Filmrecension av How To Train Your Dragon

Idag blir det en recension av den animerade filmen How To Train Your Dragon

 

Handling

 

Filmen utspelar sig på ön Berk där den unga vikingen Hiccup längar efter att få följa med de andra vikingarna ut och slåss mot de drakar som terroriserar byn. Men hans far, som också är byns hövding vill inte att hans klena och klumpiga son ska vara med och slåss. Men Hiccup är fast besluten att slåss mot drakarna och en natt då byn blir attackerad ger han sig ut med en ny uppfinning i hopp om att kunna skjuta ner en Night Fury drake, en drake som ingen någonsin lyckats skjuta ner.

 

Till Hiccups stora förvåning lyckas han skjuta ner en drake och ger sig ut för att leta reda på den och sedan döda den. Men när Hiccup väl finner draken kan han inte förmå sig att döda den. Istället döper han den till Toothless och de två utvecklar en minsann annorlunda vänskap som kommer att förändra vikingarnas syn på drakarna.

 

Jag tycker att det här var en supersöt film som både passar barn och vuxna. Det är en bra handling i filmen och trots att det inte är allt för svårt att se vart det hela är på väg så är det både en spännande och rolig film att se. Som i många animerade filmer så finns det så klart ett buskap med filmen som är tydligt redan från första stund. De animerade drakarna är dessutom hur söta som helst så filmen är helt klart sevärd endast för att se dom söta "odjuren"

 

Filmen får:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0