Hemmagjord pizza

Igår lagade jag hemmagjord pizza till mig och C som blev riktigt god. Tänkte därför dela med mig av receptet

Pizzadeg

5 ½ dl vetemjöl
75 g margarin
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk

Gör så här:

Bryt smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Blanda sedan ner mjölet, saltet och bakpulvret och miza ihop med smöret med händerna tills det har blivit en smulig massa. Sedan tillsätter man mjölken och arbetar ihop till en jämn och fin deg. Ibland kan det behövas lite extra mjöl för att degen inte ska vara så kladdig.

Baka sedan ut degen på en plåt som man antingen har smörjt med margarin heller droppat lite olja på (Så att degen inte fastnar!) Det blir en ganska så stor deg, täcker en hel plåt, så om man vill göra en mindre pizza rekomenderar jag att halvera receptet. När man bakat ut degen så naggar man den med en gaffel. Förgrädda sedan degen i ugnen i ca 5-7 minuter på 200 grader.

Pizzasås

1-2 dl passerade tomater
1 msk tomatpure
2 msk socker

Gör så här:

Koka upp dom passerade tomaterna med tomatpuren och sockret. Krydda sedan med lite salt, svartpeppar, vitpeppar och basilika. (Andra kryddor går naturligtvis bra att använda om man vill det!)

Pizzan

Ta ut den förgräddade botten och sprid ut tomatsåsen på degen efter eget tycke. Sedan är det bara att lägga på vilken fyllning man vill ha. Igår blev det skinka, ananas och ost för vår del, det är också gott med tonfisk och rödlök. Stoppa sedan in pizzan i ugnen och grädda i ca 15 minuter eller tills att osten har smält och pizzan har fått en gyllenbrun färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0