Recept på lasagne

Här kommer som utlovat ett recept på lasagne och jag kom även ihåg att ta lite bilder!

Ingredienser

Lasagneplattor

Köttfärssåsen

400 g köttfärs
½ burk krossade tomater
1 burk creme fraiche
2-3 msk tomatpure
1 tärning köttbuljong

Vit sås

3 msk smör (på ett ungefär)
4-5 msk vetemjöl
6-7 dl mjöl
2 dl ost

Gör så här:

Sätt ugnen på ca 220 grader. Börja med att göra den vita såsen. Först så smälter man smöret i en kastrull och när smöret har smält tar man bort kastrullen från plattan och vispar ner mjölet tills det blir en grynig massa. Sen tillsätter man en liten skvätt mjölk och rör om tills det har blivit en jämn smet. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt eftersom mer mjölk. När såsen har nått önskad tjocklek häll ner osten och rör om. Eventuellt kan man behöver tillsätta mer mjölk efter att man har tillsatt osten.



När man gjort klart såsen kan man börja med köttfärsen.

Bryn köttfärsen i en klick smör tillsätt sedan tomatpure och cremefraiche och rör om. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och buljongtärningen. Krydda med svart och vitpeppar, vitlök och basilika. Låt puttra några minuter tills buljongtärningen har smält.



Nu är det dags att göra själva lasagnen!

Börja med att hälla lite av den vita såsen i en ugnsfast form. Lägg sedan två lasagneplattor ovan på såsen. Häll sedan på köttfärs så att det täcker plattorna. Varva sedan med vitsås och köttfärs tills du har slut på köttfärs. Det översta lagret ska vara vitsås. Strö sedan över riven ost och grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills att lasagneplattorna har blivit mjuka. Servera gärna med sallad!




 

Klicka på bilderna för att göra dom större!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0