Snart är det dags igen

Igår var jag till astmasköterskan som kunde konstatera att jag har astma, så nu väntar jag på att bli kallad på återbesök hos läkaren så att jag kan få lite medicin. Har visserligen fått bricanyl utskriven, men den ska man bara ta vid behov. Behöver en att ta i förebyggande syfte också eller vad man nu ska kalla det.

Resten av gårdagen lunkade på i maklig fart. Vi tog en härlig kvällspromenad med hunden ner till sjön där hon fick simma runt och leka lite i vattnet. Hon är så otroligt söt, älskar verkligen att vara i vattnet och simmar runt och frustar glatt. Man blir glad av att bara titta på henne.

Idag blev det en tidig start för min del då jag hade tid hos tandläkaren 7.15. Kändes lite motigt att gå upp klockan 6.30, men det gick ändå ganska så bra. Lagade två hål hos tandläkaren och det gick bra det också. Ganska så bra att ha tid supertidigt, då har jag inte tid att gruva mig över att gå till tandläkaren.

 

Kom hem och tog en cykeltur med hunden som skötte sig helt perfekt. Drog inte alls utan travade på bredvid cykeln och var jätteduktig. Sen när jag kom hem kunde jag inte motstå frestelsen att krypa ner i sängen bredvid C. Så jag läste min bok en stund och sedan lyckades jag faktiskt somna trots att bygg-gubbarna är här och lever om.

 

Vaknade först klockan 11.45, så skönt med lite extra sömn. Kände att jag behövde det efter att ha varit uppe så tidigt. Nu är det snart dags för lunch och sedan får vi se vad resten av dagen bjuder på. Snart är det dags för lite ledighet igen, ska bli härligt. Vi åker till Djäkneboda för att fira valborg och umgås med familjen, jag hoppas på soligt och varmt väder!


Tyst och mörkt

Sitter här ensam i tystnaden och mörkret, det enda som hörs är fingrarna som knapprar mot tangentbordet. C sover och även hunden sover. Tittar man ut så verkar det som att alla grannar sover också, lite ensligt är det så här mitt i natten. Jag gjorde ett tappert försök att sova jag också, men efter att ha legat i sängen i drygt två timmar med värkande rygg och knän så gav jag upp.

Inte för att jag vet om det känns så mycket bättre av att vara uppe, men är jag uppe så stör jag i alla fall inte C när jag ligger och vrider och vänder på mig. Känns som att jag skulle behöva sträcka ut ryggen ordentligt men det går som inte. Känner mig ihop knycklad och vriden åt alla håll och kanter.

Så underbart vi har det

Oj vilket härligt väder vi har, det är ju egentligen helt otroligt! Det är strålande sol och säkert 17 grader varmt ute, kanske inte direkt det väder man brukar förvänta sig vid påsk, men påsken är ju å andra sidan ganska så sen i år!

Långfredagen och påskaftonen har vi spenderat i stugan. I fredags var hela tjocka familjen där och det var verkligen supermysigt. Det är ju inte så ofta som vi faktiskt träffas allihopa, ofta är det någon som inte kan vara med. Men i fredags kunde vi samlas allihopa och umgås, vilket var väldigt uppskattat av oss alla.

Vi satt ute på altanen och hade det trevligt, vi fikade ute och sedan passade vi också på att grilla och äta middag ute på altanen. Så himla härligt när man får vara ute i friska luften. Hunden tyckte att det var helt underbart och hon sprang runt och jagade bollar och pinnar tills hon knappt kunde stå på benen!

Kvällen avslutade vi sedan inne i stugan där vi kikade på Så ska det låta och spelade gin rummy, som jag dessutom vann! När klockan närmade sig tolv var vi helt slut och knatade ut i lillstugan för att lägga oss och sova.

Dock blev det inte allt för många timmar sömn då vi försökte kura ihop oss i bäddsoffan som endast är 120 cm bred! Men på något vänster lyckades vi i alla fall sova ett par timmar. Vaknade när mamma och hennes karl klev upp och gick in i storstugan. Då var jag helt övertygad om att klockan minst var 8, men tji fick jag då jag kollade på mobilen och såg att den bara var 7.10!

Trots den tidiga timman så knatade vi upp och gick in och åt frukost. Tror nog att det är första gången jag varit uppe så tidigt på en lördag när man kan sova ut. Blev dock väldigt trött efter frukosten och efter att ha letat påskägg. Så jag och C gick tillbaka till lillstugan där vi tog oss en tupplur och vaknade igen klockan 12, lagomt i tid för att äta lunch!

Efter lunchen så petade vi dubb ur däcken! Gick ganska så snabbt då vi var två stycken som gjorde det. Sedan kopplade vi av i solen där vi låg och läste i flera timmar medan hunden låg bredvid och solade. Så mycket bättre än så kan det knappast bli!

Sedan bjöd mormor på supergod lax med potatis och som efterrätt fick vi äppelkaka. Man blir verkligen bortskämd när mormor är i farten. Men oj så mysigt vi hade det, hade nog gärna stannat en dag till eller två om det inte varit för att vi sov så dåligt i bäddsoffan.

Så strax före klockan åtta tackade vi för oss och packade in våra saker i bilen och begav oss hem. Hunden lämnde vi dock där då mamma ville ha kvar henne och det säger man ju inte nej till. När vi kom hem duschade vi och sedan kraschade vi framför teven där vi åt godis och drack dricka.

Idag har vi tagit det lugnt, vi tog en välbehövlig sovmorgon och sedan har vi bara legat i soffan och läst. Nu väntar vi på att mamma ska komma hit med hunden. C håller dessutom på att laga "roast dinner" som består av en hel kyckling som grillas i ugnen, ugnsrostad potatis, palsternackor som blivit rullade i parmesan ost, morötter, sötpotatismos, sås, grönsaker och "stuffing".

Vi har dessutom en kompis som kommer hit på middag och efter maten blir det kanske en omgång kubb eller två i det vackra vädret. Det har varit en superhärlig helg och det bästa av allt är att helgen fortsätter imorgon, känner mig utvilad och trött på samma sätt. Jag avslutar detta superlånga inlägg med bilder tagna i Åmsele





Första stegen är taget

Det har varit några ganska så intenvisa dagar här hemma. I förrgår så sa vi upp kontraktet på lägenheten, det känns helt sjukt att det nu är verklighet att vi flyttar om 3 månader. Det känns som att det är jättekort tid kvar och på något sätt känns det som att vi inte har tid att göra allt vi vill göra. Beror väl kanske lite på att jag är en sådan där som vill att allt ska vara klart i god tid, så jag lär väl vara färdig packad en månad innan det är dags att flytta!

Igår firade vi dessutom 4 år tillsammans, det har varit 4 helt underbara år och jag känner mig väldigt glad och lycklig. Vi firade genom att inte göra något speciellt, vi var bara hemma och myste. Lagade god middag och sen såg vi faktiskt på Alladin, som var den allra första filmen vi såg tillsammans. En riktig mysdag hade vi och jag var dessutom helt övertygad om att det var lördag.

Därför kände jag mig lagomt irriterad då telefonen ringde klockan 9, imorse. Jag hann tänkta flera gånger att vem fan ringer klockan 9 på en söndag?! Men sen kom jag så klart på att det faktistk är torsdag så jag fick allt svälja min irritation!

Idag blir det lugna puckar, tror att mammas karl ska komma hit och fixa vindrutetorkarna på bilen så att vi kan köra vår egen bil till stugan, vore inte så dumt! Sen ikväll blir det nog att packa så att vi är redo att fara till stugan då vi vaknar imorgon. Stannar i stugan tills på lördag, känns som det är lagomt lång tid att sova på en bäddsoffa!

På söndag ska C laga middag, vi har köpt en hel kyckling som ska tillagas och till det blir det så kalrt potatis, grönskar och annat smått och gott. Det känns som att det kommer att bli en superhärlig helg med massa mys och lek med hunden och familjen, precis så som det ska vara under påsken

Nu är det som det ska vara igen

Nu är C äntligen hemma och det känns som att vardagen kan återgå till det normala. Hämtade henne på flyget i fredags och vi har haft en supermysig helg. I fredags tog vi det bara lugnt, vi åt pizza och såg på tv, kändes så där lagomt ansträngande.

I lördags tog vi en sväng ut, vi for på Rusta för att köpa tandkräm och sedan mötte vi upp B och D på Coop för att handla lite. Jag fyndade även en BH på Kappahl för endast 65 kronor, alldeles lagomt pris tycker jag. Resten av lördagen spenderade vi hemma, vi kikade på Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1, som C köpt med sig från Storbritannien. Jag längtar redan tills sista delen kommer ut, tycker att den kan komma snart!

Sedan fick vi ett besök av bror och hans flickvän och sedan kikade vi så klart på Körslaget. Trist att Team Lisa åkte ut, men jag skyller på att dom fick en dålig första sång. Jag tycker att den där Poodles snubben borde ha åkt ut, gillar han inte alls!

Igår så var vi uppe tidigt för att vara söndag! Redan klockan 9 ringde väckarklockan och vi klev upp och gjorde oss iordning för att fara och uppvakta farfar som fyllt år. Vi mötte upp pappa och hans sambo, samt lillasyster. Sedan gick vi in för att hälsa på farfar som verkade väldigt glad att se oss allihopa.

Bror och hans tjej död upp lite senare och tillsammans åt vi pizza allihopa. Farfar verkade verkligen uppskatta pizzan, kan tänka mig att det inte är så ofta man får pizza när man sitter på ålderdomshem! Vi hade det mycket trevligt och efter ca 2,5 timme så for vi hem.

Resten av söndagen spenderades i soffan där vi kikade på tv och bara tog det lugnt. Precis så där som man ska göra på söndagar. Idag tog vi en liten sovmorgon och sedan ner på stan en snabbis för att lämna lite papper. Nu blir det att söka lite jobb och sedan får vi helt enkelt se vad som händer!

Lugnt på blogg fronten

Känner att jag har tagit det lite lugnt med bloggandet dom senaste dagarna, det har inte hänt så mycket så det har inte varit så stor ide att blogga.

Idag är det onsdag och det är bara två dagar kvar tills C kommer hem! Håller på att längta ihjäl mig, tycker att hon har varit borta alldeles för länge nu. Men två dagar till ska jag nog lyckas stå ut!

Idag blev det en ganska så tidig start. Hade tid hos läkaren klockan 10.15 och innan det var jag tvungen att gå ut med hunden och duscha. Det gick bra hos läkaren, tog lite blodprover och sedan fick jag medicin utskriven. Nu väntar jag på att få en kallelse till astma sköterskan och sen får vi se hur det går.

Eftersom det är onsdag idag är det i vanlig ordning tvättstuga som gäller. Känns som att jag tvättar mest hela tiden om jag ska vara ärlig. Jag är ganska så tacksam över att det inte blir så mycket tvätt när man är ensam hemma! Just ni sitter jag som mest och funderar på vad man ska äta till lunch, hittar ingen inspiration alls!

Vilken härlig lördag

Idag blev det sovmorgon, gud så skönt det var! Klev inte upp förrän efter halv elva, skönt att ligga och dra sig i sängen ett tag. Sedan blev det en morgon promenad med hunden i solskenet, synd bara att det blåser så mycket. Men på dom ställena det det inte blåste så mycket var det riktigt varmt och skönt.

Här hemma har jag balkongdörren öppen för att få inte lite frisk luft. Tycker det är så skönt när man kan börja ha balkongdörren öppen, känns så fräscht. Snart kommer mamma, hennes karl, mormor och lillasyster hit och ska fikat. Jag har bakat en sockerkaka som jag hoppas ska smaka bra.

Stel i axlarna

Har sovit hel konstig i natt och vaknade upp med stela axlar. Känns lite mysko måste jag säga, kan också vara så att jag är lite stel efter att ha varit ute och cyklat med hunden. Men det som inte dödar det härdar eller ja det är ju så dom säger i alla fall!

Idag har jag städat här hemma, det kändes så grisigt och lortigt och det var hundhår överallt trots att jag dammsög igår! Så jag drog fram dammsugaren igen och dammsög hela lägenheten. Sedan passade jag också på att torka golven. Ska väl erkänna att det inte händer speciellt ofta!


Efter att ha städat lägenheten kändes det som att jag behövde städas också. Så jag hoppade in i duschen och sedan for jag en sväng på Ica Maxi för att handla lite nödvändigheter! Nu sitter jag här hemma och har precis ätit en macka. Funderar som mest på vad man ska hitta på nu? Lite senare idag blir det i alla fall en cykeltur med hunden och ikväll är det Så ska det låta.

Bara en vecka kvar!

Nu är det ganska precis en vecka kvar tills C kommer hem, jag längtar som bara den! Kommer bli så skönt att få se henne igen och saker och ting kan återgå till det normala. Hur "normalt" det nu kommer att bli vet jag inte, då vi måste försöka planera våran flytt. Men vi får vara tillsammans i alla fall.

Idag har jag försökt att ta bort lite hår från hunden, man borstar och borstar men det blir som aldrig någon skillnad. Nu när det har blivit varmare ute så fäller hon fruktansvärt mycket, dessutom hjälper det ju inte att det har varit svinkallt i vinter och hon har varit super lurvig.

Annars har det varit ganska så lugnt här hemma idag. Har bokat tid hos tandläkaren för att laga en tand. Sen har jag fått kallelse till vårdcentralen för att göra en astma utredning, så dit ska jag på onsdag. Har även dammsugit en snabbis här hemma. hade inget val efter att jag borstat hunden. Så här i efterhand så skulle jag nog ha borstat henne ute!

Imorgon blir det att pyssla på lite här hemma. Måste försöka se om tvättstugan är ledig mitt på dagen så att jag kan tvätta hundens säng som hon kräkts i ikväll. Jag förstår inte varför hon envisas med att kräkas i sängen och inte på golvet! Sen imorgon kväll har jag tänkt mysa i soffan och läsa min bok.


Läste ut Fred & Edie här om kvällen och har nu börjat på Röd som rubinen av Virginia Andrews. Hon är en av mina favoritförfattare och jag försöker läsa allt hon skrivit som jag kan komma åt!

Återupplivad!

Efter att ha pratat med C igår kväll och hon förklarar hur jag skulle göra för att pumpa däcken på cykeln så insåg jag att jag gjort i stort sett det motsatta. Så inte så konstigt att all luft pös ut ur däcket!

Så med vetskapen om hur jag skulle göra, och inte göra för den delen, så gav jag mig på ett nytt försök att pumpa däcken för att ta mig ut på en cykeltur med hunden. Idag gick det betydligt mycket bättre och jag lyckades faktiskt få in luft i däcket och det stannade dessutom där inne!

Så istället för en morgonpromenad blev det en cykeltur. Superkul tyckte både jag och hunden, dock var hon lite fundersam på vad det var som hände. Men hon kom snabbt ihåg! Det blev bara en kort sväng imorse då det var första cykelturen för året.

Nu har vi precis varit ute på en till cykeltur och hunden ligger nu utslagen på golvet. Den här gången rådde det ingen tveksamhet om vad söm pågick och hon var taggad till tusen. Vi tog en lite längre sväng och var ute i ca 25 minuter, lagomt länge tycker jag.

Nu känns det i alla fall som att hunden är väl rastat och jag kan åka till mamma för att äta middag och lämna hunden med gott samvete. Tänkte dessutom att hon skulle få tugga på sitt dinousarieben när jag kommer hem ikväll. Lär nog inte vara borta allt för länge då det är Grey's Anatomy ikväll!


Två döda cyklar

Efter mitt möte idag bestämde jag mig för att göra ett nytt försök att pumpa upp cykeln. Den här gången tog jag den andra cykeln vi har, detta resulterade i att den nu också är död! Jag ska nog helt enkelt inte ens försöka, jag hoppas att C kan återuppliva dom då hon kommer hem!

Nu sitter jag och kikar på Desperate Housewives och funderar på om jag ska gå och lägga mig när det är slut. Känner mig helt slut i både kropp och knopp idag. Det är som att ögonen inte går att hålla öppna, kanske är det någon förkylning på G?

Imorgon är det tvättstuga som gäller, sedan blir det middag hos mamma där både mormor och morfar också infinner sig. Det är trevligt att vi passar på att umgås medan vi kan, för när jag har flyttat lär vi ju inte ses så ofta!

Jag kom just på att jag inte kan gå och lägga mig då Desperate Housewives är slut, för jag väntar på ett samtal från C. Hon är hos sin far och dom skulle visst ringa efter jag sett på tv, så jag får allt försöka hålla mig vaken ett tag till.

Ut istället för in

Idag är det strålande sol och varmt och skönt ute. Detta hade jag tänkte fira med att ta fram cykeln ur förrådet och ge mig ut på en cykeltur med hunden. Såg verkligen fram emot att få ta en cykeltur och det är ett perfekt sätt att motionera hunden.

Så när jag klev upp så tog jag med mig cykelpumpen ut till förrådet och skulle pumpa upp däcket. Först så gick allt jättebra och när däcket sedan blivit så hårt som jag ville och jag skulle ta bort pumpen så lyckas jag på något sätt dra ur all luft ur däcket!? Fattade ingenting och allt hände på ca 3 sekunder. Så jag försökte blåsa upp däcket igen, men det gick inget bra och luften bara rann ur.

Så jag har väl förmodligen lyckats ha sönder något. Jag har verkligen inte så stor koll på cyklar och ventiler och annat jox. Så jag gav helt enkelt upp och ställde tillbaka cykeln och fick istället ge mig ut på en promenad. Det var visserligen härligt det också, men jag hade sett fram emot en cykeltur i solen.


Eftersom jag inte kan det här med cyklar och uppenbarligen inte fattar någonting så får jag vänta tills C kommer hem innan  jag får ge mig ut på en tur. Tycker det är så härligt att cykla, dessutom är första cykelturen på året alltid speciell. Första cykelturen på året är likamed vår för mig!

Tips på filmer!

Satt nyss och kollade igenom datorn och inser att jag har sett alla filmer vi har och nu har jag helt slut på idéer på vad man kan se. Så om det finns någon där ute som har något bra tips på en film så mottages det gärna. Dock inga action filmer, men allt annat!

Tycker det är svårt att hitta filmer att se på, vet inte riktigt vad jag ska leta efter eller vad jag egentligen vill se. Oftast blir det att vi kikar på filmer som någon rekommenderat eller som vi läst något om. Men nu verkar inspirationen ha sinat och jag har ingenting bra att se på.

Nu tycker jag att det räcker

Jag känner mig lagomt less på att vara ensam hemma nu, gud så tråkigt det är! Jag saknar att umgås med C och bara få vara tillsammans. Jag blir otroligt rastlös när jag är själv, dessutom orkar jag knappt laga mat så jag känner mig lite less på att äta mat som inte tar längre än 5 minuter att laga.

11 dagar är det kvar tills hon kommer hem, det är nästan två veckor. Så det betyder att ungefär halva tiden har gått. Det känns som att det har gått betydligt längre. Saknar henne massor och jag är inte den enda som saknar henne, hunden är ledsen hon också.

På ett sätt har det varit skönt att vara ifrån varandra ett tag, vi har fått chansen att sakna varandra. Jag kommer garanterat att uppskatta C mer när hon kommer hem. Ibland blir det lätt att man tar varandra förgivet även fastän man inte menar att göra det.

Ett dinosaurie ben!

Igår var mamma och hennes karl här på middag, mycket trevligt var det och maten smakade mycket bra. Efter middagen åt vi kladdkaka och kikade på Körslaget, självfallet håller man ju på Team Lisa. För mamma är det lite extra roligt då en av hennes arbetskamraters man är med i Lisas kör!

Mamma och hennes karl hade också med sig en present till hunden, ett stort dinosaurie/ox ben! Det är nog bland det störta ben jag har sett och hunden fullkomligt avgudar benet. Dock måste jag ta bort det någon gång då och då annars skulle hon nog försöka äta upp hela i ett kör och då är det någon som skulle få väldigt ont i magen!

Idag har jag och mamma varit en sväng på Kappahl, H&M och Boom. Vi hittade dock ingenting att shoppa vilket var lite tråkigt. Men å andra sidan så gör man ju inte av med några pengar om man inte shoppar något. Nu ska jag krypa upp i soffan och läsa min bok.

Hunden och hennes dinosaurieben!


Riktigt grått och trist

Idag är det inget väder man blir glad av. Vaknade upp imorse för att höra hur det regnade ute, hade verkligen ingen lust att gå ut med hunden i regnet så istället vände jag på mig och somnade om. När jag sedan vaknade strax efter 10 hade det slutat regna.


Tog en kall och blåsig promenad med hunden till affären där jag handlade lite saker till middagen ikväll. Har bjudit hit mamma och hennes karl på middag och tänkte bjuda på fläskfilé med potatisgratäng. Ska bli trevligt att få lite middags sällskap, dessutom tycker jag om att laga mat så det passar ju bra.

När jag kom tillbaka efter min promenad så dammtorkade och dammsög jag och sedan när jag liks var igång så passade jag på att göra iordning efterrätten på en gång. Gjorde en kladdkaka med nötter i, dock blev det inte speciellt många nötter då jag trodde att jag hade fler än jag gjorde och jag kände inte för att gå iväg på affären igen.


Nu ska jag alldeles strax ta och göra mig lite lunch, har inte hunnit med att äta än. Men jag jag har hunnit med att Skypa med C vilket alltid är trevligt. Skype är helt perfekt, så skönt att kunna prata med varandra när vi vill utan att det kostar en massa pengar.

Snart blir det fredagsmys

Ja, nu blir det väl kanske inte så mycket fredagsmys här hemma, men lite i alla fall. Har köpt hem lite ostkrokar och cola och sen blir det att titta på Så ska det låta och bara ta det lugnt.

Idag har jag varit väldigt trött trots att jag sov till klockan 10, gick dessutom och la mig tidigt igår så jag vet inte riktigt varför jag är så trött. Hunden har fått lite kortare promenader än vanligt, men hon verkar inte ha tagit skada av det!

I eftermiddags blev det en tur på Röda Korset med B och D, jag fyndade fyra stycken böcker för 40 kronor, bra pris tycker jag. Det blev tre stycken Virginia Andrews böcker och sedan en Nora Roberts bok också. Så nu har jag bra läsning ett tag framöver. Måste bara läsa klart boken jag håller på att läsa nu.

Nu blir det att laga lite middag i alla fall, idag blir det vara mackor gjorda i smörgåsgrillen. Hade egentligen tänkt äta kyckling men jag glömde ta ur den ut frysen och det känns lite sent att göra det nu!

RSS 2.0