Filmrecension av What Makes a Family

Idag tänkte jag bjuda på en filmrecension av What Makes a Family

 

Handling

 

What Makes a Family är en film som är baserad på en verklig händelse. Den handlar om det lesbiska paret Janine Nielsen och Sandy Cataldi som är bosatta i Florida. Efter att ha varit tillsammans i ett par år bestämmer dom sig för att skaffa barn genom insemination. Det är Sandy som blir inseminerad och därmed blir barnets biologiska mor.


Allt är frid och fröjd för de två kvinnorna och de får en dotter som dom kallar Heather. Men på Heathers dop faller Sandy plötsligt ihop och hon blir senare diagnostisead med Systemic Lupus. Janine vägrar ge upp hoppet om Sandy och i fem års tid kämpar hon men tillsist så orkar Sandy inte mer och dör.

 

Janine blir förtvivlad och det enda som håller henne uppe är dottern Heather. Men vad hon inte vet är att Sandys föräldrar har ansökt om att bli Heathers förmyndare och i Florida så går blodsband före allt annat. Janines dotter tas i från henne och Janine inleder en hård kamp för att få tillbaka sin dotter.

 

Det här var en helt underbar film som jag verkligen rekommenderar. Först tyckte jag att det kändes lite krystat och svår trott med Brook Shields i huvudrollen men efter en stund hittar filmen ett riktigt bra flyt och handlingen kommer igång på riktigt.

 

Det är en väldigt sorgsen film som visar den smärta Sandy går igenom när hon blir sjukare och sjukare och inte längre kan ta hand om sin dotter. What Makes a Family är en känslosam film som på ett bra sätt tar upp de svårigheter som kan uppstå när man inte är biologisk mamma till ett barn.

 

Filmen får:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0