Så sjukt dyrt!

Usch, har nu fått svar från de två transportföretagen vi kan använda oss av för att flytta med hunden och jag kan lova att det inte blir billigt! Känns så jävla surt då vi planerade detta då vi köpte hunden och kollade upp vad det skulle kosta och då skulle det kosta 600 kronor med SAS + en transportbur på runt 2000 kronor. Inte allt för farligt tyckte vi och skaffade därför hunden innan vi flyttade.

Nu har SAS på grund av någon töntig anledning valt att inte flyga djur till Storbritannien och Irland. Detta trots att DEFRA som är Storbritanniens svar på Jordbruksverket säger att SAS får flyga djur. SAS har nu istället valt att sälja denna tjänst till företag så som Trusforwarding och Scandipet.

Detta i sin tur medför att jag som djurägare helt plötsligt får betala 10 000 - 12 000 plus en transportbur endast för att flyga hunden till Storbritannien! Detta är helt sjukt, det kommer alltså att kosta mig mer att flyga hunden än vad det kommer att kosta att skicka alla saker vi vill ha med oss från lägenheten.

Det sägs att det ska vara lätt att resa med hunden/katten inom EU dessa dagar. Och lätt är det väl men ska det verkligen behöva kosta så mycket?

Vi står nu i valet och kvalet hur vi ska göra med hunden. Vi har förutom dom två transportföretagen också två andra alternativ. Att antingen flyga till Frankrike och sedan ta Eurotunneln till England, eller att ta oss till Esbjerg i Danmark och ta färjan därifrån till England. Inte direkt roliga alternativ men om det i visar sig att det blir billigare så vet vi ju vad vi väljer!

Kommentarer
Postat av: Natalina

hjälp de va inge dyrt :o

2011-03-03 @ 00:11:01
URL: http://natalina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0