Precis så som det ska vara

Idag har varit en av dom där riktigt perfekta sommardagarna som man helst vill ha hela tiden men som bara dyker upp då och då. Dagen började med sovmorgon och sen lite tid framför datorn innan det var dags för lunch. Efter lunch knatade vi ner till sjön där vi slog oss ner på våran filt och njöt av solen och värmen.

Vi hade hoppats att vi skulle kunna bada lite, men det blåste alldeles för mycket så det blev inget badande. Men vi hade det supertrevligt i alla fall. Efter ett par timmar tyckte vi att det fick räcka och promenerade hem igen. Vi kände att vi ändå inte riktigt ville gå in, så vi tog med oss hunden och cyklade iväg till en lite mer avlägsen plats vid sjön. Där kunde vi sitta på en klippa och njuta av värmen med hunden badade och lekte i vattnet, helt underbart!

Sen när vi kom hem bestämde vi oss för att grilla lite, det blev grillad fläskfile, grillad majskolv, potatissallad och lite bröd. Verkligen hur gott som helst till efterrätt blev det vaniljglass med mangosvirl. Supergod glass, riktigt läskande. Nu har vi precis sett på Ugly Betty och väntar på att So You Think You Can Dance ska börja. C ligger i badet och jag försöker hålla ögonen öppna.

Det har verkligen varit en superhärlig dag och jag hoppas att morgondagen blir lika härlig. Det är så här det ska vara på sommaren, man ska bara njuta av det vackra vädet och bara vara.

Ombytta roller

Min hosta verkar äntligen ha blivit lite bättre, lungorna verkar vilja stanna kvar i kroppen och jag känner mig lite mer som en människa igen. Dessvärre har jag naturligtvis smittat C med förkylning och hosta, så nu är det hennes tur att försöka hosta upp lungorna. Jag lider verkligen med henne, som tur är så har vi i alla fall hostmedicin hemma vilket hjälper. I natt hostade hon så mycket att hon var tvungen att gå upp och lägga sig i soffan.



Eftersom C klev upp mitt i natten sov jag lite halvdåligt, vaknade till då och då och upptäckte att sängen var tom. Vid 10-tiden var jag less på det hela och bestämde mig för att kliva upp och gå ut med hunden. Tog en cykeltur längs med Nydalasjön, det var svalt och skönt där nere då cykelbanan ligger i skugga på förmiddagen. Trots skuggan så blev hunden helt slut, fast det är klart, hon har varit i full gång hela helgen också.

Efter cykelturen med hunden passade det bra med en dusch och sen hade jag precis tid att kolla mailen och läsa tidningen innan det var dags att fara på möta hos Manpower. Lyckades klanta mig när jag skulle dit och gick in på Lernia istället för Manpower, till mitt försvar så ligger dom faktiskt dörr i dörr! Kom i alla fall till rätt ställe tillslut.



Mötet gick bra och var över snabbare än förväntat. Efter mötet knatade jag in på Viva vägledning för att beställa slutbetyg. Men det visar sig att betyget från NTI-skolan inte har kommit in än och därför dröjer det nog till hösten innan jag får mina betyg, men det är ju ingen brådska direkt.

Nu sitter jag här och äter en väldigt sen lunch, skulle väl egenligen ha ätit innan jag for på mitt möte men var inte hungrig då. Jag har ingen aning om vad som händer för resten av dagen, men kanske att det blir en tur ner till sjön ikväll, kanske till och med ett litet dopp!


Äntligen sommarvärme!

Helgen har varit super härlig! Vi åkte ut till Djäkneboda vid 3-tiden, satt i solen ett tag innan det var dags för grillning. Maten smakade mycket bra och vi blev bortskämda med hemmagjord potatissallad och coleslaw. Vi satt ute i det vackra vädret större delen av kvällen men vid 20-tiden började det bli lite små kallt så då gick vi in och spelade lite Gin rummy istället.



Sen skulle vi se på film, Match Point tror jag den hette, inte direkt den bästa filmen och ungefär halvvägs genom filmen blev jag super trött och bestämde mig för att gå och lägga mig. Somnade ganska fort och vaknade bara till en snabbis när C kom och la sig.

Vaknade sedan supertidigt på lördagen och var tvungen att knata iväg på toa. När jag sedan kom tillbaka till sovrummet så började det spöregna. Då vi hade fönstrena öppna fick jag ligga och lyssna på hur det droppade vatten i regntunnan i ca 1 timma. Det var nästan så att jag var tvungen att gå på toa igen! Lyckades i alla fall somna om och klev sedan upp vid 11.20.

Hade världens huvudvärd trots att jag inte druckit speciellt mycket, tror att huvudvärken kom från dooleysen. Lyckades i alla fall få i mig lite frukost och en alvedon och sen var det dags att göra sig iordning för kalaset. Allt eftersom dagen gick började jag i alla fall känna mig lite piggare och när folk började komma så kände jag mig nästan normal igen.

Vi åt tårta och go fika som mormor bakat och sen passade vi även på att ta lite familjefoton. Det blev en massa fina bilder på oss allihopa. Ska nog ta och beställa några förstoringar som man kan rama in. Kul att ha fina bilder på familjen.



Vi stannade på middag och sen tyckte vi att det var dags att ge sig av hem. Hade fått stanna en till natt men sängen vi sover i är fruktansvärt oskön och jag får så ont i ryggen att jag kände att jag ville sova i min egen säng. Väl hemma tittade vi på film, House of Wax blev det, den var äcklig och inte speciellt bra. Men det fanns inte så mycket annat att se.

Idag blev det en lång sovmorgon för oss allihopa, klev upp vid 12.30 och tog hunden på en promenad. Sen när jag kom tillbaka packade vi en väska med handdukar och promenerade ner till Nydalasjön för att sola och bada lite. Det var lite väl blåsigt men ändå skönt. Tog även årets första riktiga dopp, men det var fruktansvärt kallt i vattnet!

Nu sitter C och ser på fotbollen mellan England och Tyskland, när fotbollen är slut ska vi åka och köpa pizza och sen blir det nog en lugn kväll i soffan. I morgon ska jag på någon sorts intervju eller nåt liknande på Manpower, vet inte riktigt vad det är men det får jag väl se imorgon. Sen efter det ska jag på Viva vägledning och beställa slutbetyg.

Hoppas att ni har haft en riktigt trevlig helg allihopa!

Bara några timmar kvar

Idag är det ett alldeles underbart väder, solen skiner och det är verkligen varmt och skönt. Det känns som det perfekta midsommar vädret för en gångs skull. I vanliga fall tycker att det alltid är antingen kallt eller så regnar det. Men i år verkar det bli annorlunda, jag håller i alla fall tummarna för att det vackra vädret ska hålla i sig.

Dagen började med en cykeltur med hunden, kände mig alldeles för lat för att gå idag. Dessutom så kändes det som en bra ide att försöka trötta ut henne lite innan vi beger oss mot mamma. Hon blir alltid så fruktansvärt uppjagad när vi är där. Stannade en sväng på Ica på hemvägen och köpte grisöron till hunden, hon ska väl få något gott hon också!

Om ett par timmar ska vi bege oss mot Djäkneboda, dock är det en del saker som ska fixas innan det. Måste bland annat slå in mammas present. Sen så ska vi duscha båda tvä, packa våra saker och så klart hundens saker. Jag tycker det är nog jobbigt när man reser iväg att behöva packa för hunden också, kan inte ens tänka mig hur jobbigt det kommer att bli att packa när vi har barn också! Då kommer det väl att se ut som att man ska vara borta en månad när man är borta över helgen!

Just nu sitter jag som mest och funderar på vad man ska ha på sig ikväll och imorgon också för den delen för då är det kalas. Idag tror jag att det blir bruna 3/4 dels byxor och ett rosa linne. Sen om vädret är bra imorgon blir det nog samma byxor fast med en rosa t-shirt. Känner att jag skulle behöva lite fler byxor att välja mellan, tror att jag måste köpa lite nya sommarkläder.

I år har jag bestämt mig för att försöka göra en midsommar krans, förutsatt att det finns några blommor att plocka så klart. Att bara ha en grön krans är ju inte speciellt roligt! Jag återkommer efter helgen med fler inlägg, hoppas att ni alla har en riktigt trevlig midsommar!


Snurrig i huvudet

Idag har det varit något lugnare än vad det var igår. Sov till 10.30, dels för att jag var fruktansvärt trött men också för att hostmedicinen gjorde mig helt snurrig i huvudet. Tog en lång härlig dusch när jag klev upp för att försöka rensa huvudet.

Sen dess har jag mest suttit framför datorn, jag och C var en sväng på Ica Maxi för att handla lite inför helgen och för att gå på bolget. Det var inte allt för mycket folk vilket var skönt, jag blir alltid så irriterad på alla idioter som alltid ställer sig i vägen för andra och verkar inte veta vad ordet hänsyn betyder.

Nu börjar klockan närma sig 17.00 och jag ska alldeles strax gå ut på en promenad med hunden. Har inte riktigt bestämt mig vars vi ska gå idag. Kanske blir det en tur ner till sjön igen eller så blir det helt enkelt en tur genom skogen, det brukar alltid vara uppskattat.

I helgen är det ju midsommar vilket för våran del betyder att vi åker ut till Djäkneboda imorgon för att fira med familjen. Sen på lördag fyller mamma år så då blir det kalas. Skulle nog tro att vi stannar tills på söndag om vädret håller i sig. Vad ska ni göra på midsommar?


Produktiv start på dagen

Har hunnit med en hel del idag trots att klockan inte är mer än 11.25, skulle gissa på att det beror på att jag klev upp klockan 07.00 imorse. Kommer i ärlighetens namn inte ihåg senast jag var uppe så tidigt. Anledningen till att jag var uppe så tidigt var för att fara på vårdcentralens drop-in. Var där i god tid innan dom öppnade vilket resulterade i att jag var först in. Fick visserligen vänta till 8.30 men det var det ändå värt. Fick hostmedicin så nu kan jag förhoppningsvis sova ikväll.

När jag kommit hem från vårdcentralen och apoteket tog jag en cykeltur med hunden. Cyklade ner till Nydalasjön och en av de flera grillplatserna som finns. Där jag stannade fanns det dessutom en brygga man kunde gå ut på. Hunden fick bada lite och jag njöt av solen och av att se hunden leka i vattnet och hoppa från bryggan.

Efter cykelturen tog jag tag i lite arbete här hemma. Har bland annat äntligen haft mitt betygssamtal i min sista kurs. Fick godkänt vilket jag är väldigt nöjd med, självklart finns det en del av mig som vill ha ett bättre betyg. Men det var en supersvår kurs så jag är ändå nöjd.

Jag har också hunnit med att prata med veterinären angående pass för hunden och sen jag även pratat med Manpower angående att få en jobbcoach, så på det stora hela har jag hunnit med en hel del. Dessutom är dagen inte slut än, närmast på schemat står tvättstuga klockan 12 och sen i eftermiddag ska pappa komma förbi med några saker som han ska förvara i vårat förråd.

Kanske att jag under dagen också hinner med att sitta i solen en stund. På tal om sol så fick vi en lapp i brevlådan från hyresvärden idag att dom ska komma och besikta balkongen. Jag hoppas att det inte betyder att dom har tänkt byta ut balkongerna som dom gjorde på huset framför oss. Det tog nämligen hela sommaren och levde om som sjutton.


Orkar inte mer

Var uppe och hostade hela natten, trodde att jag skulle bli tokig. Låg i sängen och var hur trött som helst och var nära att somna flera gånger. Men det var som att precis när jag höll på att somna var det nån jävel som kittlade mig i halsen och jag var tvungen att hosta. Varje gång jag hostade så vaknade jag naturligtvis till. Förövrigt så var det inte bara jag som vaknade varje gång jag hostade.

Tillsist fick jag nog och jag tyckte så synd om C att jag klev upp och la mig i soffan. Tänkte att då kunde kanske C i alla fall sova. Låg vaken länge i soffan och hostade, somnade i alla fall tillslut. Men då soffan inte är direkt skön att sova i vaknade jag upp vid 5-tiden och fick då krypa iväg till sovrummet.

Sov inte speciellt bra utan vaknade upp någon gång då och då. Det hela slutade med att det kändes som att jag hade varit vaken hela natten när det väl var dags att kliva upp. Bestämde mig i alla fall för att ringa till vårdcentralen och höra vad dom sa. Han jag pratade med var inte direkt hjälpsam men han talade i alla fall om att dom har drop in. Så imorgon ska jag iväg på vårdcentralen och hoppas att jag kan få någon medicin.

Jag försöker dricka mycket och suger på halstabletter tills tungan domnat, det hjälper lite i alla fall. Det är sådana här gånger jag önskar att jag tyckte om te. Känner mig lite grining och en aning irriterad och jag ser verkligen inte fram emot att behöva gå ut med hunden om ett tag...

Slutkörda lungor

Imorse blev det sovmorgon igen, förstår inte riktigt varför jag helt plötsligt är så fruktansvärt trött på morgonen. Kanske beror det på förkylningen eller nåt. Skönt var det i alla fall med sovmorgon! Tog hunden på en promenad i solskenet när jag klivit upp. Promenerade iväg mot Astra Zeneca, det ser helt sjukt ut där borta nu när dom har kapat ner alla träd. Plötsligt så ser det ut som att man bor i värsta industriområdet, inte speciellt trevligt.

Hade tänkt duscha när jag kom hem från min promenad med hunden, men då kom jag på att vattnet är avstängt här hemma så det gick inte så bra. Nu är i alla fall vattnet tillbaka så snart ska jag hoppa in i duschen, kanske blir det ett bad. Försöker passa på att bada så mycket jag kan/vill nu när vi inte betalar för vattnet, för sen när vi flyttar till Storbritannien får vi betala vattnet själva och då kan jag inte tänka mig att det blir många bad!

Är trött och less på min hosta, känns som att jag håller på att hosta upp lungorna. Värst är det på kvällen när vi gått och lagt oss. Tycker synd om C som måste höra på när jag hostar. Det verkar i alla fall bli lite bättre, eller så är det bara ett önsketänkande.




En mindre brand i köket

Vi hade en mindre brand i vårat kök på fredagkvällen. Det hela började med att vi bestämde oss för att se Saw II på Voddler. Hade precis startat filmen då C nämner popcorn, så vi bestämmer oss för att göra lite popcorn till filmen. Medan jag går ut med hunden en sväng fick C ta hand om popcornen. Precis när jag är på väg in och går förbi köksfönstret hör jag C skirka FIRE! Kastade mig in genom dörren och hittade hela lägenheten fylld med rök!

Något gick fel med popcornen och det började brinna i kastrullen. C hade lyckats släcka elden men det luktade satan i lägenheten som dessutom var fylld med äcklig rök. Vi skyndade oss att öppna fönster för att vädra ut, efter ett tag försvann den hemska lukten och det gick att andas igen. Ingenting förutom en kastrull och några kökshandukar blev förstörda. Lite sot och skit blev det så klart i köket men det lyckads vi städa undan.

Efter det lilla missödet i köket hade vi ingen större lust att se på Saw II längre, så istället blev det någon komedi. Kommer inte alls i håg vad det blev. Vi var båda rätt uppskakade över branden men tacksamma att det inte var värre.

Det blev en ganska så sen kväll vilket resulterade i en sovmorgon på lördagen. Sen små kollade vi på prinsess bröllopet och sen blev det även en sväng till Media Markt där vi köpte ett par superbilliga högtalare till datorn. Lördag kvällen avslutade vi sedan med att kolla på film.

Idag blev det ytterligare en sovmorgon och dessutom så låg jag kvar i sängen och läste färdigt min bok till klockan var ca 13.30. Då var jag klar med boken och tyckte att det var dags att kliva upp och klä på sig. C hade somnat i sängen så jag lät henne sova ett tag men nu har även hon klivit upp och nu ska vi se om det händer något roligt resten av dagen.

Fotboll - Nej tack! Öl - Ja tack!

Sitter här i soffan med datorn och lyssnar på fotboll, eller jag lyssnar inte direkt aktivt, det är mest bara oljud i mina öron. Halva matchen har gått och jag är redan less på att höra ljudet från dom där jävla tutorna! Dom är sjukt irriterande, kan bara tänka mig hur livat det verkligen är där.

Jag har suttit och tittat lite på resor men inte hittat något överdrivet bra, men jag fortsätter att leta. Idag strax innan middagen ringde min lärare från min distans kurs och frågade om jag hade skickat in mitt teoriprov. Fick lite smått panik då jag insåg att hon inte fått mitt prov, var helt säker på att jag skickat in det men började ändå tvivla på om jag verkligen hade bifogat provet!

Som tur var hade jag datorn igång och kunde snabbt kolla mina skickade meddeleanden och jag hade mycket riktigt skickat in det. Det var hon som inte kunde hitta det, men när jag talade om min mailadress hittade hon det och allt var i sin ordning. Hon talade om att hon skulle rätta provet på måndag och sen blir det betygs samtal senare i veckan, ska bli spännande!

Nu ska jag öppna min andra öl, sätta mig tillrätta i soffan och läsa lite i mon bok. Ha en trevlig fredag kväll!

Man tappar lusten

Sjukt tråkigt väder är det idag, solen lyser med sin frånvaro och regnet verkar vara här för att stanna ett bra tag. Idag är det min tur att ta hunden på eftermiddagen/kvällen och jag kan ärligt säga att det inte är något jag ser fram emot. Om jag har tur kanske det har slutat regna innan det är dags att gå ut.

Jag och C har precis ätit lunch och sett på Beverly Hills, till lunch blev det lasagne. Smakade bra idag också, även om jag personligen tycker att det smakade bättre igår. Idag har jag också legat i sängen och läst lite, skönt att mysa under en riktigt varm och fluffig filt när vädret är kasst.

I kväll blir det nog ganska så lugnt för våran del. Det är fotboll klockan 20.30 England - Algeriet, så det ska C kolla på. Själv lär jag väl antingen sitta med datorn i knät eller läsa min bok. Är som jag sagt tidigare inget fotbolls fan och förstår inte alls tjusningen av att se vuxna män sparka på en liten boll. Men smaken är ju som baken, och tur är väl det.

Recept på lasagne

Här kommer som utlovat ett recept på lasagne och jag kom även ihåg att ta lite bilder!

Ingredienser

Lasagneplattor

Köttfärssåsen

400 g köttfärs
½ burk krossade tomater
1 burk creme fraiche
2-3 msk tomatpure
1 tärning köttbuljong

Vit sås

3 msk smör (på ett ungefär)
4-5 msk vetemjöl
6-7 dl mjöl
2 dl ost

Gör så här:

Sätt ugnen på ca 220 grader. Börja med att göra den vita såsen. Först så smälter man smöret i en kastrull och när smöret har smält tar man bort kastrullen från plattan och vispar ner mjölet tills det blir en grynig massa. Sen tillsätter man en liten skvätt mjölk och rör om tills det har blivit en jämn smet. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt eftersom mer mjölk. När såsen har nått önskad tjocklek häll ner osten och rör om. Eventuellt kan man behöver tillsätta mer mjölk efter att man har tillsatt osten.



När man gjort klart såsen kan man börja med köttfärsen.

Bryn köttfärsen i en klick smör tillsätt sedan tomatpure och cremefraiche och rör om. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och buljongtärningen. Krydda med svart och vitpeppar, vitlök och basilika. Låt puttra några minuter tills buljongtärningen har smält.



Nu är det dags att göra själva lasagnen!

Börja med att hälla lite av den vita såsen i en ugnsfast form. Lägg sedan två lasagneplattor ovan på såsen. Häll sedan på köttfärs så att det täcker plattorna. Varva sedan med vitsås och köttfärs tills du har slut på köttfärs. Det översta lagret ska vara vitsås. Strö sedan över riven ost och grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills att lasagneplattorna har blivit mjuka. Servera gärna med sallad!




 

Klicka på bilderna för att göra dom större!

Ovanligt tyst

Min nya dator är otroligt tysy jämtfört med den gamla, den lät ungefär som en dammsugare och inte en tystgående sådan! Så nu mera känns det alltid sjukt tyst här hemma, lite för tyst för min smak. Men som tur är så finns ju Spotiy, så på eftermiddagarna brukar jag slå igång spotify så att vi har något att lyssna på.

Idag har jag varit nere på stan och gjort lite ärenden. C följde med och vi kikade snabbt i lite olika affärer. Hittade egentligen ingenting som jag vill ha, men letade inte direkt noga heller då det inte finns några pengar att shoppa för. Tittade dock på högtalarna på Kjell & Company som kostar 99 kronor. Tror att dom kommer att passa bra till datorn, så nu håller vi tummarna för att dom kommer att finnas kvar när jag har fått pengar.

Förutom att göra ärenden på stan har jag gjort en ny spellista på Spotify, blev less på den gamla. Nog för att det förmodligen är samma låtar på den nya, men den känns ny och fräsch i alla fall.

Ikväll ska jag laga lasange. Egentligen skulle vi äta det igår, men jag hade ingen större aptit så det blev bara nyponsoppa igår. Jag ska försöka ta lite bilder på matlagnigen och sen kommer det ett recept imorgon. Ha en trevlig kväll!

Kanske var det bra ändå

Känner mig inte speciellt pigg idag, dels för att jag inte sov speciellt bra. Vaknade upp flera gånger under natten för att det kändes som att jag höll på att kvävas, inte speciellt roligt. Men jag känner mig också trött för att nu verkar förkylningen vara här på riktigt. Så kanske var det tur att det inte gick att boka resan igår.

Vaknade upp imorse med hosta vilket förklarar varför jag vaknade upp flera gånger under natten. Det var helt enkelt hostan som spökade. Än så länge är det inte allt för jobbigt, men det lär knappast stanna på den här nivån. Dessutom verkar jag ha blivit snorig också, så det är inte tipp topp här hemma.

Dock fick vi en trevlig överraskning av brevbäraren idag, han kom med ett paket från C's mamma som innehöll dels ett grattis kort till mig med också två ansikts produkter, typ ansikts skrubb eller nåt sånt. Super bra eftersom vi inte har någon just nu och dessutom är en av dom en produkt som vi velat att ett tag, men den går inte att få tag på i Sverige.

Har absolut ingen aning om vad som händer idag, men å andra sidan så spelar det inte så stor roll. Ska fylla i några papper som ska lämnas in nere på stan senare idag. Mer än så är inte planerat. Vad ska ni hitta på idag?

 


Bara en aning besviken

Jag är en aning besviken just nu. Jag hittade nämligen den perfekta resan för mig och C. Avgång från Umeå till Antalya i Turkiet imorgon med hemresa den 24/6. Dubberum med halvpension vilket inkluderade frukost och lunch. Allt som allt skulle det gå på just under 5800 kronor för oss båda.

Tyckte att det var helt perfekt och ville så klart boka på en gång. Med vetskapen att mamma redan lovat att ta hand om hunden om vi hittade en resa innan midsommar så tycktes det vara ödesbestämt att resan var vår. Men då bankkonton ekar och man är beroende av att andra ska flytta pengar till en så kunde vi så klart inte boka på en gång.

När pengarna väl fanns på kontot gick det av någon anledning inte att genomföra betalningen! Provade ett flertal gånger men fick bara upp ett felmeddelande. Ringde då till kundtjänst som talade om att dom skulle ringa upp. Efter ca 15 minuters väntan ringer telefonen och en mycket hjälpsam kvinna talar om att hon ska hjälpa mig att boka resan. Men då visar det sig helt plötsligt att det bara finns en plats kvar på flyget, vilket naturligtvis innebar att jag inte kunde boka någon resa.

Så dessvärre blir jag och C kvar här i Umeå. Inte för att det inte är trevligt att vara hemma, men det hade varit trevligare om vi hade fått fara på lite semester. Men det kommer fler resor och vi är trots allt ganska flexibla så det ska nog lösa sig. Men jag kan ändå inte hjälpa att jag känner mig lite besviken.

Hur som helst är det i alla fall säsongsavslutning av Grey's Anatomy ikväll och det ska bli sjukt spännande att se vad som händer. Dessutom så är det säsongsstart av So You Think You Can Dance vilket är ett av mina favorit program. Så det verkar ändå som att det kommer att bli en helt okej kväll.


Ett rivjärn i halsen.

Är sjukt less på att ha ont i halsen nu, idag känns det som att jag har svalt ett rivjärn som sedan har fastnat i halsen. Ni hör ju själva hur skönt det låter. C var en ängel och tog hunden imorse fastän det var min morgon att gå ut med henne. Det var väl uppskattat och helst hade jag nog stannat i sängen resten av dagen.

Dessvärre var jag tvungen att kliva upp och sortera tvätten och renbädda sängen. Hann inte ens göra klart innan C kom hem igen, så jag måste har arbetat väldigt sakta! Nu har jag i alla fall varit ner i tvättstugan och kört igång tvätten. Den här veckan blev det faktiskt hela tre maskiner, men det beror på att jag bestämde mig för att köra en vit-tvätt. I vanliga fall tvättar vi allt i samma masking, eller jag alltså vi sorterar ju i 40 och 60 garder så klart! Men den här veckan tvättar jag en ny topp som är cerise, och jag vill inte att alla våra vita kläder ska bli ljusrosa!

På schemat idag står ingenting om jag ska vara ärlig. Solen skiner så egentligen borde man väl försöka vara utomhus, men jag känner ingen ork till det. Helst skulle jag vilja krypa ner i soffan med en filt och bara vara. Men jag tänkte ändå försöka att låta bli att göra det, har ju trots allt tvätt att ta hand om och dessutom så blir det så långtråkigt att göra ingenting!

Vad ska ni hitta på idag?

Vart tog programmen vägen?

Ikväll är det verkligen inte mycket att se på tv. I vanliga fall är det massor av bra program på tisdagar, men nu har det varit säsongsavslutningar vilket betyder att det enda som är kvar att se är Ugly Betty, efter det finns det verkligen ingenting att se på tv. Som tur är så har man ju i alla fall Voddler, där finns det oftast något att se.

Just nu sitter vi och ser på något program på kanal 9, ett nytt liv på landet eller nåt sånt tror jag att det heter. Det är väl hyffsat, inte direkt något som man blir ledsen om man missar! C sitter och pysslar med någon fotoram, vet inte riktigt vad hon gör, men jag antar att jag får se slut resultatet snart! Jag passar på att leka lite med datorn, det är sjukt härligt att ha en egen bärbar dator.

Nu ska jag ta och fortsätta min jakt på en solsemester, ha en trevlig kväll!

Att hitta det man vill

Det är inte alltid det lättaste att hitta det man vill alla gånger. Idag har jag suttit och letat efter en resa till mig och C. Vi är inte direkt kräsna utan vi vill att det ska vara varmt och soligt, finnas en pool och en bra och helst ska det inte kosta allt för mycket. Det finns visserligen hur många resor som helst, men passar priserna så passar inte datumet och vise versa. Riktigt irriterande!

Extra irriterande blir det så klart eftersom att vi har hunden vilket gör att det krävs rätt så stor planering även om det bara gäller en sista minuten resa. Dessutom så är det mammas födelsedag på midsommardagen och det kan vi inte gärna missa eftersom att vi inte kan garantera att vi kan vara här nästa år då hon fyller år.

Så vi sitter här med suget att fara utomlands och kan inte göra så mycket mer än så ljust nu. Vi funderar på att eventuellt vänta tills i augusti, men samtidigt så vill jag fara så snart som möjligt. Men jag antar att det löser sig på något sätt, det brukar det altid göra.


Godmorgon, godmorgon!

Det känns fortfarande som att jag har svalt en tennisboll vilket inte är speciellt trevligt, men jag kämpar på ändå. Idag har jag varit på jobbcoach mingel, det var ungefär lika givande och roligt som det låter. Men är man kallad av arbetsförmedlinge så är man.

Nu är jag i alla fall hemma och jag känner mig inte direkt klokare innan jag for imorse. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, tror att det blir nåt liknande igår. Är helt inne i boken jag läser just nu, så kan hända att jag parkerar rumpan i soffan och läser ett tag.

Jag har varit en sväng på Kjell & Company och tittat på högtalare till datorn, hittade ett par för 99 kronor som verkar vara helt okej. Behöver inga värsting högtalare, utan vill bara ha lite bättre ljud när vi ser på film och sånt, så 99 kronor kändes lagomt att slänga ut. Dock så köpta jag inga idag, utan det får vänta till jag har fått lite pengar.

Nu ska jag surfa vidare och se om jag hittar något intressant. Återkommer säkerligen senare idag med fler intressant inlägg!

Ikväll ska vi fira!

C ringde precis och talade om att hon fick godkänt på provet idag! Vilket naturligtvis betyder att hon är klar med SFI nu! Så ikväll ska vi naturligtvis fira att hon fick godkänt. Jag är superstolt över henne och hon har verkligen gjort det superbra! Hon har varit super nervös inför de här provet och jag vet hur mycket hon har gruvat sig, så jag är så stolt över att hon klarade det.

Nu sitter jag bara och väntar på att hon ska komma hem, vilket hon precis gjorde. Så nu ska vi fira!

Vad ska man göra?

Ja, vad gör man egentligen när man känner sig sjuk och trött men inte tillräckligt sjuk för att bara ligga i sängen ocb göra ingenting. Hade det varit soligt och varmt hade jag nog gått ut med hunden en sväng, men i det här vädret kändes inte det så peppande om jag ska vara ärlig.

Jag har precis suttit och sett på Beverly Hills på tv, orkade inte se slutet, alldeles för mycket reklam så här mitt på dagen. C är fortfarande i skolan och gör prov, har ingen aning om när hon kommer hem, tror inte att hon vet det heller. Jag håller iallafall tummarna att det går bra för henne.

För en stund sedan plingade det på dörren här hemma. Det var farmor som var ute och gick med farfar. Nu låter det som att farfar är någon sorts hund, men han sitter i rullstol och på äldreboende här på Mariehem och farmor brukar gå ut och gå med han då vädret tillåter. Så dom kom förbi här för att säga grattis på studente, vilket var trevligt. Det blev dock bara ett snabbt hej och hejdå då dom var tvugna att fortsätta.

Jag har nu inte speciellt mycket att göra. Ska se om jag kan hitta några roliga spel att spela, annars tror jag nog att jag sätter mig i soffan och läser en stund. Just nu så läser jag Scarpetta av Patricia Cornwell.


Måndag morgon

Just nu ligger jag i sängen med datorn i knät, känner mig en aning trött och jag tror att jag ska leta reda på en film på Voddler och sen ska jag göra lite frukost och bara koppla av. C har åkt till skolan för att göra prov och hon kommer inte hem förrän vid typ 14-tiden eller nåt sånt, vilket betyder att jag har i stort sett hela dagen för mig själv.

Så här på morgonkvisten har jag hunnit med en promenad med hunden i regnet, hon uppskattade det inte allt för mycket och hon ligger nu och sover i sin säng. Jag antar att hon tyckte att det var lite väl tidigt att kliva upp.

Nu ska jag gå och göra en kopp te och lite rostade mackor och sen lägga mig och se på film. Återkommer senare idag med fler inlägg.

Dags att inta sängläge

Snart är det dags för mig att krypa ner i sängen, självklart följer C med. Vi ska lägga oss i sängen, äta lite godis och se på Up. Jag känner mig inte speciellt pigg, halsen är svullen så att det känns som att jag har en tennisboll som sitter fast i halsen. Just nå står C i duschen och jag passar på att uppdatera bloggen lite innan vi kryper ner i sängen.



Idag har det varit en ganska så lugn dag, vi har sett på tv och sen har vi varit på Rusta en sväng där vi köpte motorolja och tvål, ingen överdrivet spännande shopping. På hemvägen stannade vi på Godishuset där vi naturligtvis köpte godis men vi hyrde också två filmer, The princess and the frog och Up. The princess and the frog har vi redan sett och den var riktigt bra och snart är det som sagt dags för Up.



Imorgon blir det en tidigt start, C har prov klockan 8.30 så redan vid 7.30 ringer väckarklockan. Jag har gjort iordning lunch till C som hon ska ta med sig.

Nu har C precis klivit ur duschen så nu är det dags att se på film!


Min nya leksak!

Igår var det min student, ja det var ju ingen riktigt student med mössa och allt, men nu är jag i alla fall klar med skolan. Jag blev otroligt bortskämd av familjen och fick känna mig som en liten prinsessa. C hade varit och köpt diverse student saker att hänga runt halsen och jag fick till och med ett glas champagne.



Vid 17.15 tiden blev jag bortförd med ögonbindel och allt, hade inte den blekase aning om vars vi skulle någonstanns och C gjorde ett mycket bra jobb med att köra runt i cirklar för att tappa bort mig. Slutdestinationen var i alla fall hos mamma på Teg. Där väntade familjen och en massa god mat var lagad. Bland annat fanns det kyckling, rostbiff och fläskfilé. Vid 18-tiden anslöt sig morfar och han respektive, samt min faster, hennes man, min kusin och min farmor. En helt underbar överraskning var det.

Jag fick dessutom en helt underbar studentpresent, nämligen en riktigt häftig laptop, som jag naturligtvis sitter vid nu. Vi hade en supertrevlig kväll och var kvar hos mamma ända till 22.30 då lillebror var snäll och skjutsade hem oss. Jag kände mig som världens lyckligaste när jag gick och la mig igår.

Idag har jag och C tagit det ganska så lugnt. Det blev en riktigt härlig sovmorgon och sen var jag så klart tvungen att leka lite med min nya leksak. Sen så blev det en tur på bolaget för att köpa lite öl utifall att andan föll på att dricka ikväll, det gjorde den inte!

Så här på kvällskvisten har jag flyttat över alla filer från den gamla datorn till den nya. Är precis färdig med det, nu är det bara office paketet som ska installeras sedan är allt klart. C sitter och ser på fotboll, det är ju England som spelar ikväll. Själv har jag absolut inget intresse i fotboll men håller ändå C sällskap. Inte för att jag tror att hon behöver mig, hon är ganska bra på att ropa och skrika utan att någon behöver lyssna.

Ha en fortsatt trevlig helg alla läsare!


För jag har tagit studenten!

Nu är jag klar med skolan så med andra ord har jag nu tagit studenten. Även om jag nu väntar på ett resultat från provet jag skrev imorse och naturligtvis ett betyg. Men jag har inga fler uppgifter att göra, inga prov eller inlämningar och ingen skola som börjar till hösten!

Det känns helt underbart och samtidigt lite nervöst, vad ska jag göra nu? Arbetsmarknaden ser ju inte speciellt lovande ut så jag får väl vänja mig vid att vara arbetslös. Idag struntar jag faktiskt i faktumet att jag nu är arbetslös för solen skiner, det är klarblå himmel och 20 grader varmt. Jag har avslutat mina studier och ikväll blir det något sorts firande. Det kunde inte vara bättre än så här!

Just nu står C i köket och lagar lunch. Dagen till ära blir det en bacon macka med färskost, sjukt gott. Detta skulle jag väl egentligen skölja ner med ett glas champagne, men då vi inte har någon så får cola duga!


En dag kvar av livet

Endast en dag återstår av livet som student, det känns helt overkligt att imorgon är jag klar. Dock känns det tungt att göra prova imorgon, men jag håller tummarna för att det ska gå bra. Imorgon kväll händer det något roligt, något sorts firande för att jag är klar med skolan. Jag har dock ingen aning om vad det kan vara, det blir spännande.

Var det förövrigt någon som såg Grey's Anatomy igår?! Jag dog nästan, jag satt på nålar hela avsnittet med svettiga händer, haha. Så sjukt spännande det var, helt klart det mest spännande avsnittet hittills. Nu håller jag på att längta ihjäl mig tills nästa onsdag då fortsättningen är.



Jag och C hade en snabb titt på Kanal5play för att se hur mycket det skulla kosta att se avsnittet på en gång. Endast 25 kronor kostade det, men när vi försökte klicka oss vidare visade det sig att servern var överbelastad! Antar att vi inte var dom enda som ville ta reda på hur det gick.

Det blev med andra ord inget mer Grey's för våran del, istället satt vi och kollade på Celebrity rehab. Inte det bästa programet direkt, men det fanns verkligen inget annat att se på tv. C gick och la sig innan det slutade då hon hade ont i huvudet, men själv stannade jag uppe och såg klart innan jag kröp i säng.

Har sovit dåligt dom senaste nätterna och i natt var inget större undantag. C var underbar och lät mig ta sovmorgon, sov till 11.20 då hunden skällde, antar att hon tyckte att det var dags att kliva upp. När jag slog upp ögonen och sträckte ut mig i sängen märkte jag att C lagt en vacker rosa ros i sängen. Hur underbar kan man vara? Det var helt klart mycket bra sätt att starta dagen på.

Nu ska jag ta och höra om C vill äta lite lunch och sen ska jag plugga lite inför provet imorgon. Ett stort grattis till alla studenter idag!


Sheperds pie

Idag har varit en oerhört lång dag, dels för att jag inte sov speciellt bra i natt. Vaknade upp typ en gång i timmen av någon konstig anledning och dessutom har jag haft världens mensvärk idag. Inte den bästa kombinationen direkt. Men nu känns det bättre och dessutom så är det middag på G.

C står i köket och lagar Sheperd's Pie, för er som inte vet så är det typ köttfärs med potatismos som är gratinerad i ugnen. Lite mer avancerat än så är det väl, men på det stora hela är det inte mer än så. Super gott är det verkligen, en av mina favorit maträtter som C lagar. Det lukatar underbart gott här i lägenheten och det får magen att kurra.



Jag har försökt plugga lite idag och läste igenom mina anteckningar tills det snurrade i huvudet. Jag har även tagit hunden på en cykeltur. Blir så irriterad på människor som har sina hundar lösa och inte har koll på vars dom är! Jag har absolut ingenting emot att folk har hundar lösa, men dom måste ju ändå hålla koll på dom!



Idag var den en vit fluffig hund, typ en samojed eller nåt som var lös och vandrade omkring typ 10 meter bakom sin ägare. När hunden såg oss komma på cykel så blev den super intresserad och ville komma och nosa och strosade därför rakt ut i cykelbanan på väg mot oss. Ägaren märkte ingenting och jag fick i stanna mitt i backen. Ägaren märkte efter en stund att hennes hund blockerade min väg och ropade på sin hund varpå hunden långsamt traskade fram till sin ägare och vi fick cykla i myrfart bakom eftersom hunden traskade på mitt i cykelbanan!



Efter det stötte vi dock inte på några andra problem och vi kunde fortsätta vår cykeltur. På hemvägen stannade vi på Ica för att köpa lite förnödigheter, det vill säga tamponger, choklad, glass och snus. Dessutom blev den en ros till C, bröd och cantadou ost som vi ska ha till maten imorgon.




Lite mer blondin

Igår var jag till frissan med mamma, syrran och mormor. Det slutade i alla fall med att jag gjorde blonda slingor och klippte en ny frisyr. Jag känner mig mycket nöjd, även om jag inte riktigt har vant mig med att vara blondin än! Kul att prova något nytt i alla fall. Syrran färgade håret svart och rött, ser skit häftigt ut. Jag önskar att jag hade vågat göra sådana saker när jag var i hennes ålder, eller ännu mer önskar jag att mamma hade varit villig att betala för det!

Idag sitter jag mest och tycker lite synd om mig själv då jag har sån jävla mensvärk att det känns som att jag ska spy. Jag håller tummarna för att det går över snart. Nu är jag inne på min sista vecka som student, egentligen borde jag plugga istället för att sitta här, men jag kan inte riktigt slita mig. På fredag är det prov och när det är klart så är jag färdig med skolan, helt sjukt är det.

Nu ska jag gå och hämta ett glas cola, sätta mig i soffan och läsa igenom mina anteckningar. Ha en bra dag!

Present till flickvän

Jag läste precis en av de bloggarna jag följer och såg att om man bloggar om coolstuff.se så får man ett prylpaket helt gratis. Paketet innehåller en kylmugg, en liten ficklampa, värmehjärta, massagegubbe och ett Ice shooters 4-pack och det är ju aldrig fel att få gratis saker!

 

På coolstuff finns det massor med läckra saker att köpa. Perfekt om man inte riktigt kan komma på vad man ska köpa i present till flickvännen, present till mamma, pussel, reseprylar och en massa annat roligt! Det är verkligen en superrolig site med massor av saker som man alltid velat ha men inte visste var de fanns.

Om du också vill ha ett prylpaket helt gratis, klicka HÄR för att läsa hur du ska göra.


Bildbomb!

Har nu laddat ner bilderna från gårdagen så tänkte att jag skulle dela med mig lite. De små bilderna är klickbara.

 

 

 


En riktig familjedag

Idag har jag och C haft en riktigt härlig dag tillsammans, naturligtvis har även hunden hängt med. Vi började dagen med en sovmorgon och sen tog jag en lång riktigt varm dusch medan C tog hunden på en promenad. Sen medan vi åt frukost/lunch så försökte vi komma på vad vi skulle göra. Det stod mellan att åka ner på stan och titta runt eller att åka ut till Norrmjöle. Då vi insåg att vi inte hade några pengar att shoppa för och att vi inte riktigt behövde något för den delen så bestämde vi oss för att åka ut till Norrmjöle.

Så vi packade in hunden i bilen och gav oss i väg. Kanske inte den varmaste dagen att vara nere vid havet, men det var i alla fall folktomt vilket betydde att vi kunde ha hunden lös. Vi började äventyret på Norrmjöle havsbad där hunden lekte runt i vattnet och hade det mycket roligt. Jag och C plaskade fötterna men det var fruktansvärt kallt och inte speciellt angenämnt. Fick några sjukt fina bilder på hunden vilket var roligt.


Efter att ha plaskat runt i det mycket kalla vattnet ett bra tag hoppade vi in i bilen igen och köra vidare till Kont. Har inte varit där sen jag var en liten plutt och gick på fritids! Det var kul att få ta med C till ett ställe där jag brukade vara när jag var liten. Det var även en aning varmare där och vi kunde njuta av solen. Vi promenerade runt på klipporna och hade det mysigt. Hunden hoppade runt över stenar och tyckte att det var sjukt roligt. Lyckades få några bilder från Kont innan min kamera dog.


Efter 4 timmar utomhus kände vi oss lagomt möra och tyckte att det var dags att fara hem och laga mat. Vi lagade kyckling med hemmagjord klyftpotatis och bernaissås. Dessvärre blev klyftpotatisen sladdrig av någon anledning, men kycklingen smakade bra. Nu har vi precis sett klart på Dragon's Den och C sitter i den andra soffan och läser sin bok och jag har kidnappat hennes dator. Klockan 21.15 ska vi se The Queen på 4:an och sen blir det nog sängen.
Har dessvärre inte laddat ner några bilder än så har inga bilder att bjuda på. Ska försöka ladda upp dom imorgon så kanske att det kommer lite bilder på måndag. Ha en fortsatt trevlig helg!

Med vinden i håret

Nu är det fredag igen vilket betyder att det är helg igen. Den här veckan har flugit fram, känns som att det nyss var tisdag. Att både jag och C var lediga i måndags är nog orsaken till att veckan har känts väldigt kort, men det är inte direkt något jag klagar över.

Imorse blev det dessutom en liten sovmorgon, klev upp vid 10-tiden. Egentligen var det C's tur att gå ut med hunden, men då vi vaknade så sent och hon behövde gå till jobbet så offrade jag mig och gick ut med henne. Blev en långpromenad i solen, hade varit lite skönare om det inte varit så blåsigt, men antar att man inte kan få allt.

Eventuellt ska jag och C ut och leta gips idag, ni vet sånt där gips som man kan göra ansiktsmasker av? Har ingen aning om vars man kan köpa sånt, så ska leta runt lite på nätet först. Vi såg nämligen en dokumentär här om dagen om kvinnor med bröstcancer som gjorde avgjutningar av sina bröst och sen målade dom. Såg roligt ut så jag och C tänkte också testa! Något måste man ju roa sig med, huruvida vi verkligen kommer att göra det återstår att se.



Förutom att göra bröst avgjutningar har vi inga större planer för helgen. Vi hoppas på sol och värme så att vi kan gå ner till sjön och kanske plaska lite i vattnet. En trevlig helg önskar jag er alla, jag återkommer efter helgen.

En alldeles vanlig dag

Här hemma är det onsdag, eller ja det är det väl förövrigt överallt. Men onsdagar betyder att det är tvättstuga samt att C har skola mellan 17-19. Med andra ord en helt vanlig onsdag, inget konstigt alls. Jag har precis skrivit klart alla mina anteckningar i den sista kursen. Nu är det lite drygt en vecka kvar tills det är prov och sen är jag inte student längre. Förutsatt att jag klarar provet så klart, men jag håller tummarna att det ska gå bra.

Jag har även hunnit med att städa här hemma, fick nåt ryck och tog fram dammsugaren och städade badrummet. Det är inte så ofta jag får städryck så när dom väl kommer då är det bara att hänga med. Dessvärre tror jag inte att C uppskattade mitt städryck då hon lider av huvudvärk idag och dammsugaren är allt annat än tyst!

C ska strax fara iväg till skolan och jag ska göra mig iordning för att gå ut med hunden. Jag ska även försöka komma på något gott att laga till middag. Har tinat kyckling men har inte bestämt mig för vad jag ska göra med den än. Men nu ska jag gå och pussa C hejdå och gå på en promenad med hunden.

Måndag...eller just det ja tisdag

Känns som att det är måndag idag, men det beror på att C var ledig igår och vi hade en riktigt mysig dag tillsammans. Inte direkt en typiskt måndag här hos oss. Vi tog en lång och välbehövlig sovmorgon, dock blev vi störda av gubben som arbetade utanför vårat fönster!

Vi klev upp vid 11.30 och då packade vi en matsäck och sen tog vi med oss hunden och cyklade runt Nydalasjön. Stannade på en av de många grillplatserna runt sjön och åt lunch och hunden badade i sjön. Hon är supersöt och ser ut som en utter när hon badar. Jag kände mig som en väldigt stolt matte då hon simmade ut helt själv. Förut har hon varit lite av en mes och inte vågat bada.



Kvällen avslutade jag och C i soffan där vi tittade på tv och tog det lugnt. Sen blev det en ganska så tidig kväll, eller ja vi gick och la oss tidigt. Men då vi båda två låg och läste ganska så länge så var klockan ganska så mycket innan vi somnade.

Även idag är lite av en slappar dag för min del. Har bara en kurs kvar och har därför inte så mycket att göra på dagarna. Det blir en del spel och tv-tittande kan jag ju tala om. Om vi hade sol på balkongen skulle jag nog sitta där ute och läsa, men dessvärre står det en stor jävla björk utanför balkongen vilket gör att det är skugga där.

Ikväll blir det i vanlig ordning att se Ugly Betty, Desperate Housewives och Cougar Town


RSS 2.0