Filmrecension av Charlie Wilson's War

Idag blir det en recension av Charlie Wilson's War

 

Handling

Charlie Wilsons War är en film som är baserad på en sann händelse. Filmen handlar om kongressledamoten Charlie Wilson, en man från Texas som bäst tycker om whiskey och kvinnor. En dag blir an uppringd av Joanna Herring (Julia Roberts) och innan Charlie vet ordet av har han blivit indragen i ett projekt där målet är att driva sovjeterna ur Afghanistan.


För att lyckas med detta samlar Charlie ihop en grupp människor som jobbar enbart med detta. Tillsammans ser dom till att Aghanistan får de vapen de behöver för att driva sovjeterna ut ur Afganistan. Men Charlie inser att trots att man vinner ett krig betyder det inte att det inte kommer att få konsekvenser.

 

Jag tycker att det var en jättebra film och Tom Hanks var i vanlig ordning helt underbar. Det är en film som visar på hur naivt samhället kan vara och hur lätt det är att glömma bort konsekvenserna av sina handlingar. Det är en rolig och spännande film att se och det är ibland svårt att komma ihåg att den är baserad på verkliga händelser. Just eftersom den är baserad på verkligen händelser känns slutet lite konstigt och det hela lämnas på något sett oavslutat.

 

Filmen får:

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0