Vi förlänger sommaren lite!

Nu är det inte länge kvar innan mamma hämtar oss för att sedan skjutsa oss till bussen. 19.45 kommer hon hit och 20.20 går bussen! Ska bli så kul att få åka på lite semester och få chans att förlänga sommaren lite! Det känns ändå lite små drygt att spendera 7 timmar på Arlanda, men det får helt enkelt funka! Förhoppningsvis kan vi sova lite.

Sol och värme är mycket efterlängtat och jag längtar redan efter att få äta och dricka gott och bara njuta! Vi har precis varit på Frasses och ätit middag. Vi orkade helt enkelt inte laga någon mat idag, vi fick dessutom sällskap av B och D vilket var trevligt.

C står i duschen just nu och när hon är klar är det min tur. Sen ska jag bara skriva en liten lapp till mamma med lite små saker om hunden. Sen blir det nog att bara sätta sig och vänta på att mamma kommer!

Det här blir sista inlägget på en vecka. Återkommer med uppdateringar då vi har kommit hem från solen och värmen!

Packat och klart!

Det bubblar i magen, lite resfeber har jag nog allt. Nu har vi i alla fall efter ca 2 timmars packande blivit färdiga. Eller ja så färdiga vi kan bli i alla fall. Väskorna väger under gränsen och jag hoppas att dom håller sig där! Resväskan väger just nu 13 kg, gränsen är 15, handbagaget väger 2,5 och gränsen är 5 kg. Så det finns plats för lite spelrum! Det enda som vi har kvar att packa är tandborstar, tandkräm och deoderant, men det ska vi packa imorgon!

Idag känns det lite som att jag har sprungit omkring lite här och var. Sov riktigt dåligt igår, så har varit och är fortfarande supertrött. Började dagen med att fara till banken för att sätta in lite pengar, det tog en evighet då alla pensionärer verkade vara där! Sen vidare till Strömpilen där det blev en sväng på apoteket för att köpa värktabletter och sen vidare in på Ica Maxi där det blev en eyeliner, ett lypsyl med solskyddsfaktor, tuggben till hunden och lite cola!

Sen hem för att äta lunch och sen hann jag väl visserligen sitta vid datorn och göra ingenting ett bra tag. Men sen var det dags att ta hand om tvätten och sen gå ut med hunden. Efter det blev det middag och efter maten så packade vi. C har just nu gått över till B och D för att lämna tillbaka Twin Peaks och lämna ett kompostgaller som dom ska låna då dom får en ny liten familjemedlem på torsdag som heter Charlie!

Förhoppningsvis kommer C tillbaka snart och då ska vi se på So You Think You Can Dance och sen blir det sängen! Ska ta en sömntablett ikväll så att jag får sova ut ordentligt. Imorgon blir det att handla lite till matsäcken vi ska ha på bussen och sen förmodligen en massa dötid.

Klockan 20.20 går bussen till Stockholm, kommer fram 05.10 på torsdag. Sedan har vi en massa timmar att slå ihjäl på Arlanda då flyget inte går förrän 12.15 och incheckningen öppnar 2 timmar innan avgång! Om allt går enligt planerna landar vi i Monastir i Tunisien 15.10 sen 2 timmars transfer till hotellet i Hammamet!

2 dagar kvar!

Har inte haft tid att uppdatera i helgen, eller jo tid har jag haft men har inte suttit framför datorn något så då har det inte blivit någon uppdatering. I lördags blev det en ganska så lugn dag, vi städade här hemma och sen bakade jag en citronpaj. Kvällen spenderade vi i soffan där vi såg klart på Twin Peaks serien och sen blev det Grey's Anatomy.



Söndagen började vi med sovmorgon och sen slappade vi i soffan tills det var dags att hämta B och D på flyget efter en vecka i Turkiet. Passade även på att låna Twin Peaks filmen av dom. Vi fick även en present från dom, 1,5 liter olivolja från D's familjs egna gård eller något sånt, äkta turkisk olivolja i alla fall!

Kvällen spenderade vi i soffan där vi såg Twin Peaks filmen, som för övrigt var helt värdelös och inte talade om något man inte redan visste! Efter att ha sett klart den filmen satte vi oss i datarummet och såg på Toy Story 3, superbra var den!



Idag trodde jag att det skulle bli en vanlig tråkig måndag! Men icket, istället har vi haft en riktigt fullpackad dag. Vid 12-tiden åkte vi ner på stan för att äta lunch på Eastern Palace med B och D. Sen gjorde vi några ärenden på stan och efter det åkte vi ut till Returbutiken på Strömpilen där vi köpte 10 st böcker för 50 kronor!



Sen åkte vi vidare till Rusta där vi köpte hundpåsar, shampoo och fryspåsar. Sen vidare till sport utförsäljningen där C köpte en vacker sjal till mig. Sen efter det vidare till obs där vi köpte solskyddskräm, aftersun, batterier, ett par badtofflor och hundmat.

Nu efter en hel dags rännande i regnet är vi nu hemma och har packat undan allt. Känner mig ovanligt trött, måste bero på att i vanliga fall gör vi inte så mycket på måndagar! Imorgon är det tvättstuga och sen ska vi nog börja packa då vi åker ner till Stockholm på onsdag kväll. Sedan på torsdag förmiddag går flyget till Tunisien!


En aning dagavill

Så var det fredag igen, känns verkligen inte som att det är fredag. Fömodligen beror det på att vi varit i stugan ett par dagar och oftast så kommer vi hem på en söndag och inte en onsdag. Därför känns det som att det är mitt i veckan!
Hur som helst har vi haft en trevlig fredag, vi har spelat minigolf på Hedlunda och sen sett på Twin Peaks. Nu sitter vi och läser för varandra ur "Lucy Sullivan Is Getting Married". Vad gör ni denna fredagkväll?

Otursförföljda?!

Glömde i mitt förra inlägg berätta om det något händelsefulla resan till stugan som skedde i fredags. Närmare bestämt så var det faktiskt så att det var fredagen den 13/8!

Efter en ganska så fullspäckad dag hemma som bland annat innehöll besök från B, lunch/middag på Frasses, en tur till bolaget, Willys och Apoteket samt så klart packning! Det är otroligt hur mycket saker man tar med sig när man ska ha med sig mat, kläder till två personer för 5 dagar samt en hund!

Efter en lite trixande fick vi i alla fall in all packning och oss själva i bilen och vi begav oss mot Åmsele! Vi var glada och pratade glatt i bilen och såg fram emot att komma fram till stugan. Ett par mil utanför Vindeln började jag känna att bilen kändes lite konstig, men tänkte inte allt för mycket på det då bilen för det mesta känns lite konstig!

Men den här gången kändes det lite konstigare än vanligt och bilen kändes plötsligt svår kontrollerad. Då jag tidigare under dagen hade haft en gnagande känsla i magen att någonting skulle hände saktade jag ner farten. Känslan i magen framkallad bilder av hur ett av däcken gick sönder och hur vi i full fart körde av vägen. Med detta i tanke kändes det säkrare att köra i något lägre hastighet.

Tur var väl det för i Överrödå känner jag hur någonting blir riktigt fel med bilen och den går inte längre att kontrollera och den gör oroväckande ljud! Körde snabbt in till sidan, det fanns ingen tid att vänta på en P-ruta. Väl avstannad vid vägkanten kliver vi ur och upptäcker att vi har fått punktering på höger bak!



Händig som man är så vet vi båda två hur man byter däck och i bilen finns domkraft, fälgkors, reservdäck och varningstriangel. Började så klart med att sätta ut varningstriangeln då det finns en hel del fartdårar efter vägen. Sen började vi sakta men säkert att byta däck medan bilar susade förbi oss. Allt gick enligt planerna och vi skulle precis sätta på reservdäcket då domkraften till min fasa ger vika!

Känner genast hur panike bubblar i magen och hjälplösheten sätter in. Vad sjuton skulle vi göra nu?! Som tur var hade vi lagt det gamla däcket under bilen, utifall att domkraften skulle ge vika så bilen landade inte direkt på asfalten som tur var. Dessutom kilades reservdäcket fast i hjulhuset och bilen blev stående någorlunda säkert.



Trots vetskapen att bilen inte helt hade ramlat ner stod vi ändå där relativt hjälplösa och visste inte riktigt vad vi skulle hitta på! Då ser vi till vår lättnad ett en bil saktar in och stannar bakom oss och frågar om vi behövde hjälp! Så med lite hjälp av en man och ytterligare en domkraft lyckades vi hissa upp bilen, sätta tillbaka vår domkraft och sedan utan problem sätta fast reservdäcket!

Otroligt tacksamma över att ha fått hjälp fortsatte vi resan mot stugan. Reservdäcket hade inte oväntat nog allt för mycket tryck men då vi inte var allt för långt från Vindeln och en mack kändes det som att det inte var några problem! Väl inne i Vindeln var vi tacksamma över att få se macken men upptäckte sedan att det inte gick att fylla på däcket då det inte fanns något tryck i pumpen!

Halvt förtvivlad och med endast 1,5 kg i lufttryck gör jag en nödsamtal till mamma (som håller på att packa för att åka till Tunisien dagen därpå) och frågar om det finns någon annan mack i Vindeln. Svaret blir nej och vi har inget annat val än att fortsätta till Hällnäs där nästa mack finns.



Så med lågt tryck i däcket och lagomt skadade kör vi långsamt vidare till Hällnäs. För varje grop i marken slår hjärtat snabbare och jag hoppas tyst att vi inte ska få ännu en punktering. Efter 14 km kommer vi äntligen till macken i Hällnäs, bara för att upptäcka att där finns inte ens en luftpump!

Återigen har vi inget val utan fortsätter de 34 km till macken i Åmsele. Sakta men säkert tar vi oss fram och svänger sedan tacksamt in på macken bara för att se att macken har stängt och att dom därmed tagit in båda luftpumparna och kvar finns endast en cykelpump! Lagomt uppgivna inser vi då att vi allt vacker för fortsätta de 12 kilometrarna till stugan och sedan åka tillbaka till macken dagen därpå.



Jag tror aldrig att jag varit så tacksam över att fara framme i stugan förrut och när vi följande dag körde in till Åmsele och kunde pumpa däcken var lättnaden större än jag trott. Nästa gång det är fredagen den trettonde tänker jag inte sätta mig i bilen och köra utanför stan!

Bloggsemester

Jag har tagit lite bloggsemester på sista tiden, dels har jag faktiskt inte har något intressant alls att dela med mig av då alla dagar numera ser likadana ut. Så blir det lätt när man är arbetslös! Dessutom så har jag och C (och hunden) spenderar 5 underbart soliga och varma dagar i stugan!

Det var riktigt skönt att komma bort från stan och åka ut till stugan där det är lugn och ro. Vi har haft otrolig tur med vädret och det har varit soligt och supervarmt alla dagar vi har varit där. Så vi har suttit ute på altanen och solat och läst en bok. Vi har dessutom badat i älven varje dag och haft det supermysigt.



Kunde egentligen inte ha haft det bättre, vi har kunnat slappna av riktigt ordentligt och bara vara med varandra. Ibland behöver man det också! Nu är det mindre än en vecka kvar till vi åker till Tunisien! Längar som tusan, det ska bli så himla roligt. Mindre roligt är det väl att man i Tunisien inte ser så positivt på homosexualitet, så vi får allt försöka hålla fingrarna i styr när vi inte är på hotellrummet!



Nu när vi är tillbaka i stan verkar det varma och vackra vädret ha försvunnit och istället får vi dras med moln och kyla. Men det kan jag nog stå ut med några dagar då jag vet att solen i Tunisien väntar på oss!


En sådan helg!

Jag kommer inte riktigt ihåg sista gången jag var så fruktansvärt seg efter en helg! Fredags kvällen var lugn och vi satt hemma i soffan i lugn och ro och såg på "Den tredje vågen" och sen kröp vi i säng. Kändes alldeles så där lagomt för en fredag.



Lördagen började jag sedan med en riktigt lång och skön sovmorgon. Var första dagen på länge då jag verkligen kunde sova ut och det slutade faktiskt med att jag stannade i sängen ända tills klockan var 12. Men det var skönt att få ligga och dra sig en stund och inte göra så mycket.

Sen blev det rätt så lugnt resten av dagen, vi var på affären en snabbis för att handla lite småsaker inför kvällen och sen gjorde jag philadelphia glass medan C damsög lägenheten. Sen blev det en dusch och lite tv-tittande innan klockan närmade sig 18.00 och B och D kom hit för att grilla och dricka lite öl.

Vi hade en mycket trevlig kväll och det blev en hel del att dricka för min del, vilket resulterade i att jag var väldigt sluddrig och var allmänt underhållande, men det bjuder jag på! B och D tackade för sig vid 1-tiden och jag lyckades på något sätt krypa i säng.

Vaknade sedan 9.30 på söndagen och det kändes som att jag hade blivit överkörd av ett tåg. Lyckade på något vänster i alla fall kliva upp och gå ut med hunden i spöregnet. Sen kraschade jag i soffan där jag somnade och vaknade vid 1-tiden då C klev upp. Lyckade äta lite och sen somnade jag visst om igen!



Vaknade sedan strax före tre-tiden av att B petade på mig och jag var lagomt chockad över att se hennes ansikta då jag slog upp ögonen! Hon hade kommit över med lite "mirakelmedicin" för att bota baksmällan så att vi kunde komma till dom på middag!

Gjorde som jag blev tillsags och svalde 4 tabletter och sedan efter ca 20-30 minuter började jag känna mig normal igen. Återfick färgen i ansiktet och kunde faktiskt känna hurr huvudet vaknade upp. Hoppade in i duschen för att bli av med det sista av baksmällan och sen promenerade jag och C över till B och D där vi blev bjudna på "riktig" lasagne.



Supergod mat och mycket trevligt sällskap. Efter maten såg vi på film, en svensk klassiker, Mitt liv som hund. B tyckte att det var konstigt att jag inte hade sett filmen förrut och i ärlighetens namn hade jag faktiskt aldrig ens hört talas om den! Det var i alla fall en bra film.

Efter filmen var klockan närmare tio och vi promenerade hem i duggregnet. Väl hemma tog vi med oss datorn och la oss i sängen och såg på "The secret diaries of Miss Anne Lister" mycket bra film som jag varmt rekomenderar! Efter att ha sett klart filmen försökte jag mig på att sova lite då jag hade en tidig start idag!



7.35 ringde alarmet och det var bara att knata upp och göra sig iordning för att fara på jobbcoach möte. Mötet gick bra och han hade egentligen inte speciellt mycket att säga. Bokade in ett nytt möte och sen åkte jag hem. Nu sitter jag här och halvsover. Funderar på att ta med mig datorn och krypa till sängs och se en film!

Sömnbrist

Är totalt understimulerad nu mera, det finns inte mycket att göra och det känns som att det blir allt mer sällan som man använder huvudet. Detta verkar i sin tur leda till att jag inte sover speciellt bra, har mysko drömmar och vaknar upp mitt i natten och är klarvaken. Detta gör i sin tur att jag går omkring och är sjukt trött på dagarna, riktigt jobbigt. Har bestämt mig för att försöka lära mig spanska på nätet för att se om det kan stimulera huvudet lite.



Idag har jag och C varit på Café Göteborg och ätit lunch, åt en kycklingtoast med skivad kycklingfilé, krutröksost, aivar relish, bladpersilja och färsk tomat. Den var riktigt god och till det fick man hur mycket sallad som helst, vattenmelon, oliver, en jordgubbe och en physalis. När man kikar på menyn är det mesta ganska så dyrt, men man får verkligen mycket mat och äter man något som toast kan man utan problem dela på det två stycken.



Efter att ha ätit lunch åkte vi på Willys där vi handlade lite saker inför helgen. Köpte också några tidningar som vi ska ta med oss till Tunisien. Nu sitter jag är och är proppmätt och trött, skulle vara skönt att sova en stund. Men då finns risken att man inte kan sova ikväll och det är det inte värt.

I helgen ska vi grilla om vädret tillåter, har dessutom tänkt dricka några öl och njuta lite av sommaren. Vad ska ni göra i helgen?

Knaperstekt bacon!

Phew! Idag är det sjukt varmt, i alla fall på våran balkong där jag har spenderat eftermiddagen. Egentligen skulle man väl ha legat nere på stranden, men balkongen duger bra den också.

Är trött och orkeslös idag men samtidigt rastlös, inte någon bra kombination kan jag lova. Hade planer på att baka lite men istället satte jag mig och solade. Baka kan man göra någon annan dag, det blir säkerligen regn om några dagar och då blir det till att baka. Imorgon ska jag dock ta mig tid att göra lite Phildadelphia glass!



Har suttit och kollat på tradera idag efter ett Nintendo Wii, känner mig supersugen på att köpa ett. Då kan man allt roa sig när man har lite att göra. Dom verkar gå runt 1500, så inte allt för dyrt. Men det är trots allt ändå 1500 och den här månaden finns inga pengar över då vi har bokat utlandsresa och behövt betala två parkeringsböter! Men kanske att det finns några slantar över nästa månad.



C ska precis ge sig ut på en promenad med hunden i värmen. Själv ska jag sätta mig i soffan och dricka lite cola och vila en stund. När C kommer tillbaka blir det middag, idag är det enchiladas som står på menyn, en klar favorit för mig. Ikväll blir det att se Parenthood och efter det kanske en film. Vad ska ni göra ikväll?


Kvällsdopp!

Hade en trevlig dag igår, vi blev bjudna på en god middag hos B och D. Sen efter maten spelade vi Wii bowling och boxning. Har aldrig spelat något av dom förrut så i början gick det väl inte speciellt bra med bowlingen, men efter en stund så gick det bättre! Lyckades även vinna en omgång. Sen testade jag boxning, hade inte den blekaste aning om vad jag gjorde men vann en gång i alla fall. Mycket roligt var det!



Efter att ha spelat Wii en stund kände vi oss tillräckligt varma för att ta ett kvällsdopp i sjön. Så jag och C promenerade hem och bytte om och sen gick vi ner och badade. Hunden fick följa med hon också och jag är inte säker på vem som hade roligast, men jag gissar på hunden. Hon simmade tills hon knappt orkade röra sig mer och hon fick dessutom leka med en massa barn som tyckte att det var jättekul med en hund som badade.

Efter att ha varit och badat ett tag knatade vi hem där vi kom hem precis lagomt för So You Thin You Can Dace. När det väl slutade var vi båda lagomt trötta och gick och la oss. Tog inte speciellt lång tid innan vi somnade, men sov dessvärre inte speciellt bra. Vet inte riktig vad det beror på, men känns som att jag inte sovit tillräckligt djupt så känner mig inte så utvilad.



Därför blir det nog lugna puckar idag, vädret är inte det bästa och dessutom så har vi tvättstuga så då passar det ju bra att ha lite av en slappar dag!

Bjudna på middag!

Har precis klivit in genom dörren! Vi har varit till veterinären i Röbäck där hunden har fått sin andra rabies vaccinering. Det gick något bättre än förra gången eller ja, det beror lite på hur man ser på saken. Den här gången var i alla fall veterinären förberedd på att hon skulle bråka.



Så munkorgen åkte på direkt och sen fick en av veterinär assistenterna hålla i hunden medan veterinären stack hon. Man skulle lätt ha kunnat tro att vi försökte kapa svansen och inte bara ge henne en spruta i nacken. Hon skrek som en stucken gris och jag är säker på att folk i väntrummet undrade vad vi höll på med!



Det var i alla fall över fort och vi fick det positiva beskedet av veterinären att vi kan ta blodprov om 30 dagar. Så vi behöver inte vänta i 120 dagar som jordbruksverket kräver. Så om en månad är det dags att ta blodprov, har ingen aning om hur det kommer att gå och jag tror att jag helst låter bli att tänka på det nu.

Nu blir det att sitta ner en stund innan det är dags att bege sig ut i värmen med hunden. Sen har jag och C blivit bortbjudna på middag. Ska bli trevligt, det ryktades om att det skulle bli film också. Det blir i alla fall roligt att umgås och inte bara sitta hemma och dega!

Kubb spel!

Igår kväll spelade jag och C kubb med några vänner. Är lite komiskt hur det kan vara så kul att kasta lite pinnar. Vi spelade 3 omgångar och dom två sista omgångarna tog verkligen sin lilla tid. Men kul var det i alla fall. Det är så skönt på sommaren när man kan vara ute på kvällen utan att frysa och utan att det är kolsvart.

Efter att ha spelat några omgångar kubb gick vi in och hämtade våran hund så att hon skulle få leka lite med den andra hunden. Det gick en aning bättre än förra gången, men deras hund var fortfarande inte speciellt intresserad av att leka utan ville mest bara springa runt och roa sig själv. Han lyckades dessutom rulla i skit vilket resulterade i att han inte luktade speciellt gott!



Idag är det en tur till veterinären som står på schemat. Hunden ska få sin andra rabies vaccinering och sen är det bara ett blodprov kvar innan vi är färdiga med passet. En aning drygt att det ska ta så lång tid, men som tur är har vi ingen brådska.

Helst skulle jag vilja ligga nere på stranden och sola istället för att ta hunden till veterinären. Men om vi har tur så har vi tid att göra det efter vi har varit där. Dagen är ju trots allt lång och med lite tur så försvinner inte solen riktigt än!

En bra ursäkt!

Vad gör man när man har tråkigt? Jo, då åker man ner på stan och shoppar på rean! Ja, det är i alla fall vad jag bestämde mig för att göra. Måste väl erkänna att jag fick lite mersmak från shoppingen i går och hade så klart förhoppningar om att kunna fynda idag också.

Så jag hoppade in i Vinnie, våran trotjänare som nu dessutom har fått komma hem efter en veckas boende på annan ort. Körde ner på stan bara för att upptäcka att Nanna var fullt! Funderade en stund på vars jag skulle parkera då jag upptäckte att det var parkeringar på fotbollsplanen bredvid Nanna. Så körde in och parkerade, hittade dock ingen biljettautomat så betalade inte. Var en aning tveksam då jag lämnade bilen, har ju trots allt redan fått två parkeringsböter den här sommaren och kände verkligen inte för att få en till.



Knatade runt på stan en stund, riktade in mig på Kappahl, H&M och Lindex. På de två förstnämnda affärerna hittade jag ingenting. Så knatade vidare in på Lindex där det verkligen var länge sedan jag för för jag kände absolut inte igen mig, började fundera på om det verkligen var Lindex jag var på! Hittade inte speciellt mycket jag inte sett förrut då vi var på Lindex igår.

Men jag hittade i alla fall en rosa sjal som var på rea och då det var "ta två betala för en" letade jag också reda på ett linne som jag köpte till C. Efter dessa stora inköp började jag bli lagomt nojig angående parkeringsböter och bestämde mig därför för att fara hem. Stannade på Ica på hemvägen och handlade lite småsaker till middagen, idag är det laxpaj med spenat som står på menyn!

En riktig dam

Helgen har flugit fram precis som vanligt. Det tycks närmast vara så att jag precis inser att det har varit helg på söndagkväll. Jag och C har haft en bra helg och vi har hunnit med en hel del. Oturligt nog regnade det i lördags då vi hade planer på att spela minigolf och cykla runt sjön. Men detta fick vi så klart ställa in. Istället fick vi besök av mamma och co. Drack kaffe och fikade gofika, inte tokigt alls.

I söndags vaknade vi upp till sol och blev väldigt glada och skyndade oss därför ner på stranden där vi försökte lapa i oss lite sol. Kan hända attt vi skyndade oss ner lite väl hastigt för väl nere på stranden blåste det som sjutton. Men vi stannade i alla fall kvar ett tag och åt lunch och njöt av den lilla värme som fanns.

Det blev dock ganska så kallt efter ett tag och vi bestämde oss för att åka och shoppa istället. Åkte ut på Strömpilen där vi strosade runt på H&M och Lindex. På H&M köpte jag en klänning/tunika att ha nere på stranden när vi åker till Tunisien och sen på Lindex fyndade både jag och C varsin klänning som vi totalt betalade 80 kronor för. Lagomt pris tycker jag!

Känner mig lite lagomt chockad över att jag har köpt en klänning. Tror att sist jag bar en klänning var när jag var typ 12 år, så det var ju ett tag sedan. Vet inte riktigt varför jag har fått för mig att jag vill ha en klänning, men nu har jag en i alla fall. Den är fin och riktigt somrig och ska så klart med på utlandsresan.

Söndagkvällen avslutade vi med att spela kubb på baksidan och sen såg vi en film på 3:an, Perfect Stranger hette den och var faktiskt överraskande bra. Slutet var helt oväntat och gjorde det värt att se filmen.

Idag står ingenting på schemat och jag sitter som mest och funderar på vad man ska hitta på. Kanske blir det en sväng ner på stan, eller så blir det helt enkelt att sätta sig på balkongen och läsa lite.

RSS 2.0