Filmrecension av Inglorious Basterds

Idag tänkte jag att det blir en recension av Inglorious Basterds

 

Handling

 

Inglorious Basterds handlar om andra världskriget och börjar med berättelsen om unga Shosanna Dreyfus i Frankrike som bevittnar den brutala avrättningen av sin familj som leds av naziöversten Hans Landa. Shosanna lyckas dock fly till Paris där hon skaffar sig en ny identitet som biografägare,

 

På ett annat håll i Europa arrangerar löjtnant Aldo Reine tillsammans med en grupp judiska amerikaner ett flertal hämndattacker mot tyskarna. Gruppen blir snabbt känd hos fienden som "The Basterds". Tillsammans med spionen och skådespelerskan Bridget Von Hammersmark inleder de en plan att störta tysklans ledare, Adolf Hitler. Samtidigt skissar Shosanna på en egen hämndplan, en plan som kommer att få öden att stråla samman.

 

Jag blev positivt överraskad av denna film, det är en bra handling och trots bitvis mycket brutala scener är den riktigt bra. Med två olika historier som till synes inte har något med varandra att göra berättas en tragisk och intressant historia, som tillsist blir en. Det är en spännande film som fångar uppmärksamhet och får en att längta efter slutet.

 

Att filmen är så pass bra beror förmodligen delvis på den tragiska historien som andra världskriget faktiskt är, men också på att man faktistk lagt ner stor möda på att alla talar tyska eller engelska med tysk brytning. Det gör hela filmen mer trovärdig och skapar en bättre känsla. Det är en film som jag varmt rekommenderar för en kväll då man känner för att se någonting med lite mer seriöst.

 

Filmen får:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0