Teriyaki biff
Ingredienser (till ca 4 personer)
ca 400 gram lövbiff (det går även bra med t.ex kyckling, rostbiff eller något annat som faller en i smaken)
Grön paprika
Gul paprika (Det går naturligtvis bra att använda vilken paprika man vill)
Zuccini
Rödlök
Teriyakisås
Gör så här:
Börja med att strimla köttet, paprikorna, löken och zuccinin i lagomt stora bitar. Bryn sedan köttet i stekpannan med en klick smör. När köttet har blivit brunt tillsätter man en liten skvätt teriyakisås, sen lägger man i grönsakerna och häller över mer sås. Hur mycket sås man vill använda beror på tycke och smak, jag använder ca en halv flaska. Sedan låter man det hela puttra ett tag tills grönsakerna har blivit varma och ev. mjuka om det är vad man gillar.
Servera med ris eller nudlar och gärna en vitlöks dipp.
Vitlöksdipp
Blanda creme fraiche med 1-2 vitlöksklyftor som antingen blivit finhackade eller pressade. Rör om och låt stå ett par minuter. Om man vill kan man gärna blanda i lite färsk koriander också.
Idag har jag dessutom några bilder på matlagningen från igår:
ca 400 gram lövbiff (det går även bra med t.ex kyckling, rostbiff eller något annat som faller en i smaken)
Grön paprika
Gul paprika (Det går naturligtvis bra att använda vilken paprika man vill)
Zuccini
Rödlök
Teriyakisås
Gör så här:
Börja med att strimla köttet, paprikorna, löken och zuccinin i lagomt stora bitar. Bryn sedan köttet i stekpannan med en klick smör. När köttet har blivit brunt tillsätter man en liten skvätt teriyakisås, sen lägger man i grönsakerna och häller över mer sås. Hur mycket sås man vill använda beror på tycke och smak, jag använder ca en halv flaska. Sedan låter man det hela puttra ett tag tills grönsakerna har blivit varma och ev. mjuka om det är vad man gillar.
Servera med ris eller nudlar och gärna en vitlöks dipp.
Vitlöksdipp
Blanda creme fraiche med 1-2 vitlöksklyftor som antingen blivit finhackade eller pressade. Rör om och låt stå ett par minuter. Om man vill kan man gärna blanda i lite färsk koriander också.
Idag har jag dessutom några bilder på matlagningen från igår:
Kommentarer
Trackback