

175 gram smör
6 dl farinsocker (1 paket)
4 msk kakao
150 gram blockchoklad (det ska vara mörk choklad men ljus choklad går också bra!)
3 dl grädde
4 ägg

Garnering

3 dl grädde
Riven choklad

Gör så här :

Pajskal:

Börja med att göra pajskalet genom att sikta ner mjöl och kakao i en bunke och blanda ut i smöret till en smuldeg. Rör sedan ner socker och vatten och arbeta ihop till en jämn och fin deg. Ställ sedan in degen i kylskåpet i 15 minuter (det gör den lättare att kavla ut sedan). Kavla sedan ut degen på ett lätt mjölat bord och lägg sedan i en pajform. Täck insidan av pajskalet med ugnsfolie och grädda i ugnen i 15 minuter på 190 grader. Ta bort folien efter 15 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter.

Fyllning:

Låt smöret stå framme i rumstemperatur så att det är mjukt och smidigt. Rör sedan ner farinsockret i smöret och blanda väl.  Vispa äggen lätt och sikta ner kakaon i äggen. Tillsätt sedan ägg mixen lite i taget till sockret och rör undertiden så att äggen blandas in i smeten. Smält sedan chokladen och tillsätt den och grädden till smeten. Rör om och blanda väl så att smeten blir jämn och fin.

Häll sedan över smeten i det förgräddade pajskalet, skalet ska vara fyllt upp till kanten. Grädda sedan pajen i ugnen på 160 grader, så kom i håg att skruva ner värmen efter du gjort pajskalet, i ca 45 minuter eller tills pajen stelnat.

Låt sedan pajen svalna och när den svalnat helt vispa upp grädden till garneringen och täck över pajen. Riv sedan med chokladflarn över grädden och servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0