Lesbisk portad från skolbalen

Läste precis Aftonbladet och hittade den här artikeln. I artikeln kan man läsa att 18-åriga Constance portades från skolbalen i delstaten Missisippi därför att hon ville ta med sig sin flickvän till balen. Dessutom förbjöds hon att klä sig i smoking. Vidare i artikeln kan man läsa att rätten nu har gett henne rätt och att hon får ta med sig sin flickvän på balen. Men då har skolan valt att ställa in avslutningsbalen.

Jag har i ett tidigare inlägg nämnt att jag tycker att amerika är ett sjukt land med konstiga regler och lagar. Men jag kan ändå inte hjälpa att bli förbannad. Jag förstår inte vad människor egentligen tänker när de förbjuder en sådan sak? För mig så tycks det uppenbart att det är ett brott mot de medborgerliga rättigheterna att förbjuda henne att gå på balen. Men trots det så gjorde skolan ändå ett försök. Har de som fattar besluten ingenting att tänka med?

När en sådan simpel sak som att gå på skolbalen blir ett problem för att man är homosexuell så rycks man snabbt tillbaka till verkligheten. Och verkligheten är den att trots att världen till synes vill vara accepterande så är den inte det. Här i Sverige har vi nyligen infört att homosexuella för gifta sig i kyrkan och det är får många en stor seger och ett tecken på att vi i Sverige har kommit en lång väg. Men ett litet framsteg här väger inte upp för de faktum att på många andra ställen är människor fortfarande trångsynta och vägrar acceptera att homosexuella har samma rättigheter som heterosexuella.

I artikeln om Constance finns det länkat till en liknande artikel som är lika upprörande som den första. I den andra artikeln kan man läsa om Ceara Sturgis vars skolfoto skolan vägrar använda i skolkatalogen därför att hon är klädd i smoking. Båda händelserna har skett i Mississippi så man kan ju undra om skolorna i Mississippi har helt inkompetenta skolledningar eller om de bara struntar i människors medborgerliga rättigheter?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0