Nougat Crisp!
Här kommer ett recept på något supergott!
Ingredienser
Gör så här:
Hacka den ljusa block chokladen i mindre bitar, tärna nougaten och smält sedan nougaten, den ljusa hackade blockchokladen och nutellan i ett vattenbad. Rör om tills det blir en jämn och fin chokladsmet. Häll sedan ner cornflaksen och rör ner dom försiktigt.
Häll sedan över blandningen i en rektangulär form klädd med bakplåtspapper. Sprid ut smeten och se till att det inte finns några lufthål! Ställ in i kylskåpet och låt stelna!
När massan stelnat, ta ut den ur kylskåpet och skär i rektangulära bitar, ca 2 cm x 4 cm. Smält sedan 1/3 av den mörka chokladen i ett vattenbad. När chokladen smält, bryt ner mindre bitar av återstående choklad och rör ner i chokladen tills allt har smält.
Doppa sedan ner chokladbitarna i den smälta chokladen. Lägg på galler och låt stelna! Sedan är dom klara att äta, förvara dom gärna i kylskåpet!
Ingredienser
- 250 gram nougat
- 100 gram ljus blockchoklad
- 350 gram Nutella (1 burk)
- 300 gram mörk blockchoklad
- 1 L Cornflakes
Gör så här:
Hacka den ljusa block chokladen i mindre bitar, tärna nougaten och smält sedan nougaten, den ljusa hackade blockchokladen och nutellan i ett vattenbad. Rör om tills det blir en jämn och fin chokladsmet. Häll sedan ner cornflaksen och rör ner dom försiktigt.
Häll sedan över blandningen i en rektangulär form klädd med bakplåtspapper. Sprid ut smeten och se till att det inte finns några lufthål! Ställ in i kylskåpet och låt stelna!
När massan stelnat, ta ut den ur kylskåpet och skär i rektangulära bitar, ca 2 cm x 4 cm. Smält sedan 1/3 av den mörka chokladen i ett vattenbad. När chokladen smält, bryt ner mindre bitar av återstående choklad och rör ner i chokladen tills allt har smält.
Doppa sedan ner chokladbitarna i den smälta chokladen. Lägg på galler och låt stelna! Sedan är dom klara att äta, förvara dom gärna i kylskåpet!
Kommentarer
Trackback