Filmrecension av Black Swan

Det var ett tag sedan jag gjorde en filmrecension, men här kommer i alla fall en på filmen Black Swan

 

Handling

 

Nina, en balettdansös i New York är helt uppfylld av dans och hela hennes liv består av dans, precis som många andra dansösers liv. Hon bor tillsammans med sin mycket kontrollerande mamma som även hon har varit balettdansös. Ninas lycka är gjord då hon får veta i början av säsongen att hon som spelar huvudrollen i Svansjön ska bli ersatt.


Nina är en klar favorit för rollen som den vita svanen. Men i den här uppsättningen av Svansjön räcker det inte med att huvudrollen ska klara av att spela den vita svanen utan också den svarta svanen. Detta tvingar Nina att få kontakt med sin mörka sida. Samtidigt börjar det en ny flicka vid balettakademin, Lily, som är perfekt för rollen som den svarta svanen.

 

De två flickorna tävlar mot varandra för att vara den bästa dansaren. Allt eftersom Nina kommer i närmare kontakt med sin mörka sida hotar den att ta över allt och förstöra det hon strävat efter så länge.

 

Jag tycker att det här var en superbra film! Den är lite annorlunda och det gäller att läsa mellan raderna för att helt ut kunna förstå budskapet. Det är en väldigt vacker och tragisk film som är värd att ses, skådespelarna är otroligt duktiga och det krävs inga förkunskaper om balett för att man ska kunna njuta.

 

Man får se en del dans men filmen handlar inte om dansen utan om budskapet i dansen. En film som man behöver lite lugn och ro för att se så att man kan komma in i den ordentligt. Bitvis är den lite otäck men det är också det som gör den så bra.

 

Filmen får:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0