Så underbart vi har det

Oj vilket härligt väder vi har, det är ju egentligen helt otroligt! Det är strålande sol och säkert 17 grader varmt ute, kanske inte direkt det väder man brukar förvänta sig vid påsk, men påsken är ju å andra sidan ganska så sen i år!

Långfredagen och påskaftonen har vi spenderat i stugan. I fredags var hela tjocka familjen där och det var verkligen supermysigt. Det är ju inte så ofta som vi faktiskt träffas allihopa, ofta är det någon som inte kan vara med. Men i fredags kunde vi samlas allihopa och umgås, vilket var väldigt uppskattat av oss alla.

Vi satt ute på altanen och hade det trevligt, vi fikade ute och sedan passade vi också på att grilla och äta middag ute på altanen. Så himla härligt när man får vara ute i friska luften. Hunden tyckte att det var helt underbart och hon sprang runt och jagade bollar och pinnar tills hon knappt kunde stå på benen!

Kvällen avslutade vi sedan inne i stugan där vi kikade på Så ska det låta och spelade gin rummy, som jag dessutom vann! När klockan närmade sig tolv var vi helt slut och knatade ut i lillstugan för att lägga oss och sova.

Dock blev det inte allt för många timmar sömn då vi försökte kura ihop oss i bäddsoffan som endast är 120 cm bred! Men på något vänster lyckades vi i alla fall sova ett par timmar. Vaknade när mamma och hennes karl klev upp och gick in i storstugan. Då var jag helt övertygad om att klockan minst var 8, men tji fick jag då jag kollade på mobilen och såg att den bara var 7.10!

Trots den tidiga timman så knatade vi upp och gick in och åt frukost. Tror nog att det är första gången jag varit uppe så tidigt på en lördag när man kan sova ut. Blev dock väldigt trött efter frukosten och efter att ha letat påskägg. Så jag och C gick tillbaka till lillstugan där vi tog oss en tupplur och vaknade igen klockan 12, lagomt i tid för att äta lunch!

Efter lunchen så petade vi dubb ur däcken! Gick ganska så snabbt då vi var två stycken som gjorde det. Sedan kopplade vi av i solen där vi låg och läste i flera timmar medan hunden låg bredvid och solade. Så mycket bättre än så kan det knappast bli!

Sedan bjöd mormor på supergod lax med potatis och som efterrätt fick vi äppelkaka. Man blir verkligen bortskämd när mormor är i farten. Men oj så mysigt vi hade det, hade nog gärna stannat en dag till eller två om det inte varit för att vi sov så dåligt i bäddsoffan.

Så strax före klockan åtta tackade vi för oss och packade in våra saker i bilen och begav oss hem. Hunden lämnde vi dock där då mamma ville ha kvar henne och det säger man ju inte nej till. När vi kom hem duschade vi och sedan kraschade vi framför teven där vi åt godis och drack dricka.

Idag har vi tagit det lugnt, vi tog en välbehövlig sovmorgon och sedan har vi bara legat i soffan och läst. Nu väntar vi på att mamma ska komma hit med hunden. C håller dessutom på att laga "roast dinner" som består av en hel kyckling som grillas i ugnen, ugnsrostad potatis, palsternackor som blivit rullade i parmesan ost, morötter, sötpotatismos, sås, grönsaker och "stuffing".

Vi har dessutom en kompis som kommer hit på middag och efter maten blir det kanske en omgång kubb eller två i det vackra vädret. Det har varit en superhärlig helg och det bästa av allt är att helgen fortsätter imorgon, känner mig utvilad och trött på samma sätt. Jag avslutar detta superlånga inlägg med bilder tagna i Åmsele





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0